- 15 Haziran 2016
- 7.901
- En iyi cevaplar
- 1
- 21.033
- 348
- 39
- Konu Sahibi benbakarimyarina
-
Çok çok geçmiş olsun.umarım hayattaki acı kotanız dolmuştur.babam hep ben ikinci hayatımı yaşıyorum Allah bana ikinci bir hayat hediye etti der.sizinki de öyle.burda yazmayı tercih etmediğim ne acılar yaşadım o dönem ve yaşamaya devam ediyorum bir bilseniz.genelde bana sertsin derler,yaşadıklarımın verdiği bir kabullenmişlik bu aslında.konu sahibi onun durumuna ne kadar üzüldüğümü bir bilse....eşit derecede annesinin durumuna da üzüldüm........ama doğru anlatamıyorum sanırımBu düşüneceğiniz son şey olsun lütfen
Ailenizle yaşıyor olsaydiniz daha büyük bir travma olacakti belki size
Esiniz şu an size kötü mu davraniyor da böyle ya beni birakirsa başıma kakarsa diye dusunuyorsunuz?
Tabii ki sizin yaşadıklarıniz cok ağır ben bir böbrek nakilli olarak yazdım
Sizin yazim tarzınızı normal buldum evet dumduz yazmissiniz ben hic alinmadim ama genel kaniya göre sert geldi o yuzden belirttim.
Nakilin bedensel ve psikolojik sorunlarini ben ve ailem birlikte yasadik, kardeslerime babam bakti sonra annem ayaga kalktı babam benle kaldi sabah ise gitti isten yanima geldi, annem eve gidip kardeslerimle ilgilendi falan. Yani o süreçlerin ne kadar zor olduğunu yasamis biriyim ve inanin sizi cok iyi anliyorum. Üstelik babasinin kanser surecini de yasamis ve yogun bakimdan cenazesini teslim almis bir evladim. Hic bir sey dıştan göründüğü kadar kolay degil elbette ama hayat böyle işte, hep inişli çıkışlı. Hepimiz bir seylerle sinaniyoruz, konu sahibi de ailesinin vefasızlıgi ile sinaniyor belli ki.
Ha evet vermek zorunda değiller onu da yazmistim. Sadece hepimizin yasanmisliklari ve hayata bakisi farklı onu demek istedim.
Ailema çok güveniyordum doktor ne söylerse o kadar biliyorum .Aileme çok güveniyordum. Çok yıpraanmış durumdayım çok teşekkür ederim söylediğiniz her şey için.Neden böbreğim yok diye konu açayım anlamadım konuyu kapattırmama az kaldıBence doku testini yeni öğrendi ve henüz basvuru yapmadi.
Ben aileden uyanlar oldugu icin yapmayı düşünmediğini ve onlardan biri ikna olsun da versin, listeye yazilirsam sira gelmez hayatımı kaybederim diye korktuğunu düşünüyorum.
Tamamen yaşadığı hayal kırıklığı ve ölüm korkusu ile buraya konu açtığını, dolayisiyla da mantikli düşünemediğini düşünüyorum.
Doktorlar aileye doku tipi testi yaparken sonuç gelene kadar kadavra başvurusu yapılmasını söylüyor ama. Biz 3 hastaneye başvuru yaptık 9 ayda 5 kez çıktı ablama.Bence doku testini yeni öğrendi ve henüz basvuru yapmadi.
Ben aileden uyanlar oldugu icin yapmayı düşünmediğini ve onlardan biri ikna olsun da versin, listeye yazilirsam sira gelmez hayatımı kaybederim diye korktuğunu düşünüyorum.
Tamamen yaşadığı hayal kırıklığı ve ölüm korkusu ile buraya konu açtığını, dolayisiyla da mantikli düşünemediğini düşünüyorum.
Her hastanenin ayrı listesi var. Merkezi bir liste yok maalesef. Hangi hastaneye başvurdunuz? Sadece bulunduğunuz şehirle sınırlı kalmayın.İzmir'deyim tüm mesajlara ceevap veremiyorum kusra bakmayın .Listedeyim şuan beklemedeyim bilmiyorum başka yolu var mı ?
benim bir böbreğimin üstünde tümör var 8 yıldır kontrolde çok az az büyüyor.pandemide hiç kontrole gitmedim.gerekirse ameliyat ederiz dedi doktorum.korkmadım hayati bir organ değil 2 tane olduğu için.donör olmak istemeyen anneyi anlamam mümkün değil o yüzdenDoktorlar aileye doku tipi testi yaparken sonuç gelene kadar kadavra başvurusu yapılmasını söylüyor ama. Biz 3 hastaneye başvuru yaptık 9 ayda 5 kez çıktı ablama.
Eşi bekleyelim demiş, neyi bekliyorlar kadavra başvurusu yoksa? Annenin insafa gelip vermesini mi?
Ben sizi o kadar iyi anladim ki simdi bunu kelimelerle ifade etmek zor ama anlıyorumÇok çok geçmiş olsun.umarım hayattaki acı kotanız dolmuştur.babam hep ben ikinci hayatımı yaşıyorum Allah bana ikinci bir hayat hediye etti der.sizinki de öyle.burda yazmayı tercih etmediğim ne acılar yaşadım o dönem ve yaşamaya devam ediyorum bir bilseniz.genelde bana sertsin derler,yaşadıklarımın verdiği bir kabullenmişlik bu aslında.konu sahibi onun durumuna ne kadar üzüldüğümü bir bilse....eşit derecede annesinin durumuna da üzüldüm........ama doğru anlatamıyorum sanırım
Kapattırmayin lütfenAilema çok güveniyordum doktor ne söylerse o kadar biliyorum .Aileme çok güveniyordum. Çok yıpraanmış durumdayım çok teşekkür ederim söylediğiniz her şey için.Neden böbreğim yok diye konu açayım anlamadım konuyu kapattırmama az kaldı
Yaw iyi de konu sahibi de şu anda ben ben ben diyor.anneninki bencillik de maaşımı eline saydım böbreğini de verecek diyeninki bencillik değilmi?Allah acil şifalar versin.
Aile kavramı sizin için ne ifade ediyor? Ne ara bu kadar bencil olduk? Ne ara bu kadar ben ben der olduk. Yahu anne, kardeşten bahsediyoruz. (Normal anne, kardeş ilişkisi olduğunu varsayarak bunu diyorum yoksa ortada sağlıklı bir anne, kardeş bağı yoksa o ayrı konu)
Büyük konuşmak istemem ama bu dünyada annemizi, kardeşimizi, eşimizi dusunmeyecek zor gununde yanında olmayacak bu aile kavramı ne halta yarıyor? İnsanin kendi canı eblette kıymetlidir. Ama insanın evladı da onun canı olmuyor mu? (Yine belirteyim standart bir aile bağında olması gereken bunlar diye düşünüyorum)
O çok zor bir karar ceycey. Ben işin donör tarafındayım o yüzden anneyle empati yapabiliyorum. Donör olmak bana düşer miydi, uyar mıydı bilmiyorum. Uysaydı verirdim muhtemelen ama o süreçte hissettiklerimi anlatamam.benim bir böbreğimin üstünde tümör var 8 yıldır kontrolde çok az az büyüyor.pandemide hiç kontrole gitmedim.gerekirse ameliyat ederiz dedi doktorum.korkmadım hayati bir organ değil 2 tane olduğu için.donör olmak istemeyen anneyi anlamam mümkün değil o yüzden
Aile kavramının benim için ne ifade ettiği tartışmaya açık bir mevzu değil. Organ nakli olan bir ailenin üyesiyim. Lütfen birbirimizi kırmayalımAllah acil şifalar versin.
Aile kavramı sizin için ne ifade ediyor? Ne ara bu kadar bencil olduk? Ne ara bu kadar ben ben der olduk. Yahu anne, kardeşten bahsediyoruz. (Normal anne, kardeş ilişkisi olduğunu varsayarak bunu diyorum yoksa ortada sağlıklı bir anne, kardeş bağı yoksa o ayrı konu)
Büyük konuşmak istemem ama bu dünyada annemizi, kardeşimizi, eşimizi dusunmeyecek zor gununde yanında olmayacak bu aile kavramı ne halta yarıyor? İnsanin kendi canı eblette kıymetlidir. Ama insanın evladı da onun canı olmuyor mu? (Yine belirteyim standart bir aile bağında olması gereken bunlar diye düşünüyorum)
Psikolojik test yapılıyor mu bilmiyorum da benim.zamanimda ne psikolojik destek ne hazirlik egitimi verildi sadece diyaliz surecinde egitim almistik diyaliz hemsiremizdenO çok zor bir karar ceycey. Ben işin donör tarafındayım o yüzden anneyle empati yapabiliyorum. Donör olmak bana düşer miydi, uyar mıydı bilmiyorum. Uysaydı verirdim muhtemelen ama o süreçte hissettiklerimi anlatamam.
Bu anne şu an donör olmayı kabul etse dahi psikolojik testten geçemez zaten. Almazlar doktorlar.
Öldürmüyor süründürüyor anneme kırgınlığımdan açtım.Ailenize bol sağlık diliyorum nakil olan ve gönüllü olup veren üyesine de.Yaw iyi de konu sahibi de şu anda ben ben ben diyor.anneninki bencillik de maaşımı eline saydım böbreğini de verecek diyeninki bencillik değilmi?
Diyalizle uzun yıllar yaşama imkanı var. Belki bu arada kadavradan nakil imkanı çıkacak,neden bu kadar ümitsiz herkes.
Yapıyorlar. Sadece acil durumlarda atlıyorlar o adımı. Ne zaman nakil oldun bilmiyorum tabi 2006 yılında ege üniversitesinde yapıyorlardı, hala yapıyorlar. Donör’ün o testi geçip o eğitimi alması gerek çünkü sonraki hayatına sağlıklı (ruhsal açıdan) devam edebilmesi için.Psikolojik test yapılıyor mu bilmiyorum da benim.zamanimda ne psikolojik destek ne hazirlik egitimi verildi sadece diyaliz surecinde egitim almistik diyaliz hemsiremizden
Ben kendi kendimin psikologu oldum hep :) anneme de oyle bir test yapmadilar
Niyetim kırmak değil elbette konu içinde kendi hayatinizla alakalı olan yorumunuza denk geldiğim için sonraki mesajınızı alıntı yapmak istemedim hatta. Sizlere de geçmiş olsun, konu sahibine de.Aile kavramının benim için ne ifade ettiği tartışmaya açık bir mevzu değil. Organ nakli olan bir ailenin üyesiyim. Lütfen birbirimizi kırmayalım
2000 senesinde ama ben farkli bir yerde oldum simdi Ege Üniversitesine gidiyorumYapıyorlar. Sadece acil durumlarda atlıyorlar o adımı. Ne zaman nakil oldun bilmiyorum tabi 2006 yılında ege üniversitesinde yapıyorlardı, hala yapıyorlar. Donör’ün o testi geçip o eğitimi alması gerek çünkü sonraki hayatına sağlıklı (ruhsal açıdan) devam edebilmesi için.
böyle büyük hastalıklar çok zor.hastanelerde yaşıyorsunuz neredeyse.tüm hayatınız hastaneler ilaçlar tetkikler oluyor.psikoloji bozuluyor neden ben deniyor.o yüzden konu sahibinin üstüne çok gidilmesi yanlış.testler yapılıyor evet aynen söylediğin gibiYapıyorlar. Sadece acil durumlarda atlıyorlar o adımı. Ne zaman nakil oldun bilmiyorum tabi 2006 yılında ege üniversitesinde yapıyorlardı, hala yapıyorlar. Donör’ün o testi geçip o eğitimi alması gerek çünkü sonraki hayatına sağlıklı (ruhsal açıdan) devam edebilmesi için.
ilk safhalarında ordaydım sonra özele geçelim dedi eşim öyle yaptık ama geri dönebilirim bilmiyorum bu konuyu daha konuşmadık ulaşamıyorum her anYapıyorlar. Sadece acil durumlarda atlıyorlar o adımı. Ne zaman nakil oldun bilmiyorum tabi 2006 yılında ege üniversitesinde yapıyorlardı, hala yapıyorlar. Donör’ün o testi geçip o eğitimi alması gerek çünkü sonraki hayatına sağlıklı (ruhsal açıdan) devam edebilmesi için.
ne kadar zamandır biliyorsunuz böbrek yetmezliğinizi?ilk safhalarında ordaydım sonra özele geçelim dedi eşim öyle yaptık ama geri dönebilirim bilmiyorum bu konuyu daha konuşmadık ulaşamıyorum her an
Hüseyin hoca kalp ben2000 senesinde ama ben farkli bir yerde oldum simdi Ege Üniversitesine gidiyorum
Bana şaka falan yapıyor mirasta bana kaldı diye ölmeden toprağa koycak utanmasa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?