• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

borç alınıp ödenmeyen takı meselesi

Merhaba arkadaşlar.
Öncelikle yeni üyelik aldım buralarda eskiyim :)
Şimdi konuya geleyim, evlendikten sonra kp bileziklerimi istedi borcu varmış onları ödemek için. Kendisinin bi tarlası vardı o satılınca geri ödeyeceğim dedi bende verdim. Üstünden 2 sene geçtikten sonra tarla satıldı ama ödemediler. Eşim istemiş ne zaman ödeyeceksiniz tarlada satıldı diye, başka bir tarla denk geldi uyguna onu aldık satılsın öderiz demişler ama o günden sonra küstüler neden istedik diye. Tam 7 ay geçti 2. tarlayı alıp satılınca öderiz demelerinin üstünden. Ve bizim borçlarımız var kredilerimiz var çok sıkışıyoruz. Sizlerden fikir istiyorum ne yapmalıyım ?
keşke vermeseydiniz. bekleyeceksiniz yapacak bir şey yok

Bende kayınpederime bileziklerimi vermiştim zamanında.
Tabi giden geri gelmedi.
Benden bilezik istediklerini bile unuttular. Lafını dahi geçirmediler . Sonradan anladım ki onlar borç olarak değil yardım olarak istemişler bilezikleri 😅
Açıkçası ne ben ne eşim sormadık bile bilezikleri. Onlar unuttuysa bizde unuttuk kıyamadım istemeye. Yani ben iki bilezik için kalp kırmaya değmez kafasındayım . Ben mi garibim bilmiyorum .

Ama anladığım kadarıyla sizde durum farklı. Borç alan unutmamış vereceğiz diye söz vermiş . Bence geçte olsa gelir o bilezikler , gelmezse de dünyanın sonu değil ya bir daha borç vermezsiniz olur biter .

Düğünde takılan takılarının hepsi giden biri olarak söylüyorum, kendini 3 bilezik için boşuna üzmeee, sağlığına yazık
zaten bileziklerin gelmeyecegini bende anladım artık da, bilezikten ziyade ortada suçlu olan neden ben oldum onu anlamıyorum :)
Valla beni kıranı bende kırarım. hoş benlik bir durum yok hiç yüzyüze gelmedim, istemedim, kavga etmedim ama benim borcum oldugunu bile bile ödemiyosalar kimin kalbi kırılıyosa kırılsın umrumda değil. Sittin sene görüşmem olur biter.

ama ben zamanında altın takı soruldugunda düğünden sonra geri isteyecekseniz almayın ben altın istemıyorum dedim. Hayır olurmu oyle şey onlar senin dediler. 5 vakit namazında ama bakalım benden helallik almadan nasıl kabul olacak o namazları
öylesinden daha çok kork
Keşke baştan biz o Altınlarla borç ödedik deseydiniz.
Neyse ki inkar etmiyorlar

Aynı miktarda kendi ailemnde yaptı. Düğünde bana takılanlar ve ailemin yaptıgı takıları bozdurup peşinat yapıp ev aldık kredi çektik. Ama onlar oğullarına takılan bütün altınları aldılar borcumuz var diye düğün günü. Balayından gelincede bilezikleri borç istediler. Niyet farklıymış.
Eşimin abilerinin mantığına kızardım ama görüyorum ki haklılarmış😆mesela hep paramız yok derler.hep garibanı oynarlar..ama arsa alırlar😀 sorsan borçla aldım derler..(banka ile çalışmalara asla..hal böyle olunca kim kime milyarlarca borç verir)galiba böyle olmak lazım...borçlara gitti diyecen. ..kredi çektik aldık diyecen

Eşimin abilerinin mantığına kızardım ama görüyorum ki haklılarmış😆mesela hep paramız yok derler.hep garibanı oynarlar..ama arsa alırlar😀 sorsan borçla aldım derler..(banka ile çalışmalara asla..hal böyle olunca kim kime milyarlarca borç verir)galiba böyle olmak lazım...borçlara gitti diyecen. ..kredi çektik aldık diyecen
Evet sorsan durumları çok kötü paraları yok ama arsaları var bir sürü :) bizim ise dağ gibi borçlarımız :))

Merhaba arkadaşlar.
Öncelikle yeni üyelik aldım buralarda eskiyim :)
Şimdi konuya geleyim, evlendikten sonra kp bileziklerimi istedi borcu varmış onları ödemek için. Kendisinin bi tarlası vardı o satılınca geri ödeyeceğim dedi bende verdim. Üstünden 2 sene geçtikten sonra tarla satıldı ama ödemediler. Eşim istemiş ne zaman ödeyeceksiniz tarlada satıldı diye, başka bir tarla denk geldi uyguna onu aldık satılsın öderiz demişler ama o günden sonra küstüler neden istedik diye. Tam 7 ay geçti 2. tarlayı alıp satılınca öderiz demelerinin üstünden. Ve bizim borçlarımız var kredilerimiz var çok sıkışıyoruz. Sizlerden fikir istiyorum ne yapmalıyım ?
bu hayatta nefret ediyorum şu para olaylarından ama artık vermişsiniz olmuş bitmiş.verin diyen insanlarada şaşırıyorum sizin hakkınız sonuçta. 7ay geçmiş aradan tekrardan konuştunuz mu?

bu hayatta nefret ediyorum şu para olaylarından ama artık vermişsiniz olmuş bitmiş.verin diyen insanlarada şaşırıyorum sizin hakkınız sonuçta. 7ay geçmiş aradan tekrardan konuştunuz mu?
dün istemiş tekrar, satılınca vercem demiş. Ama diğerinide 2 yıl bekledik. Daha ne kadar bekliyeyim yani mal bu ne zaman satılcagının garantisi yokki

o konuda sıkıntım yok eşim biz haklıyız diyor. Borç verdik sonuçta ödücez dediler ve 2 sene hiç dile getirmedik bile. Satılınca da eşim istedi kötü olduk. Ben en fazla 3 bilezik kaybederim ama onlar oğullarını kaybettiler en acısı bu
Onlar oğul kaybetmediler emin ol, eşinden o yüzü bulmasalar, ne olursa olsun çağırdıklarında geleceğini bilmeseler böyle birşey yapmazlardı. Kaldı ki insan çok sevsede; herkes anne babasının ne yapıp ne yapmayacağını, bu tür konulardaki tutumunu bilir, eminim eşinizde biliyordu ona rağmen altınları vermeniz konusunda sizi uyarmadı ama siz daha fazla tepki vermeyin diye şimdi böyle davranıyor büyük ihtimalle.

Onlar oğul kaybetmediler emin ol, eşinden o yüzü bulmasalar, ne olursa olsun çağırdıklarında geleceğini bilmeseler böyle birşey yapmazlardı. Kaldı ki insan çok sevsede; herkes anne babasının ne yapıp ne yapmayacağını, bu tür konulardaki tutumunu bilir, eminim eşinizde biliyordu ona rağmen altınları vermeni konusunda sizi uyarmadı ama siz daha fazla tepki vermeyin diye şimdi böyle davranıyor büyük ihtimalle.
belki de haklısınız

Aynı miktarda kendi ailemnde yaptı. Düğünde bana takılanlar ve ailemin yaptıgı takıları bozdurup peşinat yapıp ev aldık kredi çektik. Ama onlar oğullarına takılan bütün altınları aldılar borcumuz var diye düğün günü. Balayından gelincede bilezikleri borç istediler. Niyet farklıymış.
Siz düğün günü üzerinizden takıları alan o anne babadan ve buna sesini çıkarmayan kocadan anlamalıydınız o aileye borç verilmeyeceğini aslında.

anlayamadım. Bazen insanın bi anına denk gelir ya hiçbişeye sesimi çıkarmadım işte.
Aranızı açmak istemem ama eşiniz ve ailesi size kendi tarafından takılan bütün takıları bir bir elinizden almışlar. Böyle bir durumda ben ne o kocayı ne o aileyi iyi niyetli bulmam. Kocanız buna rağmen hala o aile ile konuşuyorsa kusura bakmayın ama ortada danışıklı bir dövüş var bence.

Işteyim ısrarcı olun gerekirse kavga edin.
Kayinvalidem taktığı bilezikleri geri istiyor bizden borç falan değil ha sizinki gibi, ben size geri almak üzere taktım diyerek takı takmış, defalarca güzellikle söylememe rağmen bıyıkaltı gülüp gülüp ben oğlumla anlaştım deyip durdu en son bi gün patladım, vermiyorum diye bir başladım kavga çıkardım ağzını açamadı eşim de arkamda durdu kayınpederim de hiç karışmadı, çünkü sonuna kadar haklıydım. Bunu yapmasaydım enayi olacaktım o kurnaz , isin parasinda altininda degildim sirf beni salak yerine koymaya calistigi icin iyi niyetimi suistimal ettigi icindi davam. şimdi ben kurnaz o enayi oldu insan taktığı. Kendini uyanık zannedenlere, senden daha uyanıklar var sen kendini akıllı sanana kadar ama , mesajını vermek şart

Back
X