Bol aksiyonlu kaynana konusu isteyen buyursun.

Idrak, oğlun bir şekilde bu dönemi atlatacak ,yanında annesi babası var ,sen nasıl atlatacaksın, senin kimin var ? Bunun için,işe donemiyorsan, okumak çok güzel bir fikir ..otuz bir yaşta ne varmış ?bizim sınıfta 60 yaşında bir amca vardı .kimse de senin burda ne işin var ,git torun torba sev demedi :) okumanın yaşı yok ve kendini geliştirmek ,bunun için cabalamk çok güzel..hem kayinvalideni daha az duyar ve görürsün:))

Annem de babamın kaybından sonra delirmemek için örgüye başladı. Çesitli sosyal aktiviteleri de var .örmek iyi geliyor diyor .senin de bu işi hobi edinmene sevindim .kaligrafi sabır işi, sende de malum bolca var :)

Kayinvaliden kontrol delisi bence .evden uzaklaşınca olaylara da hakim olamamaktan korkuyor :) şey geldi aklıma bi caps vardı, dört balkon ,balkonlardan birinde bir kadın, onun balkonunda çevrimiçi yazıyor, diğerleri boş, bos olanlarda , 4 dakika önce çevrimiçiydi ,meşgul, bilmem ne diye yazılar vardı. Mahallenin muhtarları:) senin kayınvalide her daim çevrimiçi olan gillerden :)))

Benimle yaşıt olan yengem vefat ettiğinde çok düşündüm bu dediklerini. O da çok güçlü bir kadındı. Kemotrapiden çıkıp çocuklarını parka götürürdü. Ölmeden bir at önce bana "keşke bu kadar her şeyi üstlenmeseydim de biraz gezip dolaşsaydım" dedi, kıyamam. Kimse de ardından şöyle güçlüydü, böyle becerikliydi demiyor. Iyi kadındı deniyor en fazla.

Ben de hem okudum hem çalıştım, hem abimin borçlarını ödedim ama annem "ne yaptın ki" diyor mesela :) hatta müsaade etsem seni ben okuttum diyecek.

Esasında sömestr tatilinde annemlerin kaplıca tatili var beni de çağırıyorlar oğlumla ama geçen yıl çok pişman oldum gittiğime. Oğlum bir dakika durmadı iyice stres oldum ailemle. Belki bu yıl daha sakin olur da ikimize de iyi gelir. Eşim izin alamıyor işten maalesef.

Depresyon gibi duruyor İdrak :/...Ne desem bilemedim.

Ne özrü kız dileme özür filan.bu zamana kadar sustuğuna saysınlar.illa üzülcekse gitsin az ötede üzülsün...Ey büyük Allah'ım şöyle kaynanalara akıl fikir ver yahuu

Turk ekolu cocuk yetistirme teknikleri;
Cocugu hamur isine,karbonhidrata bog.
Yaz kis lahana gibi kat kat giydir. Yazin bile sandaletin icinde corabi, altinda atleti olsun.
Cevrendeki herkesin anneligini sorgula, acimasizca elestir, arkasindan dedikodusunu yap.

Kadinin kadina yaptigi acimasizlik akil alir gibi degil. Cocuk yetistirmek alinabilecek en buyuk sorumluluk ve insan saniyor ki seni en iyi anne olanlar anlar ama kadinlar anneligi bile bir statu yarisina ceviriyorlar b.ktan egolarini doyurabilmek icin. Keske kayinvalidenize Sen bana cocuk yetistirmek icin akil verebilecek donanimda bir kadin degilsin kusura bakma diyebilseydiniz, gorumcede olur oda olumlu:)

Herkesin anneligi, cocuk yetistirme sekli kendine ozeldir. Bunun bir ideali yok. Kaldi ki cocugunuzun sik hasta olmasininda sizin cocugunuza bakma sekliyle bir ilgisi yok, herkes bilir ki krese/okula baslayan cocuklarin ozellikle ilk yili sik hasta olmakla gecer. Iyi yapmissiniz, agziniza saglik. Hadlerini bilsinler Boyle afedersiniz ishal agizlilar.

çünkü anneler bılerek aç bırakır çocuğunu yada bılerek hasta ederki anne rahatlasın.denılecek hiç birşey yok.cahille girme münakaşa ya ya sinirlerini zıplatır tavan ya yazık olur adabına.uzaklaş yüz verme.görümcenede yüz verme tavırını koy ve sert görün

Boşver ya canını sıkmana değmez. Zaten kimse yardım etmez ama laf soylemeye gelince en önde bayrak tutarlar bu gibi durumlarda.
İyi olmuş bir yerde patlaman artık en azından alttan almayacağını bilirler,ona göre konuşurlar.

Ben olsam aile apartmanından taşınır. huzurlu olacağım başka bi semte giderdim.
Orda olacağınız müddetçe bu diyolaglara maruz kalacaksınız..
Nadir de olsa, benim annem de beni eleştirdiği zaman, yüreğim sıkışır çok kötü olurdum.
Birde bunu, görümce kayınvalide yapacak, asla kabul edemeyeceğim bişey. Siz nasıl bu kadar sabır gösterdiniz.

Öncelikle sana şunu söylemek istiyorum, "Çok şanslısın". Şimdi ne diyor bu kadın diyeceksin kendi kendine hemen açıklayayım...

Sanıyorum bütün kv.ler aynı torun konusunda. Bu çocuk neden yemiyor, çok sık hasta oluyor, üstü ince, kilo almıyor vs, vs... Evet onlar söyler, ben de hep kendimi savunmadan hemen "Ay evet anne sorma yemiyor baksana, ay sorma anne sürekli hasta oluyor bağışıklık sistemi iyi değil herhalde, yemezse böyle olur tabii, ay sorma anne ben giydiriyorum o çıkıyor vs vs şeklinde karşılık veriyorum sırf ağız dalaşına girmemek için... Ama eşim de annesi ile aynı şeyleri söyleyince çıldırıyorum ve ona sarıyorum... En azından senin eşin senden taraf ve anneliğine söz söylemiyor.

Ki o kadar ilgili, çocuğu yesin diye uğraşan bir anneyim ki anlatamam. Çalışıyorum, 8 aylık hamileyim ve 2 yaşında besin alerjisi olan bir oğlum var. Besin alerjisi olduğu için zaten çok sınırlı şeyler tüketebiliyor ama ben ona rağmen yemediği şeyleri bir şekilde evirip, çevirip yediriyorum ona... Ama benim sıpam maalesef sadece köfte ve makarna yer. Sebze de tüketebilsin diye her sebzenin köftesini yapıp buzluğa atarım, makarnaları organik ve sebzeli alırım (makarnayı soslu yemez çünkü paşam, sade yer) , yoğurt ve ayran çok sever, evde kendim yaparım yoğurdunu, hayatta çorba içmez belki bu çorbayı içer diye her hafta sonu farklı çorba denerim, kendi kendime çorbalar uydururum ama yok her seferinde aynı sonuç, ağzına bile almaz. Meyve olarak sadece muz tüketir, ama ben en azından suyunu içsin der, her gün farklı meyvenin suyunu sıkar veririm. Hafta sonları sebzeli kekler yaparım tuzlu yemez, tatlı yaparım mecbur. (pancarlı, havuçlu, ıspanaklı...) Ama yine de eşi tarafından çocuğun yemesi sürekli eleştirilen bir anneyim. En sonunda hafta sonu dedim ki ben bu kadar yapabiliyorum, sen araştır sen yap o zaman farklı şeyler de çocuk yesin...

İşte bu sebeple şanslısın ki en azından eşin senin tarafında... Ya benim gibi olup hiç takdir edilmeyip aksine sürekli eleştirilse idin ne yapardın? O yüzden diğerlerinin söylediklerine de kulağını kapa, he he de geç. Biliyorum çok sinir bozucu bir durum ama cahile laf anlatmak imkansız maalesef...

Eşiniz size hak veriyorsa hiç üzülmeyin derim belki de çok iyi baktığınız için kıskançlıklarından böyle söylüyorlardır evet dediğiniz gibi cahil kimselerse sessiz kalmanız seviyelerine inmemeniz daha iyi olurdu gorumcenize gelince herkesin kendi evladını kendi yetiştirmesi daha güzel burada birçok insan hak verecektir maddi imkansızlıklardan dolayi çalışmak zorunda kalan ve aklı her daim bakıcıya emanet edile çocuğunda olan anneler hepsi kendi yetiştirmeyi arzular görümceniz de sanırım sizi kıskanmakta kurduğu cümlelerden bunu anlıyorum çocuğunuzun hasta olmasi sizin iyi bakmadiginiz anlamına gelmez her çocuğun bağışıklık sistemi bir.olmaz hastalıklara karşı direnç seviyesi aynı olmaz takmayın kafanıza

gorumcen de kayinvaliden de haddini asmis,
seninle nasil bu sekilde konusabiliyorlar,
bence iyi etmissin,
alttan alinacak sey var, alinmayacak sey var.

bir de bugune kadar iyiydik demissin de,
cocuk olana kadar ben de kendi kv mi melek saniyordum

Bu zamana kadar alttan almışsın o yüzden tepene çıkmışlar. Aynıları bende de var ama oğullarından korkularına arkamdan yapıyorlar bazen yüzüme hafiften laf sokmaları olmuyor değil onları da takmayıp oğluşuna yetiştiriyorum bir daha olursa kalp kırarım diyorum.

Ayrıca 9 aylık hamileyken beni aldılar düğüne götürdüler malum kilolar almıştı başını üstüne dandikten bir kıyafet vardı görümce tutturdu oynayalım diye hayır dedim gitti kendi oynadı. Tabi ki gebeliğin verdiği ağırlık minnoşun sese tepkisi kasılmalar derken suratım asılmış. Baktım kaynananın eltisi bunun suratı ne diyor aman kaynanam başladı söylenmeye sanki ben duymuyorum tınlamadım hiç. Aradan 15 dk geçmeden geldi gelinim diye sarıldı.
Tavsiyem bundan sonra alttan alma bende o hatayı yaptım şuan çok pişmanım.

kendi çıkardıklarına bakamayıp milletin çocuğuna salça olanlara çok kızıyorum. ya kendi bakıp hasta etseydi. ben hasta ettim mi diyecekti?çocuk o hasta ola ola büyüttüm oğlumu mu diyecekti kayınvalide kişisi.sende bi insan oğklusun bi yere kadar sabır sonuna kadar haklısın. sanki analı kızlı bunlar sadrazam torunu büyütmüşler heralde

kimse benimle bu şekilde konuşamaz daha anneliğimi sorgularken görümcemin ağzına patlatırdım bir tane arkasını getirmeye kimse cesaret edemezdi.

Ay bi heyecanlandim, seviyosam demek ki :))

Ama iste o sey ya
İlkokuldasin kar yagdi cumlesini kar yagdi olarak okumussun
Ogretmen kaz yagdi olarak gormus ve nasil ogrencisin sen diye cikismis.
Onda ne hissediliyorsa bunda da onu hissedersin.

Haksizliga ugradim hissi bu
Cabanin gorunmemesi, olumsuza odaklanmalari, hakliliginin anlatilamamasi, cahil egosuyla bas etmenin zorlugu vs.

Durumun, cekirdek citlerken kaynanasini cekistirenlerin durumu degil
Cunku illa kayinaile olarak dusunme
Bu duygulari uyandiran herkese verilebilecek normal bir insanin normal tepkisi bence.

Ama yalniz degilsin :)
Benim kayinvalide de biraz aglasinlar siz o cocuklara bakamiyosunuz ahhh bende olacakti ben nasil bakardim der.
Oz annem heeer telefon konusmasinda her gorusmemizde bebeklerime iyi bak he bak sana emanetler der.
Mesela annem oyle demese ben bir araftaydim iyi mi baksam kotu mu diye ahahah :)

Ben ilk kizimi kucagima aldigimda bir arkadasim "yalvaririm insanlardan yardim istemekten cekinme" demisti.
Kimseye minnet etmek istemem cunku.
Ama sunu fark ettim
Buyuklere cocugun sorumlulugunu verdiginde ise yarar hissediyorlar, yumusuyorlar, rekabettense is birligi durumuna geciyorlar

Madem yakinsiniz da durumlar duzelince ufak ufak yavrunun sorumluluguna ortak etmeyi deneyebilirsin.
Bosveeer bir kere de yemegini babannesi yediriversin (dedi ama kendi de yapamadi)
Hahaha, ama bir dene ya :)

Her zamanki gibi cok yazarak vur demisken oldurmusum :))

Onlara göre ben berbat bir anneyim. Çünkü onlar için mükemmel annelik, çocuğu obez yapana kadar karbonhidrata boğmak. Kat kat giydirmek, üşümesini engellemek.
sen yapsan da yapmasan da yinede laf sokar agzi olan konuşur...
hamurişi yedirirsin bu sefer ayy çok obez oldu zayiflat...
kat kat giydirsin çikarirlar ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…