- 27 Nisan 2015
- 405
- 149
- 53
- Konu Sahibi dertlerderyabensandal
-
Doları bozup vermeseydiniz direk o şekilde verseydiniz keşkekızlar uzatmadan konuya gireyim. geçen sene başında bir arkadaşım maaşımdan 1000 lira fazlasını borç istedi. benim de kenarda dolarım vardı birikim için bozdum istediği miktarı oradan verdim. para da önemli bir şey için lazımdı (sağlık vs değil) al kardeşim gör işini dedim. o da anca şu zaman öderim dedi (yaklaşık 7-8 ay sonra) ona da tamam dedim. neticede birikim hesabımdan verdim diye. neyse gel zaman git zaman o zaman geldi ses seda çıkmadı ben de paramı istedim uygun bir dille ihtiyacım var dedim tamam dedi bana yeni bir vade verdi ama o zamanda da ödemedi üstüne aramadı sormadı ödeyemicem diye.
şimdi paramı tekrar istedim tamam en kısa zamanda dedi ama ben hiç umutlu değilim ve şu an elim sıkışık. arkadaşımda yakın arkadaşım ama parayı hibe edebileceğim canın sağ olsun diyebileceğim kadar can dostum değil.
siz böyle durumlarda ne yapıyorsunuz ve yine paramı vermezse ne yapabilirim nasıl konuşabilirim? işin hukuki boyutu var mıdır bilmiyorum ama varsa bile en son seçenek benim için yüz göz olmak istemiyorum o kadar.
aynen böyle söyledim ödicem dedi ödemedi yine aynı şekilde söyledim tamam dedi. beklemedeyim ama umudum yok açıkçası"X merhaba, biraz paraya ihtiyacım var en erken ne zamana ödeme yapabilirsin?" derdim ama kimseden para istemedim Allah'a şükür.
Borc vermiyorum
Bu zamana kdr hic bir arkadasimda istemedi ama genelde boyle olur gec parca parca odenir
ben iyi niyetli olup maaş gününü bekliyim dedim hoş maaş gününü de bilmiyorum1 hafta sonra tekrar ulaş "10 kasıma kadar bana acil para lazım o miktarı en geç o güne kadar bana ulaştırırsan çok iyi olacak aksi halde acayip zor duruma düşücem" de ve sonrasında da kes iletişimi paranı aldıktan sonra. Bazı insanlar fazla rahat.
Peki borç para verdiğinize dair herhangi bie konuşma vs var mı? Yani biraz konuşturun derim mesela "x benden 5000 tl borç almıştın ya hani,onu bayağıdır ödemiyorsun benin acil paraya ihriyacım var ne zaman alabilirim senden?" vs diyerek konuşturun,ekran görüntüsü alın mesajı da silmeyin. Baktınız oyalıyor,verin mahkemeye seve seve verir paranızı.aynen böyle söyledim ödicem dedi ödemedi yine aynı şekilde söyledim tamam dedi. beklemedeyim ama umudum yok açıkçası
arkadaşım diye öyle yaptım ama sonra öğrendim ki kardeş kardeşe dolar ya da altın veriyormuş. acemiliğime denk geldiDoları bozup vermeseydiniz direk o şekilde verseydiniz keşke
Tecrübe olmuştur umarım en kısa zamanda verirarkadaşım diye öyle yaptım ama sonra öğrendim ki kardeş kardeşe dolar ya da altın veriyormuş. acemiliğime denk geldi
Aynen. Artık küçük rakamlar dışında vermiyorum.Ben isteyemiyorum, inşallah öderler diye gözlerine bakiyorum
maaşım x lira olsun verdiğim para x+1000 maalesef.Bende vermiyorum , isteyen de olmadi verilmiyor cunku o para...
Eger ufak miktarsa almamak uzere ben teklif ederim zaten ama sizinki kucuk bi miktar da degil 1000 tl .
Cok istiyacim var hemen vermeni istiyorum dersiniz..
Biraz sert olmalisiniz sonucta sizde zor durumdaymissiniz
işte ani gelişen bir ihtiyaç oldu ailemden isteyemem bilmesinler biraz senden biraz başka bir yakın arkadaşımdan alıcam dedi verdim. o diğer arkadaş çirkefe yatınca onunkini ödedi ama benimkini ödemedi. çirkefe yatamadığım için sanırım.Gayet net bir dille isterim.
Hos kimseden ne borc alirim ne veririm o ayri. Ama ailemden borc alanlarla ben muhattap oluyorum. Cat diye de geri veriliyor. Arkamdan istediklerini desinler. Onlar baskasinin uzerinden gecinirken utanmiyorsa ben niye utanayim hakkimi isteyince?
Borc alan insanlardN hoslanmam.
Ha verirsem de ancak halini vaktini bildigim ve normalde borc isteyecek duruma kendisini dusurmeyen akilli insanlara veririm en fazla. Onlarda zaten baslarina cok kotu birsey gelince isterler ve insan gibi geri verirler.
Arkadasina net bir dille verdigin miktari geri vermesini soyle.
Ooo anladim oldukca fazla simdiye kadar coktan kendini sorumlu hissedip az az ödeme yapmasi gerekirdi .maaşım x lira olsun verdiğim para x+1000 maalesef.
tövbe ettim borç para vermeye. çok yakınım olursa hibe ederim hediyem olur anca o.Tecrübe olmuştur umarım en kısa zamanda verir
işte ani gelişen bir ihtiyaç oldu ailemden isteyemem bilmesinler biraz senden biraz başka bir yakın arkadaşımdan alıcam dedi verdim. o diğer arkadaş çirkefe yatınca onunkini ödedi ama benimkini ödemedi. çirkefe yatamadığım için sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?