böbreğini vermedi

Kizkardesini anliyorum. Yarin benim cocuguma lazim olursa? Diyebilir ama annen?

Rahat rahat vermek zorunda değil diyenleri gerçekten anlamıyorum Konu zorunluluk değil zaten bambaşka bişi sevgi deyin vicdan deyin ne derseniz deyin bu o. Diyalizle yaşarsın da denmiş konu sahibi bunu biliyordur zaten ve ayrıca o da çok zorlu bi süreç. Ailemde 2 kişi tek böbrekli nasıl bi durum olduğunu çok yakından biliyorum.

teşşekür ederim harikasınız buraya çok yazamıyorum ama umutla bekledim sonuçları yan çizmeleri beni kötü etkiledi . Başından beri destek olup son kulvarda beni bırakmaları beni çok kırdı

Tek böbrekli olmak doguma engel değil, ben nakilli böbrekli biri olarak bile doğum yapabilirim ki bir sürü ilac kullaniyorum. Bilmiyor olabilirsiniz, okuyanlardaki olusabilecek yanlis algilari duzeltmek icin belirtmek istedim.
inşallah elimde olmadan ağlıyorum eşim ikide bir mesaj atıyor durumla illgili umarım ilerde başıma kakmaz
Lütfen bana özelden yazin, yazisalim ben elimden geldigince size moral anlaminda yardimci olmak isterim sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Nolur üzmeyin kendinizi, şu an sizin ihtiyacınız olan sey moral, üzülmek vucut direncinizi daha da düşürür

Sert bir üslupla değil dümdüz olduğu gibi yazdım.
Ben konu sahibinin annesinin belli bir yaşa gelmiş iyi kötü sağlık sıkıntıları başlamış biri olduğunu düşündüğüm için öyle söyledim. Nakil öncesi ve sonrası donörün ve hastanın psikolojik ve bedensel olarak neler yaşadığını,hangi acılardan tehlikelerden sıkıntılardan geçtiğini,donörün normal şartlarda iyileştikten sonra ilaç kullanması gerekmediğini ama alıcının ömrünün sonuna kadar hergün birkaç kez bir avuç dolusu ilaç içmesi gerektiğini ve daha bir çok şeyi çok iyi biliyorum.
5 yıllık hastalık sürecinin son iki yılını hastanede yatarak son bir yılı da komada geçiren bir babanın kızıyım. Babasına donör olacağı ameliyat sabahında ameliyathanenin kapısından organını veremeden dönen yapamayan bir evladım. Doktorlar bir haftalık ömrü kaldı dedikten sonra babasını zorla ikna edip annesinin babasına donör olduğu bir evladım. 16 yıldır donör annenin yaşadığı psikolojik ve bedensel tüm zorlukları birebir bilen biriyim. 16 yıldır organ nakli yapılmış bir babanın yaşadığı tüm psikolojik ve bedensel problemleri birebir bilen biriyim.
Burada okuyanlar sadece bu hasta kızcağıza üzülüyor anne ve ablayı olabilecek en ağır şekilde kınıyorlarya onun için çok öfkeliyim. Hiç kimse evladının acı çekmesini çaresizce iyileşmeyi beklemesini yada hayatını kaybetmesini istemez. Ama donör olmak herkesin kaldırmayı başarabileceği birşey değil. O ona verdi bu buna verdi ben olsam verirdim.......öyle ağzımızdan çıktığı kadar kolay olmuyor işte....insan evladı için canını verir değilmi ama bazen sapasağlamken kendi ayağıyla gidip iki tane olan organının birini veremez işte. Bu onu kötü anne mi yapıyor,evladını sevmediği anlamına mı geliyor?
Kınamayın arkadaşlar,o annenin verememesi yada vermemesi nasıl bize sağlıklı bir düşünce değil gibi geliyorsa aynı şekilde ben anneme yıllarca para verdim oda böbreğini versin düşüncesi de hiç sağlıklı değil.

siz evlimisiniz?profile yazdıklarınızı düzeltin lütfen 22 yaşındayım avukatım deyince şüphe oluşuyor.size inanmak istiyorum ve yardım etmek istiyorum aynı şehirdeysek doktor vs konusunda
öğrenci yazmak istemedim ortalığı karıstırdı stajerim . Şuanlık doktordan yana sıkıntı olmadı teşekkürler.

teşşekür ederim harikasınız buraya çok yazamıyorum ama umutla bekledim sonuçları yan çizmeleri beni kötü etkiledi . Başından beri destek olup son kulvarda beni bırakmaları beni çok kırdı
Zor ama moralinizi bozmamaya gayret edin. gerekli yerlere nakil için başvuru yaptıktan sonra dua edin inancınız varsa. Bazen kaderin önüne geçemiyoruz, belki sizin sifanizda ailenizin vereceği böbrekte değil başka bir şekilde olacaktır. Ümidinizi kesmeyin hemen. En kısa zamanda sağlığınıza kavuşmanızı dilerim

öğrenci yazmak istemedim ortalığı karıstırdı stajerim . Şuanlık doktordan yana sıkıntı olmadı teşekkürler.
neden o zaman yıllarca maaşımı verdim yazdınız?stajerlik maaşı çok çok azdır ki zaten hastasınız çalışamazsınız da verimli.

neden o zaman yıllarca maaşımı verdim yazdınız?stajerlik maaşı çok çok azdır ki zaten hastasınız çalışamazsınız da verimli.

17 yaşında üniversiteyi kazandım. Ve okuldan arta kalan zamanlarda dershane kayıt işinde bile çalıştım.1 senedir de amcamın yanında stajdayım.(Amcam maas konusunsda torpilli davrandı )biraz15 yaşından beri de garsonluk yapıyordum.Nerdeyse tüm gelen işlerden paramı anneme verdim.

eski mesajımdan alıntı yaptım teşekkürler.

size de geçmiş olsun iyi dilekleriniz için teşşekür ederim eşim asker ve uzakta evet benim korkum ilerde ailen san bir böbreği bile çok gördü demesi
Bu düşüneceğiniz son şey olsun lütfen
Ailenizle yaşıyor olsaydiniz daha büyük bir travma olacakti belki size
Esiniz şu an size kötü mu davraniyor da böyle ya beni birakirsa başıma kakarsa diye dusunuyorsunuz?
Tabii ki sizin yaşadıklarıniz cok ağır ben bir böbrek nakilli olarak yazdım
Sizin yazim tarzınızı normal buldum evet dumduz yazmissiniz ben hic alinmadim ama genel kaniya göre sert geldi o yuzden belirttim.
Nakilin bedensel ve psikolojik sorunlarini ben ve ailem birlikte yasadik, kardeslerime babam bakti sonra annem ayaga kalktı babam benle kaldi sabah ise gitti isten yanima geldi, annem eve gidip kardeslerimle ilgilendi falan. Yani o süreçlerin ne kadar zor olduğunu yasamis biriyim ve inanin sizi cok iyi anliyorum. Üstelik babasinin kanser surecini de yasamis ve yogun bakimdan cenazesini teslim almis bir evladim. Hic bir sey dıştan göründüğü kadar kolay degil elbette ama hayat böyle işte, hep inişli çıkışlı. Hepimiz bir seylerle sinaniyoruz, konu sahibi de ailesinin vefasızlıgi ile sinaniyor belli ki.
Ha evet vermek zorunda değiller onu da yazmistim. Sadece hepimizin yasanmisliklari ve hayata bakisi farklı onu demek istedim.

tmm şimdi oldu.büyük şehirdeyseniz daha kolay tedavi olursunuz ve donör bulursunuz.sıralamaya girdiniz mi?önceliğiniz var mı?

Tek şifanız Allah tan ailenizden değil.
Annenizin böbreğini alsanız iyileşeceğinize dair garantiniz varmı?
Annenizin ameliyattan sağ çıkacağına dair garantiniz varmı?
Çok çok bencilsiniz,anneniz mecburmuş gibi düşünüyorsunuz hala ya.
Ben babama donör olacağım sabah ameliyathanenin kapısından geri döndüm yapamadım. Doktorlar babama bir haftalık ömrün kaldı dediğinde annemden organ alması için ikna edemedik,karıma kıyamam ya ona birşey olursa dedi eninde sonunda ölecem dedi dedi durdu.sakinleştirici ilaç vere vere zorla ikna ettik. Şükürler olsun ki ikisi de hayatta. Benim babam amonyak komasındayken acıdan bayılırken doktorlar son günlerin derken karısına kıyamadı ya sen annene nasıl bu kadar yüklenebiliyorsun. Empati filan yapmama gerek yok senin şuan yaşadıklarının bin beterini yaşadım zaten.

tmm şimdi oldu.büyük şehirdeyseniz daha kolay tedavi olursunuz ve donör bulursunuz.sıralamaya girdiniz mi?önceliğiniz var mı?
Bu soruya cevap vermiyor konu sahibi. 3 kez sordum. Bu yüzden inandırıcılığını yitirdi gözümde sanırım. Halbuki başvurular konusunda, en hızlı dönüş olan yerler hakkında falan bilgi verecektim cevap verseydi.

benim yakınım var organ naklini onlarca kez yapmış en az.ona soracaktım gerek yokmuş.peki dedim

Bence doku testini yeni öğrendi ve henüz basvuru yapmadi.
Ben aileden uyanlar oldugu icin yapmayı düşünmediğini ve onlardan biri ikna olsun da versin, listeye yazilirsam sira gelmez hayatımı kaybederim diye korktuğunu düşünüyorum.
Tamamen yaşadığı hayal kırıklığı ve ölüm korkusu ile buraya konu açtığını, dolayisiyla da mantikli düşünemediğini düşünüyorum.

İzmir'deyim tüm mesajlara ceevap veremiyorum kusra bakmayın .Listedeyim şuan beklemedeyim bilmiyorum başka yolu var mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…