- 10 Kasım 2014
- 8.951
- En iyi cevaplar
- 1
- 15.784
- 388
- 45
- Konu Sahibi vesikaliyarim
-
Borç vermekten de almaktan da nefret ederim birisi ile aranıza para girince eskisi gibi olmaz artık. Keşke baştan hayır deseydiniz. Bence çok zor durunda olmadıkça sağlık vs gibi , borç istenmemesi lazım bu parayı isteyecek üstüne daha fazla isteyecek yuzsuzlukte olan , Aralık ayında vericem diye geniş bir zaman dilimi verip sizi huzursuz eden üstüne de öyle bir borç yokmuş gibi normal davranan bir insandan boşuna incelik beklemeyin açık açık sorun Aralık ayında demiştin tam gününü söyler misin ben senin lafına göre ödeme ayarladım zor duruma düşmek istemiyorum de
Bende bu insanlari anlamıyorum ya, söyle bir dönemde arkadaşın sana para vermiş, sende borcumu hatırlatmana gerek yok şuan para veremem diye çıkıyorsun ne kadar ayıp. Tamam telefon faturası az miktardır ama borcun varsa onu atarım bi kenara, az az biriktirir borcumu veririm arkadaşıma
Sanki sizin para geri gelmeyecek gibi hissettim, insallah yanılırım
Müge Anlı der kieşine düşeceğin parayı vermeyeceksin..2000 tl çok para ve bence arkadaştan istenecek bir para da değil..arkadaştan 50_100_200 falan istenir en fazla..ki sizden başta 4000 istemiş, dayısı,amcası ,teyzesinden falan istemesi lazım bu parayı..ben bu durumlarda şöyle düşünüyorum.büyük paralar akrabalardan istenmiyorsa o parayı ödemeye niyeti yoktur. .yada ödeme durumu yoktur. .çünkü onların yüzüne hep bakacak,ailesine laf gelecek ama siz dış kapının dış mandalısınız. .en fazla ilişkisini keser sizinle.bu da bir kayıp değil
Daha 1 ay olmuş borç vereli. İnsan yakın arkadaşı sıkışınca borç verebilir. Ne kadar paragöz bir toplum olduk. 3 kuruş verince sonra borç verdiğiniz kişinin bütün hayatının himayesi kendinizde sanıyorsunuz. Telefon faturası dediğiniz kaç tl olacak ki vermiştir ama 500 tl az para değil üstünde olmayabilir. Ayrıca hoş bir davranış bak ödeyebileceği bir meblağı direk daha telefon kapanmadan Ödemiş ikiletmemiş bile. Ya borç vermeyin ya da böyle para da para demeyin. Daha 1 ay olmuş insan yakın arkadaşının derdine yetişmeli
Sen aslında borç konusunda sinirlisin ama.baska şeyden dolayı patlama olmuş. Şimdi parayı istesen de böyle tartışma oldu diye istedi diyecek.. zor bir durum keşke bu muhabbetlere hiç girmeseydiniz usta işi filan daha fazla içli dişli olmaya gerek yoktuAlırken de sözde utana sıkıla almıştı ama arkasından tekrar isteyince o utanmalar numaraydı galiba...Bir de 2.defa istemesine getek yoktu, bi ben değilim kardeşim dediğim insanlar var diyordu sonucta..
Şimdi de konuşmuyor 3 gündür...Sebebi de evimdeki bi tanirat için usta bulmuştu..Bana dedi ki paranın cogunu iş bitmedrn verme...sonra aradı ustaya şu kadar gönderecekmişsin istedi...soylediği miktar cogu ediyor...hani dedim cogunu verme demiştin, zaten sinir ettiler düzgün iş yapmıyorlar,zaten bi miktar verdim, iş bitince gerisini vereyim dedim...o gün de sinirliydim çünkü usta mutfağı komple toz içinde bırakmıştı, lavaboya harç dökmüş yani sesim biraz yüksek cıktı konusurken....Bu da ben neyin azarını yiyorum artık karısmıyorum deyip tamamen küsüp ortadan kayboldu
Sen aslında borç konusunda sinirlisin ama.baska şeyden dolayı patlama olmuş. Şimdi parayı istesen de böyle tartışma oldu diye istedi diyecek.. zor bir durum keşke bu muhabbetlere hiç girmeseydiniz usta işi filan daha fazla içli dişli olmaya gerek yoktu
Benzer bir durum yaşadım, arkadaşıma 500Tl borç verdim sonrasında onu 2-3 kere akşam yemeklerine (1 yemek benim borcumdan pahalıdıır bildiğim yerler) giderken gördüm. Hayat planlaması yaparken şunu şunu yaparım sana borcumu öderim vs. diye anlatırdı ödemezdi 6 ay geçti ödemiyor :). Çok kısa bir süre daha verip sonra itinayla isteyin, yaşayan biri olarak seni linçlemiyorum :)
Neden linc yiyesiniz. Ben ne borc vermeyi severim ne de almayi. Killanmakta haklisiniz benim de uyuz oldugum bir konu bu borc meselesi. Bence sıkıştım deyip isteyin. Daha da vermeyinEvt linç yiyeceğimi bilerek konuyu açtım yine de saol
Gitti 2000
Daha vereli 1 ay olmus bu ne acele.belki telefon faturasi azdir vermistir.mesela biz borc alinca hicbisey yapmadan borc icin mi topluyoruz.ben sizi haksiz buldum 1 aydan ne olacak ki keske vermeseydiniz.
Bu ay bi bitsin ona göre karar verirsiniz.Sözde aralık demişti
İstemedim daha vereli az oldu diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?