- 22 Mayıs 2012
- 1.171
- 4
- 88
- Konu Sahibi semplice_signora
-
- #14.921
Arkadaşım hiç canını sıkma yeter ki Mevla ol desin. Ben 2010 yılında dış gebelik geçirdim geç farkedildiği için sağ tüpümü aldılar hem de çalışanı diğer çocuklarıma sağ tüple hamile kalmıştım geriye tembel olan sol tüpüm kaldı 6 ay korunma verdi Dr 6 ayın sonunda bıraktığım ilk ay hamile kaldım o bebeğimi 6.5 aylık karnımda kaybettim 6 ay sonra aynı tüpten buna hamile kaldım . Hiç üzülme yani tek tüple de çok rahat hamile kalınıyor.
güzel olacak tabi ki canım. sen elinden geleni yapıyorsun gerisi ona kalmış..Yeter ki Rabbim ol desin.. .. tek tüple hamiş kalan çok...
Hoşgeldin canım aramıza.Hepimiz o endişelerle geçiriyoruz 9 ayı.Merak etme sende normalsinKizlar hepinize merhaba... Topic almis basni gitmis.. Bn araniza girmek icin gec kalmisim.. Ama deneyimlerinize ihtiyacm var... Ben 6+4 gunluk hamileyim.. Test yaptrdm tsh yuksek cikti.. Onun icin doktor euthyrox verdi ayrica b12 mde baya dusuk cikti onun icinde folic plus kullaniodum onu kesti igne verdi... Bebegimin kalp atislari vs icin nasipse sali gunu gidicem.. Birde bebegim gec dollenme olmus.. Geriden gelio.. Benim endisem bebisimin kalp atisini duyamamak.. Gebeligim nasl gidiyor die sorcak olursanz gayet ii gidio gibi ama kalbim hergun agzmda.. Gunler gecmio bana(( bnm gbi bi durum yasayip bebegi saglkli olan varmi ??? Cok korkuyorum..... Yardmlarnzi sabrszlkla bekliorum ( rabbim isteyen herkese saglkli evlatlar nasip etsin..!!
Annem kardeşime hamileyken ökçesinin üstüne zeytin bastırmış.Siyah suyu çıkmış tenine.Sonra da silmiş.Kardeşim 25 yaşında hala zeytin zamanı ayağındaki siyahlık netleşir ve kaşınır.Annannemde teyzemde denemiş aynı şeyi.Göğsünün altında leke var hala teyzemin.Komşumuzda bilmeden gül reçeli yapmış.Bi de elini yüzüne sürmüş,gül yapraklasından güzel koksun diye.Kızı doğduğunda yüzünde kırmızı ala vardı.Güller açtığı zaman çocuğun yüzü berbat olur kaşınmaktan.Vişne,ciğer,gül,şalgam,dut,mor erik gibi elde leke bırakan şeyler çocuklara geçebiliyor.Özellikle sıçradığında.Eldiven kullan yada hiç dokunmaCanım yaaa allahtan hiçbiryerime değmedi dökülmadi ama doğrumuki bu dediğin.
Bebişte izi nasıl oluyorki anlayamadımmm
Daha minik de ondan annesi.Büyüdükçe sağa sola yığılıyor pozisyonuna göre ondan hissediyorsun.Merak etme zamanla olacak seninki de.Aişem Ben sırt üztü yatınca hissediyorum bebişimi.
Neden acaba sağa sola dönünce net hissedemiyorum
Kızlar bebişimin yeni ciclerine bakınn ben bunlara bayıldııımmmm
Allahım sağlıkla giydirmeyi nasip et...
Sağlıklakucağıma alalım inşaallah...
MAŞAALLAH Bebeğime
İnşallahh bugün güzel haberler alacağız senden.Hiç endişelenmemerak eden arkadaşlar için yazıyorum fırsat bulamazsam die bu sabah testi tekrarladım gene silik çok az daha belirgin gibi ama öle çok net kırmızı deil ogluma hamileykende böle çıkıyodu galiba hayırlıyorum yaptım yaptım hep aynı çıkıyo gidip eczanede kıza başka test yokmu açık renk çıkıyo demiştim oda farketmez çıkıyosa hamilesin boşa test alma demişti kafam çok karışık
Kasılmalar başlamış canım.Bu koca göbeğimle yataktan fırlatıyor o ağrılar beniSelam kizlar, bu sabah 3 kez bacakta baldirimda top gibi kasilmis parca olustu. Elini degince yumurta var gibi oluyor feci cok aciyor. Bacak kasilmasi mi bu? Nolcak napcaz bilemedik?? Yasayan var mi???
Tamam canım yapacağım ilk sıkıntıda.Şimdi daha iyiyimCanim suruceksin bi dene annem ve yengem gebelikte yamis gecmis sizi agrisi herseyine ii geliyor, kremler ilaclr bi seye yaramiyr hamilelikten sonra annemde gene olmus gene gecmis o yuzden soyleyim dedim.
selam kızlar,
güzel dualarınız için çok teşekkür ederim.
hamd olsun Yusuf'um bugün hastaneden çıktı.
degerimiz 14 e düştü.
artık bol bol emzirerek düşürücez kalanını inşallah.
çok şükür rengi bembeyaz olmuş.
Rabbim tekrarını yaşatmasın inşallah.
bebişini hastanede bırakıp eve gelmek çok kötü
ama şükürler olsun ki evimizde kuzum.
tekrar öpüyorum hepiniziiii
günaydın kızlar cumartesı gıttım dokotra hamdolsun ıyı haberlerle geldim
doktorumu bıkere çok sevdım kesın ve net konusyo yanı acaba flan deyıp ınsanı ıkıleme dusurmuyo
amelıyta ıcın gunumuzuu aldık çarşamba anestezı işlemleri yapılıp perşembe saat 1de ameliyat olucam hayırlısıyla
direk tüpünü alıcaz dıye bı sey yok önce açmaya çalışıcaz en kotu ıhtımal tupunu alıcaz ve tek tuplede cok rahat hamıle kalabılrıısın sadce ıkı tupu sgalıklı bı ınsan 2 ayda kalısyosa sen 4 ayda gıbı bı oran avar tabı hıcte bellıde olmaz dedi eşimin sperm sonuçlarına baktı hamdolosun onlarda normal dedi yani ameliyat olucam ve allhın izniyle problem kalmamış olucak inş
dualarınızda benide unutmayınnolurr
saolun kızlar inşş tupum alınsa bılee korkmuyorum bende cok gordum çevremde tek tüple hamıle kalanları bana korunma verırmıkı doktor sen dıa gebelik gecırdgın ıcınmı 6 korunun dedıkı acaba :26:
kıyamam canım ya.. ama şöyle düşün minicik bir paşa daha gelecek mis kokusunu içine çekeceksin. tabi sıkıntı çekeceksin hepimiz çekeceğiz ama emeksiz yemek olmaz dimi? sonucunu düşün rahatla. çok iyi olacaksın eskisi gibi hafifleyeceksin rahat rahat gezeceksin oğluşlarınla..
Rabbim yardım etsin.
Sağol canım inşallah . Bir uyusam bir hafta sonra herşey bitmiş yavrum kucağımda uyansam ne güzel olur. :)))))))))
Ramazandan önceki son pikniğimizi de yaptık dün.
Elbise de aldım çok şükür
Keçeden yaptığım süsleri de bitirdim
Pek hamarattım canım
Bi sıkıntım var.O da akıntı...Geçen ay fitille bitmişti.Bu ay yeniden başladı,aynı fitili yazdı dr.Ama bu sefer azalmadı bile:18::18::18: Korku çöktü içimize.Bu akşam yatağı ile cibinliğini de alacağız.Bi an önce tamamlansın eksiklerimiz.Hatta bugün fırsat bulursam kendime pijama takımlar da alacağım.Çantamı hazırlayım artık:18::18::18::18::18::18:
Sizler ne yaptınız bakıyım dün?Anlatında dinleyiverem.
Günaydın arkadaşlar son 1 hafta kaldı hayırlısıyla . O kadar çok korkuyorum ki sanki doğurmayacakmışım gibi bu konudan hiç bahsetmiyorum , bahsettirmiyorum .yorucu bir haftasonu oldu benim için Ramazandan önce son diye gezmek istedi ev halkı ama bana göre değilmiş bittim yani...
Herkes iyidir inşallah öpüyorum hepinizi ev halkını yolladım biraz daha kestireyim en iyisi...
bol bol uyudumkociş yaptı bütün işler sağolsun.. benim adamda epey ilerleme var.
O konuya hiç girmeSürekli azar işitiyorum eşimden ben.Yakında sandalyeye bağlayacak adam beni.Dayanamıyorum o onu yaparken bende şunu halledivereyim diyorum kızıyor o da.Bana tarif et yapayım diyor.Can çıkmayınca huy çıkmazmış ya.Benimki o misal.
Ama akıntının tekrar çoğalması beni de tırsak yaptı.Mümkün olduğunca oturacağım artık.Zamansız gelmesin kuzum:18::18::18::18::18::18::18::18::18:
Hiç Bugunki Kadar bulantım olmamıştı öle deli gibi bulantı yaşamadım ben ama bugun ayrı bi bulanıo sankisizce neden :44:
Hiç Bugunki Kadar bulantım olmamıştı öle deli gibi bulantı yaşamadım ben ama bugun ayrı bi bulanıo sankisizce neden :44:
Canım beniiimMaalesef normal bu yaşadığın.Çözümü daha doğrusu hafif yaşamak senin elinde.Hiç aç kalmayacaksın,hızlı hareket etmeyeceksin,yağlı-ağır yemeklerden kaçacaksın.Tuzlu çubuk hayatının anlamı olacak.15-20 dk bir bi kaç tane kraker ye.Çok kötü olduğunda tuzlu limon yala.Zencefilli şeker de işe yarıyormuş.Suyu çok içtiğinde de bulantın artar.İnşallah hafif atlatırsın benim gibi.Çook dikkat ettim ben.Alarmı yarım saat önceye kurardım.Gözümü açmadan kraker tıkardım ağzıma.Yattığım yerde yerdim.Yarım saat sonra kalkardım yataktan.Sıvıyı da çok çok az içtim.Yemek konusuna hiç girmedim sayılır.Peynir,ekmek,salata,çorba,kraker yedim hep.Hızlı hareket ettiğimde çok bulantım oldu benim.Sigara ve balık kokusunda da çok oldu.Druna söyle bunları,ilaç desteği veriyor balık için falan.Çünkü beyin gelişimi 5.aya kadar tamamlanıyormuş.Günde 2-3 ceviz ve badem+haftada en az 1 balık mecbursun yemeye
daha duuurrr :)) korkutmak istemem ama o bulantılardan ben çok çektim. ama şöyle birşey de var. bulantılar ve kusmalar normal bir hamilelik geçirdiğini bebişinin büyüdüğünü gösteriyor. Allah yardımcın olsun. çok zor.. bol bol kraker kemir....
canımcım boşver yapsın hem öğrenirler. senin ve bebişin sağlığından önemli değil ya.. olduğu kadar diyorum benim eşim de çok iyi değil ev işlerinde. uyduruyor bir işi yaparken ama ne yapalım bebişler doğsun herşeyi yine eskisi gibi yaparız.. şunun şurasında 3 ay kaldı işte. sonra ev yine eskisi gibi olur ama olana kadar idare etsinler.
benim de tansiyonum düşüyor bayılıvercekmişim gibi oluyor inan haftasonu hiçbir şey yapmadım. tarif ettim sağolsun eşim yaptı. ne yapalım bebiş için biraz dişimi sıkacağım.. ben de senin gibi dayanamam aslında ama eşim öyle kızıyor ki.. hastanelik mi olmak istiyorsun diyor. haklı tabi hastanelik olmak da var.. sesim çıkarmadan yattım ben de... hiç elimi sürmedim..
canım benim de 8.haftada tavan yapmıştı. her sabah felaket bulantı yaşıyordum.Kızlar şu haftaya kadar bulantım olmadı desem yeridir sabahları kalkınca hafif bulanırdı zeytin ekmek yer geçirirdim
Suan çok fenayım deli gibi bulanıo hiç anlamadım birden ne oldu böyle :26::26:
Valla ne yalan söyleyim o kızıyor azarlıyor,oturup ağlıyorum,sonra kalkıp yine bildiğimi okuyorum.Dün piknik sepetini temizliyor,bende makianyı yerleştireyim dedim olmaz dedi,yıkayım bulaşığı dedim olmaz dedi.Zaten 2 kişilik bulaşık ne kadar ederki:26:Evin yarısını ben makinaladım.Sonra kasığım ağrıyınca ona verdim.15 dk sonra ağrı geçince paspas yaptım bu seferde:26::26::26::26: Olmuyor,duramıyorum.Ben evde yokken yapsın ne yapacaksa.Ben duramıyorum yemin ederim:26::26::26::26::26::26:
Kızlar şu haftaya kadar bulantım olmadı desem yeridir sabahları kalkınca hafif bulanırdı zeytin ekmek yer geçirirdim
Suan çok fenayım deli gibi bulanıo hiç anlamadım birden ne oldu böyle :26::26:
Doktorum bu konuda beni çok sakinleştirdi.Ben çok korkuyordum işyerimi etkilerse işten çıkmak zorunda kalırım diye.Çünkü ben kustukça tansiyonum düşer.Düşük tansiyonum var da.Doktorumun dediklerini aynen aktarıyorum sanada.Eşinle ve senle ortak olan bi varlık var.Ve vücudun bu yabancıya karşı tepki veriyor.Hormonların aşırı dereeede yükseliyor.Bu da bulantı-kusma-baş dönmesi-iştahsızlık-sinir-uykusuzluk veya uyku gibi tepkiler vermesine sebep oluyor.Kimi uyur,kimi kusar,kimi sadece sinirlenir. 10 hamileliğinin 10u da farklı olabilir bu yüzden.Vücudunun yeni misafirini kabullenmesi zaman alır,bunun zamanla geçeceğini düşünüp kendini sıkmazsan rahat atlatırsın.Tedbirler al,vücudunun tepkilerini izle.Kendini sıkıntıya sokan şeylerden uzak dur.Hızlı hareket edince baş dönmesi olur,o da kusma yapar.Hızlı kalkma,hızlı yürüme,hızlı bile okuma dedi.Derin nefes almaya çalış,tuzlu ve ekşi iyi gelebilir dedi.Tatlı ve çok sıvı tüketimi bulantıyı arttırır dedi.Bebeğin suya 3.aydan sonra daha çok ihtiyacı olacak o yüzden günde 2-3 lt içeceğim diye kendini kasma dedi.Ben 2-3 bardak bile içmiyordum bazen.Hiçbir sorun da olmadı.
Uzun uzun yazıp kafanı ağrıttım ama kafanda kabullenmezsen yaşayacaklarını çektiklerin daha çok sıkıntı verir sana.
Ben çok rahattım,kimi 3 ay kustu burda,kimi 6 ay kustu.Kimi son haftalarında hala zaman zaman kusuyor.Hamilesin,bugünler için çok bekledin ve inşallah güzel bi sonla mutluluğu alacaksın kucağına.Bunları düşün.Geçecek inşallah en kısa zamanda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?