Bol aksiyonlu kaynana konusu isteyen buyursun.

Sosyalleşme, birlikte zaman geçirme konusunda ben artık saldım kocayı. Asosyal ruh hastası olduğuna kanaat getirip tüm planlarımı omdna bağımsız yapıyorum. Oğlumla gidiyorum her yere. Yok saydım onu çünkü savaşmaktan yoruldum. Sen de öyle yap kuzu. En azından gerilmezsin seni böyle araya sıkıştırmaya çalışınca.

Eskiden bu dediklerini yapıyordum da artık yapamıyorum. Ne güzel tertemiz deliriyordum önceden:) şimdi o kadar yoruluyorum o kadar yıpranıyorum ki gülmek içimden gelmiyor bile. En basiti şu forumda aktif olma biçimim bile değişti. Konuları okurken ne eğlenirdim eskiden. Şimdi konulardan kaçıyorum kasvet bulaşır diye. Sağlam depresyondayım sanırım bilemedim. Hoş, ona da vakit yok. Depresyon benim neyime.

Benim kalas kocam da sırf oğlanın huysuzluğundan bunaldığı için on kere dışarı çıkar eve gelince. Yok şu işim var, yok traş olayım, yok markete gideyim, vay efendim içecek almayı unuttum. Hep bir bahanesi var. Bir şey desem çok üstüne gidip bunaltıyormuşum. Sabah yedide oğlumun tekme darbeleri ile uyandım. Ağzı acıdı belli ki yine, nasıl vuruyor bana gözü de kapalı. Şiddetle uyandım anlayacağın. O anda eşim geldi yanımıza. Emir erine buyurur gibi çocuğu düzeltsene, krem getir hadi gibi bir şeyler söyledi. Elimdeki su dolu bardağı duvara fırlattım. Çık git buradan diye bağırdım. Bugün diyor ki bu çocuk hasta sen niye psikopat gibi davranıyorsun. Bak bak şekillere bak. Aklınca oradan vuracak beni. Sanki ben çocuğa sinirlendim de o tepkiyi verdim. Açtım ağzımı ben de. Ben peygamber değilim, ben tükenebilirim, çok ilginç ama sinirlenme hakkım da var benim. Bir daha bana sakın gece boyu çocukla tükenmişken emir verme, direktif yağdırma dedim.

Kocamla aram berbat, oğlum ele avuca sığmıyor, kocamın ailesi delirmiş. Ben ne yapacağım gangsta ya. Her şeyi bırakıp kaçmak istiyorum artık.

Ben hamur işine takıldım. Hamur işi 0 besin değeri onu yapmayınca niye acıyorlar ki? Ham hadsizler hem cahiller. Kendilerine acısınlar otbeyinliler.

Bunu gayet sakin bir dille izah ettim görümceme. Ben oğluma sebze, et, balık, meyve veriyorum. Hamur işi yapmıyorum çünkü bir faydası yok dedim. Bana üşendiğim ve yapmak istemediğim için yapmadığımı söyledi. Çocuk bu yüzden zayıfmış işte.

Bu insanlarla normal anlaşılmaz ya. Yapabilirsen dalga geç
-bu çocuğu sen hasta ediyorsun
-evet bilerek giydirmiyorum evde üşütsün iyice kussun diye
-bu çocuk senin yüzünden zayıf
-evet diyet yaptırıyorum geçen gün ekmek yemeğe kalktı son anda elinden çekebildim
-bu çocuk senin yüzünden hiperaktif
-evet bazen evde sakin duruyo teşvik ediyorum hemen git eşyaları parçala diye

benim kayınpederime göre de cocuk kilolu olmaliymis, hasta olunca zayiflarmis toplayamazmis kendini...
bi ara her telefon görüşmesinde kilosunu sorup bunu soyleyip mama ver diyodu, tuh kilo almasi lazim diye uzuluyodu ki, bebegim alerjik olmasina ragmen kilo alimi iyiydi ve doktorlar sasiriyodu

yani sen gökten zembille insen de cocugu onlarin istedigi gibi buyutemezsin biliyosun da bunu. insan evladini dusunerek nelere katlaniyo. ama onlar deliyle dalasmaktansa caliyi dolaşmak iyidir düsturuyla annelerinin her dedigini alttan aliyolar sanirim. sen öyle yapmak zorunda degilsin yilman icin yapiyolar belkide sen de onlar gibi ol diye

o senin oglun senin bi hatan yüzünden de hasta olmus olabilir, kasitli yapmazsin ama hatali olursun. olabilir. kime ne, sabaha kadae basinda duran sen, hatali olmasan da hata ben de mi diye sabahı sabah eden sen.

hayir onlari duyan da sanacak ki idrak sabah aksam geziyo, gezerken çocuğu rezil ediyo, cok gezmek icin krese verdi, kalan butun zamanlarda onlar bakiyo, hastayken çocuğu bırakıp gidiyosun onlar sabahliyo, nerde keyif idrak orda....

en son ne zaman araliksiz alti saat uyudun ki

Ya ben olsam çok cahil olduklarını yüzlerine söylerdim sanırım.

“Aaa! Şaka mı yapıyorsun yoksa gerçekten hamurişinin sağlıklı bir şey olduğunu düşünecek kadar cahil misin? Eyvahlar olsun! Şakın bunu insanların yanında söyleme, cahil derler” derdim.

“Herkes öyle yapıyor” vs derse, “çevrende herkes mi cahil, yazık ya. Bence kendini geliştirmiş insanların olduğu yeni bir çevre edinmelisin” derdim. Bir daha hakaret etmeden önce iki kere düşünür.

Hay alnından öpeyim ya. Ne uykusu ne dinlenmesi. Gezmek neydi unuttum ben onu :) çocuğu kreşe üç saatliğine veriyorum. Ki onun için yapıyorum yine bunu. Koşturarak o üç saatte ona yemek hazırlıyor, ev işlerini yapıp alışverişi hallediyorum. Aynı koşturma ile oğlumu kreşten alıp sırf onunla vakit geçirebileyim diye işlerimi bitirdiğim için, uyuyana kadar hep onunla ilgileniyorum. Ki deliksiz uyku da yok.

Halası ve babaannesi akşamları bir saat sevmek için alırlar oğlumu. Ki karnı doymuş, tüm ihtiyaçları giderilmiş vaziyette. Hani desem ki ciddi emekleri var üzerinde, o da yok. Asla özel işlerim ya da gezme için çocuğu bırakmadım onlara. Ki bıraksam tavır trip yaparlar zaten. Sevmek için varlar sadece.

Oğlum o kadar hasta oldu, onun öncesinde sosyal durumu için o kadar koşturdum asla yardım talep etmedim. Ama mesela evin her yerine kustugu ve temizlemeye müsaade etmediği anlarda iki dakika sizde kalsın tmeizleyeyim ortalığı dediğim oldu. Sanırım bu anları nimetten sayıp konuşma hakkı gördüler kendilerinde.

Asla inkar edemem halası sık sık hediye alır oğluma. Kıyafet, oyuncak vs. Ancak benim böyle bir talebim yok. Kendisi istediği için alıyor. Azıcık cevap versen "ben yardım ediyorum size" diye aşağılık bir savunmaya geçiyor. Dünkü cinnet anında "bundan sonra ne benim evime ne de benim oğluma çöp bile vermeyeceksiniz" dedim. Bu arada maddi durumları çok çok iyi hepsinin. Hani oğluma aldıkları hediye onları etkilemez. Hoş, dediğim gibi benim böyle bir talebim yok.

Çocuğa iki kat çorap giydirmek istiyorlar mesela. Soğukmuş. Ben kabul etmeyip tek kat giydirince iyi bakmamış oluyorum. Hamur işi ile beslensin de obez olsun istiyorlar, yapmadığım için ilgisiz anne oluyorum. Böyle saçma sapan gerekçeler işte.

Nasıl anlatsam bilemedim ki. Ben böyle de desem fikirleri değişmez. İnanılmaz sabit fikirli insanlar. Elimde enfeksiyon olduğuna dair tahlil raporu ile gittiğim halde "cıks üşümüş bu çocuk" demeye devam etti :)

Huylarını bildiğimden bugüne dek he he deyip geçtim. Ancak iki aydır o kadar yordu ki oğlum beni, sanırım patladım dayanamadım. Hani espri ile geçiştirecek gücüm kalmadı. O gözlerini bereltip "doğru düzgün baksaydın da hasta olmasaydı o zaman biz de konuşmazdık" dediği an benim film koptu. Oğlum kucağımda olmasa çok daha fazla bağırabilir, dönüşü olmayacak şeyler yapabilirdim. Oğlumun hatırına çok uzatmadım.

bence senin sorunun guclu olmak
bunu cok samimi söylüyorum,

dun bi arkadasim becerikli kadinlarin cocuklari cok zor oluyo ben beceriksizim kolay olur insallah diye umuyorum dedi

bak cok zor bi bebekle bu zamana kadar ite kaka herseyi kendin yapmissin, talep yok beklenti olsa bile yapmak zorunda degiller diye bastiriyosun. babanin sorumluluklarindan bile vazgecip ustlenmissin

keske tirnagi kirilinca dunyasi yikilan kadinlardan olabilseydin idrak, insan kendini o kadar tukenmis hissediyo ki kostururken.. aslinda seni ayakta tutan seyin o zorluklarin bi turlu sonunun gelmemesi oldugunu fark ediyosun. bu cocuk ne zaman sakinlesip normal bi hayat yasamana musade ederse sen o zaman darbe yemis gibi olcaksin sanirim.

su an esinle ilgili detaylı dusunmeye kayinvalideyi gorumceyi cok cok kafaya takacak vaktin yok. su kadar yoruldum bu kadar tukendim diye hesap yapamiyosun. ne zaman ki bunlari yapabilecek vaktin olacak o zaman belki de depresyona girip yikilcaksin. o duruma gelmeden icindekileri bosaltip sayip sovmen bence onemli, tutmamaya calis icinde

o kadar guclusun ki bilerek kolunu kanadini kirip onlara muhtac ol, minnet et, istiyolardir. tamamen hayatlarina uyum sagla emireri gibi ol istiyolardir. olabilir bunlar hep.

atesim 39.5 iki üç gün boyunca indiremeden bebek bakip yemek yaptim, benim oglan da gece uyumaz gunduz durmaz masallahi var. esim dondu uyudu valla rahatca, annemi aradim anne atesim dusmuyo cocuga bakarken cok zorlaniyorum dedim, "annelik boyle iste cok zor, bi iki gune duzelirsin" dedi. o da benim annem ya, "sen uzulme ben gelir bakarim sana" der sandim, tabiki gel demedim kimse bana yardim etmek zorunda degil diye dusundugumden. ama artik bunun saglikli bi dusunce olmadigini düşünüyorum.

senin gercekten nefes almaya ihtiacin var yoksa nefes alabildigin zaman birilerinin nefesini kesecek bi birikmislik olcak icinde

kimsenin haddi degil sen tek basina ordu gibi savas verirken sana akil vermek seni elestirmek

ama taşın altına elini koyup yardim etmeleri de gerekiyo, sen kimse bakmak zorunda degil diye dusunme. bisey derlerse de kendi caniniz kaniniz zor geliyosa sevmeye de gelmeyin de. arkadaslar demis zaten sal biraz diye, cidden o kadar cok yukleniyosun ki kendine bunlar bitince ucurumdan düşüyo gibi hissetmemen icin simdiden biseyler yapman lazim

Politik davranan insanlar IQ seviyesi yüksek ruh hastalarıdır genelde :) kayınvalidenin teşhisini tam koyamadım fakat özetle, ona itaat etmeni istiyor ."Sen bu çocuğa bakamıyorsun, ona acıyorum " dediğinde, evet bakamıyorum, gek çocuğuma birlikte acıyalım, demeni bekleyen garip bir tip ..rahat batmış, elden ayaktan düşünce, at beni kapıya, bakma gözümün yaşına diyor bir nevi ..yalniz sende o vicdan, o iş yine yaş..kadına ölene kadar bakayım dersin ama o seni çenesiyle öldürür, gömer..ay idrak ,bana geldiler ta burdan ,nasıl sabırlı bir kadınsın sen yahu ? Bırak ne halleri varsa görsünler ..düşünüp canını sıkma ve lütfen evinden uzaklaş..bir süre de olsa imkanın varsa o kadını görme ..

Oy kıyamam yahu sana da. Bende de var o anneden biliyorum bu modeli :) ben artık kırılmıyorum bu konuda. Benim annem de böbrek ameliyatı olup oğluma bakması için çağırdığımda eve tüm aileyi toplayıp getirmişti. Yeğenler, kardeşlerim, babam, teyzem. Ameliyattan çıktım iki saat sonra o kalabalığa sofra hazırlıyor, koşturuyordum. Bir yandan da oğlumla ilgileniyordum bir gün ayrı kaldık özledim diye. Annem ne yaptı biliyor musun? Ben banyoda narkozu kusarken bayılmanak için direnirken "sen nasıl halasın öksüz yeğenin ilgi bekliyor oynamıyorsun onunla" dedi. Banyoya kapattım kendimi ve ağladım. Hani cevap bile vermek gelmedi içimden. Güçlü müyüm bilmiyorum, sadece böyle darbeler yedikçe insanlardan beklentimi tamamen kesiyorum. Daha çok üstleniyorum her şeyi. Hiçbir zaman mızmız bir insan olmadım zaten. Doğum yaptım bir saat sonra hastaneden çıktım. Sebebi ne? Aman annemlerle eşimin ailesi hastanede bir arada kalmasın huzursuzluk çıkmasın. Bana neyse. Çıkıyorsa çıksın değil mi, dön totonu dinlen sen. Eve geldim dikişlerim acıyor ama asla oturmadım. Yatmak beri kalsın. Çünkü biliyorum ki dünyanın en kaprisli annesi benim annem olduğundan iki işi yapsa laf edecek. O lafı duymamak için lohusalık olayı nedir anlamadım bile.

Ben Minnetsiz olmak için o kadar çabalıyorum ki, bazen zihnim de bedenim de isyan ediyor. Sanırım çocukluğumla alakalı bir durum. O zamandan başladı güçlü olma zorunluluğu. Aman yazsam hiç susmayacağım belli ki :) seni de yoruyorum okurken muhtemelen.

Şu konuda haklısın. İnsanlar o kadar alışıyor ki her durumda ayakta kalmama, bir şekilde artık takatim kalmadığında pek inanmıyorlar durumuma. Gözlerimi bereltip "gerçekten iyi değilim" demem gerekiyor.

He tüm bunlara rağmen anneme göre Beceriksşz, tembel, ruh hastasıyım. Kayınvalideme göre hiçbir işten anlamayan Beceriksiz bir kadınım. Kötü evladım, kötü eşim, kötü anneyim, kötü gelinim. Tüm berbat hasletler bende anasını satayım.

Dün eltim bana "ben de aynı şeyleri yaşadım zamanında. Ben çok kırılır ağlardım saatlerce. Sen ağlamıyor, kırılmıyorsun belki de buna sinir oluyorlardır" dedi. Bu dediği epey düşündürdü beni. Gerçekten kırılıp ağlamadığım için mi canımı yakana dek konuşuyorlar acaba bilemedim ki.

İtaat etmemi istiyor evet. Bir ara hayatımın her kısmına müdahale etmek istedi ama sert çıkışınca geri adım attı. Oğlum biraz iyileşsin gideceğim ailemin yanına bir süre. Orası buradan beter gerçi ama en azından farklı deliler :) kaçacak yerim yok yahu. Kapana kısıldım. Oğlumla tatile falan çıkacak kadar da delirmedim Henüz ahshsh.

Ahh idrak ,sen nereye düştün öyle:)
Bence oğlun ve eşinle bi kaçış planı yap .basa çıkamazsan oğlunu kocana bırakır ara ara kaçarsın:)

Yanına gelesim var ,evime davet edesim, böbreklerini çalasındndbsmzksk ,yani börek yapasım falan var :) emin ol cevrendekilerden daha az deliyim :)

Şu çocuk meselesini hallettikten sonra ise başlamayı dusunuyorsundr muhtemelen ..başladiktan sonra bolca mesaiye kal :) kayinvalideni de köye falan yolla ,yok mu köyü? Tatile de olur ..bileti tek yön al ama :)

Valla ben herşeyi geçtim bu kadar düzgün anlatabildiğiniz ve kelimeleri özenle seçtiğiniz için tebrik ederim sizi. Hiç sıkılmadan okudum. Yazarken bile kelimeleri böyle özenlice seçen birinin bam teline dokunulmuş ki bu tepkiyi vermiştir diyorum. O yüzden vicdan yapmayın ama çok da rahatsız olursanız kayınvalidenizin iyi bir anını kollayıp yine o güzel türkçenizi kullanıp asıl amacınızı ve sizi üzen şeyin ne olduğunu anlatmayı deneyin.

O kadar çok istiyorum ki ile dönmeyi bir bilsen. Ah oğlum uygun olsaydı da hemen dönebilseydim keşke. Onun için çekiyorum bu sıkıntıyı. Çalışsam ne yüzlerini göreceğim ne muhatap olacağım da işte. Oğlumun daha zamanı var. Ben delirmeden inşallah başlarım işe. Tekrar üniversite sınavına girmeyi bile düşünüyorum. Oğlum beni çok yorduğu için mesleğimi yapamayacağım gibi geliyor. Ofis işi lazım bana :) yetişkinlerle uğraşacağım bir iş mesela. Yaş 31 tekrar Lisans programına dahil olsam, şöyle uzaktan uzaktan okusam. Kaşınıyor muyum yoksa bilemedim ki.

Düşün ki bu kadar koşturma için de delirmemek için boş durmuyorum. Örgüye sardım sürekli atkı boyunluk örüyorum :) bir arkadaşımın makale işine yardım ediyorum. Kaligrafi ile uğraşıyorum. Boş kalınca yanıyor benim devreler çünkü.

Kayınvalidem ev bağımlısı. Hayatı boyunca tatile gitmemiş bir insan. Evden çıkınca kötü hissediyor kendini. Deli, valla bak.

Teşekkür ederim. Kolay kolay delirip kavga etmem zaten. Dört yıldır ilk kavgamız bu valide ile. Kendime yine de kızıyorum çirkef gibi bağırmak yerine sakince tartışsaydım diye. Bütün yüzsüzlüğü ile karşımda bağırmasaydı yine sakin kalırdım ben.

Bir şekilde empati kurmaya çalışıyorum. Ben mükemmel bir insan değilim. Onların istediği mevzularda, istekle muhabbet edemiyorum mesela. Akraba mevzuları, kadın programları, market indirimleri vs. Genelde dinlerim bu konular konuşulurken dahil olmam. Siniriöin bozulacağını anladığım nokta da nötr olurum, sessiz kalırım. Bu yüzden onlar soğuk ve mesafeli olduğumu düşünüyorlar mesela. Beklentilerini karşılamıyorum belki de ondan bu öfkeleri bilemiyorum.

estağfurullah ben zevkle okuyorum senin yazdiklarini.

senin ailede sıkıntılı oldugu icin savunma mekanizması haline gelmis demekki minnetsizlik, yardim etmesinler ruhumu beynimi de kemirmesinler diye

benim babaannem bana minnetsiz kopek diye kizardi

ama benim annem seninki kadar uc degil ya, sen hem fazla iyi kalpli hem de fazla guclusun. eltin hakli bi kadinin en buyuk silahi goz yaslaridir ben de aglamam kimsenin yaninda. gururuma dokunur birine yardima ihtiyacim var demek. hatta diyemem sesim titremeye baslar hemen, aglamamak icin yardim istemiyorum

ama senin durumunda olsam simdiye kafa ruh vücut sağlığı kalmazdi sanirim

belki de uzun uzun aglamalisin

esini de belki anne ve gorumce doldurmaya başlamıştır, onlarla ilgili hic iyi dusunemicem simdi

yarin öbür gün depresyona girsen esine donup biz sana idrak deli dedik inanmadin da derler annen de ayni muameleyi yapar, ben haksızlıklara karsi geliyorum diye annem bana tum ergenligim boyunca bunalimli dedi. simdi bişey anlatirken sen ta o zaman şöyle demistin dogru soylemissin diye anlatip kendiyle de gurur duyuyo o yetistirmis!!! ya beni

en guzelini yapiyosun mucadele ediyosun tek basina. ama insansin, yorulursun, patlarsin, destek ararsin, kendini bunlar icin yargilayip da sanki kendine ihanet etmissin gibi kizma

tikandigin yerde durmasini da bil

son gunlerde dusundugum cok sacma ama gercek (bence) bisey var. ben bu kadar herseyi ustlenip dertlenip giderken emri hak vaki olsa, belki de esim bi kac sene sonra evlencek... oglum ya orda burda git gel ortada buyicek ya yeni gelen kadinla buyicek. ben yitip gittigimde kim arkamdan samdan da hep kendi kendine yetti idare etti cok gucluydu vs dicek ki, benim eziyetini cektigim kocanin sefasıni baskasi surecek, emek verdiğim disimle tirnagimla aldigim evimin esyamin uzerine baskasi kurulacak, benim oturup rahatca bi bardak kahve icmedigim koltukta kahve keyfi yapilcak, kim dicek ki samdan da su koltukta oturup bi rahat kahve icemedi diye

kimse bilmez ki ben en cok ne yemegini severim... kahvemi nasil severim... cayimin demi ne kadar olur... ben herkese herseyi altin tepside sundum ama kimse bana nasilsin bile demedi ki
buyuk ihtimalle sen de oylesin idrak

sömestr tatilinde bi yerlere gitme imkaniniz varsa gidip dinlenin kari koca. kaplica bile guzel olur, bunlari da bi düşün. canina yazik bi nefes al

O dediğiniz konulara ben de çok uzağım sıkılıyorum akraba dedikodularından, kim ne almışlardan kim ne giymişlerden. Kimin evinde ne renk tül olduğundan... bizim gibiler uzaylı gibi görünüyoruz bu tür insanlara ki ne yazık ki bu tür insanlar dediklerim de azımsanamayacak kadar çok var çevremizde. En basitinden iş arkadaşım 30 yaşında genç bir kadın ve bütün gün telefonda annesiyle birlikte akrabalarının hayatını sorgulamakta. Telefondan arta kalan saatlerde ise işyerinde kim ne yapmışın peşinde. Başkalarının hayatlarına müdahale eden insanlar mutsuz insanlar gibi geliyor bana. Başkalarının açığını arayıp sürekli eleştirmek besliyor onları. Siz bildiğiniz yolda ilerlemeye devam edin ama asla sınırlarınızı geçmelerine izin vermeyin.

Görümcemin maddi durumu çok iyi mesela. Oğlu oldu beş aylık şimdi. Haliyle durumuna göre oğluna harcama yapıyor. Oda takımına bakmak aklıma bile gelmedi. Kayınvalidem "ne meraksızsın bak çok pahalı çok güzel" bilmem ne diye odaya davet etti. Ne aldığıyla ilgilenmiyorum nasıl eğitildiğiyle ya da. Ancak benim valide her fırsatta kıyas halinde. Adeta beni doldurmak için çabalıyor :) beş ayda zerre takılmadım da, demek ki sinirlenmişim ki tepem attığında hiç alakası olmadığı halde görümceyi kattım olaya. Ki çok kızdım kendime bu hususta. Ben de kadının anneliğine laf etmiş oldum aynı şeye kızarken. Kötü düşünmek istemiyorum ama kadın zorla nifak sokuyor araya. Sorsan çok temiz kalpli kendisi :)

Öncelikle bu konunuzda net haklısınız, akıl verebilir ama güzel bir dille yargılayarak asla olamaz kendi anneniz bile yapamaz bunu size. Ağzınıza sağlık.

Oğlunuzla ilgili konuları da biliyorum o zaman da yazmak istemiştim aslında. Hamileliğinizde ve sonrasında ızun bi süre depresyondan bahsetmiştiniz ve çok da planlı olmayan bi gebelikten. Çocuğunuzun böyle olmasında bunların payı olduğunu düşünüyorum ben. Suçlamıyorum asla yanlış anlamayın. Size bir film önermek istiyorum ben we need to talk about kevin. Bu filmi izlediğinizde annenin hamilelikten itibaren çocuğun annenin duygularını hissettiğini düşünecek misiniz bunu merak ediyorum. Yine tekrar ediyorum asla suçlamak değil niyetim sadece bakış açısı kazandırmak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…