Boguluyorum, dertlesmeye ihtiyacim var :'(

Buyrun siz telefonun başında çözün o zaman! Yardım da edin, çok merhametliymişsiniz madem gidin bir ihtiyacını karşılayın! Yapın ama yapmadan boş laf etmeyin! Çünkü ben konu sahibi için iyi olmuş demedim, daha farklı olabilirmiş dedim. Ayrıca hayata bakış açım beni ilgilendirir ve burası da her türlü görüşün paylaşıldığı bir platform. Ben realist bir insanım. Realist olmanın, planlı yaşamanın, seçimlerimin hangi sonuçları doğuracağını düşünmemin de şu ana kadar çok avantajını gördüm ama dezavantajını daha hiç görmedim. Siz isterseniz saldım çayıra mevlam kayıra yaşayabilirsiniz sizin tercihiniz.

Görüşlerini özgürce ifade ettiğini düşünürken kimsenin canını yakmamalı insan. "Realist" bakış açınızın tüm sorunlarınızı çözmesini dilerim. Hayırlı günler

Siz ne öneriyorsunuz peki?Borcu mu kapatacaksınız?

Ben diyorum ki zaten üzgün olan teselli bekleyen insanlara saldırmayın, o diyor ki madem borcunu öde insan gidiş yoluna bile puan veremiyor. Ben elimin uzandığı insana hayvana destek oluyorum zaten. Gücüm kime yetiyorsa... gücü yetmeyen de moral versin kimsenin canını sıkmasın

Hayir eşim düğüne masraf yapmadı ki sadece gelinlik kiraladık. Düğünümüz sokakta oldu. Masraf yaptığı sey dedesi vize bir ev verdi ama evde hicbir şey yoktu. Kapı pencere tesisat mutfak hicbir şey yoktu. Eşim dedesinin evine masraf yaptı o günden sonra belini de düzeltemedi. Sonra annesiyle arası bozuk eşimin çocukluktan beri. Annesi dedesinin aklına girdi çıkar bunları evden ben evlenip o eve gircem diye. Dedesi sesini çıkarmadı anneannesi ve annesi yüzünden çıkarıldk evden. Para düğüne gitmedi yani. Altınlarım bile yoktu benim.

Vallahi borcsuz harcsiz rahat bakabilecek insanlar ikinciyi yapmaktan korkuyor. Ama elde avucta olmayan insanlar ayni dikkati gostermiyor. Ne diyecegimi sasirdim bende
Merhaba. Bir şeye aciklik getireyim spiralim olmasına rağmen hamile kaldim. Yanı isteyerek hamile kalmadım. Lütfen doğru okuyun.

Saolun yorum için. Üstüne basa basa korumayla kaldim desemde bazi kisiler hala kotu yorum yapiyor. Komisyonlu isi arastiracagim hemen. Allah razi olsun

Saolun. Ben zaten dertlesmek icin yazdim konuyu. Rabbim hepimize yardim etsin. Anlatacagim kimsem yok diye buraya yazmak istedim.

Haydaa kendi üzerinize olmayan ev için niye o kadar masraf yaptınız? Doğru anladım değil mi ev sizin değil? Başka ev mi yoktu bulunduğunuz şehirde? Annesinin ve dedesinin yaptığı çok çirkin evet ama siz de hesapsız kitapsız iş yapmışsınız

Peki sizin yorumunuz borcu ödemeye ne faydası var? Biz en azından dua ediyoruz, teselli etmeye çalışıyoruz ama bu konuyu ben açsam ve bu yazılanları okusam iyice karamsar olup, hiçbir şeyin düzenleyeceğini düşünüp intihar ederdim. Yazılanlar o derece yani.
Her doğru her yerde söylenmiyor maalesef.
Allah yardımcınız olsun, inançlı değilse umarım her şey yoluna girer demek bu kadar zor olmamalı.
Haklı olmanız da ortada iki çocuk olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Ne yapsın geri mi göndersin?

2300 borc 2750 maas
Evlenirken bu hesabi yapmadiniz mi? Hani hic cocugunuzolmasa bile ayda 450 lirayla 2 kisi gecinmek? Ustune de 2 cocuk olmus. Allah rizkini vermiyor iste verseydi ilk cocugunuzda verirdi,biraz daha dayanin konu komsuya haber salin bebeginiz dogunca bakabilecek birilerini bulursaniz siz de asgari ucretle bir ise girersiniz bari de cocuklarinizin karni doyar
Cok uzuluyorum cocuklara. Buyuklerin hatasini onlar cekmek durumunda kaliyor maalesef

Evet valla cok haklisiniz. Ev bizim degil ve evden çıktık. Borçla kaldık onlarada ev kar kaldı.

Cok aradım bakabilecek insan. Ama o kadar yüksek para istiyorlarki gidip çalışsam çalışacağımı onlara vereceğim o derece. Ek iş arıyorum. Inşallah bir yolunu bulacağım.

Tütün satan yerler tütün sarması için ev hanımlarıyla anlaşıp bu işi yaptırıyor. Benim tanıdığım bir tütüncü bu şekilde 6 kadınla çalışıyor hepsi evinde tütün sarıyor. Ne kadar kazanıyorlar bilmiyorum ama bu tür bir şey deneyebilirsiniz.
Ev temizliği hamilelikte zor olur. Birkaç saatlik çocuk bakım işi olabilir. Bence muhtara gidip bu şekilde çalışabileceğinizi söyleyin belki sizi birine yönlendirir.

Cok aradım bakabilecek insan. Ama o kadar yüksek para istiyorlarki gidip çalışsam çalışacağımı onlara vereceğim o derece. Ek iş arıyorum. Inşallah bir yolunu bulacağım.
İnsallah bir yol bulunur, evde orgu orebilirsiniz,danteldir yemeni oyasidir ,ufak tefek giysi tadilatlari terzilik isleri yapabilirsiniz. Evde utu yapanlar var tane hesabi calisiyorlar az para da degil 3 lira falan tanesi. Sarma sarip borek yapip satabilirsiniz,icli kofte kisir yapanlar bile var bulundugum sehirde. Oturdugunuz yerden yapilabilecek neler olabilir,dusunmek lazim.

Saolun. Ben zaten dertlesmek icin yazdim konuyu. Rabbim hepimize yardim etsin. Anlatacagim kimsem yok diye buraya yazmak istedim.
Çok iyi anlıyorum. Biz de bir sürü maddi sıkıntı yaşadık hem çocukken, hem okurken. Hep böyle gitmiyor merak etmeyin. Herşey güzel olacak inşaallah

Komisyonlu satış deneyebilirsiniz belki, o şekilde ufakta olsa kazanç sağlanabilir. İnşallah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız, önce bebeğinizin sağlığını düşünün, hırpalamayın kendinizi Bugünler 9 aya geçer ama Allah korusun bebeğinize stresten dolayı bir şey olursa acısı ömür boyu kalır.

Merhaba. Bir şeye aciklik getireyim spiralim olmasına rağmen hamile kaldim. Yanı isteyerek hamile kalmadım. Lütfen doğru okuyun.
Kontrole gitmediniz mi hic? Kaymis demek ki spiral. Vallahi korkar oldum artik kocayla munasebetten En iyisi 2 3 farkli yontemle birden korunmak.

Her bebeğin bu dünyada rızkı olsaydı, açlıktan ölen bebekler olmazdı, değil mi?

Konu sahibi, Allah yardımcınız olsun ama biraz kızmadım değil. Aileden yardım falan gelmiyorsa, durum yoksa neden düğün yaptınız ki? Küçük bir yemek ve gelinlikle düğün işini hakledebilirdiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…