Boguluyorum, dertlesmeye ihtiyacim var :'(

450 liraya ev geçinmez evin genel fatura mutfak alışverişine bile yetmez. Karttan kullanma durumu için söylüyorum. Biz zor zamanlar geçirirken karta yüklenmek zorunda kalırdık. Malum akraba anne baba zor geçiniyor nasıl edeceklerdi.

O para faiziyle beraber baya geri ödemesi olmuş. Gerçekten düğün yapmak bile acayip masraf

Valla karta yuklen yuklen nereye kadar diger aylarda da gelen para ayni, zaten konu sahibinn esinn safligi yuzunden bu duruma dusmusler bari adam.gitsin ek is yapsin, hafta sonlari ya da aksamlari calisip ek ne kazanirsa kardir...benim.tanidigm.bir suru adam yapiyor bunu hamallik.falan birsey yapsin yani...biz kucukken biz de cok zor durumdaydik babam memmurdu aksamlari garsonluk yapardi, haftasonlari dugun salonu temizlerdi hoc de gocunmazdi hatta cocuk aklimzla bizde giderdik haftasonu dugun salonuna yardim eder oynardik...

Arkadasim yapacak tek sey var bu saatten sonra sen evden bir is yapacaksin biraz kafayi calistirip birseyler bulacaksin, hamileyim deyip nazlanmayacaksin ki ben de hamileligimde 9 ay boyunca calistim korkma birsey olmaz ve esinde ek is yapacak..gitsin is arasin aksamlari garsonluk yapsin,gerekirse yuk tasisin birseyler yapsin pasif kalmasin zaten onun dusuncesizligi yuzunden yasaniyor bunlar gelip size anlatip aglamann sirasi degil.birseyler yapmanin zamani...

Meslek edindirme kursları var git bi mesleğin olur sonra evden çalışabileceğin bi iş bul. Bebek dediğin rızkıyla gelir ama güvenemezsin ki bebek bu. Emmese hele yandın. Ay neyse

Ha bi de ilk cümlene dertlenmek istiyorum diye başlamışsın ya başka bişey deseymişsin olacakmış. Yorumları okumadım ama dertlenmeye asıl burda başlamışsındır..
Allah yardımcın olsun...

Parasızlık zor olsa gerek.çok hatanız var ama olan olmuş artık.asgari ücretli bir işe girmeye bakın.kvnize durumu açsanız yardımcı olamaz mı?doğuma kadar bir işe girseniz en azından rahatlarsınız.bakmak istemiyorsa kar zarar hesabı yapıp devlette kreşe verin çocuğu.evden işde yapabilirsiniz ama o biraz el becerisi ve çevre gerektirir.

Annesi ne kötü biriymiş Allah yardımcın olsun, ümitsizliğe kapılma ama boş da durma. El yeteneğin varsa elişi süs vs şeyler yapıp satabilirsin, en azından mutfak masrafına yardımcı olur

Eşinizin maaşı belli olduğu halde düğün yapmaya nasıl cesaret edebildiniz ben o kısmı anlayamadım. Elinizde kalan para için çok üzgünüm ama ya eşiniz ek iş yapacak, ya da siz evden bişeyler yapacaksınız. Bebeğin zamanlamasına da şaşkınım bu arada. Eş dost akraba destek olmaları için yardım isteyecek mutlaka birileri vardır aslında.

Yorumların hepsini okudum ne ara bu kadar acimasiz ve vicdansız bir millet olmuşuz biz konu sahibi arkadaşa acıdım resmen pasif kalmîş daha da dert edinip gitmiş demek ki en son cevap dahi verememiş garibim, hamile bir kadını üzmeye utanmıyor musunuz ? Yok düğün yapmasaymis yok çocuk nasıl olmuş yok kredi cekmeselermis falan filan Kadının boynuna bir de urgan geçirip assaymîşsınız bu ne cüret başka birinin hayatına dil uzatmak yargılayıp üzmek ne denli doğru sorsak bir de çoğu insan inançlıdır burda ha ! Allah din kitap havada uçuşur sorsan mangalda kül bırakmaz kimse ama düşene bir de tekme atmaktan geri durmazlar bu nasıl bir ikiyüzlülük böyle ? ben de hamileyim maddi durumum çok moktan eşim maaş alamıyor faturalarimizi bile ödeyemiyoruz şuan ailemde yemek yiyoruz 6 gündür geceleri acıkınca kuru ekmek yiyip bir lokma alıp yatiyorum.Neden mi çalışmıyorum söyliyim üni okuyup bitirdim küçuçuk bı ilçede deneyimim olmadığı için kimse yanına almadı iş öğretmek deneyim yapmak için ücretsiz bile çalışmayı kabul etmişken herkes ilerde para isterim diye düşününce bir büro bulamadım egitimimle ilgili.Magazalara girdim hamile olduğumu öğrendikleri anda direk çikişimi verdiler.Ayrica ben düğünde yapmadım nikahlandık gelinliğimi belediyenin Giysi Bank kısmı var oraya mağazaların bağışladığı en güzel gelinliği bulup giydim hala yılmıyorum iş vericez vaadiyle bir siyasi partinin arka kanadında aktif çalîşıyorum iş vermezlerse de Söke söke alicam... Herkese benden çay şimdi !

Neden güvenli degilmis bende korktum simdi.cok olmadi benimde taktirmam.10 yil koruyuculuğu varmış.10 gün sonrada kontrole gidicem herşey yolundaki diye
Ağır kaldırmalarda kayma ihtimali çok yüksek. Benim doktorum önermemişti, kızın sürekli kucağında mutlaka kayar hamile kalırsın demişti.

İki kez istemeden hamile kalmak biraz garip değil mi? Yok ilki isteyerek oldu diyorsanız durum daha vahim. Tadilat için o kadar borca girmek yanlışmış, o borçla çocuk yapmak daha da yanlış. Bunları sizi bir kez daha üzmek için söylemiyorum. Bundan sonrası için çok çok düşünerek çok mantıklı adımlar atmak zorunda olduğunuzu anlatmaya çalışıyorum. Moral bozmak istemem ama hamile halinizle çok bi para kazanabileceğinizi düşünmüyorum. Evde pasta börek sarma falan yapsanız satabileceğiniz yerler var mı yaşadığınız yerde? Yoksa instagram ya da twitterdan satış yapabilirsiniz. Ben ihtiyacım olduğu zaman maddi olarak zor durumda kadınlardan almaya çalışıyorum mesela. Ailenizle ilişkinizi bilemem ama yine de bir kaç ay en azından erzak yardımı isteyebilir misiniz ailenizden acaba? Gerekirse borç olarak. Başka da aklıma bir şey gelmedi Allah yardımcınız olsun.

Nasıl bir anne o ya

cocuk olmasina bisey demiyorum gerekli onlemi almissjniz olmus yapacak bisey yok.ama be kardesim maas ortada 4 yil once 70 bin tllik naptiniz.biz evlenirken esim atanmisti ben daha okuyordum maasi da iyiydi.ona ragmen herseyi kismaya calistik ben taki bile istemedim.siz hangi akla hizmet bu maasla bu borcun altina girdiniz.evet gebesiniz uzulmeyin ama hayatta bazen bazi hatalarimizin bedeli olur.sizde boyle oduyorsunuz allah hayirli kapi acsin az kalmis zaten

Düğün yapmadan nikah ile yahut en fazla kına geceside yapardınız zorluk cekmeZdiniz bu kadar Allah yardımcınız olsun hayat zor

Allah yardimciniz olsun. El beceriniz varsa, bebek kiyafetleri orebilirsiniz. Bugun gittigim bir hanim, el kadar bebek hirkasi, suslu ponponlu sapkasi ve patigine 70 tl dedi. Bir digeri igne oyasi yapiyordu, bir tulbent 150 tl imis. En ilginci de 33 lu tesbih dizen bir hanim vardi. 1000 tanesi 100 tl imis. Gunde 200-300 arasi yapiyormus. Arastirmak lazim...

Kaymakamliga gidip başvurun erzak yardımı için. Cimer'e yazın. Bulunduğunuz yerde vakıf dernek ne varsa gidip anlatin durumu. Bunlar sizler için bizler için var sonuçta.

Tapusunu almadiginiz eve neden o kadar masraf yaptınız? Hayret ettim nasıl bu kadar gözünüz korlesti.
Bebek doğunca borç bitiyormus. Ama biraz birikim olsa iyi olur. Mesela mantı yapmayı biliyor musunuz? Komşum evde manti yapıp satiyor. Aylık 800 lira gibi bir kazancı oluyor. Bir komşum tütü lu kız bebek doğum günü elbisesi yapıyor. Tişörtle tül alıyor tişört e isim ve yas yazıyor. Yani yapistiriyor. Tutuden etek yapıp 85 liraya satıyor. Bilindik sitelere vermis. Ayda 15 tane falan sipariş geliyor.

Ben hhamilkalmamak için sevişmiyorum bile (daha korunma yöntemi seçemedim daha doğrusu hap unutuyorum kondom güvenmiyorum sprial için de adetimi bekliyom)çünkü daha 1 taneye bile zor bela bakıyorum.. bebek de rizkiyla gelmiyo ayrıca kızım 3 yaşında daha değişen birşey olmadı maddiyat konusunda.. aksine çocuk olmadan önce rahatlıkla iş bulabilirken tecrübesiz olsam bile simdi çocuk var deyince başka kapıya diyorlar.. benim de salaklığım keşke elime bi meslek tecrübe alıp öyle çocuk yapsaydım.. daha kolay iş bulabilirdim tecrübem olduğu için..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…