- 10 Kasım 2014
- 8.951
- En iyi cevaplar
- 1
- 15.784
- 388
- 45
- Konu Sahibi vesikaliyarim
-
Ben alsam bu kişiden bir an önce verdiğim borçları isterdim sonra da uzuuuun bir süre görüşmezdim.
O an üzerinde 500 tl olamayabilir, bu ara zorda demissiniz. Arkadaşının faturası cüzi bir miktardı belki, ödeyebildi.
Verdiğiniz borcu ödemesi gereken zamanda ödemeyip etrafa para dağıtırsa düşünürsünüz ne yapacağınizi, şimdiden bu hesapları yapmak bana doğru gelmiyor.
Telefon faturası az bir şey olsa arayan kişi öderdi zaten bence eğer durumları çok çok kötü değilse. Bilmiyorum bana çok iyi niyetli gelmedi arkadaşınız.Tel faturası az bişidir ödemiştir dedim ama 500tl veremem deyince...
Borcunu da vereceğini sanmıorum
Niye linç olsun ki bu?Evt linç yiyeceğimi bilerek konuyu açtım yine de saol
Ailem ve een yakın dostum harici ne borç alırım ne veririm, sonra istemek ödemekten daha zor oluyo işte bunun gibi, konuşup alın bir an önce az para değil 2bin tl
Selamlar
Kendi işi olan, yanında 2 eleman çalıştıran bir arkadaşım var. Yakın arkadaş diyelim..Durumunun dara düştüğünü söyledi ve ben de yardım edebileceğim bişi var mı diyince 4-5 bin borç istedi..Ben de o kadar değil ama 2bin verebilirim diyip verdim. 2 gün sonra hastaneye gitmişti, orda paranın eksik kaldığını söylerek tekrar istedi ama ben zaten daha fazla verecek durumda değildim, maleseg veremiorum dedi aynı ay içinde olunca..
Daha sonra başka zaman yanımdayken ona bi tel geldi bi arkadaşı arıyordu ve teldeki arkadaşının para istediğini anladım. Teli kapatır kapatmaz anında para transfer etti..Sorunca arkadaşımın kızı tel faturasını ödeyememiş, onu ödedim dedi..Hiç ikiletmedi bile hemen ödüyorum dedi, daha teli kapatmadan hoparlöre alıp ödemeye çalıştı...Anında ödeyip dekontı jet hızıyla gönderdi
İkincisi de benim evimde bi usta çalışıyordu ve malzeme eksik çıkınca acilen alınması gerekti. Ben de işyerindeyim, gidemiyorum, uzak biyerdeyim..Benim için gidip alabileceğini söyledi, 500tl idi, ben de sen verir misin sonra hesaplaşırız dedim...Yani borçtqn düşersin gibisine..Borcumu hatırlatmana gerek yok, şu an Veremem dedi ben de aldığı yere borçlanarak sonra ricayla halletmek zorunda kaldım..
Ne düşünürdünüz bu olaylarda merak ettim.
Bu arada ben borç vereli ve bu olaylar arası 1 ayı geçmiştir
Yani 2 bin TL borç alacak kadar dara düşen bir insan, arkadaşının kızının telefon faturasını da ödemesin bir zahmet
Bende sizin yerinizde olsam hiç iyi düşünmezdim
Para mevzuları girince işin içine , ne dostluk nede akrabalık kalmıyor bazı insanlarda
Gerçek yüzleri ortaya çıkıyor
Yalnız ben sizi tebrik ederim böyle bir zaman da siz yardım teklifi etmişsiniz arkadaşınıza
İnşallah en kısa zamanda öder borcunu
Ne zaman geri ödeyeceğini söyledi peki?
Parça parça öder bide kesin paranın hayrını da göremiyo insan öyle olunca, sinir oluyorum böyle tiplereAralıkta ödeyeyim demişti sözde ama tık yok ..
1 hafta daha geçsin isteyeceğim ama yok diyecek eminim
Aman diyeyim ben ettim siz etmeyin birdaha asla kimseye borç vermem alamıyorum ve ben kötü oluyorum baştan hayır deyin o paralar geri gelmiyor.
Parça parça öder bide kesin paranın hayrını da göremiyo insan öyle olunca, sinir oluyorum böyle tiplere
Sözde aralık demişti
İstemedim daha vereli az oldu diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?