• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

borç alınıp ödenmeyen takı meselesi

Merhaba arkadaşlar.
Öncelikle yeni üyelik aldım buralarda eskiyim :)
Şimdi konuya geleyim, evlendikten sonra kp bileziklerimi istedi borcu varmış onları ödemek için. Kendisinin bi tarlası vardı o satılınca geri ödeyeceğim dedi bende verdim. Üstünden 2 sene geçtikten sonra tarla satıldı ama ödemediler. Eşim istemiş ne zaman ödeyeceksiniz tarlada satıldı diye, başka bir tarla denk geldi uyguna onu aldık satılsın öderiz demişler ama o günden sonra küstüler neden istedik diye. Tam 7 ay geçti 2. tarlayı alıp satılınca öderiz demelerinin üstünden. Ve bizim borçlarımız var kredilerimiz var çok sıkışıyoruz. Sizlerden fikir istiyorum ne yapmalıyım ?
Geri vermeyecekler. Vermedikleri gibi siz suçlu olmaya devam edeceksiniz. Ben bu durumda en başından vermeme taraftarıyım. verip kötü olacağıma vermeden kötü olurum

Bence siz borç aldıklarını düşünüyorsunuz ama onlar oğullarının onlara hediye verdiğini düşünüyor. Siz de oğullarının verdiği hediyeye göz koyan el kızı oluyorsunuz.

Eşiniz sık sık arayarak isteyecek, başka yolu yok.
inanın defalarca istedi. Söyledikleri bu tarla satılınca ödeyeceğiz. Diğeri satılıncada ödücez demiştiniz deyince e uyguna denk geldi aldır diyorlar

Üstüne su için.
Gurur yapan talep edildikten sonra küsmez, ne yapar ne eder geri öderdi.
Küslüğün amacı "altın, para önemli değil, affet beni babacığım, ben isyemiyorum altın maltın." dedirtip bir de pohpohlamanız.
evet nolursa olsun anne baba küslük olmaz aramızda paranın altının borcun lafı olmaz mantıgındalar sanırım

borç alan öderdi

yani tarla ev araba alırken borç alınır da o borcu o malın satımında öderim demezsin

üstüne onu sattım ama senin borcunu ödemek yerine daha iyisini aldım hiç demezsin

bence onlar gitmiş ama barıştırmaya falan da çalışmayın

giden gitmiş ama bundan sonra bir şeyler istemesinler bari
bundan sonra isteselerde maymun gözünü açtı artık. Geç oldu ama oldu yani

Merhaba arkadaşlar.
Öncelikle yeni üyelik aldım buralarda eskiyim :)
Şimdi konuya geleyim, evlendikten sonra kp bileziklerimi istedi borcu varmış onları ödemek için. Kendisinin bi tarlası vardı o satılınca geri ödeyeceğim dedi bende verdim. Üstünden 2 sene geçtikten sonra tarla satıldı ama ödemediler. Eşim istemiş ne zaman ödeyeceksiniz tarlada satıldı diye, başka bir tarla denk geldi uyguna onu aldık satılsın öderiz demişler ama o günden sonra küstüler neden istedik diye. Tam 7 ay geçti 2. tarlayı alıp satılınca öderiz demelerinin üstünden. Ve bizim borçlarımız var kredilerimiz var çok sıkışıyoruz. Sizlerden fikir istiyorum ne yapmalıyım ?
hadi bir gaflet vermişsin de 2. tarlayı nasıl bir yüzsüzlükle alıyorlar. Ben olsam artık 2. den sonra daha farklı isterdim. Suçlardım. Biz de borç içindeyken size keyfi tarla alamam diye. Israrla isteyin. ne zaman ödersiniz? diye süre isteyin ısrarcı olun.

hadi bir gaflet vermişsin de 2. tarlayı nasıl bir yüzsüzlükle alıyorlar. Ben olsam artık 2. den sonra daha farklı isterdim. Suçlardım. Biz de borç içindeyken size keyfi tarla alamam diye. Israrla isteyin. ne zaman ödersiniz? diye süre isteyin ısrarcı olun.
ben kendim hiçbişekilde arayıp istemedim görüşmedim ama inanın eşim defalarca istedi. Söyledi. Ama yok tarla satılınca diyorlar başka birşey demiyorlar

ben kendim hiçbişekilde arayıp istemedim görüşmedim ama inanın eşim defalarca istedi. Söyledi. Ama yok tarla satılınca diyorlar başka birşey demiyorlar
ne zaman satılacak peki yani satışa koydular mı? eşin ne zaman satılacak diye sorsun daha sık hatırlatsın. Sen zaten yüz göz olma yani baştan istememişsin şimdi en kötü duruma kadar eşin aracılığı ile istet

inanın defalarca istedi. Söyledikleri bu tarla satılınca ödeyeceğiz. Diğeri satılıncada ödücez demiştiniz deyince e uyguna denk geldi aldır diyorlar

İyi tarafından bakmaya çalışın.

Birincisi ödemeyeceğiz demiyorlar. İnşallah en kısa sürede satılır. Ama dikkat edin, aynen bilezik olarak geri ödesinler, zararlı çıkmayın.

İkincisi, eşiniz de sizinle aynı fikirde ve ailesine tavır alabilmiş, kim haklı kim haksız görüyor. Burada ne konular okuduk. Hem altınlar gitti, hem de eşler kötü oldu birbiriyle.

ödemezler

Kayıt kuyutta yok almadık deseler inkar etseler nasıl ispat edeceksiniz ?

Bu arada altınları onlar mı yapmıştı evlenirken ?

ne zaman satılacak peki yani satışa koydular mı? eşin ne zaman satılacak diye sorsun daha sık hatırlatsın. Sen zaten yüz göz olma yani baştan istememişsin şimdi en kötü duruma kadar eşin aracılığı ile istet
ne zaman satılacagı tabıkı belli değil diğeride 2 sene sonra satıldı. Muamma yani. Daha ne kadar beklicem bilmiyorum. Evet satışa koymuslar

İyi tarafından bakmaya çalışın.

Birincisi ödemeyeceğiz demiyorlar. İnşallah en kısa sürede satılır. Ama dikkat edin, aynen bilezik olarak geri ödesinler, zararlı çıkmayın.

İkincisi, eşiniz de sizinle aynı fikirde ve ailesine tavır alabilmiş, kim haklı kim haksız görüyor. Burada ne konular okuduk. Hem altınlar gitti, hem de eşler kötü oldu birbiriyle.
o konuda sıkıntım yok eşim biz haklıyız diyor. Borç verdik sonuçta ödücez dediler ve 2 sene hiç dile getirmedik bile. Satılınca da eşim istedi kötü olduk. Ben en fazla 3 bilezik kaybederim ama onlar oğullarını kaybettiler en acısı bu

ödemezler

Kayıt kuyutta yok almadık deseler inkar etseler nasıl ispat edeceksiniz ?

Bu arada altınları onlar mı yapmıştı evlenirken ?
Evet bilezikleri onlar aldı. Ama onların almasının bi önemi yok sonuçta benim hakkım olan birşeydi. Valla ispat edecek bişey yok aslında onlar aldıgını biliyo biz verdiğimizi biliyoruz. Ödemeyince zaten ne yapabilirim ki başka. Vicdanlarına kalmış artık

Back
X