- Konu Sahibi semplice_signora
-
- #8.881
kadın olmak gerçekten çok zormuş,bebek düşünmeye başladığımızdan beri odaklandım bu konuya tamam artık düşünmeyeceğim diyorum ama bişiy oluyor aklıma takılıyor işte..Allah herkese hayırlının en hayırlısını nasip etsin inşlh..Kist bende de oluşmuştu hatta kendi kendine eridi gitti.Sende buna hiç takılma...içini ferah tut...
Artışın güzel demiş doktorun da.Çok sevindim canım.Kese için acele etme.Göremediğinde daha bi telaş yaparsın.
Gün içinde yediklerimi sormuşsun canım.Biraz geç oldu ama yazayım.Sabah mutlaka kahvaltı ediyorum.Eşim geç kalksa bile ben mutlaka yiyorum.Yağlı,hamurişi şeylerden uzak duruyorum.4-5 tane meyve yiyorum gün içinde.1 en geç 2 saat arayla bişeyler atıştırıyorum.3-4 ceviz,bir avuç badem,1 bardak süt,1 kase yoğurt,1 yumurta.Süt yoğurt yumurtayı hergün yapamasamda en azından birini yiyorum hergün.Aslında üçünü de yemek lazım.Ama tiksiniyor insan bi süre sonra.Maydonoz,bitki çaylarının hepsi,asitli içecekler ve kahveden uzak duruyorum.Bikaç tane maydonoz yemeye bu hafta başladım.3.ay bittiği için.Rahim temizlemede çok kuvveti maydonoz ve bitki çayları o yüzden.Kahve de eskiden düşük yapmak için kullanılırmış.Hem kafein bebekte kalp ritim bozukluğu yapıyor o yüzden hiç içmedim kahve.Çayı da çok çok açık içiyorum.Tadını almayınca onu da bırakıyorsun bi süre sonra :) Meyvesuyu,ayran,şalgam içiyorum sıvı olarak.Meyvesuyunu da hazır değil kendim sıkıyorum.Tuzu mümkün olduğunca azalt.Hatta yapabilirsen hiç atma.Albüm hastalığına yakalanırsan sıkıntın olurmuş şişlikler yüzünden.Doktorun söyleyecektir ama benimkinin özellikle dikkat et dediği şey hazır pişmiş gıdalardı.Mesela hazır kekler,hazır çorbalar,bulyonlar vs.Dondurulmuşlar da çok sıkıntı yok ama az yersen iyi olur dedi.Bol sıvı içeceksin ama bulantın oluyorsa zorlama.Zaten bebek 4.aydan sonra büyüyecek.İlk 3 ay organları oluştuğu için cevize ve balığa mutlaka ağırlık ver.Ve proteine.Zor bi durum bulantılarla yemek ama en azından ekmek arası peynir,yoğurt yiyebilirsin.Cevizi kussan bile ye.Beyni besleyen en önemli şey o.Ve tabi balığı.Ama ton balığı değil.O yasak.İnşallah ben gibi tiksinmezsin balıktanEkmek uzak durman gereken bişey.Özellikle kepekli ve tam buğday değilse.Karın doyurmak için yemeği fazlalaştır ekmeği değil.İlk 3 ayda kilo almamak güzel bişeymiş.Nasılsa sonradan doymak nedir bilmeyeceksin ben gibi :)
Sakatat yasak demiştir bir de ebem bana.Yemedim hiç.Ve tabi çiğ et.Etsiz çiğköfte yiyebiliyorsun.Sucuk-sosis-salam vb ürünlerden uzak dur.Sucuğu da pişir mutlaka.Çalışan biri olduğumdan sürekli dışardan yiyorum ve inan bi tabak sıcak ev yemeği için kırk takla atıyorum.Kırmızı etin bulantımı arttırdığını farkettim ben.Dikkat edersen sende bulursun özel yiyeceklerini.Sebze yediğimde özellikle haşlama tarzını çok rahatım.İçine hiç et atmıyorum sebzelerin.Yağı hayatımda bikaç damlaya düşürdüm diyebilirim.Az yağlı yemekler yapıyorum artık.Saf zeytinyağımız var o olsa bile az kullanıyorum.Katı yağa elimi sürmüyorum.Pasta-börekten uzağım.Zaten çok istemiyor insanın canı ilk 3 ayda.Aklıma gelenler bu kadar şimdilik.3 öğün yiyip tıkabasa yeme.5-6 hatta 7 kere ye.Yarım tabak ye kalk.1 saat sonra 1 elma yada ceviz.Öyle az az beslen.Hem mideni yormazsın hemde aç kalmazsın.Çubuk kraker stoğu yap eve,işe,çantana.Cüzdanımı unuttuğumu çubuklarımı unutmadığımı bilirim :) Uyanır uyanmaz çok hareket etmeden yattığın yerde ye 8-10 kraker.10 dk sonra kalk yataktan.Hızlı hareket etmek bulantıyı arttırıyor.Ve çok yemek yemek.Ve aç kalmak.Ve ağır yemekler...İnşallah benim gibi hafif geçirirsin hamileliğinii.....
Allah bin kere razı olsun Ebrucum.Benim de dualarım seninle ve bütün bekleyen arkadaşlarımla...
Hayırlı olsun canımmm.İnşallah çok güzel değerlerle gelirsin kan testinden de.Takvimini yap listenin en altına ekleyelim seni de...
Çok acele ediyorsun telaş yapmakta.Adetten önce öğrenenler var ama adet geçtikten 10 gün sonra öğrenenlerde var.Çıkmadı diye harap etme kendini.Geç döllenmeyi duymadın mı hiç?Hem idrar testinde pozitif göremeyen kadınlar varmış doktorum söyledi bunu bana.İdrar testi meraktan yapılır dedi.Adet 10 gün geçerse 11.gün kana gidilir sonuca göre de tedaviye başlar kadın doğumcu dedi.10 günden fazla gecikmeler sıkıntı olabilir dedi.Acele etme sonuç için.Geç çıkabilir bebeğin idrarda veya kanda...
Canım benim çok geçmiş olsun.İnşallah tedavin hemen sonuçlanır güzel bi şekilde.Bebeğinle de bu kötü günlerini unutur gidersin.Dualarım seninle.Ama sende eksik dua etme.Ameliyat kolay bişey değil.İnşallah ilaçla geçer sıkıntın...
Yemeklerdeki ve salatanın içindekiler o kadar önemli değil.Ben severim koparıp yemeyi o yüzden söyledim yeme diye.Bide zayıflamak için kullananlar var maydonozu.Kaynatıp suyunu içiyorlar.O da idrar ve iltihap söktürücü.O yüzden.O kadarından bişey olmaz herhalde :) Korkma hiçbişey olmaz.Keseni de görürsün kalbini de duyarsın bebeğini de görürsün.Bu bekleyişler hiç bitmiyor.Önce kan tahlilinde yükselme,sonra kese,sonra kalp,sonra bebek,sonra cinsiyet,yaptırırsan 2li 3lü test sonuçları vs vs.Kaç kilo aldı,boyu uzadımı falan uzayıp gidiyor meraklanmalar :)) Sırayla yaşıyoruz hepsini.İnşallah herkes yaşayacak burada.Aysecim cok tesekkur ederim,bakiyorum hemen hemen bende bunlari yapmaya calisiyorum,ceviz badem,findik bunlari kahvaltida ve gun icinde aklima geldikce yiyorum.sabahlari 1 yumurta (zorla),az peynir 1-2 zeytin,domates salatalik ve 1 bardak sut iciyorum,ara ogunlerimi de meyve ve yogurt olarak gecistiriyorum,bitki caylarinin hamileler icin zararli oldugunu okumustum ama maydanozu bilmiyordum koftenin icindeki bir iki dal maydanozan bisey olmaz heralde,onun disinsa maydanozu pek sevmem zaten oyle koparip koparip yiyen biri hic olmadim.bakalim yarin gidicem kontrolum var bakalim kese duzgun gorunecekmi,insallah rabbim yuzume bakar da kotu bisey cikmaz keseyi dupduzgun gorebiliriz,insallah icerde hersey yolundadir...
56 çok normal.1 gün arayla testin 2 katına çıkmalı.Yani en az 100 olmalı.Ben adetten 5 gün önce 22 görmüştüm.Yeni döllenmelerde değer düşük oluyor.Dikkat et kendine.Ağır falan kaldırma.Ayaklarını uzatmaya çalış sık sık.Bu aradaKızlar merhaba,
Uzun zamandır foruma yazamadım.Adet günümden 1 gün önce idrar testi yaptım çok silik pembe 2. çizgiyi gördümErtesi gün hemen kan tsti yaptırdım değerim 56 çıktı.Yarın kan testini tekrarlıycam.Hamile arkadaşlar sizce ilk değer normal mi lütfen yardımcı olun.
Yemeklerdeki ve salatanın içindekiler o kadar önemli değil.Ben severim koparıp yemeyi o yüzden söyledim yeme diye.Bide zayıflamak için kullananlar var maydonozu.Kaynatıp suyunu içiyorlar.O da idrar ve iltihap söktürücü.O yüzden.O kadarından bişey olmaz herhalde :) Korkma hiçbişey olmaz.Keseni de görürsün kalbini de duyarsın bebeğini de görürsün.Bu bekleyişler hiç bitmiyor.Önce kan tahlilinde yükselme,sonra kese,sonra kalp,sonra bebek,sonra cinsiyet,yaptırırsan 2li 3lü test sonuçları vs vs.Kaç kilo aldı,boyu uzadımı falan uzayıp gidiyor meraklanmalar :)) Sırayla yaşıyoruz hepsini.İnşallah herkes yaşayacak burada.
56 çok normal.1 gün arayla testin 2 katına çıkmalı.Yani en az 100 olmalı.Ben adetten 5 gün önce 22 görmüştüm.Yeni döllenmelerde değer düşük oluyor.Dikkat et kendine.Ağır falan kaldırma.Ayaklarını uzatmaya çalış sık sık.Bu aradahayırlı olsun demeyi unuttum:26:
Yemeklerdeki ve salatanın içindekiler o kadar önemli değil.Ben severim koparıp yemeyi o yüzden söyledim yeme diye.Bide zayıflamak için kullananlar var maydonozu.Kaynatıp suyunu içiyorlar.O da idrar ve iltihap söktürücü.O yüzden.O kadarından bişey olmaz herhalde :) Korkma hiçbişey olmaz.Keseni de görürsün kalbini de duyarsın bebeğini de görürsün.Bu bekleyişler hiç bitmiyor.Önce kan tahlilinde yükselme,sonra kese,sonra kalp,sonra bebek,sonra cinsiyet,yaptırırsan 2li 3lü test sonuçları vs vs.Kaç kilo aldı,boyu uzadımı falan uzayıp gidiyor meraklanmalar :)) Sırayla yaşıyoruz hepsini.İnşallah herkes yaşayacak burada.
56 çok normal.1 gün arayla testin 2 katına çıkmalı.Yani en az 100 olmalı.Ben adetten 5 gün önce 22 görmüştüm.Yeni döllenmelerde değer düşük oluyor.Dikkat et kendine.Ağır falan kaldırma.Ayaklarını uzatmaya çalış sık sık.Bu aradahayırlı olsun demeyi unuttum:26:
Yok cnm ya. Gece ve sabah cok bulantim oluyor hala. Dun sabah fenaydi. Bazen cok oluyor bazen de biraz az. Ama gecmedi. Hala bulaniyor. Benim agzimda tat bozuklygu hep var. Sanki dilimde aci eksi karisik bir tat. Ve gecmiyor. Korkulu ruyalar derin uyuyamadigin icin oluyor. Ben de cok goruyorum cunku sık uyaniyorum gece. Ama birgun gececek. 8.haftada tavan yapiyor bulantilar. Sonra azalarak dewam ediyor. Sen yine acikiyorsun. Ben acligimida bilmiyorum. Fazla yedigimde ve ac kaldigimda hep cikardim. Simdi cikmiyor.Cok sukur. Hepsini atlatacagiz bir gun. Herkes yasiyor bunlari.
:) Bende adet bekleyenleri,test yapanları okuyunca bende bi zamanlar böyleydim diyorum.Çok güzel bişey hamilelikle ilgili bişeyler yazabilmek.Bekleyenlere dua etmek,fikir vermek.Burayı en çok bu yüzden seviyorum.Herkes birilerine yardımcı oluyor deneyimleriyle,yaşadıklarıyla,okuduklarıyla...Herseyin hayirlisi,hepimiz icin,bebisleri beklemek onlarin gelmesi icin dua etmek,bitkisel biseyler yapmak,kendinde belirtiler aramak,hamile oldugunu ogrenmek,sonrasinda degerdi keseydi kalp atisiydi derken gercekten cok heyecan verici birdonem bu,rabbim isteyen kimseyi bos cevirmesin insallah
Aysecim biraz once topigin en baslarina gittim ve senin hamileligini ilk ogrendigin zamanlari filan okudum ayni bi kitap gibi bisey burasi harika bi motivasyon insallah bu topikteki herkes hamile kalirda ilerleyen yillarda cocuklarin okullariyla ilgili vs baska konulariyla ilgili yazilar yazar,bugun benim yaptigim gibi arada sirada eskiye donup sipalarimizi istedigimiz bekledigimiz yillari okuyup okuyup mutlu oluruz
nasılsınız kızlar ben çok heycanlıyım bat 3 gün 5 gün falan var tam belli olmuyo bu ay günde 1 klomenle başladım umut etmeye 3 gün sonra dr gittigimde ben yumurta var dicek diye beklerken hiçbişey yok dedi öldüm kahrımdan adetinde tekrar gel bidaha yutucaksın dedi salı gittiysem dr cuma müthiş agrılar çektim 10 gün gün aşırı ilişki dedi atlamadan uyguladık şimdi heycanla bekliyorum dün önceki gün test yaptım silik falan hiç çizgi yok ama testin alt kısmında illa bi hafif pembelik var ne iş anlamadım dün gece sol kasıgım çok agrıdı ve bacagama vurdugunu hissettim ama 8 aylık tecrübeme dayanarak umutlanmak istemiyorum belki ilacın etkisidir ki gebe kalsam testte çıkardı diye düşünüyorum sanırım bu ayda yok
agizdaki pis bir tad bende hic gecmior bende de var.ben 8. haftadayim snr suan acikma olunca ogurme oluo. 8 den sonra azalior mu acaba inanmak istiyorum bu 3. haftam cunku 5. haftadan beri boleyim
mrhaba kızlar bugun test yaptım 1207 çıktı rabbim isteyen herkese nasip etsin inş bu arada hamilelik takvimini nasıl yaptınız bilgi verir misiniz...
:) Bende adet bekleyenleri,test yapanları okuyunca bende bi zamanlar böyleydim diyorum.Çok güzel bişey hamilelikle ilgili bişeyler yazabilmek.Bekleyenlere dua etmek,fikir vermek.Burayı en çok bu yüzden seviyorum.Herkes birilerine yardımcı oluyor deneyimleriyle,yaşadıklarıyla,okuduklarıyla...
Ya senin idrar testinde çıkmayacaksa gebeliğin?Bu ihtimal var bide.Hiç çıkmayabiliyormuş idrar testinde bazı kadınlarda.İnşallah güzel bi haberle bu ayki batı atlatırsın ve kurtulursun bat saymaktan.
Kızlar merhaba,
Uzun zamandır foruma yazamadım.Adet günümden 1 gün önce idrar testi yaptım çok silik pembe 2. çizgiyi gördümErtesi gün hemen kan tsti yaptırdım değerim 56 çıktı.Yarın kan testini tekrarlıycam.Hamile arkadaşlar sizce ilk değer normal mi lütfen yardımcı olun.
mrhaba kızlar bugun test yaptım 1207 çıktı rabbim isteyen herkese nasip etsin inş bu arada hamilelik takvimini nasıl yaptınız bilgi verir misiniz...
hamişler tazecik anne adayları ne olur bize de dua edin. bizde sevinelım hamilelerin dualrı kabul olurmuş derler.
Dilerimki Allah'in eli hep uzerimizde olur,oncelikle bu topikte sonrasinda da heryerde tum dunyada kimler el acip dua ediyorsa,cocuk istiyorsa rabbim onlari geri cevirmesin,en kisa zamanda hamislerle dolsun tassin buralar,mutlu anneler mutlu babalar gorelim insallah
Canım benim bende öyleydim.Son adet tarihinin ilk gününe göre hamilelik takvimi yapsana sende.Orada yazanlar birebir yaşadıkların oluyor.Benim o tadım yeni yeni düzelmeye başladı.İnşallah seninki de hemen geçer.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?