borc verdiğiniz parayı nasıl geri istiyorsunuz?

3,5 yil once 1.500 tl verdigim arkadas beni her yerden engelledi,evini falan tasimis ulasamadim.umarim ayni duruma dusmezsiniz.ben de yatırım hesabımdan 500 dolar bozup vermiştim dolar 3 tl civarındaydı..artık tövbeliyim kimseye borç vermiyorum

Canım o para bana lazım ben seni dara düşürmedim iyi niyet gösterip istediğinde veridm sen de bu iyi niyeti su istimar etme daha fazla en iyisi sende yoksa başkasından mı bulacakson ne yapacaksan o parayı bana yarın bul deyin

3. Bir arkadaşınla anlaş(adi x olsun).. benim x e senden alacagim kadar borcum var sen vermeyince ondan aldım de..x de gidip senin için zırt pirt rahatsız ederek o parayı istesin.. yada sen iste sıkıştırıyor beni mahcup oluyorum de..al sana bahane..
Bir kere başıma geldi,işe yaradı..

Bir keresinde bir arkadaşım bana 200 tllik ürün sipariş vermişti.yani hem kendime hem ona alacaktım çarşıdan. Ürünü verdim saol canım dedi.o an isteyemedim parayı,ne zaman getireceğimi bilmiyordu yanında yoktur diye...2 hafta geçti sonunda mesaj attım kart ödememi yapacagım ne zaman verebilirsin diye.E ben alırken yapmıştım ya ödemeyi dedi.Ben şok. Bir de böylesi var.

İsteyemiyorum.
Erkek arkadasimla ortak butceden 500 tl borc verdik, 3 gun sonra vercem dedi 4 ay oldu
Erkek arkadasima soylettim, uc kere kibar yolla geri istedi gelen giden yok
En son lutfen parayi getir artik odememiz var sıkıştık odeyemiyoruz dedi yine yok
Hayir sevdigim de bi insandi durup dururken kizdan soğudum, ariyor bulusalim diyor hep bi bahane buluyorum

Ben bunları yaşamamak için borç vermiyorum. Yok derim hep. Bir kere ağzım çok fena yandı ve arttık vermiyorum. Ama her gün ısrar etmeye başlayabilirsiniz. Bak çok sıkışığım yarısını bari şimdi ver falan diye. Ama insan istemeye utanır da karşı taraf vermediğine utanmaz

Ahaha. Vallahi çok güldüm. O nasıl bir sahtekarlıktır

Ben 32 yasindayim bu zamana kadar cok sevdigim iki arkadasima yuklu miktarda borç verdim. Ilki universiteden oda arkadasimdi. O zaman öğrenciyim dusunun kredi kartimdan çekmişti, bankayla papaz oldum, olay aileme kadar gitti vs. Aldigi paranin ucte biri kadarini erkek arkadaşıyla yollamisti dusunun kendi vermeye bile tenezzul etmedk.
Digerine de sekiz sene kadar oldu. Ha bugun ha yarın onun ustune de bir bardak soğuk su içtim :)
O zaman buyuk yemin ettim. Hic kimseye bir kurus borc vermiyorum. Siz de umarim alabilirsiniz paranızı ama hic sanmıyorum verecegini...

kimseye borç vermem prensip meselesi
zaten çevremdekiler tarafından cimri olarak nitelendirildiğim için
(insanlara para yedirmeyince cimri olunuyormuş) kimse istemez
neden mahçup olan siz oluyorsunuz sana verdiğim paraya ihtiyacım var ne zaman verirsin?
bu kadar asit aslında

Yakın zamanda kuzenim benden 15 bin tl istedi. Askerlik parası Altında arabası var satmıyor, kredi çekmeye de yanaşmıyor. Faizler yüksek tabi. Benden alacak bölük pörçük kim bilir kaç senede geri ödeyecek aklınca. Tabi öderse. Benim para hiç olacak bir de. Millet iyice arsız oldu gerçekten. Vermedim tabi ki parayı. Verip kötü olacağıma, vermeyip kötü olmayı tercih ederim.

Kimseye borç vermiyorum, böylelikle geri isteme sorunu da olmuyor.

Eğer yakınlarımdan birinin ihtiyacı söz konusuysa tabi ki veririm ama borç olarak değil...

çok ta yakın olmayan ,candostunu zolmayan biri için fazlaca fedakar davranmışsınız bence, borç istediğinde bende de yok deyin olsun bitsin, birikimlerinizden bahsetmeyin insanlara, paranızı da sert bir dille isteyin, istediğiniz tarihi belirtin ve o tarihte parayı almak için işyerine geleceğinizi söyleyin ya da evine, kesinlikle kibarlık yapıp eğilip bükülmenize gerek yok, nefret ediyorum böyle yüzsüzlerden,insan uyku uyuyamaz ya

en güzeli

Birkaç gün sonra yaz mesaj olarak " şu güne kadar Lazım bende çok sıkıştım. Anlayışını bekliyorum. " de

Vallaha en iyisi nedir biliyor musunuz

Uygun bi dille paranı uzun sürelerce istemek yerine, bi kere en başından uygun bi dille veremeyeğenini ve ya maaşının ihtiyaçlarını anca karşıladığını söylemek..

Yoksa uğraşmak olmuyor gerçekten

Isteyemiyorum o yüzden de kimseye borç vermiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…