Boğuluyorummm hanımlar..

Ke
bak tatlım yolun nereye gideceği açık seçik gözüküo evlenip daha fazla yıpratma kendini o kişiyle, kader ile katlanma arasında ince bi çizgi var;eğer evlenirseniz o senin kaderin deil sadece yaptığın yanlş bi tercih yüzünden katlanacağın kişi olcak..
kesinlikle haklisiniz.. ben evlilik birliğinin devamlılığı adına bunların yanlış olduğunu sevgilime anlattım . Anlamamakta ısrar etti . Bunda bile yeri geldi beni suçlu buldu annem o benim diye. Bazen oturup ciddi ciddi hala niye bu adamı çekiyorum diye düşünürken buldum kendimi.. içimde sevgide kalmadı eskiye oranla. herşeyden soğudum . Neyse ki henüz yolun başı .. teşekkür ederim:)

Ke
kesinlikle haklisiniz.. ben evlilik birliğinin devamlılığı adına bunların yanlış olduğunu sevgilime anlattım . Anlamamakta ısrar etti . Bunda bile yeri geldi beni suçlu buldu annem o benim diye. Bazen oturup ciddi ciddi hala niye bu adamı çekiyorum diye düşünürken buldum kendimi.. içimde sevgide kalmadı eskiye oranla. herşeyden soğudum . Neyse ki henüz yolun başı .. teşekkür ederim:)
verdiğimiz doğru kararlarla mutlu olmak dileğiyle o zaman tatlım ,iyi geceler :)

Kesinlikle haklisiniz . Ama biz sevgilimle ayrı idik geçen yaz kısa bir sure . Ayrılık sonrası ilk konuşmamizi yapmak için buluştuk ve 10 dk sonra annesi geldi masaya herşey bana emrivaki yapılıyor anlayacağınız . Ben neyin içine girdigimi bile anlayamadım ondan sonra da hep öyle devam etti .. biraz yumuşak yüzlü olmanın sakıncaları galiba:KK43:
Ama sen göz göre göre hayatının kontrolünü teslim etmişsin. Lütfen silkelen, hatta kendine gel, ne yapıyorum ben kendime diye sor. O boğulma hissi yarın öbür gün depresyona ve çok daha ağır durumlara gidebilir. İçin başka dışın başka olmaz, insan öyle bir çatışma yaşar ki bir gün fiziksel olarak bile kitlenip kalabilir, gerçekten fiziksel olarak da boğuluyormuş gibi...
O imzayı attığında daha zor olacak, göz göre göre evleniyor bazı kadınlar, basireti bağlanıyor sanki, gerçekten şahit oldum buna, anlıyorum ama yarın öbür gün cehennemin ortasında uyanacağına, şimdi kendini zorla, silkelen, vakit varken kendine gel. Hayat senin. Ben yerinde olsam öyle bir rest çekerdim ki, o adam bir daha değil annesine aratmak, yanıma bile yaklaşamazdı, bir mesaj bile atamazdı. Lütfen hayatını bu şekilde teslim etme kimseye. Senin kararların hiçe sayılıyor, sen hiçe sayılıyorsun. Resmen yönetiyor seni, bireyliğin yok sayılıyor. Annesini de ilişkinin orta yerine oturtmuş, hiç olacak iş mi?
Aşk da sevgi de bir yere kadar canım... Kusura bakma, biraz sinirlendim sevgiline de, kırmak da değil niyetim asla, ama senin de silkelenmen lazım, tek suç onda değil..

Ciftlerin arasindaki problemlere buyukleri dahil etmek cok yanlis bir davranis..
Yarin bir gun ogluna asiri duskun olan annesi, olaylara ne derece objektif bakabilir ?

Anlayamadigim bir durum var..
Hadi oglu boyle bir olaya annesini surukluyor..
Bir annenin oglunun iliskisi hakkinda gerektigi yerlerde fikir ve dusuncelerini dile getirip karisabilme hakki elbet var ama her olayda surekli uc kisinin bir araya gelio olay degerlendirmesi yapmasi cok sacma geliyor bana da..

Degiseceklerini beklemeyin bence, ya bu sekildeki iletisimi kabul edeceksiniz yada ciddi anlamda oturup dusuneceksiniz..

Cunku ileride gercekten buyuk sorunlar yaratabilir..
Bana da çok ama çok saçma geliyor. En nefret ettiğim şey kocaman adamın çocuk gibi annem benim sorunlarimi cozuyor demesi .. 24 yaşında birisinin bunu demesi bile abes . Bir annenin kendine bağımlı çocuklar yetiştirmesine karşıyım. Sonuç böyle oluyor galiba. Benim şuan doğmamış çocuğuma bile isim koymus kadın sevgilimde bunu onaylamış . Aslında bu konuyu açarken kafamda çoğu şey bitmişti bu kadar insan yanılıyor olamaz .. içime sinmeyen şeyleri ben mi evham yapıyorum diye dusunuyordum ama fikirleriniz faydalı oldu. Teşekkürler

bizim de 4 5 yıllık bir ilişkimiz var ama sorunlu bir ilişki ustune birde anne faktörü . Sevgilim memur ben de yeni okulu bitirdim inşaat mühendisiyim . Sevgilim iş konusunda da çok anlayışlı değil onu yapma bunu yapma .. oysa ben herşeyi asariz diye dusunuyordum.evlenecek insanın içi kıpır kıpır olur ben dusundukce boğulmaya başladım .. sakin bir yapım bolca anlayışım vardi ama tükendi .. arkama bile bakmadan gidesim geliyor:KK43:
Bu mesajı da yeni gördüm. Koşarak uzaklaş, kaç, aynen, ardına bile bakma...
Elle tutulur tek bir yanı yok ki. Yaşlar da küçük. Erkek zaten otuzunu geçsin de evlensin bana kalırsa. Hoş otuz yaşında evli barklı çocuklu olup annesinin elinden beslenen de varmış, onu da buralarda duyduk. Sonuç elbet eninde sonunda boşanma..
Karar verdim de demişsin, ama umarım uygulayabilirsin. Sonra çok daha zor olur.

Bana da çok ama çok saçma geliyor. En nefret ettiğim şey kocaman adamın çocuk gibi annem benim sorunlarimi cozuyor demesi .. 24 yaşında birisinin bunu demesi bile abes . Bir annenin kendine bağımlı çocuklar yetiştirmesine karşıyım. Sonuç böyle oluyor galiba. Benim şuan doğmamış çocuğuma bile isim koymus kadın sevgilimde bunu onaylamış . Aslında bu konuyu açarken kafamda çoğu şey bitmişti bu kadar insan yanılıyor olamaz .. içime sinmeyen şeyleri ben mi evham yapıyorum diye dusunuyordum ama fikirleriniz faydalı oldu. Teşekkürler

Annesiyle dertlesmek desem dertlesmekte denmez ki buna..
Su yazdiklariniza bakin..
Kadin , hic mi oglunun fikirlerini merak etmiyor..
Nasil dayanabildiniz :(
Bu adam hayatinin her anini annesinin planladigi sekilde yasayacak bunu bastan acik acik soylemis.

Aman diyim, uzaklas biran once..
Sanslisin, en basinda anladin huylarini..

Zaten onlarin arasindaki bu anne ogul iliskisi duzelmedigi surece , bir cok iliskisinde sorun yasar bu kisi..

Ama sen göz göre göre hayatının kontrolünü teslim etmişsin. Lütfen silkelen, hatta kendine gel, ne yapıyorum ben kendime diye sor. O boğulma hissi yarın öbür gün depresyona ve çok daha ağır durumlara gidebilir. İçin başka dışın başka olmaz, insan öyle bir çatışma yaşar ki bir gün fiziksel olarak bile kitlenip kalabilir, gerçekten fiziksel olarak da boğuluyormuş gibi...
O imzayı attığında daha zor olacak, göz göre göre evleniyor bazı kadınlar, basireti bağlanıyor sanki, gerçekten şahit oldum buna, anlıyorum ama yarın öbür gün cehennemin ortasında uyanacağına, şimdi kendini zorla, silkelen, vakit varken kendine gel. Hayat senin. Ben yerinde olsam öyle bir rest çekerdim ki, o adam bir daha değil annesine aratmak, yanıma bile yaklaşamazdı, bir mesaj bile atamazdı. Lütfen hayatını bu şekilde teslim etme kimseye. Senin kararların hiçe sayılıyor, sen hiçe sayılıyorsun. Resmen yönetiyor seni, bireyliğin yok sayılıyor. Annesini de ilişkinin orta yerine oturtmuş, hiç olacak iş mi?
Aşk da sevgi de bir yere kadar canım... Kusura bakma, biraz sinirlendim sevgiline de, kırmak da değil niyetim asla, ama senin de silkelenmen lazım, tek suç onda değil..
Ne deseniz haklisiniz. Aile büyüklerimde dahil bu konuda sizin gibi çok şey dediler bana. Evlendiğin günün sabahı mantığınla ve gerçeklerle başbaşa kalıyorsun dediler. Aşk sevgi bir yere kadar gerçekten. Bir kukla lazım onlara. Korkumda en cok bundan . Kendi evliliğim sürekli bir otoriteye tabii olacakmış hissi .. bunu dusundukce içim kararıyor .. ama henüz yolun başında olmak, geri dönüşü zor olmayan bir yolda olmak iyi .. ki çok şükür erken farkettim .. coook teşekkürler her şey için

Ne deseniz haklisiniz. Aile büyüklerimde dahil bu konuda sizin gibi çok şey dediler bana. Evlendiğin günün sabahı mantığınla ve gerçeklerle başbaşa kalıyorsun dediler. Aşk sevgi bir yere kadar gerçekten. Bir kukla lazım onlara. Korkumda en cok bundan . Kendi evliliğim sürekli bir otoriteye tabii olacakmış hissi .. bunu dusundukce içim kararıyor .. ama henüz yolun başında olmak, geri dönüşü zor olmayan bir yolda olmak iyi .. ki çok şükür erken farkettim .. coook teşekkürler her şey için
Kolay görünmeyebilir ama sakın gözün korkmasın, kendi hayatını kendin yönetebilmek, yarın öbür gün en azından temel konularda senin gibi düşünen, seninkine benzer bir açıdan hayata bakan, seni sayan insanlarla bir arada yaşayabilmek için bu bedel çok da değil aslında. Umarım kendin için en doğru kararları verebilirsin.

Kolay görünmeyebilir ama sakın gözün korkmasın, kendi hayatını kendin yönetebilmek, yarın öbür gün en azından temel konularda senin gibi düşünen, seninkine benzer bir açıdan hayata bakan, seni sayan insanlarla bir arada yaşayabilmek için bu bedel çok da değil aslında. Umarım kendin için en doğru kararları verebilirsin.
Yarın konuşacağım sevgilimle net bir şekilde. Vereceğim yüzügü de .Evlenme teklifi etti geçen hafta inanın sevinemedim bile bu sorun yüzünden . Hiç bir zaman aşktan gözü dönen bir kız olmadım ben hayatımın merkezine aşkı değil, anlayışlı olmayı koydum . Bunu abartmis olmalıyım ki benim gözümü kör etmiş.. hep anlayışlı ve ılımlı taraf olmak insanın kişiliğini zedeleyebiliyormuş .. hayır demeyi bilmenin önemini fark ettirdiğiniz için teşekkür ederim . Ben daha yolun başındayım . Toyum . Tecrübesizim . İnsanlara güvenmenin zor olduğu günlerde yaşıyoruz . Ve çoğu kişi yıllarca gorustugu insanı evlenince tanımadığını fark ediyor . En azından bende sinyaller belli:))

Bence hemen bitir hayatın mahvolur.bu kadın aranızda yatar inankiiiii:63:

Yarın konuşacağım sevgilimle net bir şekilde. Vereceğim yüzügü de .Evlenme teklifi etti geçen hafta inanın sevinemedim bile bu sorun yüzünden . Hiç bir zaman aşktan gözü dönen bir kız olmadım ben hayatımın merkezine aşkı değil, anlayışlı olmayı koydum . Bunu abartmis olmalıyım ki benim gözümü kör etmiş.. hep anlayışlı ve ılımlı taraf olmak insanın kişiliğini zedeleyebiliyormuş .. hayır demeyi bilmenin önemini fark ettirdiğiniz için teşekkür ederim . Ben daha yolun başındayım . Toyum . Tecrübesizim . İnsanlara güvenmenin zor olduğu günlerde yaşıyoruz . Ve çoğu kişi yıllarca gorustugu insanı evlenince tanımadığını fark ediyor . En azından bende sinyaller belli:))
Kesinlikle haklısın ve kararını destekliyorum...
Ayrıca o fazla anlayışlı olma hali ve hayır diyememe durumun için de sana iki kitap tavsiye etmek istiyorum, burada ara sıra önerdim, bilmem ki faydalanan olmuş mudur ama gerçekten bu konuda algıyı ve davranışı değiştirmeye yardımcı kitaplar bunlar. Birinden birini de olsa mutlaka oku derim. Hayır Demeyi Bilmek (Yazar: Marie Haddou) ve Sınırlar (Yazar: John Townsend, Henry Cloud).

valla bu devirde karismayan kaynananin bile sadece bi konusmasi bile etkili oluyo bide karisanini hic dusunemiyorum.bu iliskide bi 3.kisi var bide o kisi kaynana bence zor bu is.senin icin hayirlisi olsun kardesim

Evlenmek mi? Aklını peynir ekmekle mi yedin bacım sen. Adam aşkın iki kişilik olduğundan, sorunların çiftlerin özel hayatı olduğundan ve baş başa çözmeleri gerektiğinden, her şeyi annesine anlatmasının sana saygısızlık olduğundan, kendisinin annesinden ayrı bir birey olduğundan, kendi kararlarını kendi vermesi gereken yaşa geldiğinden bihaber... Sen evlilik diyorsun, ileride sorun yaşar mıyım diyorsun... Oy ki ne oy... İleride attığınız her adımdan annesini haberdar edeceğinin, her kararınıza onu da ortak edeceğinin habercisi değil de nedir sence bu davranışlar? Çok hastalıklı bir durum. Yakma başını. Aşkından ölsen de sal ipini gitsin. Klasik olacak ama çok doğru; ömür boyu acı çekeceğine şimdi çek ve kurtul.

Hanımlar ciddi manada evlilik korkum var . Bu sebeple ilişkimi bile bitirmek üzereyim. Sevgilimin annesi oğluna aşırı düşkün.Oğluda sağolsun bir sorun yaşasak enine boyuna annesine anlatır. Akıl alır ve o şekilde hareket eder. Öyle ki kavga etsek sevgilim değil annesi beni arayıp üçümüz oturup konuşalım diyor:KK43: bir değil beş değil boğuluyorum.. sevgilim ev aldı . Annesi bizde aynı apt dan ev tutalım demeye başladı . Her an herşeyin içinde olması doğru mu ? Bilmiyorum.. biz konuşamıyoruz sevgilimle annesi illa olacak o konunun içinde. Soruyorum erkek arkadaşima niye böyle yapıyorsun biz evlenecegiz Hangi birgün annen arkamizi toplayacak diyorum . değişecek diyor ama ben artık çok yoruldum. Şimdiden orta da birşey yokken bu kadar dahil olunmasi .. tecrübeli kişilerin yorum yapmasıni istiyorum. İleride sorun yaşar mıyım?

yüzde bir milyon sorun yaşarsın !

bendede boyle bı sorun olsa evllıkten tabıkıde korkardım.. ilişki 2 kısı arasında yasanır resmen 3 kişilik yasıorsunuz

Ben kesinlikle ayrıl diyorum düşünmek için dahi bekleme,
şimdi 3 gün ağlarsın, evlenirsen hergün..
Bu ne be yayık ağızlı gibi, her olayı anneye genelde kızlar anlatır, erkekler ketum olur sorulsa bile geçiştirir...
Sen evlensede kayınvalidenle arana mesafe koyamazsın artık cünkü coktan her olaya müdahil olmuş bile,böyle bir evlilik canını cok acıtır.

Back
X