• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

borç alınıp ödenmeyen takı meselesi

sevgikelebegi17

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2021
34
16
3
43
Merhaba arkadaşlar.
Öncelikle yeni üyelik aldım buralarda eskiyim :)
Şimdi konuya geleyim, evlendikten sonra kp bileziklerimi istedi borcu varmış onları ödemek için. Kendisinin bi tarlası vardı o satılınca geri ödeyeceğim dedi bende verdim. Üstünden 2 sene geçtikten sonra tarla satıldı ama ödemediler. Eşim istemiş ne zaman ödeyeceksiniz tarlada satıldı diye, başka bir tarla denk geldi uyguna onu aldık satılsın öderiz demişler ama o günden sonra küstüler neden istedik diye. Tam 7 ay geçti 2. tarlayı alıp satılınca öderiz demelerinin üstünden. Ve bizim borçlarımız var kredilerimiz var çok sıkışıyoruz. Sizlerden fikir istiyorum ne yapmalıyım ?

valla ne deseniz haklısınız suç bende. Suyu içtim sanırım çoktan

Keske hakli olmasam, hakli olmam sizin sorununuzu cozmuyor. Yeni evli insanlardan bilezik istenmesinde ben art niyet arardim. Zaten geri istediginizde kuserek bunu tasdiklemisler. Siz yatirim yapmayi bilmiyor musunuz ki kp.uygun fiyata tarla aliyor. Millet yuzsuzlukte zirve yapmis ya.

baya baya küstüler babası hiçbişekilde konuşmuyo. Annesi sadece arada bir tlfla arıyo ödücez ödemicez demedik diyor :) eşim o muhabbetten sonra gitmiyor zaten
Kv kp arsız çünkü. Eşiniz küsse de onların ödemeye niyeti yok ben öyle anladım.

Borç varken onların tarla alıp satması mı mantıklı olan. Kime ne karı var?
Onları size, sizin başkalarına borcunuz var. Biraz sular durulsun. Eşiniz borçlular sıkıştırıyor deyip istesin.
Zaten düğün sonrası gelinen istenen bir altın varsa o genelde art niyetli oluyor ama.

Keske hakli olmasam, hakli olmam sizin sorununuzu cozmuyor. Yeni evli insanlardan bilezik istenmesinde ben art niyet arardim. Zaten geri istediginizde kuserek bunu tasdiklemisler. Siz yatirim yapmayi bilmiyor musunuz ki kp.uygun fiyata tarla aliyor. Millet yuzsuzlukte zirve yapmis ya.
ah nasıl güzel anlattınız ama iş işten geçti işte

ah nasıl güzel anlattınız ama iş işten geçti işte

Odeme niyeti olan coktan oderdi. Hadi siz iyi niyetli davrandiniz peki ya esiniz? Hepimiz ailemizi taniyoruz, emin olun esiniz de ailesini biliyordur. Adamlar kusuyor falan kendilerince trip atiyorlar biz bir aileyiz borc mu istenir hesabi. Hayir biz evlenince kp.ve kv.ile aile olmuyoruz. Hepimizin kapisi ayri. Bence en cok esinize kizmalisiniz. Bu tavirlarini daha yeni gormus olamaz. Ablasi falan konusmuyor. Yuzsuz insanlar. Yuz olsa zaten gelinin altinlarini istemezler.

Odeme niyeti olan coktan oderdi. Hadi siz iyi niyetli davrandiniz peki ya esiniz? Hepimiz ailemizi taniyoruz, emin olun esiniz de ailesini biliyordur. Adamlar kusuyor falan kendilerince trip atiyorlar biz bir aileyiz borc mu istenir hesabi. Hayir biz evlenince kp.ve kv.ile aile olmuyoruz. Hepimizin kapisi ayri. Bence en cok esinize kizmalisiniz. Bu tavirlarini daha yeni gormus olamaz. Ablasi falan konusmuyor. Yuzsuz insanlar. Yuz olsa zaten gelinin altinlarini istemezler.
Aynen öyle, yüz yok malesef. Dediğim gibi suç kimsede değil insanlık yaptım verdim suç bende. Eşimde ödücekler diye güvendi. Oda defalarca aradı istedi ama insanlar da ar olmayınca böyle oluyo

borç alan öderdi

yani tarla ev araba alırken borç alınır da o borcu o malın satımında öderim demezsin

üstüne onu sattım ama senin borcunu ödemek yerine daha iyisini aldım hiç demezsin

bence onlar gitmiş ama barıştırmaya falan da çalışmayın

giden gitmiş ama bundan sonra bir şeyler istemesinler bari

ailelerin bu garip davranışları beni benden alıyor.

borçlarımız var acil ödememiz lazım, şu kadar miktar verebilir misiniz diyerek sorun bir de. hani borcunuzu ödeyin şeklinde değil de. verdikleri parayı da size olan borçlarına sayarsınız zaten. ben bir arkadaşımdan ancak bu şekilde alabilmiştim, normal istediğimde aylarca bekletmişti de artık cidden ödemem geldiğinde durumu anlattığımda vermişti. bazı insanlar böyle, sizi nasıl olsa hallediyor, nasıl olsa rahat o şeklinde görüp borçlarını ödemeyi umursamıyorlar.

Back
X