boğazımı tutamıyorum

acemicadi

Guru
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2010
1.433
28
358
İstanbul
derdim şu, 6 kilo fazlam var
diyetisyenlere de gittim, elimde diyet listeleri de var ama uygulayamıyorum
konuyu bu yüzden diyet bölümüne değil de buraya açayım dedim, derdim psikolojik
şekerli gıda yemeden 1 gün bile duramıyorum.
diyeti biliyor, ama uygulayamıyorum
spor desen zaten sporla hiç aram yok
1 yıldır kilo almıyorum da vermiyorum da sabitim :(((

soracağım şey şu
tatlı isteğimi kesmek için ne yapabilirim?
bu kilo olayı bende artık takıntı oldu. dışarı bile çıkmıyorum çoğu zaman. elbise alasım gelmiyor kendime. aynaya bakmaktan nefret ediyorum.
kilo fazlam var diye kendime bakmıyorum makyaj yapmıyorum
arkadaşlarım bir yere çağırıyor gitmiyorum
şu tatlı yeme alışkanlığımdan nasıl kurtulabilirim?

canın tatlı istediğinde keçiboynuzu ye belki işe yarar

topu topu 6 kilo çok takıntı yapma dicem ama olmuyor biliyorum

canın tatlı istediğinde dediğimi yap bide ekmeği kes

o zaman işin kolay tatlıyı halledersin olmadı dondurma ye

en hafif tatlıdır yavaş yavaş önceki isteğin kalmaz zaten

önceden bende çikolata yemeden duramazdım

yesemde tekrar isterdim

tek farkı kilo almadım ama dur demenin zamanı gelmişti dondurmayla hallettim tatlı istediğimi

canım, tatlı yeme isteğini kurutulmuş meyveler yiyerek geçirmeye çalış.. hurma da yiyebilirsin mesela..

Srekli görebileceğin bir yere ulaşmak istediğin kiloyu yaz.. sürekli gözünün önünde olursa belki kendine daha rahat engel olabilirsin.. 6 kilo çok bişi değil, 1-1,5 ay sonrasını düşün, azimlen :))

6 kilo bana dışarı çıkartmıyacak cinsten psikolojiyi bozan kilo gelmedi.
dilersen sağlıklı şekilde 1.5 ayda rahat verirsin. şekerli şeyleri aç karnına ve öğlen 2-3 den önce yersen daha hızlı sindirirsin.birde şerbetli tatlı yerine sütlü tatlılara yönlenmelisin..
meyvelerede dikkat etmelisin. meyveyi ya yemekten yarım saat önce yada 3 saat sonra yenilmesi öneriliyor. birazda azim dersen tamamdır. ben kızıma hamile kalınca 40 kilo aldım 95 ten 55 e düşene kadar yaptığım fedakarlıklarla sen 6 kilo için hayli hyli yapmalısın.
takıntını azime çevirirsen sorun yok.. ben kar kış demedim günde yarım saatte olsa yürüdüm.
yürüyemediğim zaman aynı etkiyi gösteren ''leslie ile walk walk''adlı programla çalıştım çok şükür vücudum sen sündü nede o kiloların izi kaldı..
başarılar..

canım bence sen istediğin tatlıyı ye ama istediğin kadar değil tabi mesela bir dilim baklava yerken 3 dilimde yesen aynı lezzeti alacağını düşün.

derdim şu, 6 kilo fazlam var
diyetisyenlere de gittim, elimde diyet listeleri de var ama uygulayamıyorum
konuyu bu yüzden diyet bölümüne değil de buraya açayım dedim, derdim psikolojik
şekerli gıda yemeden 1 gün bile duramıyorum.
diyeti biliyor, ama uygulayamıyorum
spor desen zaten sporla hiç aram yok
1 yıldır kilo almıyorum da vermiyorum da sabitim :(((

soracağım şey şu
tatlı isteğimi kesmek için ne yapabilirim?
bu kilo olayı bende artık takıntı oldu. dışarı bile çıkmıyorum çoğu zaman. elbise alasım gelmiyor kendime. aynaya bakmaktan nefret ediyorum.
kilo fazlam var diye kendime bakmıyorum makyaj yapmıyorum
arkadaşlarım bir yere çağırıyor gitmiyorum
şu tatlı yeme alışkanlığımdan nasıl kurtulabilirim?

canım nasılda guzel anlatmıssın aynı durum bende de var hatta bende durdurulamaz bı yeme krızı oluyoo ıkı 3 gunde bıı catlayana kadar yıyodumm doktorada gıttımm depresan dahı kullandımm

ama baktım olmuyoo kendıme madem bunu uygulayamıyorum o zman bununla ılgılı mesgale bulmam gerektıgını dusundum sımdı 3 kılo verdım mesgalem ıse dıyet grubu olusturdum kendımee daha dogrusu kendılıgınden olustuu ve 3 hafta da 3 kılo dısıplın ve ıstek dorukda zaman zaman evet dusuyo ama toparlamasını bılıyorum 1 takım kaptanıyım ıstedıdıgınde yardımcı olurum 6 kılo hem nekı benım suan 15 kılo vermem lazımmm

tarçın tatlı isteğini kesermiş.

sütün içie karıştır iç. eşim şeker hastası dr. demişti. sütünü tarçınlı içiyor.

her tatlı isteğinde yeşilçay falan iç bir şekilde engellersin. benimde 4 kilo fazla var. göbeğim çıktı ve pantalonlarım dar geliyor. verebilsem çok iyi olacak benimde tatlı sorunum var. asla çikolatasız duramam

canım bi elma çayı tarifi var bir elma 4 'e böl bir limonu dörde böl bir tatlı kaşığı top karabiber bir iki tane karanfili bir veya iki çubuk tarçını 3 litre suya koy 1,5- 2 litre olana kadar kaynat yemekten 30 dk önce ve aralarda iç tatlı isteği hissettikçe kesiyor hem de metabolizmayı hızlandırıyormuş

hmm tarçın bende işe yaramamıştı ama elmalı formülü de bir deniycem
bi de uyarı yapıyım bayanlar: o piyasada eczanelerde tatlı isteğini kesen pahalı ilaçlardan filan hiç boşuna almayın ilerde böyle bir sorununuz olursa, çünkü hiç işe yaramıolar :))

canım benim şu başlığımdaki yazıları okur musun? belki ufakta olsa bi motivasyon sağlar
http://www.kadinlarkulubu.com/saglikli-beslenme/380828-seker-yeme-cocuguna-yedirme.html

bence tatlı konusunda kendi kendine hipnoz yollarını araştır, mesela tatlıyı, iğrendiğin başka herhangi bişeyle özleştirmek gibi

bi de mutlaka ve kesinlikle spor yapmalısın, insan otomatikman kendime iyi bakıyorum moduna girdiği için daha dikkatli olursun

canım forumda okumustum arkadaslardan biri şöyle bi tatlı yapıyormus.bir kilo sütü bi bardak irmikle kaynatıp içine tatlandırıcı atıyormus sonrada diyet bisküvi dizdiği borcamın üstüne döküp soğutup yiyormus.bence iyi bi alternatif olabilir.

Back
X