Arkadaşım ben anlayamadım yani evlilik teklifi zaten sürpriz olur eğer yüzüğü alamadıysa ben sana evlilik teklifi yapacaktım ama yüzün parasını ablam aldı demez herhalde hiç kimse değil mi susar sonraya saklar teklifi neden açıklama yapıyor? ayrıca babanız varmış neden ablanız zorluyor ki borçlar var diye ablası evli değil mi. Bir yüzük parasına borç mu kapatılıyor, yüzük alacağı zaman mı borç var olmuş eşiniz bu borçlardan haberdarsa yüzük almadan önce borcu ödeseydi. Peki evlilik teklifi etti diyelim elinde ola ola bir yüzük parası olan başka parası olmayan adamla nasıl ev kuracaksınız?
Sorun bir yuzuge o kadar para verilmemesi degil sorun yilda sadece iki kez gorusebiliyor olmamiz ve gorusmemiz icin ayridigi para dahil herseyini onlarin eline verip bana bu yilda gorusemeyecegiz demesi onun parasi kime ne harcadigi beni ilgilendirmez ama ucu bana dokunuyor elbetteki kizacagim bugune kadar bir kez bile maddi acidan zorlamadim onu paran yoksa gelme sorun degil dedim ama bu kadarida cok fazlaydiBen gayet haksız buldum sizi.
Başta hiç bir sıfatınız yokken "ablan kim ki" diyebildiğiniz için...Sonra bir yüzüğe o kadar para verilmedi diye kavga çıkarttığınız için.
Bu sizinle ilgili bir durum değil ama, kendisi vermiş, uygun görmüş. Silah zoruyla almadılar ya parayı?Sorun bir yuzuge o kadar para verilmemesi degil sorun yilda sadece iki kez gorusebiliyor olmamiz ve gorusmemiz icin ayridigi para dahil herseyini onlarin eline verip bana bu yilda gorusemeyecegiz demesi onun parasi kime ne harcadigi beni ilgilendirmez ama ucu bana dokunuyor elbetteki kizacagim bugune kadar bir kez bile maddi acidan zorlamadim onu paran yoksa gelme sorun degil dedim ama bu kadarida cok fazlaydi
Sorun bir yuzuge o kadar para verilmemesi degil sorun yilda sadece iki kez gorusebiliyor olmamiz ve gorusmemiz icin ayridigi para dahil herseyini onlarin eline verip bana bu yilda gorusemeyecegiz demesi onun parasi kime ne harcadigi beni ilgilendirmez ama ucu bana dokunuyor elbetteki kizacagim bugune kadar bir kez bile maddi acidan zorlamadim onu paran yoksa gelme sorun degil dedim ama bu kadarida cok fazlaydi
Tanimadan bilmeden cokta guzel yargilamissiniz ama gercekler hicte oyle degil maddi sikintilari var diye ben onu su gune kadar bir kez bile zorlamadim cok uzak yerlerde yasiyoruz yeri geldi yilda sadece 1 kere oda bir kac saat gorebildim sesimi bile cikartmadim. Ayrica benim derdim yuzuk fln degil derdim onun actigi diger sikintilar yanima bile gelemeyecek olmasi bu yil gorusemeyiz artik demesi sana yuzuk almadan ailenin davetini kabul etmem demem diyip geri cevirmesi. Herseyden once de ablasinin bencilligi yuzunden daha agzimi bile acmadan bana bagirmasi. Egerki ablasina kotu soz soylemis o zamanda bana bagirmis olsaydi o laflarin hicbirini ona soylemezdim ama daha tek kelime etmeme bile firsat vermeden kes sesini yat uyu konusma demesi cok mu hos ? Bence biraz empati kurunSence öylemi peki..Muhtemelen hanım kızımız yüzüğün modeline kadar haberdardı yani muhtemelen bunlar aralarında daha önce ayarlanmıştı konu sahibinin süpriz (!) planı bozulunca kendisinde bozuldu.
Konu sahibine soralım sıkıntı içerisinde bir aile bir yüzük parası ile (artık ne kadar pahalı bir yüzük ise ) borç kapatabilen bir kişi .seviyorsun ve evlenmek istiyorsun gel ben sana imkanımın elverdiği ölçüde mütevazi bir yüzük alayım evlenme teklifi edeyim kabul edermisin. yoklukdada benimlemisin derse kabul edermisin..
Ama sanmıyorum çünkü malesef bu tür seramoniler artık yanlızaa arkadaşa falan hava atmak için yapıldığı için yapılamadığında da ablan kim oluyor ki denilebiliyor maselefff
Asla ayni tepkiyi vermezdim ama bana ablam keyfi olarak istedi ihtiyaci bile yoktu dedi bende yilda zaten iki kez gorusebildigimiz icin ablasinin dusuncesizlik yaptigini dusundum cunku yanima gelme ihtimalinide ortadan kaldirdi ve cok uzak yerlerde yasiyoruzBak böyle söyleyince iyice açıklamış oldun durumu.
Ben yüzük istemek konusunda seni haksız görmedim. Evlilik teklifi almadım, gerek yok, yüzüğe de gerek yok kafasında da değilim. Bence güzel bir anıdır, ve bütün kadınlar imkanlar dahilinde bunu yaşamalıdır. Planlayadabilirsiniz yani, en azından yüzüğü sen seçebilirsin, birçok erkek bu konuda sevgilisine sen seç demiştir zaten.Haberinin olması çokta abes değil bence.
Ama dediğim gibi ailesinden size laf taşıması ayıp. Deseydi ki ailemin gerçekten önemli bir ihtiyacına vermek durumunda kaldım. Eğer acil olmasaydı neyse ama bende evlat olarak sorumluluk almalıydım. Biraz ertelemek durumunda kalacağız hayatım deseydi, aynı tepkiyi verir miydin?
Asla ayni tepkiyi vermezdim ama bana ablam keyfi olarak istedi ihtiyaci bile yoktu dedi bende yilda zaten iki kez gorusebildigimiz icin ablasinin dusuncesizlik yaptigini dusundum cunku yanima gelme ihtimalinide ortadan kaldirdi ve cok uzak yerlerde yasiyoruz
Benim gitme ihtimalim yok suan suan calismiyorum maddi yonden aileme bagimliyim onlarinda durumu iyi degil. Soylemesinin sebebi ailem davet etmisti oda yuzuk almadan gelmek istemiyorum vs demisti kendi dusuncesine gore o yuzden planlari suya dusunce birde ablasina kizginlikla soyledi yaninada gelemicem fln diyeBu sizinle ilgili bir durum değil ama, kendisi vermiş, uygun görmüş. Silah zoruyla almadılar ya parayı?
Ayrıca biz de senede iki kere görüşürdük ve gelip gitmek için ciddi bir miktar gerekiyor. Yol parası, yemesi, içmesi, konaklaması...
Siz neden gitmiyorsunuz onun parası yoksa?
Veya parası olmadığı için bunları uyduruyor olabilir mi? Kim söyler ki evlilik teklifi yapacaktım ama parayı annemler adlı diye
Valla ben ablama para versem, ne parası olursa olsun, ihtiyacı olsun, olmasın farketmez, gidip başkasına yakınmam.
Yarın evlensen, sana kızınca da gidip onlara mı dert yanacak? Bence düşünme bile ya, tamam sende ağır konuşmuşsun biraz, o konuda hatalısın ama o başlatmış. Davranışı çok iğrenç ya, en sinir olduğum erkek tipi.
Canim dugun icin ev icin veriyor parasini araba fln aldi kredi oduyor bunca seyin icinden birikim yapmis birazcik onada bencil ablasi el koymus bende sinirlendim bu yil sadece 1 kez gorusebildik bu olay yuzunden yaninada gelemicem dedi nasil sinirlenmeyeyimkiCanım neden senin üzüleceğin bir olayı ( yuzuk alcakmış teklif edecekmiş para uçmuş gitmiş vs) sana anlatıyorki anlatmasa sen zaten haberdar olmayacaktın. Sonrada sacma sapan bağırış fln ben olsam iyice bi karşıma alır konuşurdum bir de yuzuk alacak parayı yaza ancak toparlayan adam nasıl ev geçindirecek yok 10000 20000 lik yuzukse onu bilemem
"Ablanin dogum gununu bile ben hatirlatiyorum aksama kadar kutla diye soyluyorumda anca kutluyorsun aranizi acmak isteseydim ablana yakin ol" şu cümle ve şu davranış beni irrite etti resmen. Ben erkek olsam bu hatırlatmayı zırp pırt yapan kızı samimi bulmam. Yine sevgilim bana dese bunu "kardeşinin doğum gününü kutla, yakın ol" beni cidden düşündürür. Yani sanki senin çok umurunda da ablasının doğum günü "bak ablanla sorunum yok" mesajı vermeye çalışıyorsun. Bana samimi gelmedin.Yanlis anlasilmalar yuzunden gel-gitli bir iliskim var(di). Her turlu sorunu bir sekilde cozume kavusturmustuk derken bu kezde beyefendinin ablasi aniden cikiverdi.
Sorun su ki sevgilim yuzuk alip teklif edicekti ama ablasi ne yapti ne etti engel oldu borclar varmis annesiyle bir olup benim yuzuk parasina borclari kapattirmak zorunda birakmislar adamin elinde avucunda bir sey kalmamis ve kredi fln oduyor.
Bende sinirlendim tabi duyunca ama benimki israrla ablamin kotu bir amaci yoktu diyip savunmaya gecti daha agzimi actirmadan bana bagirdi . Neymis ablasiyla arasini acmaya calisiyormusum. Annesi duysa oyle dermis bana kizarmis.
Bende sinirlendim ablan kim oluyorki onun yuzunden bana bagirabiliyorsun daha simdiden beni ailen icin kendin eziyorsun ilerde nolucak ?
Ablanin dogum gununu bile ben hatirlatiyorum aksama kadar kutla diye soyluyorumda anca kutluyorsun aranizi acmak isteseydim ablana yakin ol demezdim eger bu kadar art niyetli oldugumu dusunuyorsan adam olda bir daha karsima cikma dedim
not: daha ilk yillarimizda da ailesinin yanlis anlamasi uzerine babasiyla annesi benim icin bu kiz ablanla senin aranizi acmaya calisiyor demislerdi bu yuzden bu kadar cildirdim.
Sizce haksizmiyim kizlar cok mu tepki verdim cevremdeki herkes normal olur boyle seyler bunlar daha bisey degil fln dedi ama bana cok buyuk bir sorun gibi geldi sonucta ben bu insanlarla ayni binada yasayacaktim her ne kadar istemesemde onu sevdigim icin mecburdum ama o beni sevmiyormus demekki
Bilmiyorum neden, bana inandırıcı gelmedi.Benim gitme ihtimalim yok suan suan calismiyorum maddi yonden aileme bagimliyim onlarinda durumu iyi degil. Soylemesinin sebebi ailem davet etmisti oda yuzuk almadan gelmek istemiyorum vs demisti kendi dusuncesine gore o yuzden planlari suya dusunce birde ablasina kizginlikla soyledi yaninada gelemicem fln diye
ben kendi kardesimle birlikte buyudum aramizda hicbir mesefa yoktur cevremdeki insanlarda oyledir bu zamana kadar onlar kadar seviyeli bir iliski hic gormedim garipsedim insan kardesine yakin olmazmi sonucta kardes bu ya diye kendisinede soyledim. Oda aliskin degilim ailemden oyle gormedim vs dedi sonucta bende bir ablayim kendimi dusunerek dogum gunu lanin kutladinmi kutlamayi unutma dedim bunda ne varki ? Yeri geldi ablasina babasina kizdi derdini paylasti destek oldum onlar senin ailn git ozur dile fln dedim bunda garip olan ne var ?"Ablanin dogum gununu bile ben hatirlatiyorum aksama kadar kutla diye soyluyorumda anca kutluyorsun aranizi acmak isteseydim ablana yakin ol" şu cümle ve şu davranış beni irrite etti resmen. Ben erkek olsam bu hatırlatmayı zırp pırt yapan kızı samimi bulmam. Yine sevgilim bana dese bunu "kardeşinin doğum gününü kutla, yakın ol" beni cidden düşündürür. Yani sanki senin çok umurunda da ablasının doğum günü "bak ablanla sorunum yok" mesajı vermeye çalışıyorsun. Bana samimi gelmedin.
Yaa sorun yuzuk bile almasi degilki ablasi durumu bildigi halde keyfi istedi buda ablasinin hatali oldugu yerde bana bagirdi daha ablasi icin tek kelime dusuncemi bile ifade etmemistim bagirmaya basladi konusma yat uyu kes sesini fln dedi sanki parasini ben elindn almisim sanki ailesine kufur etmisim gibi birden bagirmaya basladi bende ona kizdim dahaagzimi acmadan ablan yuzunden beni eziyorsun dedim sonra koptu ipler 200 lirasinda kesinlikle degilim gerekirse yuzukleri bn alir bn teklif ederdim hicte takintili degilim ama davranisina kizdimSevgilin sana yüzük aldı mı peki?
Şu açıdan bak, 200 milyona bile tek taş var. Altın ama, pırlanta değil. Evlilik tekliflerinde o kullanılıyor genelde.
Hani onu bile mi almadı?
Atıyorum söz konusu yüzük 2 3 binlik bir şeyse ve borç varsa yüklenme sevgiline. Ama o dediğim ucuzlardan bile almadıysa sorun ablasında değil sevgilinde.
bu kadar pozitif bir bakış açısından sonra "ablan kim oluyor ki?" cümlesi olmamış o zaman. Yani bu iki cümleden biri senin değil. Senin gerçek düşüncen değil o halde.ben kendi kardesimle birlikte buyudum aramizda hicbir mesefa yoktur cevremdeki insanlarda oyledir bu zamana kadar onlar kadar seviyeli bir iliski hic gormedim garipsedim insan kardesine yakin olmazmi sonucta kardes bu ya diye kendisinede soyledim. Oda aliskin degilim ailemden oyle gormedim vs dedi sonucta bende bir ablayim kendimi dusunerek dogum gunu lanin kutladinmi kutlamayi unutma dedim bunda ne varki ? Yeri geldi ablasina babasina kizdi derdini paylasti destek oldum onlar senin ailn git ozur dile fln dedim bunda garip olan ne var ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?