- 14 Ağustos 2018
- 21.042
- En iyi cevaplar
- 2
- 79.611
- 598
e siz de biraz kendiniz etmiş kendiniz bulmuşsunuz ama.okul bitmeden ailenin onaylamadığı evlilik, koştur koştur hemen hamilelik, para pul yokken dev borç altında düğün.hata üstüne hata.çocuğu birisine emanet edip (ki aileler bakmak zorunda değil başkasına güvenip çocuk yapılmaz) ya da bakıcı bulup işe girip çalışabilirdiniz.spiral çok güvenilir bir korunma yöntemi değil kaldı ki.Ben evlendigim gibi hamile kaldim. Oglum dogduktan sonra da okulumu bitirmeye calistim. Ailem de az destek oldu sağolsunlar.
Ek iş cok arıyorum bir sürü yere e posta bıraktım yada mesaj attım ama dönüş olmadi hala. Inşallah birinden biri dönüş sağlar. Küçük miktar bile beni rahatlatır. Dua edin nolurEvden yapılabilecek işlerle bütçeye katkı sağlamanız mümkün mü? Ne bileyim mantı börek satmak olur, bebek bakıcılığı olur vs.
Amin inşallah dua edin bana. Allah razı olsunBence şöyle düşünmelisin, 9 taksit kaldı diyorsun sanırım borcun bitmesine yanlıs anlamadıysam ne kalmıski az daha sık dişini zaten evlılık bu degıl mı şükret şükrettikçe cogalır hersey bereketlenır artar rabbım yardım eder
Neden güvenli degilmis bende korktum simdi.cok olmadi benimde taktirmam.10 yil koruyuculuğu varmış.10 gün sonrada kontrole gidicem herşey yolundaki diyee siz de biraz kendiniz etmiş kendiniz bulmuşsunuz ama.okul bitmeden ailenin onaylamadığı evlilik, koştur koştur hemen hamilelik, para pul yokken dev borç altında düğün.hata üstüne hata.çocuğu birisine emanet edip (ki aileler bakmak zorunda değil başkasına güvenip çocuk yapılmaz) ya da bakıcı bulup işe girip çalışabilirdiniz.spiral çok güvenilir bir korunma yöntemi değil kaldı ki.
Vallahi borcsuz harcsiz rahat bakabilecek insanlar ikinciyi yapmaktan korkuyor. Ama elde avucta olmayan insanlar ayni dikkati gostermiyor. Ne diyecegimi sasirdim bendeDogru mu anladım iki Cocugunuz var? Bırı dogmus bırı karnınızda?
Neden güvenli degilmis bende korktum simdi.cok olmadi benimde taktirmam.10 yil koruyuculuğu varmış.10 gün sonrada kontrole gidicem herşey yolundaki diye
Merhaba arkadaslar,
Aranıza yeni katıldım, dertlenmek istiyorum çıkmazdayım. Biz eşimle severek evlendik. 4 senemiz doldu cok şükür. Eşimin kredi borcu var düğünden dolayı. 9 taksit kaldı 1.500 tl gibi ücret ödüyor. 800 tl de kira veriyoruz. Eşim net maaş 2.750 tl alıyor. Haliyle bu para bize yetmiyor hep sıkışıyoruz. Bir oğlum var, bu darlığın üstüne spiralim olmasına rağmen hamile kaldim. Sevineyim mi üzüleyim mi bilemiyorum. Esim kafaya cok takiyor. Bana anlatıyor doğal olarak. Bende gebelikten midir bilemem hep ağlıyorum ondan gizli. Cunku bende artik bunaldim. Evlendiğimden beri aynı sorun. Sakin yanlış anlamayın kimseye acindirmiyorum kendimi. Anlatacak kimsem yok . Ekmek arasi ekmek yiyecek duruma geldim. Hadi ben tek olsam tamam diyecegim ama evladima da guzel seyler yapmak istiyorum. Ne yapacagimi bilmiyorum o kadar daraldim ki. Aileme de spyleyemiyorum cunku esimi onlara zor kabul ettirdim. Basima kakarlar diye korkuyorum. Nolur bana biraz akil verin icimi rahatlatin . Hayirli geceler dilerim.
Söylediklerimizi sadece buradaki kk üyeleri değil, eski topraklarımız da 'ayağını yorganına göre uzat.' diyerek doğrulamış hanımefendi. Bu maddiyattaki bir çifte değil 2. çocuk, ilk çocuk bile borçları azaltana, şartları iyileştirene ve biraz imkan sağlanana kadar ağır gelmiş. Konu sahibi burada konu açtıysa tabi ki buradaki insanlar da bu hale getiren sebepleri irdeleyecektir. Herkes bilir 3 çocuk doğurmayı, evde oturup çalışmayıp istenilen saatte yatıp kalkmayı, dilediğini alıp kredi kartlarını arttırmayı, ama neden yapmıyoruz? Hayatın gerçekleri yüzünden! Çalışmak ve yavrumuza daha iyi imkanlar sunmak için, yetersiz olmayayım düşüncesiyle ikinci çocuğu bile yapmıyor kimimiz. Bu insanlar kendi hayatlarından çıkarım yaparak, keşke daha dikkatli davransaydın dediğinde suçlu ya da merhametsiz mi oluyor şimdi?Siz derdinizi anlatmaya gelmişsiniz millet yine yargı dağıtmaya gelmiş. Of dünya of... ya başlık metni bile "boğuluyorum" diye başlıyor insafsız, millet hala "O kodor borcu yoporken kofon norodoydo" bat dünya bat
Aynen öyle olunuyor hanımefendi, anonim olmaktan, konu sahibi ile yüz yüze olmamaktan alınan cesaretle boş boş konuşup yargı dağıtıyor insanlar. Kadın "anlatacak kimsem yok" diyor "ekmek yiyorum" diyor millet kalkmış hadsizce finans danışmanlığı yapıyor. Aklımı kaçıracağım; ne ara böyle davranışların "mantıklı" olduğunu düşünür olduk? Yahu kimsenin mi başına bir sıkıntı gelmiyor memlekette? Hepiniz mi maddi anlamda refah içinde yaşıyor, harika ilişkiler yürütüyorsunuz? Burada kanserim diye derdini anlatana "ee sen de paketli gıda yemeseydin akıllım" demek kadar saçma ve vicdansızca bu yorumlar. Olan olmuş, kadının zaten canı sıkkın, bir de sen niye saldırıyorsun? Senin telefonun başında söylenip durmanın can sıkmak dışında kime ne faydası var? Kimin hangi sorununu çözüyor?Söylediklerimizi sadece buradaki kk üyeleri değil, eski topraklarımız da 'ayağını yorganına göre uzat.' diyerek doğrulamış hanımefendi. Bu maddiyattaki bir çifte değil 2. çocuk, ilk çocuk bile borçları azaltana, şartları iyileştirene ve biraz imkan sağlanana kadar ağır gelmiş. Konu sahibi burada konu açtıysa tabi ki buradaki insanlar da bu hale getiren sebepleri irdeleyecektir. Herkes bilir 3 çocuk doğurmayı, evde oturup çalışmayıp istenilen saatte yatıp kalkmayı, dilediğini alıp kredi kartlarını arttırmayı, ama neden yapmıyoruz? Hayatın gerçekleri yüzünden! Çalışmak ve yavrumuza daha iyi imkanlar sunmak için, yetersiz olmayayım düşüncesiyle ikinci çocuğu bile yapmıyor kimimiz. Bu insanlar kendi hayatlarından çıkarım yaparak, keşke daha dikkatli davransaydın dediğinde suçlu ya da merhametsiz mi oluyor şimdi?
Bence insanlar ya akıllı davranacak, ya da sonra orda burda ağlanmayacak! Hayat düşüncesizliği ve sorumsuzluğu affetmiyor maalesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?