- 22 Ekim 2020
- 7.680
- 25.161
- 498
- Konu Sahibi benbakarimyarina
-
Kizkardesini anliyorum. Yarin benim cocuguma lazim olursa? Diyebilir ama annen?Merhaba kızlar ,
Ben böbrek nakli bekleyen genç bir kızım. Ailemde annem ve kardeşimin böbreği uymasına rağmen böbreklerini vermek istemediğini söylediler.Kız kardeşim hiç duymamış gibi yaptı ama annem, Hem başımda bekliyor hem yardımcı olmuyor.Vicdan azabı da çekiyorum böyle beklediğim için.Kaç yıl maaşımı ellerine saydım . Ne Yapmalıyım
Kadavra başvurusu yaptınız mı? Yaptıysanız nerelere yaptınız?size de geçmiş olsun iyi dilekleriniz için teşşekür ederim eşim asker ve uzakta evet benim korkum ilerde ailen san bir böbreği bile çok gördü demesi
teşşekür ederim harikasınız buraya çok yazamıyorum ama umutla bekledim sonuçları yan çizmeleri beni kötü etkiledi . Başından beri destek olup son kulvarda beni bırakmaları beni çok kırdıAllah acil şifalar versin.
Aile kavramı sizin için ne ifade ediyor? Ne ara bu kadar bencil olduk? Ne ara bu kadar ben ben der olduk. Yahu anne, kardeşten bahsediyoruz. (Normal anne, kardeş ilişkisi olduğunu varsayarak bunu diyorum yoksa ortada sağlıklı bir anne, kardeş bağı yoksa o ayrı konu)
Büyük konuşmak istemem ama bu dünyada annemizi, kardeşimizi, eşimizi dusunmeyecek zor gununde yanında olmayacak bu aile kavramı ne halta yarıyor? İnsanin kendi canı eblette kıymetlidir. Ama insanın evladı da onun canı olmuyor mu? (Yine belirteyim standart bir aile bağında olması gereken bunlar diye düşünüyorum)
Tek böbrekli olmak doguma engel değil, ben nakilli böbrekli biri olarak bile doğum yapabilirim ki bir sürü ilac kullaniyorum. Bilmiyor olabilirsiniz, okuyanlardaki olusabilecek yanlis algilari duzeltmek icin belirtmek istedim.Kardeşiniz kız ise vermesi zaten uygun olmaz ileride doğum vb de sıkıntı oluyor anneniz de yaşlı mı acaba korktu mu can tatlı sonuçta ama bence biraz düşünüp annelik daha ağır basacak ve geri adım atacaktır anneniz
Lütfen bana özelden yazin, yazisalim ben elimden geldigince size moral anlaminda yardimci olmak isterim sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Nolur üzmeyin kendinizi, şu an sizin ihtiyacınız olan sey moral, üzülmek vucut direncinizi daha da düşürürinşallah elimde olmadan ağlıyorum eşim ikide bir mesaj atıyor durumla illgili umarım ilerde başıma kakmaz
Sert bir üslupla değil dümdüz olduğu gibi yazdım.Yazdiklariniza her ne kadar sert bir uslupla yazmış olsaniz da katiliyorum ama şunu düzeltmek isterim.
Organını veren (donör) kişi, organini verdikten/bagisladiktan sonra yıllar boyu ilac kullanmiyor. Sadece ameliyat sonrası, iyilesme sürecinde ağrı kesici ve doktorlarin uygun gördüğü tedaviye destek ilaçları kullaniyorlar. Ayaga kalktiktan sonra ilaç kullanmiyorlar.
Ömür boyu ilac kullanmasi gereken, organ naklini olan kisidir. Yani burada konu sahibi olacak şayet nakil olursa.
Bu düzeltmeyi yapma ihtiyaci hissettim yanlış anlasilma olmasın okuyanlar tarafından.
öğrenci yazmak istemedim ortalığı karıstırdı stajerim . Şuanlık doktordan yana sıkıntı olmadı teşekkürler.siz evlimisiniz?profile yazdıklarınızı düzeltin lütfen 22 yaşındayım avukatım deyince şüphe oluşuyor.size inanmak istiyorum ve yardım etmek istiyorum aynı şehirdeysek doktor vs konusunda
Zor ama moralinizi bozmamaya gayret edin. gerekli yerlere nakil için başvuru yaptıktan sonra dua edin inancınız varsa. Bazen kaderin önüne geçemiyoruz, belki sizin sifanizda ailenizin vereceği böbrekte değil başka bir şekilde olacaktır. Ümidinizi kesmeyin hemen. En kısa zamanda sağlığınıza kavuşmanızı dilerimteşşekür ederim harikasınız buraya çok yazamıyorum ama umutla bekledim sonuçları yan çizmeleri beni kötü etkiledi . Başından beri destek olup son kulvarda beni bırakmaları beni çok kırdı
Kadavra başvurusu yaptınız mı? Yaptıysanız nerelere yaptınız?
neden o zaman yıllarca maaşımı verdim yazdınız?stajerlik maaşı çok çok azdır ki zaten hastasınız çalışamazsınız da verimli.öğrenci yazmak istemedim ortalığı karıstırdı stajerim . Şuanlık doktordan yana sıkıntı olmadı teşekkürler.
neden o zaman yıllarca maaşımı verdim yazdınız?stajerlik maaşı çok çok azdır ki zaten hastasınız çalışamazsınız da verimli.
Bu düşüneceğiniz son şey olsun lütfensize de geçmiş olsun iyi dilekleriniz için teşşekür ederim eşim asker ve uzakta evet benim korkum ilerde ailen san bir böbreği bile çok gördü demesi
Tabii ki sizin yaşadıklarıniz cok ağır ben bir böbrek nakilli olarak yazdımSert bir üslupla değil dümdüz olduğu gibi yazdım.
Ben konu sahibinin annesinin belli bir yaşa gelmiş iyi kötü sağlık sıkıntıları başlamış biri olduğunu düşündüğüm için öyle söyledim. Nakil öncesi ve sonrası donörün ve hastanın psikolojik ve bedensel olarak neler yaşadığını,hangi acılardan tehlikelerden sıkıntılardan geçtiğini,donörün normal şartlarda iyileştikten sonra ilaç kullanması gerekmediğini ama alıcının ömrünün sonuna kadar hergün birkaç kez bir avuç dolusu ilaç içmesi gerektiğini ve daha bir çok şeyi çok iyi biliyorum.
5 yıllık hastalık sürecinin son iki yılını hastanede yatarak son bir yılı da komada geçiren bir babanın kızıyım. Babasına donör olacağı ameliyat sabahında ameliyathanenin kapısından organını veremeden dönen yapamayan bir evladım. Doktorlar bir haftalık ömrü kaldı dedikten sonra babasını zorla ikna edip annesinin babasına donör olduğu bir evladım. 16 yıldır donör annenin yaşadığı psikolojik ve bedensel tüm zorlukları birebir bilen biriyim. 16 yıldır organ nakli yapılmış bir babanın yaşadığı tüm psikolojik ve bedensel problemleri birebir bilen biriyim.
Burada okuyanlar sadece bu hasta kızcağıza üzülüyor anne ve ablayı olabilecek en ağır şekilde kınıyorlarya onun için çok öfkeliyim. Hiç kimse evladının acı çekmesini çaresizce iyileşmeyi beklemesini yada hayatını kaybetmesini istemez. Ama donör olmak herkesin kaldırmayı başarabileceği birşey değil. O ona verdi bu buna verdi ben olsam verirdim.......öyle ağzımızdan çıktığı kadar kolay olmuyor işte....insan evladı için canını verir değilmi ama bazen sapasağlamken kendi ayağıyla gidip iki tane olan organının birini veremez işte. Bu onu kötü anne mi yapıyor,evladını sevmediği anlamına mı geliyor?
Kınamayın arkadaşlar,o annenin verememesi yada vermemesi nasıl bize sağlıklı bir düşünce değil gibi geliyorsa aynı şekilde ben anneme yıllarca para verdim oda böbreğini versin düşüncesi de hiç sağlıklı değil.
tmm şimdi oldu.büyük şehirdeyseniz daha kolay tedavi olursunuz ve donör bulursunuz.sıralamaya girdiniz mi?önceliğiniz var mı?17 yaşında üniversiteyi kazandım. Ve okuldan arta kalan zamanlarda dershane kayıt işinde bile çalıştım.1 senedir de amcamın yanında stajdayım.(Amcam maas konusunsda torpilli davrandı )biraz15 yaşından beri de garsonluk yapıyordum.Nerdeyse tüm gelen işlerden paramı anneme verdim.
eski mesajımdan alıntı yaptım teşekkürler.
Tek şifanız Allah tan ailenizden değil.Şuan dibe vurduğumu hissediyorum. Annemin birçok şey içinde kaldığı için paramı ona verdim .Destek oldum.Ama bana destek olmadığı için kırgın ve öfkeliyim.Zaten yazımda vijdan azabı duyduğumu da yazdım. Lütfen üstüme yok satın almısssınız bilmem ne diyerek gelmeyin .Empati yapın. Tek şifanız ailenizin elinde olması beni yıpratıyor keşke düşünceleriniz siznle başbaşa kalsaydı
Bu soruya cevap vermiyor konu sahibi. 3 kez sordum. Bu yüzden inandırıcılığını yitirdi gözümde sanırım. Halbuki başvurular konusunda, en hızlı dönüş olan yerler hakkında falan bilgi verecektim cevap verseydi.tmm şimdi oldu.büyük şehirdeyseniz daha kolay tedavi olursunuz ve donör bulursunuz.sıralamaya girdiniz mi?önceliğiniz var mı?
benim yakınım var organ naklini onlarca kez yapmış en az.ona soracaktım gerek yokmuş.peki dedimBu soruya cevap vermiyor konu sahibi. 3 kez sordum. Bu yüzden inandırıcılığını yitirdi gözümde sanırım. Halbuki başvurular konusunda, en hızlı dönüş olan yerler hakkında falan bilgi verecektim cevap verseydi.
Bence doku testini yeni öğrendi ve henüz basvuru yapmadi.Bu soruya cevap vermiyor konu sahibi. 3 kez sordum. Bu yüzden inandırıcılığını yitirdi gözümde sanırım. Halbuki başvurular konusunda, en hızlı dönüş olan yerler hakkında falan bilgi verecektim cevap verseydi.
İzmir'deyim tüm mesajlara ceevap veremiyorum kusra bakmayın .Listedeyim şuan beklemedeyim bilmiyorum başka yolu var mı ?Bu soruya cevap vermiyor konu sahibi. 3 kez sordum. Bu yüzden inandırıcılığını yitirdi gözümde sanırım. Halbuki başvurular konusunda, en hızlı dönüş olan yerler hakkında falan bilgi verecektim cevap verseydi.
Izmir'de nerede tedavi oluyorsunuz? Özelden de yazabilirsinizİzmir'deyim tüm mesajlara ceevap veremiyorum kusra bakmayın .Listedeyim şuan beklemedeyim bilmiyorum başka yolu var mı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?