Boanmak iin sebep midir bunlar?

abcdefg

Guru
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2008
165
0
296
merhaba arkadaşlar. eşimle 13 ay önce severek evlendik. 4 yıl da flört etmiştik.şimdi boşanmak istiyorum eşimden. anlaşamıyoruz geçimsizlik var aramızda. boşanmak için illaki şiddet veya aldatma mı olması lazım? mutsuzum huzur yok evde. Bi tartışmamızda BAŞKA BıRıSı OLSA SENı ÇOKTAN ANNENıN EVıNE GÖNDERıRDı dedi. evimiz kira bütün eşyaları ortak aldık ödedik. ne hakla böyle bişey diyebiliyor? çok kırıldım bu sözüne aklımdan çıkmıyor. ikimizde çalışıyoruz tek tatilimiz olan pazar günü ben gezmek istiyorum (ama eşimle) o ise evde yatarak geçirmek istiyor. ben birlikte parka pikniğe veya havuza gidelim diyorum sen git diyo. en son dün akşam canım mantı istiyor mantı yemeye gidelim dedim sen gideceksen git ben yemek yemeyeceğim dedi.ev işlerine de yardım etmiyor artık ben erkeğim diyor. hiç birşeyi paylaşmıyoruz son günlerde. beni sevmediğini düşünüyorum artık kafam çok karışık ne yapmam gerektiğini bilmiyorum

Son düzenleme:
esin bunalimda olabilir mi?
isi yorucu ise bir pazar gunu de evde dinlenmek istiyordur belki?
sinirlidir gergindir biraz ne sorunu oldugnu irdelessen belki birsey vardir?

denedim canım. eşim muhasebeci öyle çok ağır bi işi yok. söylediği şu: sana 1 yıldır dayanıyorum sen değişmiyorsun kendini düzeltmiyorsun v.s. ama ben beni tanıyordun huyumu suyumu biliyordun dediğimde evlenince değişeceğini zannetmiştim diyor. bir insanla evlenince değişeceğini düşünüp evlenilir mi hiç? son 1 aydır huzurumuz yok hiç bi kaç kere boşanmayı teklif ettim. dün yine tekrarladım bugün annemde kalmayı düşünüyorum.

banada depresyonda gibi geldiCADIARZUbi uzmanla görüşün o zaman kesinleşir .
ayrıca hemen ayrılmayı düşünmeyin aldatma yok şiddet yok:sm_confused: ama BAŞKA BİRİSİ OLSA ANNENİN EVİNE GÖNDERMİŞTİ demeside hiç hoş değillmaz: onu banada demişti eşim:sinifsinif: affetmedim tabi af olunacak bi tarafı yok. biz zaten bişey paylaşmak için evleniyoruz ama gel gör ki öyle olmamış siz yinede düşünün derim ben bi uzmana gidin depresyonsa çaresine bakarsınız sağlıcakla kalın sevgilerŞenizvereliniortak

sen galiba fazla yüz verdin astarını istiyorCADIARZU birazda saçmalamış peki sen boşanmayı teklif ettiğinde ne dedi eşin

Merak ettiğim Eşinizin sizden şikayeti nedir ? Değişeceğini düşündüğü, dayanamadığı hal ve davranışlarınız neler ?

kesinlikle kabul etmez canım. hatta dün beni psikoloğa götüreceğini söyledi kendisi. bende benimle hiç bir yere gelmiyorsun psikoloğa nasıl götürecek oluyorsun dediğimde tartıştık yine.

trajı komık geldı umarım kızmazsınız bana...
daha yenı evlısınız bunun ıcın boşanılmaz derım ben...
sıze soylemek ıstedıgı sızın anladıgınız gıbı degıl bence..
bana gore cok sabırlı oldugunu belırtmek ıstemış sıze karşı hepsı bu..
zamana bırakın madem sızı gonderıyor sızde gıdın herzaman olmamak kaydıyla...
bakalım ne zamana kadar sızı yanlız gonderecek dımı ama..
erkekler uzanıp tv ızlemeyı meyvesını cerezını onunde gormeyı cok sever ve ıster)
erkeklerın bızden ıstedıklerı cok fazla bırşey yok rutın ıstekler aslında..
ondan sonrası vur agzına al lokmayı mısalı...
sanırım azıcık sabır..
kımımıze gore cok sabır gerek...
tabı bu demek degıldırkı hep bendenmı gıdecek bana gerı ışlemesı ıcın tabıkı hayır..
zaten oyle olmasını beklersek butunuyle kaybederız arada fevrı cıkışlar olacakkı tuzu bıberı olsun.. cok bılır gordum kendımı...
bende gectım o yıllardan ınan yıllar gectıkce ne kadar kucuk detaylara(bu konu ıcın yazmadım genel)takıldıgımızı anlayacagız..
en son atışmanız bu olsun.
Allah bır yastıkta kocatsın hayırlısıyla ınşaallah....

boşanalım dediğimde senin için her şey çok basit, mücadele etmiyorsun gibi şeyler söylüyor. yani ne boşanalım ne de boşanmayalım diyor.sevmiyorsun artık beni dediğimde de ne seviyorum ne sevmiyorum hiç bişey demiyor.belki çok basit sebepler boşanmak için ama yaşım 23 çocuğumuz da yok (ki eşim çocuk ta istemiyor) bir ömür böyle geçmez diye düşünüyorum. benim kötü huy ve davranışlarım ise çabuk sinirlenmem, eşime göre temizlik hastası olmam. bir de ona saygılı değilmişim. en basit bi örnek çayı bittiğinde hemen koymamam veya bir yere giderken izin almamam (gittiğim yerler ise ya çarşıya çıkarım ya annemlere giderim ama gündüz vakti) saygısıklık ona göre. bana göre ise kölelik.

bir insanla, değişeceğini düşünerek evlenmek kadar yanlış bişi yok.aynı şey benim görümcemin de başına geldi o boşandı.çünkü bekarken ikisi de birbirinin ne olduğunu biliyodu.evlenince tek taraflı değişim teklifleri oldu.bunun aksi olunca da boşanma kaçınılmaz oldu.görümcem çok sosyal bi insandır.gezmeyi,eğlenmeyi,arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi çok sever.eşi bunun tam tersiydi.zamanını evde geçirmeyi isterdi.ama olmadı.anlaşamadılar.sonuç da malum işte

siz daha 1 yıldır evliymişsiniz.bence biraz daha bekle.çünkü evliliğin ilk yılları hep birbiriyle çelişir.nişanlıyken gibi değil.istersen 10 yıl nişanlı kal ama evlenince dört duvarın arasında yaşamak,birbirinin tüm ayrıntılarını tanımak bambaşka.birazi er şey düzelir.ama asla çocuk yapma.olan hep o yavrulara oluyo çünkü.

canım ortada şiddet aldatma ciddi hakaretler aileni de içine alan gibi cok ciddi sorunlar yok sanırım
ben eşinizle sakin sakin konuşun beklentilerinizi anlatın fakat onun beklentilerini de ciddiye alın ve dinleyin
yani biraz daha mücadele edin
fakat yine de olmuyorsa sizin hayatınız en dogrusu sizin vereceginiz karar

arkadaşım aynı bizim durum bi an kendimizi gördüm desem:1shok: benimde yaşım 21 çocuk yok çabuk sinirlenmem ama bende düşünmüyor değilim ayrılmayı ama tek fark o depresyonda değil canım sen yinede bi süre çocuk yapma derim

eşim çocuk istemiyor zaten canım. ben istiyordum ama bu durumda olmaz artık bende istemiyorum.

onun beklentilerini dinledim anladım canım. akşam eve geldiğinde sadece tv izlemek istiyor. hiç bir iş yapmak istemiyor. işi bıraktım bir hafta gitmedim onun istediği gibi olsun diye hiç bi işe yaramadı.aksine bu sefer maddi sorunlar çıkacaktı. tekrar döndüm işime.evden işe birlikte gidiyoruz geliyoruz. ama ben ona günün nasıl geçti diye sormuyormuşum. bende çalışıyorum o da bana sormadı hiç ama ben bunu sorun yapmadım hiç.o ise saygısızlık olarak görüyo bunu. bi kaç gün sordum bende
-bugün nasıl geçti günün?
-yorgun
-yoğun
-iyi
dönüp bana senin nasıl geçti diye sormadı çok gücüme gitti bıraktım artık yoruldum

ben sizden tavsiye ve fikirlerinizi bekliyorum tabiki kimseye kızacak değilim. sizi gönderiyor sizde gidin demişsiniz peki yalnız gidilir mi pikniğe veya tatile? başkalarıyla gitsem de hangi arkadaş dost kardeş eşinin yerini alabilir ki.belki küçük detaylar bunlar dediğin gibi haklısın ama kafaya takmamak da zor

Ben eşinizin olumsuz bir davranışını göremedim açıkcası,sanırım sizin evlilikten beklentiniz fazla
Pazar günleri dinlenmek istiyor olabilir bu gayet normal
Sizde evde eğlenmeye çalışın
Film kiralayın oturun eşinizle izleyin
Yada beraber başka uğraşlar yapın
Sonuçta boşansanız,ileride yapacağınız evlilikte bundan farklı olmayacak
Hiç olmazsa eşinizin aldatması,şiddeti yok
Bu kadar kusur kadı kızındada olur
Abartıyorsunuz bence hemen boşanmayı düşünerek
İnsanlar ne mücadeleler veriyorlar yuvalarını ayakta tutmak adına
An geliyor gururlarını ayaklar altına alıyorlar tek yıkmamak için
Bence eşinizin dediği doğru siz kolayı seçiyorsunuz
Bir daha gözden geçirmenizde fayda var kendinizi
Sevgiler

sen ilgi bekliyosun eşinde fazla rahat olmazki böyle:sm_confused:sende bi yerde haklısın yani onun işde ağır değilmiş ne yorgunluğu böyle sanki taş mı taşıyo

sizde evlisiniz eşiniz size BAŞKASI OLSA SENİ ÇOKTAN GÖNDERİRDİ ANNENİN EVİNE dese ne yapardınız? ben çok kırıldım aklımdan çıkmıyor. çünkü o yuvayı birlikte kurduk. evimiz kira eşimin evi değil. bütün eşyaları da ortak aldık ödedik. hangi hakla böyle bişey diyebiliyor. beni sevdiğini bilsem hissettirse bana belki bende mücedele edecek gücü bulacağım ama yok.

sen ilgi bekliyosun eşinde fazla rahat olmazki böyle:sm_confused:sende bi yerde haklısın yani onun işde ağır değilmiş ne yorgunluğu böyle sanki taş mı taşıyo

yok canım onunki yorgunluktan veya depresyondan değil alakası yok. çok rahat ve üşengeç olmasından. sorumluluk almamak için bebek bile istemiyor düşün yani

canım sana o sözü bir anlık öfkeyle söylemiştir eşin cididi ciddi öyle düşündüğünü sanmıyorum:1no2:
seni çok iyi anlıyorum her kadın eşinden ilgi bekler eşinin onu sevdiğini hissettirmesini ve eşiyle birşeyler paylaşmayı istera.s
ama herkesin huyu suyu farklı oluyo ikinizde ortak bir nokta bulmalısınız biraz o kendini sana göre ayarlamalı sende biraz onun hoşlanmadığı davranışlardan uzak durmalısın
örneğin bir yere izinsiz gitme demiş sen bunu neden kölelik diye düşünüyosunki bende eşimin nereye gittiğini bilmek isterim sende eşine çarşıya çıkıcam anneme gidecem diyebilirsin bunlar çözümlenmeyecek sorunlar değil canımlmaz:ama iki tarafta biraz çaba sarfetmeli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…