- Konu Sahibi semplice_signora
-
- #18.081
Kızlar bişey soracam sizlere.
Çevremde doğum yapmış bayanların hemen hemen hepsi bana yürüyüşe başla dediler normal doğumu kolaylaştırıyormuş.
Sizlerde yürüyüş yapıyormusunuz ?
Beni biliyorsunuz bebğimi öğrendiğim günden beri evde oturmadım hiç hep aktiftim.
Şimdilerde evdeyim ve gittiğim yerler yürüyerek gidiyorum elimden geldiğince.
Bu gecede yürüyüşe başladım ilk gün 20 dakika 3 tur yürüdüm.
Hergün yürüyeceğim artık Allahın izniyle.
Allaha şükür engelim yok
yanlız kafama takılan şu yürüyüş normal doğumu destekliyormu ?
Kontrola gidince doktorumada soracağım normal doğum için önceden yapılacak bişeyler varmı ?
Bilen varsa yazsın lütfenn
Kızlar günaydın.. SOn iş günüm.. Artık izne ayrılma vakti geldi..
Ayşe den hala haber yok.. Çok merak ettik. inşallah bugün kızımı kucağıma aldım der...
Primanın sitesine üye olup numune isteyebilirsiniz kızlar.
Ben üye oldum istedim. geçen gün telefon ettiler bebişimin kaç aylık olduğunu sordular ben de dedim ekimde doğum :)
1 numara yollayacaklarmış.. Ayrıca milupadan da numune istedim bakalım gelecek mi? gelince söylerim size..
Ama nasıl girdim nerden buldum da istedim bilmiyorum :)) ama ikisine de üye oldum onu biliyorum...
Ohh maşaallahMisler gib olmuş eviniz.
Can sağlığıyla huzurla kirletin kuzum.
Canım benimkide aynı. gezmeye çıkınca çok yorulduğum zmanlarda hiççç sesi çıkmıyordu arda oturunca bir iki tık vuruyordu okadar.
Hatta bir gün ve gece hiçç hareket etmedi. uyudum sabah uyandığımda hareketlendi.
Biz ayakta ve yorulunca onlarda yoruluyormuş çok normal dediler bana üzelme sende
Benimde bu günlerde fark ediyorum sol tarafıma toplanıyor bebeğimmmm
Maşaallah kuzularımıza
Bakalım canım kaç gr almış olacak.
Sağlığı yerinde olsunda kilosu önemli değil.
Ben minik bebeklerden hoşlanıyorum yüzü minicik oluyor ve kucağa rahat alınıyor.
Şahsen 3 kilo doğsa çok memnun olurumm
NE deliyim demi kuzum millet isterki tosun gibi doğsun ama ben ufak olursa sevinirimmtabiki en başta sağlıklı olsunlar.
Ablamın oğluşu 4 kilo 100 gr doğdu. normal olsun istediler 42.hafat bitecekti suni sancılarlada doğmayınca sezeryaan aldılar. o yüzden 4 kiloyu buldu oğlişimizbakalım bizimkiler nasıl gelecekler. Ve en çok kime benziyor nasıl bir bebek olacak diye merak ediyorum. Sendede varmı butür meraklar ?
Ay ne çok yazdım kuzuumm
Canım platese başlamayı çok istedim ama tembelllik ettim hep.geçer kuzum geçmez mi benim ki 28.haftada 1200 gram civarıydı ki senin zeytin daha iyi gidiyor. biz ufak tefeğiz :)
oh ne güzel ellerinize sağlık güle güle kirletin.
canımcım yürüyüş karın kaslarını kuvvetlendiriyor o yüzden hamilelere öneriliyor.
hareketli olmak her zaman iyidir vücudun doğumdan sonra daha çabuk toparlanır.
kaslarını kuvvetlendirmen önemli..
mesela pilatesin faydalarını okudum ben..o kadar çok kii...
normal doğumun süresini azaltıyormuş.doğum sonrası toparlanmayı hızlandırıyor......
ama tabi vakit bulup da yapabilene. haftada 3 kez yapmak gerekliymiş en az...
ben artık yapamıyorum vakit kalmıyor. izne ayrılayım belki biraz biraz yaparım :)
Tamam dir inşaallah bundan sonrada devammm yürüyüşecanım aynı şeyi banada söylüyorlar,normal doğum için kasları kuvvetlendirirmişsin. sen doktoruna sor yinede.bende yürüyorum ama günlük düzenli olmuyo canım ya ,misafir geliyo yada bizbiyere gittiğimizde kalıyo.
evet onlarda yorulurmuş diyolar ama evhamlıyız işte naparsın :)) bende senin gibi düşünüyorum biliyomusun 3 kiloyu bulsunda üstü olmasa da olur, tek sağlıkları yerinde olsun da canım :)) o meraklar bende olmazmı canım , Allah herkese nasip etsin bu güzel mucizeyi, içinde bi canlı var kime benziyo ,huyu kime benzicek,nasıl bi çocuk olacak hatta kimiinle evlenecek falann :)) eşim bana çok gülüyo senin kadar ilerisini düşünen varmıdır diye :))
Canım platese başlamayı çok istedim ama tembelllik ettim hep.
İnşaallah başlarım bu günlerde.
Ayy çok şekersin kuzumm yademek ufak tefeksiniz haa
Tamam dir inşaallah bundan sonrada devammm yürüyüşe
Eşine deki daha neler neler düşünenler var mesela nasıl bir kaynana olurum bennnnnnnn
İnşaallah sağlıkla doğururuz canım Allah istediğimizi verir bize
gönderiyorlarmış genelde canım. başvurup alanlar olmuş..ama ben sadece ikisine üye olmuştum milupa ile prima. onlardan istedim..milup üyelikten 2 ay sonra yolluyormuş. ondan ses çıkmadı. doğumdan sonraya kalacak galiba o. prima da telefonla aradı. bezin numarasını sordu ama bakalım ne zaman gelecek...gerçi evde koca paket var ama bedavanın tadı başka :))))günaydın canım hadi gözünaydın evde rahat rahat bekle kızını.
bende ayseyı merak ettım çok büyük olasılık doğum yaptıı İnşallah ikiside sağlıklıdır.
bu arada bana milupadan bir çanta geldi bebek çantası olarak da kullanılabilir. içinde numuneler var.
primadan henüz birşey gelmedi
huggiees, de göndericez dedi ama yok
hero baby hipp daha birsürü site var üye olunan ama numune gönderirler mi bilmem herkese
ayyy o sizin şekerliğiniz efendim :)))Canım platese başlamayı çok istedim ama tembelllik ettim hep.
İnşaallah başlarım bu günlerde.
Ayy çok şekersin kuzumm yademek ufak tefeksiniz haa
Tamam dir inşaallah bundan sonrada devammm yürüyüşe
Eşine deki daha neler neler düşünenler var mesela nasıl bir kaynana olurum bennnnnnnn
İnşaallah sağlıkla doğururuz canım Allah istediğimizi verir bize
Günaydın kızlarr..
Biz kahvaltıdan sonra evde olmicaz Ancak gece girebilirim.
Ayşeyi çok merak ediyorum.
Top kekimiz iyidir inşallah.
Bizim kız dogum yapmış belli yoksa gelirdi.
Hepinizi öpüyorum kendinize dikkat edin.
selam kızlar. nasılsınız?
biz birkaç gündür hastanelerdeydik.
kenan paşam hastalandı.kanlı ishali vardı ve çok korktuk.
Allah tan ciddi birşey değilmiş.bagırsak enfeksiyonu olmuş.
karın agrıları ara ara devam etsede ilaçlar ve Rabbimin iziyle daha iyi hamd olsun.
Ayşe birkaç gündür gelmemiş :18:
bebişi doğdu sanırım :)
ama neden haber vermedi bizlere anlamadım :44:
hastanede yattıgı zamanlarda bile gelip yazıyordu bize.
inşallah herşey yolundadır
geçmiş olsun minik yavrun inşallah tez zamnda iyileşir.selam kızlar. nasılsınız?
karın agrıları ara ara devam etsede ilaçlar ve Rabbimin iziyle daha iyi hamd olsun.
kızlar yalancı sancı dedikleri bu galiba. adet oluyormuşum gibi belim ağrıyor bugün ince ince..ama şiddetlenmiyor. sıklaşmıyor..
şaka maka erken gelmez dimi :18::18::18::18::18: daha üç hafta var.
işyerindeki ebe arkadaşlara söylüyorum. iki hafta daha tut bırakma sakın diyorlar
selam kızlar. nasılsınız?
canım poziyon değiştirince ggeçiyormuş yalancı sancılarr öle bişey mii strese sokma kendini erken doğum diye düşünüp
kızlar yalancı sancı dedikleri bu galiba. adet oluyormuşum gibi belim ağrıyor bugün ince ince..ama şiddetlenmiyor. sıklaşmıyor..
şaka maka erken gelmez dimi :18::18::18::18::18: daha üç hafta var.
işyerindeki ebe arkadaşlara söylüyorum. iki hafta daha tut bırakma sakın diyorlar
pozisyon değiştirince geçmiyor da dinlenince geçebilir canım şuan yok mesela geçti.. ince ince sızılar şeklinde.
ebe arkadaş da diyor ki bebiş yerleşiyordur ondan olur dedi.. yok canım sakinim. stres yaparsam normal doğuramam dimi ama? yavrum yazık yine hıçkırıyor.. dakikalar sürüyor ya geçmiyor...kıyamıyorum.
sorma canım ya rüyama bile giriyor bazen çok kolay doğuruyorum bazen de bir türlü doğmuyor :))sen öyle diyince heyecan bastı özlem,insan 36 haftayı doldurunca her an herşeyi bekler galiba. ama korkma sen devam eden sancılar değilse henüz gelmeye niyeti yoktur kuzunun :)) 2-3 haftayada senin kuzucun gelcek dünyaya ne güzel ,hayırlısıyla gelsin inşallah :))
sağlıklı zmanında olsun inşallah. bu arada bu hıçkırık nasıl birşey ben anlamıyoırum seri halde hoplaması mı
sorma canım ya rüyama bile giriyor bazen çok kolay doğuruyorum bazen de bir türlü doğmuyor :))
sabahları uyanınca çamaşırımı kontrol ediyorum nişan filan gelmiş mi diye :)
amin canım cümlemizin bebişi hayırlısıyla sağlıkla gelsin inşallah.
amin canım inşallah hepimizin bebişi zamanında gelsin...
evet canım düzenli aralıklarla pıt pıt pıt oluyor.. dikkat edersen seninki de başlamıştır hıçkırmaya...benimki genelde titretme şeklinde oluyor artık. büyüdü ya..dışardan görülüyor.
diyafram kası gelişiyormuş soluk alıp vermeye hazırlanıyorlar..
özlemcim benımkı uslu diyordum ya şimdi cirit atıyor içeride göbeğimi hep hoplatıyor oturduğum yerde sakın sakın oturuyorsam karşımdakı bile görüyoor o yüzden göbişim masamın altında ama canımı acıtmıyor tatlı tatlı tekmeleri.
ay sen suan çok heyecanlısınıdr ben de artık yavaştan düşünmeye başladıım çok panik bir insanımdır normal doğuramayacakmısım gibiyim... neyse buna bebeğim karar verecek. bende günler geçsin istiyorum herşey geçsin bebeğimi kucağıma verdikleri ilk anda olmak istıyorum doya doya o anı yaşamakk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?