Borç Üstüne Borç ne yapacağım?

Ev kredisini tek başınıza mı ödüyorsunuz? Eşinizden habersiz nasıl kredi hatta krediler çekebiliyorsunuz hiç anlam veremedim.
O borçlar ne borcu, insan kredi kartı borcu için kredi mi çeker nereye harcadınız o kadar parayı?
Batmışsınız, eşinize söyleyip ortak bir çözüm bulmaktan başka çareniz yok.

Tüketici kredisi kredi kartı kmh vs için eşten izin almak zorunda değil kimse. Sadece konut kredisinde var bu, ev ipotek edildiği için.

Ayda 150 lira ile bu kadın yasamayacagina göre borç kullanmak zorunda. Ya kredi kartı ya ihtiyaç kredisi ya da kredili mevduat hesabı. Bu kadının elinde aylik 150 lira para kalacak şekilde ev kredisi kullandiranlarda kabahat. Hem kocası hem banka. Bir de bir kişinin zaten ihtiyaç kredisi varsa ona bir daha ihtiyaç kredisi vermezler. Siz nasıl 3 kredi çektiniz

Diğer bankaları bilemem biz mesela aylık geçim gideri bırakarak kredi limiti veriyoruz insanlar o kadar zorluyor ki daha fazlasını da verin diye. Vermezsen başka bankaya giderim şu bu...İnsan kendi geçimini bütçesini önce kendi düşünecek, ayağını yorganına göre uzatacak. bankanın geçim kaynağı kredi vermek, milletin mali dengesini, ev bütçesini ayarlamak bankanın işi değil. Nasıl markete gidersiniz istediğinizi istediğiniz kadar alırsınız; bu da öyle bir nevi. Ki diğer borçlar konut kredisinden sonra yapılmış.

Ben çocukken ev taksiti öderken okula harçlıksız gittim yıllarca, öyle sıkıntılar çektik ki, ama zorunluyduk çünkü kiradaydık ev rutubet içindeydi hepimiz hastalanmıştık. Hatırlıyorum monta ihtiyacım var ama sadece mont kadar param var yol paramız yok 2 saat gidiş 2 saat dönüş yürüdük annem, otobüse dolmuşa bile binemedik.

Ben bakıyorum mesela gencecik insanlar 10 dk lık yola dolmuşa biniyor, gitti 3 tl en basitinden. Bir çok yol var madem bu yola girdi bazı şeylerden kısacak.

ya başka bir iş bulup çalışacaksınız, ya da evdeki eşyaları falan satacaksınız git gide faiz yer o borç eşinize söyleyin ailelerden yardım alınamıyorsa evdeki eşyaları satın. Ama bulabiliyorsanız 2. iş bulun bir süreliğine ya da evi satıp tüm kredileri kapatın kiraya çıkın başka çıkar yol göremiyorum.

Cok kötü bir durum.
Arkadaşlar tüm önerileri yazmış zaten. Bende bankada çalışan bir avukat olarak size o kredileri veren bankacilari kiniyorum.
Kafam basmiyor. Ben yurtdışındayim. Gelirim ortanin epey üstü olmasina rağmen KK limitim gelirimin Üçte biri. Böyle olmasi gerek zaten.
Evde altin vs. Satin ve en azindan eksiden çıkın

Tüketici kredisi kredi kartı kmh vs için eşten izin almak zorunda değil kimse. Sadece konut kredisinde var bu, ev ipotek edildiği için.
Yok ben izin almak anlamında söylemedim, yani evlilik bu, birbirinden bu derece habersiz nasıl hareket edilebilir anlamında sordum.
Eşim benden habersiz kredi çekecek olsa ona dar ederim dünyayı

Kredi kartı kullanmıyorum, her şeyi nakit alıyorum ben. Zamanında eşim kartlar ve krediler yüzünden dipteydi, onda gördüm ve banka defterini kapattık. Ben çok fazla destek oldum. Harcamaları kısmıştık o dönemde. Gerçi ben cimriyim biraz, işime geliyor dikkat etmek. Senin yerinde olsam kişisel tüm harcamalarımı bırakırım, yemeye içmeyede tasarruflu yaklaşırım.

Borçları gene borçla kapatmayı düşünüyorsunuz bu daha da çıkmaza sokar. Eşinize herşeyi anlatın ve borçları ödeyene kadar da minimum harcama yapın. Ondan sonra da eşiniz yönetsin parayı. Tekrar kredi çekmek çözüm değil. Altın varsa bozdurup yatırın. Biraz sıkıntı çekmelisiniz

Ayda 150 lira ile bu kadın yasamayacagina göre borç kullanmak zorunda. Ya kredi kartı ya ihtiyaç kredisi ya da kredili mevduat hesabı. Bu kadının elinde aylik 150 lira para kalacak şekilde ev kredisi kullandiranlarda kabahat. Hem kocası hem banka. Bir de bir kişinin zaten ihtiyaç kredisi varsa ona bir daha ihtiyaç kredisi vermezler. Siz nasıl 3 kredi çektiniz

Neden 150 ile yaşayamasın

Yol yemek dışında 150 kalıyorsa gayet de yaşar

Zira evin masrafı haricinde gibi ifade etmiş kendisine kalan 150

Kredileri ödeyince 150 lira kalıyormuş gibi geldi. Hadi yol yemek dışında kalsa yine yaşayamaz. 150 lira nedir yani çorabı kaçsa, karni agrisa agri kesici alsa, orkid alsa bitti gitti.

Bu ihtiyaç kredilerini ne harcadığınız için çektiniz ? Kredi kartından nealdınız bukadar ?
Maaş hesabının durumunu söyleyin bian önce eşinizinde eline kalanla kapatın
Zam nezaman alıcaksınız yılbaşında mı?

Kredileri ödeyince 150 lira kalıyormuş gibi geldi. Hadi yol yemek dışında kalsa yine yaşayamaz. 150 lira nedir yani çorabı kaçsa, karni agrisa agri kesici alsa, orkid alsa bitti gitti.

Açıkçası giysi vs almış borç yapmıştır diye düşündüm

Bu nedenle o tarz ihtiyacı olmaz dedim

150 de orkid e şampuana vs rahatlıkla yeter

Kuaför vs sıkıntılı olur da onlardan da vazgeçsin bir süre dedim zira borç yüksekmiş

Bir de vardı burada arkadaşlar 150 TL iki kişilik mutfak alışverişi halleden

Sıkınca olur gibi geldi o yüzden

Banada oyle geldi. Ev masrafi harici 150 lira kalmis. Ama esinin bilmedigi -4000 oldugu icin, onu nasil odiyecegini dusunuyor.

Bence butun kredilerde onun uzerine degil ,mesela ev kredisi esinin uzerine olabilir. Eve ortak yardimda ettigi icin eline 150 lira kaliyordur .Yani mantigim bunu soyluyor.

Bence esine borcu soylemelisin. Ve herkesin soyledigi gibi .evde kullanmadigin esyalari letgodan vs sat. İs yerince yiyecek masrafi yapma. Evde de masraf yapmamaya calis.
Elindeki borcu daha da buyutmemeye bak. Baskada yapicak bir sey yok

Cikis yolu bulabildiniz mi konu sahibi? Ben de ayni durumdayim ve kafayi yiyecegim

yani yanlıs anlamayın ama bu malı mülkü olanların borcum var diye aglamasını anlamıyorum
evimiz kira kösede oturup aglayacagıma ev alma hayatın tadını cıkarırım mezara evi götürmeyeceğiz kısacık dünya görüp yasamadan göcüp gitmek istemem.

Satın evi ödeyin borcunuzu kredi taksidinin 3/1i ile kirada oturun hayatınızı yasayın nedir yani

Merhaba,
1 adet konut kredisi, 3 adet ihtiyaç kredim var.
Para kullanmasını, idare etmesini çok bilmeyen biriyim. Ama zaten konut kredisine girdiğimizden beri toparlayamadık.
İhtiyaç kredilerini eşimden gizli çekmiştim. Sonra yakalandım. Epey bir kızdı elimden kredi kartımı aldı. Maaşımdan 150 Tl kalıyor ve tüm ay onunla geçiniyorum.
Bu ara hesap bakiyem eksi 4.000 TL
Eşime onu söyleyemedim zaten yeterince üzdüğüm için. Şu an işin içinden çıkamıyorum. Söylersem ciddi bunalıma girecek adam zaten zor geçiniyor. Ve ben çok çaresizim. Uzun süre elime çok çok az para geçecek. Yeni kredi çekemem. Eksi bakiyeyi kapatamam.
Var mı bir fikri olan?
Kendim ettim kendim buldum şarkısı eşliğinde çay demleyıp ıcebılırsınız..Bırc cok kotu rabbım yardımcınız olsun.Ayagınızı yorganınıza gore uzatın.

Borçlu olmak gerçekten zor bir durum. Kredi çekemiyor oluşunuz bir bakıma iyi çünkü bu bir alışkanlık ve baktıkça batiyor insan.

Nelerden tasarruf edebileceginize bakin. Mesela cep telefonlarınızda internet paketinin varsa aynı zamanda evde de modem varsa, evdekini iptal edin mesela. Bir fatura eksilir.

Asgariye gidebileceginiz alanları belirleyin. Mutfak, bakım, elektrik-su tüketimi. Olması gerekenin üstüne cikmayin hiç bir alanda.

Yavaş yavaş o borclar ödenir, inanin ama borcu borcla kapatmamaya çalışın. Siz yapabileceklerinizi listeleyip yapmaya baslayin.

yani yanlıs anlamayın ama bu malı mülkü olanların borcum var diye aglamasını anlamıyorum
evimiz kira kösede oturup aglayacagıma ev alma hayatın tadını cıkarırım mezara evi götürmeyeceğiz kısacık dünya görüp yasamadan göcüp gitmek istemem.

Satın evi ödeyin borcunuzu kredi taksidinin 3/1i ile kirada oturun hayatınızı yasayın nedir yani
[/QUOTE

Ayni durumdayim ama ev satilmiyor malesef piyasadaki durumlardan konut satisi durdu

Back
X