Boguluyorum, dertlesmeye ihtiyacim var :'(

lAnKal

Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2019
164
153
18
29
Merhaba arkadaslar,
Aranıza yeni katıldım, dertlenmek istiyorum çıkmazdayım. Biz eşimle severek evlendik. 4 senemiz doldu cok şükür. Eşimin kredi borcu var düğünden dolayı. 9 taksit kaldı 1.500 tl gibi ücret ödüyor. 800 tl de kira veriyoruz. Eşim net maaş 2.750 tl alıyor. Haliyle bu para bize yetmiyor hep sıkışıyoruz. Bir oğlum var, bu darlığın üstüne spiralim olmasına rağmen hamile kaldim . Sevineyim mi üzüleyim mi bilemiyorum. Esim kafaya cok takiyor. Bana anlatıyor doğal olarak. Bende gebelikten midir bilemem hep ağlıyorum ondan gizli. Cunku bende artik bunaldim. Evlendiğimden beri aynı sorun. Sakin yanlış anlamayın kimseye acindirmiyorum kendimi. Anlatacak kimsem yok . Ekmek arasi ekmek yiyecek duruma geldim. Hadi ben tek olsam tamam diyecegim ama evladima da guzel seyler yapmak istiyorum. Ne yapacagimi bilmiyorum o kadar daraldim ki. Aileme de spyleyemiyorum cunku esimi onlara zor kabul ettirdim. Basima kakarlar diye korkuyorum. Nolur bana biraz akil verin icimi rahatlatin . Hayirli geceler dilerim.

Tatlım. Sabret az daha. Borcu bitince birikim yapın yatırım yapın. Lux e kaçmayın. Harcamanizi bilin sorun olmaz ki.

Allah verdiği her bebeği rızkıyla verir bebek gelen ev bereketlenir bollanır sıkma hic canını bebek hazirliklari uparkende gereksiz hatcama ypmamaya calis tasarruf et biraz geçer bu günler merak etme Allah ın bi sınavıdır yinede şükret beterin beteei vardır bazi jadinlar hamile haliyle kocasi kötu oluyo evibe ugramiyo bakmiyo karısı öyke yokluk çekiyo senin kocan bak yinede yaninda işinde gücünde sabret dua et canıni sıkma Allah in verdigi bi can sonucta korundugun halde Allah vermis vardir bunda bi hayir o bebek eve bereket gerirecek insallah kucagina saglikla alirsin

Yok malesef. Eşimin annesi bakmak istemiyor. Benim ailemde cok uzakta. Aslinda her şeyin en uygununu aldık ama şimdi cok detaya girmedim :/

Inşallah cok tesekkur ederim güzel sözleriniz için.

Sizin yerinizde olsam çalışmayı düşünürdüm, asgari ücret bile alsanız şimdiki kazancınız göz önüne alınınca baya rahatlarsınız. Çocuğunuza bakabilecek herhangi bir akraba, komşu vs yok mu? Cüzi bir ücret de teklif edebilirsiniz güvendiğiniz birinin bakması karşılığında, yine kalan size kar olur. Allah yardımcınız olsun

Ben evlendigim gibi hamile kaldim. Oglum dogduktan sonra da okulumu bitirmeye calistim. Ailem de az destek oldu sağolsunlar.
Evlenesiye kadar calisabilirdin ya da hamile çalışan birsürü insan var. Ailene de güvenip evlenmedin.bir de nasıl borç bu? Çocuğun olmuş, sonra okulun bitmiş, üstüne bir daha hamile kalmissin.9 ay daha borç var. Kusura bakma ama çok dusuncesizlik.madem arkanizda da kimse yok, o kadar borç iki bebek... boşuna alamayınca bence. Neyse.

Allah yardımcınız olsun sabırlı olun her bebek rızkıyla gelirmiş herkes geçim sıkıntısı çekiyor malesef geçicek inşallah dua edin.

Ah canım benim, Allah yardımcınız olsun üzme kendini inşallah geçicektir bu zor günleriniz, neyle sınandığımızı bilemeyiz hiç, sabret dua et

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…