Borç Üstüne Borç ne yapacağım?

Izabelya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2016
252
212
103
Merhaba,
1 adet konut kredisi, 3 adet ihtiyaç kredim var.
Para kullanmasını, idare etmesini çok bilmeyen biriyim. Ama zaten konut kredisine girdiğimizden beri toparlayamadık.
İhtiyaç kredilerini eşimden gizli çekmiştim. Sonra yakalandım. Epey bir kızdı elimden kredi kartımı aldı. Maaşımdan 150 Tl kalıyor ve tüm ay onunla geçiniyorum.
Bu ara hesap bakiyem eksi 4.000 TL
Eşime onu söyleyemedim zaten yeterince üzdüğüm için. Şu an işin içinden çıkamıyorum. Söylersem ciddi bunalıma girecek adam zaten zor geçiniyor. Ve ben çok çaresizim. Uzun süre elime çok çok az para geçecek. Yeni kredi çekemem. Eksi bakiyeyi kapatamam.
Var mı bir fikri olan?

Bu kadar batıkken ev almak neden
Yada bu kadar borc varken bidaha krediler cekmek niye
Ek iş yapın veya ailenizden destek alın adamada yazık günah
Ev aldıktan sonra batmaya başladık açıkcası.
Kredi kartını kapatmak için, sonra diğer krediyi ödeyemediğim için borç üstüne borç oldu.
Ailemin durumu yok 2 çocuk okutuyorlar.

ihtiyac kredilerinin kac ayi var?
Esinizden gizli cekip ne aldiniz ki, aldiklarinizi gorup hangi parayla aldin demedi mi mesela krediler 3e cikana kadar?
Aslına bakarsanız kendim için bir şey almadım ve ya pahalı bir şey.
Kredi kartı borcum şiştikçe kredi çektim, krediyi kapatamadığım için yeni kredi çektim vs. 2 yıllık bir süreç bu.

Merhaba,
1 adet konut kredisi, 3 adet ihtiyaç kredim var.
Para kullanmasını, idare etmesini çok bilmeyen biriyim. Ama zaten konut kredisine girdiğimizden beri toparlayamadık.
İhtiyaç kredilerini eşimden gizli çekmiştim. Sonra yakalandım. Epey bir kızdı elimden kredi kartımı aldı. Maaşımdan 150 Tl kalıyor ve tüm ay onunla geçiniyorum.
Bu ara hesap bakiyem eksi 4.000 TL
Eşime onu söyleyemedim zaten yeterince üzdüğüm için. Şu an işin içinden çıkamıyorum. Söylersem ciddi bunalıma girecek adam zaten zor geçiniyor. Ve ben çok çaresizim. Uzun süre elime çok çok az para geçecek. Yeni kredi çekemem. Eksi bakiyeyi kapatamam.
Var mı bir fikri olan?

Tabii ki eşinize söyleyin ama yanına çözümlerle gidin. Ek iş yapmaya başlayabilirsiniz. Bankalarla anlaşıp borcunuzu yeniden yapılandırabilirsiniz, vadeyi uzatıp taksit miktarını azaltabilirler. Önce çözümü bulun, sonra gidip eşinizle konuşun.

toplam borç ne kadar

gelir ne kadar

günlük gider ne kadar

yani yol yemek vs haricinde 150 tl kalıyorsa elinize geçinin o para ile

eşinize de eksiyi söyleyin gerekirse kredileri kapatıp tek bri yere borç yapın

bir de para eden bir şeyler varsa bu aldıklarınızdan takı vs satın

Gokten zembille para inmeyeceğine gore yspacak sey basit. Ayagınızı yorganınıza gore uzatmak. Işe gerekirse yurumek. Az vasıta kullnmak. Ogle yemegini evden goturmek. Kahvaltıyı evden goturmek. Biskuvi vb almansk.
dısarda cay jahve içmemek. Alışvetiş yapmamak. Dısarı çıkmamsk gerekirse.
ben anlamıyprım paran yoksa neden alıyorsun?

Tabii ki eşinize söyleyin ama yanına çözümlerle gidin. Ek iş yapmaya başlayabilirsiniz. Bankalarla anlaşıp borcunuzu yeniden yapılandırabilirsiniz, vadeyi uzatıp taksit miktarını azaltabilirler. Önce çözümü bulun, sonra gidip eşinizle konuşun.
Ek iş yapıyorum fakat şu an sezonu değil o yüzden durgun.
Bankaların faiz oranları şu an çok yüksek o yüzden pek yardımcı olmuyor.

Konut kredisi için odediginiz tutar ve aylık insanı koşullarda yaşamak için harcamanız gereken tutarın toplamı toplam gelirden fazlaysa bu durumu yaşamanız normal.

hala yeni kredi çekmeyi mi düşünüyordunuz?bankadan -4000 yüzünden haciz gelmez umarım.ek iş yapabilirsiniz.internetteki uygulamalardan bir şeyler satabilirsiniz.eve iş alabilirsiniz.haftasonları eşiniz de siz de ek işe gidebilirsiniz.gökten zembille para inmiyor ne yazıkki.duble çalışmaktan başka çareniz yok.kredi bağımlılığından da kurtulun, kredi üstüne kredi çekilmez.

Allah yardımcınız olsun demeye geldim. 4900 kredi kartı borcum var bende onu kapatmaya uğrasıyorum gerçekten insanı borç batağına sürüklüyor bu kartlar...

geliriniz ne kadar ayıptır sorması?
kredi kartınızla ne tür harcamalar yapıyorsunuz
dışarda yemek vs gibi mi?
sigara alışkanlığı var mı? ona da ciddi para gidiyor çünkü

ayrıntılı yazarsanız yardımcı olabiliriz

birde 4000 e kadar eksi hakkı veriyorsa banka bayağı maaşınız var herhalde

Allah yardımcınız olsun demeye geldim. 4900 kredi kartı borcum var bende onu kapatmaya uğrasıyorum gerçekten insanı borç batağına sürüklüyor bu kartlar...
Kartlar değil kredi kartını nasıl kullanacağını bilmemek ve ayağını yorganına göre uzatmamak borç batağına sürüklüyor insanları.
Gelirimize göre harcama yapıp her gördüğümüzü almazsak,kartla alınca bedava alıyor gibi alışveriş yapmazsak,sorun yok.
Yıllardır tek bir kredi kartı kullanırım daha hiç asgarisini ödeyip borç biriktirmedim.
İşe ara verdiğim için tek maaşla geçindiğimiz de oldu ev ve araba kredisi ödediğimiz de.
İş düzgün hesap yapmakta ve dengeli harcamakta bitiyor.

Kartlar değil kredi kartını nasıl kullanacağını bilmemek ve ayağını yorganına göre uzatmamak borç batağına sürüklüyor insanları.
Gelirimize göre harcama yapıp her gördüğümüzü almazsak,kartla alınca bedava alıyor gibi alışveriş yapmazsak,sorun yok.
Yıllardır tek bir kredi kartı kullanırım daha hiç asgarisini ödeyip borç biriktirmedim.
İşe ara verdiğim için tek maaşla geçindiğimiz de oldu ev ve araba kredisi ödediğimiz de.

aynen kredi kartı düşman değil ki kontrolsüz kullanmak sorun

kredi kartımın aylık ödemesinin ne geleceğini hesaplar ona göre kullanırım gerekirse alışverişimi bir sonraki ayı göz önüne alarak yaparım

maaş hesabım olduğu zamanlar da hiç eksiye düşmedim

elimizde kalan son 5 tl yi bölüştüğümüz zamanlar da oldu ama ne olacak karttan geçirelim demedik yoksa ona göre yaşadık

Canim bende hic para kullanmayi bilmeyen biriyim hic elimde tutamam batar bana.suara calismiyorum esim para verir parasiz birakmaz ama elinde yoksa 5tl bile istesem veremez gercekten gecim zor biraz sik kendini suan esimin karti bende ayda bir alir yatirir o ay geliri iyi ise 20 binlik karti verir yani harcamam ama kadar ne olur ne olmaz diye azsa gelir 5 binlik karti verir kendi isi oldugu icin kart meblalari yuksek.ama yinede gecen y 700 tl harcamisim nereye gitti bilmiyorum para sadece 300tlsi hastaneye ona eminim gerisini bilmiyorum cunki ufak seylerde alsak goze kucuk geldigi icin az zannediyoruz ama gittikce cagaliyo artik kucuk meblali kartini aliyorum yine cok harcamamaya gayret ediyorum cunki psikolojik birazda sanki odemiycez gibi geliyo bide nekadar coksa limit okadar harcayasin geliyo krediler 2 aya dusecek faizler yani bu arada ne yaptin yaptin sonra birden firlayacak tekrar bankaci bir arkadasim var o soyledi kendini dizginle esinede soyle kendi ogrenirse daha kotu olur

Alyans hariç herhangi bir takiniz varsa bozdurun odeyin bir daha da sakın borca girmeyin. 150 tl harclikla idare edin.

aferin size herkes sizin gibi değil demekki

geliriniz ne kadar ayıptır sorması?
kredi kartınızla ne tür harcamalar yapıyorsunuz
dışarda yemek vs gibi mi?
sigara alışkanlığı var mı? ona da ciddi para gidiyor çünkü

ayrıntılı yazarsanız yardımcı olabiliriz

birde 4000 e kadar eksi hakkı veriyorsa banka bayağı maaşınız var herhalde
Konut kredim olduğu için yüksek.
3bin maaş alıyorum. Ne az ne çok büyük şehir şartlarında.
Sigara kullanmıyorum. Öyle böyle birikti sürekli asgarisini ödüyordum çünkü.

Back
X