- Konu Sahibi dertlerderyabensandal
-
Sen bir iddia ile dava açıyorsun karşı taraf ispatlamak ile yükümlü oluyor bildigim kadariyla. Mesela arkadasima ev sahibi kira ödemiyor diye dava açmıştı. Arkadaşım dekontlari çok zor bulmuştu ispatlamışti. Yoksa icra gelecekti.Mesaj sadece borç verildiğini gösterir. Borçlu parayı ödedim derse iş çıkmaza girmez mi?
Benim bildiğim de iddia sahibi ispatlamakla yükümlü. Mesela biri yanınıza çantasını bırakıyor ve sonra çantamdan 100 lira çaldı diyor. Çalmadığınızı nasıl ispatlayabilirsiniz ki? Ama hukukçu değilim. Bir hukukçu aydınlatsa daha iyi olur tabi. Benimli mantık yürütme sadece.Sen bir iddia ile dava açıyorsun karşı taraf ispatlamak ile yükümlü oluyor bildigim kadariyla. Mesela arkadasima ev sahibi kira ödemiyor diye dava açmıştı. Arkadaşım dekontlari çok zor bulmuştu ispatlamışti. Yoksa icra gelecekti.
Bir iddia ile dava acan iddiasini kanitlamak zorundadir. Karsi taraf degil, iddia eden kanitlarSen bir iddia ile dava açıyorsun karşı taraf ispatlamak ile yükümlü oluyor bildigim kadariyla. Mesela arkadasima ev sahibi kira ödemiyor diye dava açmıştı. Arkadaşım dekontlari çok zor bulmuştu ispatlamışti. Yoksa icra gelecekti.
Peki borç para verdiğinize dair herhangi bie konuşma vs var mı? Yani biraz konuşturun derim mesela "x benden 5000 tl borç almıştın ya hani,onu bayağıdır ödemiyorsun benin acil paraya ihriyacım var ne zaman alabilirim senden?" vs diyerek konuşturun,ekran görüntüsü alın mesajı da silmeyin. Baktınız oyalıyor,verin mahkemeye seve seve verir paranızı.
Farkında mısınız bilmiyorum ama avukat değilim,bankacı değilim,hakim savcı vs hiçbir şey değilim. Ben sadece fikir sundum,ayrıca ben whatsapp demedim normal sms uygulamasından mesaj atıp mesajı silmeyebilir,o numaraylla telefon görüşmesi yapıp sesi kaydedebilir,telefon dökümanlarına baktıklarında aynı tarihte o numarayla konuştuğu ispatlanırsa teyit edilebilir. Konuşmalarda da açıkça borç olduğunu söyleyebilirse belki işe yarayabilir. Bir yakınım böyle bir olaya başvurmuştu,ayrıca geçenlerde kayserili bir adam düğünde taktığı altın geri gelmeyince icra yoluyla altın miktarını geri aldı, o da mı altını banka üzerinden yolladı?ülkemizde böyle şeyler oluyor ki ben çözüm önerisi sunuyorum. Ayrıca dava açarken neler neler kabul ediliyor bu dosyanın kabul olmayacağını sanmıyorum.senet yok, banka üzerinden değil elden verdiyse whatsapp görüntüsüyle mahkeme mi açılır? Böyle bir davanın kabul olacağını sanmıyorsunuz herhalde? Hani banka üzerinden bile şu tarihte ödenmek üzere borç olarak verilmiştir yazılarak gönderilse dahi yine de resmi olarak dava açılabileceğini sanmıyorum.
Hiçbir şey olmasa whatsfake gibi uygulamalar var kafana göre whatsapp konuşması yazabiliyorsun istediğin kişiyle.
Bu tip olaylarda çirkinleşmenin yolu kocasını, anasını babasını arayıp istemektir. Onlarda öderse öder ödemezse yapabileceğin bir şey yok. Bu devirde senet olmasına rağmen tahsilat yapamıyorsun ödemezse ödemiyor.
Farkında mısınız bilmiyorum ama avukat değilim,bankacı değilim,hakim savcı vs hiçbir şey değilim. Ben sadece fikir sundum,ayrıca ben whatsapp demedim normal sms uygulamasından mesaj atıp mesajı silmeyebilir,o numaraylla telefon görüşmesi yapıp sesi kaydedebilir,telefon dökümanlarına baktıklarında aynı tarihte o numarayla konuştuğu ispatlanırsa teyit edilebilir. Konuşmalarda da açıkça borç olduğunu söyleyebilirse belki işe yarayabilir. Bir yakınım böyle bir olaya başvurmuştu,ayrıca geçenlerde kayserili bir adam düğünde taktığı altın geri gelmeyince icra yoluyla altın miktarını geri aldı, o da mı altını banka üzerinden yolladı?ülkemizde böyle şeyler oluyor ki ben çözüm önerisi sunuyorum. Ayrıca dava açarken neler neler kabul ediliyor bu dosyanın kabul olmayacağını sanmıyorum.
E o zaman altını nasıl icra yoluyla aldı ben hala anlamadım,önce dava açılamaz dediniz şimdi açsa da kazanamaz diyorsunuz :) her dava kazanamayacak diye birşey yok. İnsanlar saçma sapan davaları kazandı yani. Dediğim yolları denerse bir ihtimal belki alabilir diye söyledim,ikimizde bilmiyorsak fikirlerimizi sunup çekilelim,bu benim fikrim diğeri sizin.Dosya kabul olur ama davayı kazanamaz. O zamanda karşı tarafın avukat masraflarını ve dava masraflarını ödemek zorunda kalır. Bende avukat değilim, ya da hukuk okumadım ama senet niye var, çek falan niye var diye bir düşünmek lazım. Sözleşme vs yazılı imzalı bir belge olmadan sözlü olarak elden borç veriyoruz yakınlığımıza güvenerek. Ödemeyip ilişkiyi keserse yasal olarak yapabileceğimiz bir şey yok.
Söz konusu haber;E o zaman altını nasıl icra yoluyla aldı ben hala anlamadım,önce dava açılamaz dediniz şimdi açsa da kazanamaz diyorsunuz :) her dava kazanamayacak diye birşey yok. İnsanlar saçma sapan davaları kazandı yani. Dediğim yolları denerse bir ihtimal belki alabilir diye söyledim,ikimizde bilmiyorsak fikirlerimizi sunup çekilelim,bu benim fikrim diğeri sizin.
Ama ödeyebilirse de ödermiş.Söz konusu haber;
"Daha önce kendisine çeyrek altın hediye eden kişinin düğün davetine gitmeyen kişi, evine ödeme emri gelince panik yapıyor ve çeyrek altının bedelini dosyaya yatırıyor. Bu kişi 7 gün içinde başvurup 'Benim böyle bir borcum yok' deseydi mesele kapanırdı ancak korkmuş ve hemen çeyrek altının bedelini ödemiş. Resmi evrağı görünce 'Demek ki bu resmi bir olay' diye düşünüyor. Burada bir alacak söz konusu. Kişi bu alacağını ilamsız icra yoluyla geri almış."
İlamsız icra uygulamasının kimi zaman dolandırıcılar tarafından kullanıldığına işaret eden Şahin, hiç borcu olmayan kişilerin ilamsız icradan gelen ödeme emirlerinden haberleri olmayıp borçlandırıldıklarını kaydetti.
İlamsız icradan dolayı eve gelen ödeme emrine 7 gün içinde itiraz edilebileceğini vurgulayan Şahin, şu bilgileri verdi:"
Yani ödemese ödemezmiş.
Kız normalini alamıyor dolar olarak verse hiç alamazdı sanırımDoları bozup vermeseydiniz direk o şekilde verseydiniz keşke
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?