Borç vermek

vesikaliyarim

Guru
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2014
8.951
En iyi cevaplar
1
15.784
388
45
Selamlar
Kendi işi olan, yanında 2 eleman çalıştıran bir arkadaşım var. Yakın arkadaş diyelim..Durumunun dara düştüğünü söyledi ve ben de yardım edebileceğim bişi var mı diyince 4-5 bin borç istedi..Ben de o kadar değil ama 2bin verebilirim diyip verdim. 2 gün sonra hastaneye gitmişti, orda paranın eksik kaldığını söylerek tekrar istedi ama ben zaten daha fazla verecek durumda değildim, maleseg veremiorum dedi aynı ay içinde olunca..

Daha sonra başka zaman yanımdayken ona bi tel geldi bi arkadaşı arıyordu ve teldeki arkadaşının para istediğini anladım. Teli kapatır kapatmaz anında para transfer etti..Sorunca arkadaşımın kızı tel faturasını ödeyememiş, onu ödedim dedi..Hiç ikiletmedi bile hemen ödüyorum dedi, daha teli kapatmadan hoparlöre alıp ödemeye çalıştı...Anında ödeyip dekontı jet hızıyla gönderdi

İkincisi de benim evimde bi usta çalışıyordu ve malzeme eksik çıkınca acilen alınması gerekti. Ben de işyerindeyim, gidemiyorum, uzak biyerdeyim..Benim için gidip alabileceğini söyledi, 500tl idi, ben de sen verir misin sonra hesaplaşırız dedim...Yani borçtqn düşersin gibisine..Borcumu hatırlatmana gerek yok, şu an Veremem dedi ben de aldığı yere borçlanarak sonra ricayla halletmek zorunda kaldım..

Ne düşünürdünüz bu olaylarda merak ettim.
Bu arada ben borç vereli ve bu olaylar arası 2 ayı geçmiştir

Güncelleme: Zor duruma düştüm, istedim..1000tl sini geri verdi, 1000tl yi de birkaç gün içinde öderim dedi 1 hafta oldu yok...

Son düzenleme:

Evt linç yiyeceğimi bilerek konuyu açtım yine de saol

Tel faturası az bişidir ödemiştir dedim ama 500tl veremem deyince...
Borcunu da vereceğini sanmıorum
Telefon faturası az bir şey olsa arayan kişi öderdi zaten bence eğer durumları çok çok kötü değilse. Bilmiyorum bana çok iyi niyetli gelmedi arkadaşınız.

Yani 2 bin TL borç alacak kadar dara düşen bir insan, arkadaşının kızının telefon faturasını da ödemesin bir zahmet

Bende sizin yerinizde olsam hiç iyi düşünmezdim
Para mevzuları girince işin içine , ne dostluk nede akrabalık kalmıyor bazı insanlarda
Gerçek yüzleri ortaya çıkıyor

Yalnız ben sizi tebrik ederim böyle bir zaman da siz yardım teklifi etmişsiniz arkadaşınıza
İnşallah en kısa zamanda öder borcunu

Ailem ve een yakın dostum harici ne borç alırım ne veririm, sonra istemek ödemekten daha zor oluyo işte bunun gibi, konuşup alın bir an önce az para değil 2bin tl

Aralıkta ödeyeyim demişti sözde ama tık yok ..
1 hafta daha geçsin isteyeceğim ama yok diyecek eminim

Ne zaman geri ödeyeceğini söyledi peki?

Evet ama onun nezninde bunun hiçbir kıymeti yokmuş...ben o anda zor duruma düştüm 500tl sanki borç.istemişim gibi vermedi...

Aman diyeyim ben ettim siz etmeyin birdaha asla kimseye borç vermem alamıyorum ve ben kötü oluyorum baştan hayır deyin o paralar geri gelmiyor.

Muhtemelen ödemeyecek galiba gitti 2bin
500tl yok diyen 2bin mi öder
Ben demek 500tl borç istesem bana vermezmiş

Sözde aralık demişti
İstemedim daha vereli az oldu diye

Ağzını ara atıyorum 5 ocakta ödemem var senden gelecek olana güveniyorum o zamana kadar ayarlarsın di mi de.

Biz bir de kalkıp çocuğumuzun öğretmenine borç vermiştik geçen yaz, o süreçte tövbe ettim bi daha kimseye borç vermem diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…