annelik çok büyütüldüğü gibi anneler günü de çok büyütülüyor,
ben hiç babalar gününde baba değilim diye ağlayan erkek, işçi bayramında işsizim diye neden bu gün var diye isyan eden vs vs görmedim mesela, varsa da numuneliktir...
Adı üstünde ana diyorlar.Bir baba çok kolay evlatları bırakıp başka kadınlara başka yerlere gidebiliyor.Çok rahat boşanabiliyor ama malesef kadınlar evladım napar ayrılırsak baba eksikliğini hisseder mi aile eksikliğini hisseder mi diye düşünüyor.İşte bu çok bambaşka birşey buna analık deniyor.Anneler günü büyütülüyor evet.Çünkü baya gözümüze sokulur gibi oluyor çok abartı hareketler vs.Bir gün degil Hergün hatırlanmalı o konuda haklısın.
Doğuranlar bile tam anne değilken siz hiç değilsiniz...anaçlık başka uygulamak bambaşka, sadece çocuk istemek dahada başka...kusura bakmasın kimse
Çok daha başka düşüncelerim de var da ona girmeyelim ağır kaçar...
Araştırdım. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, 15-49 yaş arasında ki kadınlar üreme döneminde kabul ediliyormuş. Yani annelik sınırı değil o, öyle söyleyince farklı anlam çıkıyor.
Evet doğurganlığı o yaş sınırına koyduğu için o yaş aralığında çocuğu olsun olmasın annedir şeklinde okumuştum. 49 dan büyük olan tabiki anne dün vakitsizlikten uzun cevap yazamadım.
Zaten o tanımdaki doğurganlık kelimesi de beni irite ettiği için yazmadım ömür boyu infertil olsa da annedir.