Bol bebiş topiği

harika herşeyin tamam tek soru sezeryanmı normalmi bide bardak koy bide annnenle kocişin kalcaksa bi takım çatal kaşık refakatçi yemgini bölüşürler :)

Onu şimdilik bilmiyoruz.Eşim ben kalırım diyor ama bebeği tutmasını bile bilmezki o.Ama hiç uyumadan da sabaha kadar bekler Ona bu konuda annemden daha çok güvenirim.Ama annemde başka.Deneyimli sonuçta.Bak bunlar hiç aklıma gelmemişti.Plastik bardak ve kaşık,çatal falan da yazayım.
Çok rahatladım hastane çantamda eksik olmamasına.Tedbirin dibine vuran biri olarak tedirginim sürekli.Hayır evimle hastane arası 10 dk bile değil.Ama yine de tedirginim işte.:18::18::18::18:

okadarcık telaş olur canım bidee sen çatı muayeneni oldunmu

okadarcık telaş olur canım bidee sen çatı muayeneni oldunmu

Yoo nasıl bi muayene? :26::26::26::26::26::26: Canın acıyor mu?
2 hafta önce bebeğim popo üstü oturuyormuş,dönmezse sezeryan dedi.Ama bebeğim sürekli dönüyor,hissediyorum.Değişir daha dedi dr.Bir dahaki kontrolde doğum hakkında daha net konuşuruz dedi sadece.Drumun sakinliği benide sakinleştiriyor.Telaşlı,çok konuşan biri olsa ben daha beter olurum :18::18::18::18::18::18::18:

Seyide gitti galiba. hemen net araştırması yaptım çatı muayenesini. ama çatı muayenesi olmadan doğum yapanlarda var..

Çatı muayenesi nasıl yapılır?
Çatı muayenesi normal jinekolojik muayene masasında ve aynı şekilde jinekolojik muayene pozisyonunda yapılır. Doktor iki parmağı ile çatı kemiklerinin durumunu değerlendirir. Bebeğin kilosu ile doğum yolunun darlığını - genişliğini kıyaslayarak normal doğum mümkün olabilir mi diye değerlendirmek yapar. Doğum başkamadan önce gebeliğin son haftalarında yapılan çatı muayensinde rahim ağzı kapalı olduğu için bebeğin kafasına veya diğer organlarına temas edilemez.

Çatı darlığı:
Eğer pelvik muayenede çatı darlığı (pelvik darlık) olduğuna yani doğum yolunun normal doğuma imkan vermeyecek derecede dar olduğuna karar verilirse normal doğum hiç denenmeden sezaryen ameliyatı planlanır. Ancak bu herzaman mümkün olmaz, yani çatı muayenesi herzaman doğum şeklini kesin belirleyemeyebilir bu durumda normal doğum denenir ve doğumun ilerlemesi esnasında yapılan muayeneler ile daha net karar verilebilir. Doğum sırasında rahim ağzı açık olduğu için hem rahim ağzının açılma miktarı ve durumu hem de bebeğin kafasının pozisyonu, durumu değerlendirilebilir bu nedenle doğum esnasında yapılan çatı muyenesi daha net bilgi verir. Ancak doğumdan önce gebeliğin son haftalarında yapılan çatı muayenesi de ön fikir vermesi için ve belki de normal doğum yapamayacak hastalaların normal doğum denenmeden farkedilmesi için gereklidir.

Çatı muayenesi sırasında veya sonrasında ağrı, kanama olur mu?
Çatı muayenesi ağrılı bir muayene değildir. Hamileliğin son haftalarında vajina dokusunda esneme olduğu için gebe olmayan kadınlara göre daha rahat bir şekilde vajinal muayene yapılabilir. Kanama genellikle hiç olmaz, bazen lekelenme veya az miktarda pembe, kırmızı kanama olabilir. Kanama olsa dahi çatı muayenesinin bir zararı veya riski yoktur, aksine faydası vardır.

bunlarda forumdan...

çatı muayanesi benim bildiğim son zaman yani doğum sırassı falan olur ben ilk hamileliğimde ağrım başlayınca olmuştu ve suyumda muayane sırasında patlamıştı..

bana 38.haftada yapıldı. o ana kadar kendimi bütün hamileliğim boyunca normal doguma hazırlamıstım ama catı muayenesinden sonra sezeryana karar verdim.. bence 40.haftaya kadar yapılmasa günümüzde sezeryan olayı daha az olurdu. gerçi herkes farklı yorumlarda bulunabilir ama benim çatı kontrolüm biraz kötü geçmişti ve doktor işlemini tamamlayamadı bile.

bnde dün 36+4te çatı muayenesi oldum arkadaşlar..hiçde korkulacak birşey yokmuş..çok kısa sürüyor zaten muayene..herşey rahat olmakta bitiyor.

İki doğum yaptım.Hiç çatı muayenesi yapılmadı.

Bende araştırdım cadiozy Sıkıntılı bi durum yok.Kasarsan acır kural bu her zamanki gibi.Normal muayenede bile böyle olmuyor mu sanki?Normal doğum isteyen birinin muayenede kasması garip olur.İnsan ister istemez gerilir ama derin nefesle toparlayabiliriz sanırım bu gerginliği.Benim nefes egzersizlerine başlamam lazım artık.Pilatesi yapamadım bari doğum için bişeyler yapayım:26::26::26::26::26::26::26::26::26:

bir de sağ burun kanadını tıkayıp sol taraftan nefes alıp vermek de gerginliği alırmış..tabi komik bir görüntü olur bunu yapmak ama çaktırmadan ara ara yapabiliriz
ben de araştırayım nefes egzersizlerini. bana en lazım olan...

Doğumda nefes alıp verme işlemlerini iki ayrı bölüme ayırabiliriz. Birincisi doğum ağrılarının başlamasından rahim ağzının tam açılmasına kadar olan bölüm (doğumun birinci evresi), ikincisi rahim ağzının tam açılmasından bebeğin çıkışına kadar olan bölüm (doğumun ikinci evresi). Bu iki evrede farklı şekilde nefes teknikleri uygulanır. İkinci evrenin başladığını yani rahim ağzının tam açıldığını siz kendiniz anlayamazsınız bunu size doktorunuz veya ebe söyleyecektir, bu evre başladığında nefes tekniği değişecek ve ıkınma teknikleri de eklenecektir. Rahim ağzı tam açılmadan önce yani ilk evrede ıkınma yapılmaz.

Doğumun ilk evresinde belli aralıklarla sancılar gelecektir ve aralarda 3 - 5 veya 10 dakika sancısız rahat dönemler olacaktır. Sancısız dönemlerde normal ve yavaş nefes alarak dinlenmeniz gerekir. Sancı geldiği anda ise göğüs solunumu veya karışık solunum yapmalısınız. Doğumun birinci evresinde karın solunumu yapılmasına gerek yoktur. Sancı başladığı anda bir kere derin solunum yapın ve daha sonra sancı kesilene kadar normal miktarda soluk alıp vermeye devam edin. Bütün solunumlar burundan alıp ağızdan verecek şekilde olmalıdır. Sancının bitmesinde bir kere daha derin solunum yaparak tekniğe son verin. Daha sonra dinlenme evresinde gevşeyin ve güzel şeyler (örneğin bebeğinizin doğumdan sonraki hallerini) düşünerek rahatlayın. Her sancı geldiğinde bu nefesleri tekrarlayın. Bu şekilde uyguladığınız nefesler hem sizin sancılarla kolay başetmenizi sağlayacak hem de bebeğe bol oksijen sağlayacaktır.

Doğumun ikinci evresinde yani rahim ağzı tam (9-10 santimetre) açıldıktan sonra artık karın solunumu yapmaya başlamalısınız. Sancı geldiği anda yukarıda anlatıldığı şekilde derin bir karın solunumu yaparak nefesinizi tutun ve size tarif edildiği şekilde ıkının, bebeğinizi ileri doğru itmeye çalışın. Ikınma işlemini nefesinizi tutarak veya ağzınızdan çok yavaş şekilde nefes vererek "ıııııııııııııı..." şeklinde ses çıkararak yapabilirsiniz. Önemli olan bu sırada karnınızı şişirip beklememeniz ve gücü boynunuza doğru değil doğum yoluna doğru itecek şekilde vermeye çalışmanızdır. Ağrı geçene kadar bu ıkınmaları tekrarlamalısınız, zaten bu esnada doktorunuz veya ebe size tariflerle yardımcı olacaktır. Bu evrede göğüs solunumu yapılmaz, karın solunumu çok daha iyi ıkınmanızı sağlar. Ağrılar geçtiğinde normal nefes alarak dinlenebilirsiniz.
ALINTII......

kuzum karın solunumu dediği nefes alırken karından mı almak? karnı şişirerek yani. sonra da ııııııı diyeceğiz anladım kuzum...

kuzum karın solunumu dediği nefes alırken karından mı almak? karnı şişirerek yani. sonra da ııııııı diyeceğiz anladım kuzum...

Evet.Göğüs egzersizinde göğüs şişiyorsa karın solunumunda da karın şişiyor.Bulduğum yazıları çıktı alıyorum ben.Evde okurum eşimle

16:15e randevu aldım kızlar.İnşallah bebeğim kilo almıştır,herşey yolundadır.Bir de bu dr görsün bakayım dünyalar güzelimi

16:15e randevu aldım kızlar.İnşallah bebeğim kilo almıştır,herşey yolundadır.Bir de bu dr görsün bakayım dünyalar güzelimi
hadi bakalım güzel haberler ver bize inşallah cnm. son bir saat küçük hanımefendiyi görmene...
Slm kiZlar.bende 26. Haftamdayim.ekim basi dogumum.allah nasip ederse.

selam izell hoşgeldin. benim de ekim başı gibi bakalım hayırlısı olsun inşallah..

hadi bakalım güzel haberler ver bize inşallah cnm. son bir saat küçük hanımefendiyi görmene...

selam izell hoşgeldin. benim de ekim başı gibi bakalım hayırlısı olsun inşallah..

Evet canım.Gidip bi daha göreyim kuzumu.İnşallah net bi fotoğraf alabilirim bu sefer.Hep profil veriyor cadı

Evet canım.Gidip bi daha göreyim kuzumu.İnşallah net bi fotoğraf alabilirim bu sefer.Hep profil veriyor cadı

inşallah canım beni kızım çok inat bu konuda. ya popo gösterir ya da sırt
geçen gittiğimde doktor 15-20 dakka uğraştı bir poz yakaladı.
sağlık ocağına gittiğimde de ebe kalp sesini dinleyecek bir tekme salladı
hiç sevmiyor benim kızım değdirmeyin bana birşey diyor..

:)) Pek inatçıymış seninkide.Benimki fırıldak gibi dönmekten yakalayamaz dr.Dur bi dk diye güler dr.Bakalım bugün nasıl olacak.Son yarım saattir kıpırdamıyor çok fazla ama bilmyiorum ne olacak.Karnımı doyurdum dönmeyi bıraktı Açım aaaaç der gibi vuruyor açken
Neyse canım.Ben yavaş yavaş kaçayım artık.Ancak toparlanır çıkarım.Kilo,tansiyon derken drdan önce bi sürü işlem var zaten
Bugün akşama gelemeyebilirim.Malum özel bi akşam bugün İnşallah güzel bi akşam olur...
Meleğine bi öpücük teyzesinden

ayyy tşk ederiz teyzesi.. bugün yıldönümünüz dimi? nice mutlu sağlıklı yıllara inşallah hep gülersiniz enişteyle ve yavrularınızla...

canım senin miniğin de senin gibi kıpır kıpır.. oyyy kıyamam ya..Maşallah Allahım nazarlardan korusun..
yarın güzel haberlerini bekliyor olacağım. görüşmek üzere...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…