Bol aksiyonlu kaynana konusu isteyen buyursun.

Aman aman sakın alttan almayın.vicdan da yapmayın.laftan anlamayanlar vicdandan mı anlayacak? Fırsat bu mesafelı olun olabıldıgınce.aman diyim.

Ben cahillik vs bi tarafa kimseye kendime bu kadar laf söyletmez daha o ilk imada ağzına tıkıştırırdım lafları ki yaptım da yapıyorum da. Tee ilk emzirme sırasında “doymuyor bu çocuk” diyen kvye “doymuyor da günde 6-7 kere çıkarttığı ne,beni strese sokuyorsun olan sütüm sana laf anlatmaktan bitecek bi uzak durun” diye haşlamıştım. Sonrasında iki yaşına kadar emzirdim,sütüm öyle yetti ki mama takviyesine bile gerek kalmadı. Muhtemelen kvniz şimdiye kadar ses çıkarmamanızı benim dediğim doğru verecek cevabı yok şeklinde algılamıştır yahu ne hanım kadın benimle kavga etmek istemiyor şeklinde değil. O yüzden bu tarz insanlara yeri geldiğinde sınırını çizip haddini bildireceksin,ben bu şekilde başa çıkabiliyorum beş dakikalık mesafede yedi yıldır bu şekilde oturabiliyorum. Idrakyollariiltihabi

Bazen büyük sözü dinlemek gerekir .Kayın valide yerine annen de devamlı çocuk konusun da söyleniyor olabilirdi. Bastan cok sustuğu için şimdi ki ağır olmuş olabilir. Vicdan yapma bence olay taze üzerinden zaman geçsin.Al karşına rahatsız olduğun durumları tatli dille anlat.Baktın değisen hiç birşey yok uzak dur.Aile apartmanı demişsin Allah yardımcın olsun.

hahaha canim ben daha cok cok yeni evliyim yani aksiyon diyince ne zannettim bende. inan ki bugüne kadar emvai çesit kavga cikmistir sesimi cikarmadigim günler dahi ortaligi birbirine girdirip yeri gogu inletmistir benim kv. yani canim mesafeli ol Rabbim yardimcin olsun tabii. ama beterin beteri vardir diyim ben. tonla yalan tonla iftira soka girer kalirsin durup dururken gelinlerine cephe alip ortaligi karistirmak isteyen ve karistiran oglan annelerinin amaci ne halen anlayabilmis degilim ya hidayet olsunlar ya da şerleri bizden uzakta baslarina dönsün. ohhhhh rahatladim

Hepinize teşekkür ederim yorumlarınız için. Toptan gelişmeleri yazayım zira hastalıktan kırılıyorum :)

Dün kapıya geldi kayınvalidem. Eşim de evdeydi. Kapıyı eşim açtı. Elinde poşetler var validenin. Eve ve oğluma bir şeyler almış alışveriş yapmış. Bizim bu ay hesapta olmayan yüklü bir ödememiz olduğu için oldukça sıkışık olduğumuzu biliyordu. Eşime "paranız var mı? İdrak'e vereyim" dedi. Eşim de "idrak bundan sonra senden ne para alır ne herhangi bir yardım. İlla vereceğim diyorsan kendisine söyle" dedi. Kayınvalidem de "sen karışma vericem ben" diyerek içeriye geldi. Ben o sırada oğluma yemek yediriyordum. Geldi odaya "hehe barış ilan ediyorum" diyerek gevşekçe parayı uzattı. Ben de "ben oğlunla arandaki muhabbete asla karışmam. Parasal ihtiyacı olan o, ben değilim. İstersen ona ver ben almam, o isterse alsın" dedim. Parayı ortaya koydu giderken de "eve boya badana yaptırıcam hastayım malum destek olursunuz artık" dedi. Ben de "bize vereceğin para ile temizlikçi tutup bizden beklediğin desteği ondan görebilirsin" dedim. Bir şey demeden gitti. Dünden beri yine muhabbetimiz yok. Giderken için rahat etmedi yine kalktım ayağa güle güle dedim.

Son durum bu. İçim soğumuyor bu sefer. Zamana ihtiyaç var epey. İçimden bir ses "yaşlı kadın şimdi bir şey olur vicdan azabı çekersin idrak. Uzatma" dese de, içimden gelmiyor muhabbet etmek. Eşime de "sen sakın ailene tek kelam etme. Benimle onlar arasındaki bir problem bu. Sen dahil olma."dedim. Yorum yapmıyor, ne yapacağım konusunda da kararı bana bırakıyor. Durum bu arkadaşlar.

ay ben yumusadim

Ağzına sağlık lafları çok güzel yerine yerleştirmişsin :)
Benim içim rahatladı
Soğuk ve uzak tavrına bunlar yola gelene kadar devam et bence

bencede canim tam emin olmadan mesafeni koruman güzel olmuş. Zira ne zaman ne yapacakları belli olmuyor bu tür insanların.

canim soyle ki ben karsimdaki melek olsa ayni evde veya apartmanda yasayamam,
sen nasilsin bilmiyorum.

ama bazen iste ortamin yapisindan olusuyor problemler,
sanki bu kadinla uzak otursaniz gul gibi gecinip giderdiniz,
ama boyle surekli gormek ve karsidaki insanin da mudahaleci olmasi cok yipratir seni,
o yuzden gorusmemek sana iyi gelecekse kararinin arkasinda dur.

Ağzına sağlık lafları çok güzel yerine yerleştirmişsin :)
Benim içim rahatladı
Soğuk ve uzak tavrına bunlar yola gelene kadar devam et bence

Bak şimdi buraya yazarken aradı beni. Yemek yaptım vereyim yersiniz diyerek. "oğlum okulda şu an yiyemez gelince verirsin istersen" dedim. Kaba ya da kırıcı değilim ama salak değilse anlamıştır tavrımı. He bir de "okula mı gitti hastaydı iyice üşümesin" diyor. Ahshsh kadın duramıyor abi karışmadan imkanı yok yani. Ben de "iyileştiğini düşünüyorum ki beş gün aradan sonra götürdüm okula annesi olarak" dedim. Yorum yapmadı.

Hala aynı konuda ısrarcı
Bildiğim kadarıyla oğlun zaten idaresi birazcık zorlayıcı
Bence ver 2 gün babannede kalsın
Başa çıkabileceğini sanmıyorum (sakin çocukları bile idare etmek sorumluluk almak istemiyor aslında büyükanneler anca karışmayı biliyorlar)
Biraz zorlanırsa Geri getirip ömür boyu işine karışmaz :)

Ben de öyle diyordum ilk evlendiğimde :) oğlum böyle olmasa yine aynı düşünürdüm. Ancak oğluma sosyal ve kalabalık ortam iyi geliyor. Ben ve babası dışında birileri ile zaman geçirmek ona iyi geliyor. Bir de şu an oturduğum muhit öncekine kıyasla oldukça gelişmiş bir yer. Oğlum için daha iyi burada olmak. Bu muhitte kira ödemem de mümkün değildi. İnanılmaz uçuk rakamlar. En azından kendi evim, kira ödemiyorum. Kendimi düşünecek olursam evet benim için katlanılmaz bir ortam. Ancak oğlumu düşünüp, onun buraya taşındıktan sonraki gelişimini hesaba katınca bencillik etmek istemiyorum.

Her ne kadar valide ve oğlumun halası beni zıvanadan çıkarsalar da, benim oğlumun hareketliliği karşısında çaresiz kaldığım zamanlarda gezdirmeye götürüp enerjisini atmaya yardımcı oluyorlar zaman zaman. O yüzden bir anne olarak kendimden feragat ediyorum şu durumda.

Yengemin cenazesi için mecburen üç gün bırakmıştım zaten. Döndüğümde "ay idrak Allah sana kolaylık versin. Mahvolduk üç günde. Aman herkes anasıyla büyüsün" dedi :) yani asla bakamaz. O da biliyor bunu. Benim kendi öz annem bile idare edemiyor oğlumu. Onlar bakmayalım ama karışalım derdinde sadece.

Eltimin anlattıklarına göre eskiden daha betermiş hepsi. Senden çekiniyorlar bana yaptıklarını yapmıyorlar diyor. Artık ne çektiyse kadın... Normal şartlarda mücadele edebiliyorum, çok etkilenmiyorum yaptıklarından. Ancak ben de sanırım tükendim son günlerde. Ruh halim bozuldu, kaldıramıyorum. Haftaya ilk işim bir psikoloğa gitmek olacak :)

Astoria @GangstaWalk Milana22

Yetişin bacılar yangın var diye bağırıciim.
Benim bu kaynanam olacak canlı bugün öğrendiğime göre demiş ki "olur da boşanırsa idrak oğlumdan, torunum bizim hayatta vermeyiz" . Tabi benim yüzüme söylemediği ve bir varsayımdan bahsettiği için ruh hastası, gidip çemkiremedim. Ah keşke yüzüme söyleseydi la bunu. Bu son dediği ile birlikte içimde kalan tüm iyi niyet kırıntılarını yok etmekle birlikte, ne tür bir ruh hastası ile muhatap olduğumu da idrak etmiş bulundum.

Bunu bana ileten kişiye "canım benim eşimden boşandığım falan yok. He olur da boşanırsam, bu apartmanı içindekilerle birlikte yakar yine de oğlumu bırakmam" dedim. Dehşetle açılmış gözlerle bana bakıp "sen de az psikopat değilsin yenge he" dedi. Yok bu psikopatlık değil, tam olarak annelik dedim.

Ben hala muhabbet etmiyorum kendileri ile. Esasında şu anda sinirimi alt üst eden mevzu, bir varsayım üzerinden söylenilen hadsiz bir cümle. Dolayısıyla bu kadar sinirlenmem normal değil lakin yine de gidip saçını başını yolmak istiyorum ayol :)

Boşanırsam çocuğu alacakmış hele hele. Ulan gözün toprağa bakıyor, öteki dünyadan mı büyüteceksin çocuğu, hurilerden bakıcı mı ayarlayacaksın diyesim var mesela. Ya da ateş seni çağırıyor kaynana, sen hala torun kapma derdindesin demek istiyorum.

Astoria geçen elazığlılar ile ilgili soru sordun ya. Bak sana en çekilmez yanlarını söylüyorum. Olur da bir pipili doğurursan ona tapıyorlar ve kendilerine ait sanıyorlar. Sen sadece taşıyan ve büyüten bir aracı oluyorsun onların zihniyetine göre.

Ben sanırım bunların yaptıklarından ziyade zihniyetlerine tahammül edemiyorum. Biliyorum imkansız ama kafalarına vura vura eğitmek istiyorum.

Yeni yazı yazmışsın sitede gezerken denk geldim. İdrakcım oğlun için o apartmandasın biliyorum ama anne ne kadar mutluysa çocuk da o kadar mutludur. Bence terket orayı. Oğlun kreşte sosyalleşiyor nasılsa. O ilde olmasan arkandan yapılan dedikoduları da duymazsın muhatap da olmazsın

Kaynağının sana doğruyu tam olarak söylediğine emin misin peki, abartıyor ya da seni doldurmak istiyor olabilir mi?

Idrakyollariiltihabi kayinvaliden ne düşünüyor olacaktı? "Torunumun yeri annesinin yanıdır, aman çocuklarım huzursuz olmasın,....ona en iyi annesi bakar" şeklinde düşünen bir KV zaten bit bit bit senin beynini yiyip olayı bu hale getirir miydi? Benim KV kaynimin cocugunu sorduğumda " keşke hiç dogmasaydi o cocuk....bunu da boşatır kurtulurdum o kadından da " dedi.(kaynım ilk evliliği 6 yıl sürmüş,cocuksuz boşanmış birisi...ikinci evliliğinde de 3 yıl sonra çocuk sahibi oldular)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…