borc verdiğiniz parayı nasıl geri istiyorsunuz?

tövbe ettim borç para vermeye. çok yakınım olursa hibe ederim hediyem olur anca o.
Birkaç yıl önce bi damat girdi ailemize herkes çok iyi çok cömert diye anar . Sonra duyduk ki ailede durumu iyi olanlardan bi şekilde para koparmış borç diye bir haftaya öderim diyerek yıldan fazla zaman geçtiği halde ödememiş

büyük konuşmak istemiyorum ama ben olsam uyku uyuyamam. ayağımı hep yorganıma göre uzatırım çok ani bir harcama çıkarsa ailemden kim uygunsa o istemeden yardım eder zaten. sizin damat gibi zevkine borç alanları hiç anlayamıyorum. başkasının parasını harcayarak bir de cömert görünmüş

Bana da pek verecek gibi gelmedi. Hepsini veremese de şu kadarını şimdilik versem diye teklif edebilirdi

En olmadı, araya dişli birini sokabilirsiniz son çare. Anneniz, babanız, abiniz vs gibi... Onların sert yüzünden çekinir de verir belki.

Aynen boyle yap.
Net bir dille iste..

Bir daha da verme

Keşke dolar olarak verseydiniz,geçen zamanda paranızın yarısi eridi zaten...
Yine de peşini bırakmayın paranızın,o vermedikçe siz istemeye devam edin...En son artik utanır verir herhalde.

Pesini birakma yapacak bisey yok. Ugrastiracak belli ki. Kendisi olmazsa ailesiyle gorusurdum durumu.
Ama boyle olaylarla ugrasmamak icin kendimi zor durumda birakacak bir borc vermem kimseye hatta cok yakinim degilse 100lira bile vermem.

Hah bu cok iyi işte.Direk ailesine söylemekle tehdit etmelisin bence.Çünkü bunu hak etmiş.
Hani parca parca bari verse bekle sabret derdim ama ödemeyecek bence insan yemeden içmeden kısar gene kenara ayda 100 lira atar yani ayıptır.
Tehdit et ailene söyleyip onlardan isteyeceğim çünkü ihtiyacım var en olmadı hukuksal yollara başvuracağım de gözü korksun biraz.

Yakin zamanda basima geldi, of ne kadar zor kendi parani istemek! Ben bir iki ihtiyacim var dedim ama vermeyince kredi karti borcum var odeyemiyorum 14 u son gun o zamana kadar halledebilir misin dedim, ayin 14 unde aksam 5 te getirdi:) getirmese bi daha bende isteyemezdim sanirim ama cok zor durumda kalirdim. İnsallah siz hemen alabilirsiniz

Tehdit etme de, bence de tarih ver ve şu tarihte acil ihtiyacım var, ailevi bir konu, bana o parayı gönderebilir misin? de. O kadar elimde yok falan derse lütfen bul bir şekilde, en azından şu kadarını bul, falan de.

Sen de ara hergün işte. Çeksin kredi ödesin borcunu. En kötü ailesine söylemekle tehdit edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…