- Konu Sahibi dertlerderyabensandal
-
Birkaç yıl önce bi damat girdi ailemize herkes çok iyi çok cömert diye anar . Sonra duyduk ki ailede durumu iyi olanlardan bi şekilde para koparmış borç diye bir haftaya öderim diyerek yıldan fazla zaman geçtiği halde ödememiştövbe ettim borç para vermeye. çok yakınım olursa hibe ederim hediyem olur anca o.
büyük konuşmak istemiyorum ama ben olsam uyku uyuyamam. ayağımı hep yorganıma göre uzatırım çok ani bir harcama çıkarsa ailemden kim uygunsa o istemeden yardım eder zaten. sizin damat gibi zevkine borç alanları hiç anlayamıyorum. başkasının parasını harcayarak bir de cömert görünmüşBirkaç yıl önce bi damat girdi ailemize herkes çok iyi çok cömert diye anar . Sonra duyduk ki ailede durumu iyi olanlardan bi şekilde para koparmış borç diye bir haftaya öderim diyerek yıldan fazla zaman geçtiği halde ödememiş
Parça parça iste bencetövbe ettim borç para vermeye. çok yakınım olursa hibe ederim hediyem olur anca o.
Aynen boyle yap.1 hafta sonra tekrar ulaş "10 kasıma kadar bana acil para lazım o miktarı en geç o güne kadar bana ulaştırırsan çok iyi olacak aksi halde acayip zor duruma düşücem" de ve sonrasında da kes iletişimi paranı aldıktan sonra. Bazı insanlar fazla rahat.
Hah bu cok iyi işte.Direk ailesine söylemekle tehdit etmelisin bence.Çünkü bunu hak etmiş.işte ani gelişen bir ihtiyaç oldu ailemden isteyemem bilmesinler biraz senden biraz başka bir yakın arkadaşımdan alıcam dedi verdim. o diğer arkadaş çirkefe yatınca onunkini ödedi ama benimkini ödemedi. çirkefe yatamadığım için sanırım.
Sen de ara hergün işte. Çeksin kredi ödesin borcunu. En kötü ailesine söylemekle tehdit edin.işte ani gelişen bir ihtiyaç oldu ailemden isteyemem bilmesinler biraz senden biraz başka bir yakın arkadaşımdan alıcam dedi verdim. o diğer arkadaş çirkefe yatınca onunkini ödedi ama benimkini ödemedi. çirkefe yatamadığım için sanırım.
Hayır senet olması şart değil. Mesela parayi havale makbuzu, bir mesaj bile delil kabul ediliyor.Elinizde senet olmadığı için hukuki bir süreç başlatamazsınız. Vermesi için ara ara hatırlatın. Unutandırmaktan başka çareniz yok.
Mesaj sadece borç verildiğini gösterir. Borçlu parayı ödedim derse iş çıkmaza girmez mi?Hayır senet olması şart değil. Mesela parayi havale makbuzu, bir mesaj bile delil kabul ediliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?