borc verdiğiniz parayı nasıl geri istiyorsunuz?

Mesaj sadece borç verildiğini gösterir. Borçlu parayı ödedim derse iş çıkmaza girmez mi?
Sen bir iddia ile dava açıyorsun karşı taraf ispatlamak ile yükümlü oluyor bildigim kadariyla. Mesela arkadasima ev sahibi kira ödemiyor diye dava açmıştı. Arkadaşım dekontlari çok zor bulmuştu ispatlamışti. Yoksa icra gelecekti.

Benim bildiğim de iddia sahibi ispatlamakla yükümlü. Mesela biri yanınıza çantasını bırakıyor ve sonra çantamdan 100 lira çaldı diyor. Çalmadığınızı nasıl ispatlayabilirsiniz ki? Ama hukukçu değilim. Bir hukukçu aydınlatsa daha iyi olur tabi. Benimli mantık yürütme sadece.

‘Şu zamana kadar’ diye bi limit koymazsanız paranın üstüne yatıyorlar, net! Kesin bi zaman belirleyin ve yazın. Onun vermediği para yüzünden siz niye sıkıntı çekesiniz?

Bir iddia ile dava acan iddiasini kanitlamak zorundadir. Karsi taraf degil, iddia eden kanitlar

Kimseden geri istemedim alan ödedi hemen. Benim borç aldıklarıma söylerim aman unutursam söyle diye. Zaten ödeyene kadar akşımdan çıkmaz.

Kredi kartı mi odemek için kuzenimden o parayi aldım ve artık ona borclusun de. O kişi de arasin sen mi parayi getireceksin ben mi is yerine gelip alayım desin. Bak nasıl ödüyor. Aynısı başıma geldi böyle hallettim.
Borç istemek moda olmuş geçen gun gittigim spor salonunun sekreteri 5 bin TL verir misin diye mesaj atmisohaa dedim spordan soguttu yemin ederim

senet yok, banka üzerinden değil elden verdiyse whatsapp görüntüsüyle mahkeme mi açılır? Böyle bir davanın kabul olacağını sanmıyorsunuz herhalde? Hani banka üzerinden bile şu tarihte ödenmek üzere borç olarak verilmiştir yazılarak gönderilse dahi yine de resmi olarak dava açılabileceğini sanmıyorum.

Hiçbir şey olmasa whatsfake gibi uygulamalar var kafana göre whatsapp konuşması yazabiliyorsun istediğin kişiyle.

Bu tip olaylarda çirkinleşmenin yolu kocasını, anasını babasını arayıp istemektir. Onlarda öderse öder ödemezse yapabileceğin bir şey yok. Bu devirde senet olmasına rağmen tahsilat yapamıyorsun ödemezse ödemiyor.

Belli ki odemeyecek. Sanirim artik tekrar istenenin bir anlami yok. Onun yerine anne ya da babasindan istemek gerek sanirim.

Farkında mısınız bilmiyorum ama avukat değilim,bankacı değilim,hakim savcı vs hiçbir şey değilim. Ben sadece fikir sundum,ayrıca ben whatsapp demedim normal sms uygulamasından mesaj atıp mesajı silmeyebilir,o numaraylla telefon görüşmesi yapıp sesi kaydedebilir,telefon dökümanlarına baktıklarında aynı tarihte o numarayla konuştuğu ispatlanırsa teyit edilebilir. Konuşmalarda da açıkça borç olduğunu söyleyebilirse belki işe yarayabilir. Bir yakınım böyle bir olaya başvurmuştu,ayrıca geçenlerde kayserili bir adam düğünde taktığı altın geri gelmeyince icra yoluyla altın miktarını geri aldı, o da mı altını banka üzerinden yolladı?ülkemizde böyle şeyler oluyor ki ben çözüm önerisi sunuyorum. Ayrıca dava açarken neler neler kabul ediliyor bu dosyanın kabul olmayacağını sanmıyorum.

Dosya kabul olur ama davayı kazanamaz. O zamanda karşı tarafın avukat masraflarını ve dava masraflarını ödemek zorunda kalır. Bende avukat değilim, ya da hukuk okumadım ama senet niye var, çek falan niye var diye bir düşünmek lazım. Sözleşme vs yazılı imzalı bir belge olmadan sözlü olarak elden borç veriyoruz yakınlığımıza güvenerek. Ödemeyip ilişkiyi keserse yasal olarak yapabileceğimiz bir şey yok.

E o zaman altını nasıl icra yoluyla aldı ben hala anlamadım,önce dava açılamaz dediniz şimdi açsa da kazanamaz diyorsunuz :) her dava kazanamayacak diye birşey yok. İnsanlar saçma sapan davaları kazandı yani. Dediğim yolları denerse bir ihtimal belki alabilir diye söyledim,ikimizde bilmiyorsak fikirlerimizi sunup çekilelim,bu benim fikrim diğeri sizin.

İsteyemiyorum aynı durumdayım
Arkadaşım 500 tl istedi verdim bir kaç aya vereceğini söyledi , iki yıl olmak üzere ama hala vermedi
Bir kaç kere istedim tamam dedi, öbür ay dedi , elimizde yok dedi.
Erteledi durdu , hala bekliyorum bir umut eşi de eşime 300 lira takmış
500 lirayıda eşi için istemişti zaten

Söz konusu haber;
"Daha önce kendisine çeyrek altın hediye eden kişinin düğün davetine gitmeyen kişi, evine ödeme emri gelince panik yapıyor ve çeyrek altının bedelini dosyaya yatırıyor. Bu kişi 7 gün içinde başvurup 'Benim böyle bir borcum yok' deseydi mesele kapanırdı ancak korkmuş ve hemen çeyrek altının bedelini ödemiş. Resmi evrağı görünce 'Demek ki bu resmi bir olay' diye düşünüyor. Burada bir alacak söz konusu. Kişi bu alacağını ilamsız icra yoluyla geri almış."

İlamsız icra uygulamasının kimi zaman dolandırıcılar tarafından kullanıldığına işaret eden Şahin, hiç borcu olmayan kişilerin ilamsız icradan gelen ödeme emirlerinden haberleri olmayıp borçlandırıldıklarını kaydetti.

İlamsız icradan dolayı eve gelen ödeme emrine 7 gün içinde itiraz edilebileceğini vurgulayan Şahin, şu bilgileri verdi:"

Yani ödemese ödemezmiş.

Ama ödeyebilirse de ödermiş.
İki farklı ihtimal var; ya öder ya ödemez.
Ya borç almadığını iddia edip ödemez ya da ispatlanırsa öder.
İki farklı ihtimal,iki farklı düşünce. Ben susuyorum,işin ehilleri konuşsun. İkimizde hukukçu olmadığımıza göre varsayımlar üzerinden hareket edemeyiz öder ya da ödemez diyemeyiz. Ben fikrimi sundum belki açıp kazanıp belki de kazanamaz,umarım parasını bir an önce alır. İyi akşamlar.

Ne ayıp ya ! Borc almayı da vermeyi de sevmem . Tabi sağlık sorunu olur, ciddi anlamda zor bir durum olur o ayrı. Ama aldığın parayı söz verdiğin günde nasıl odemezsin anlamıyorum. Onu geçtim siz her aradığınızda ben olsam yerin dibine girerdim . İnsan bulur buluşturur verir. Kibarca istemeyi bırakın sert bir dille isteyin artık iş kibarliktan cikmis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…