Borç vermek

Zor durumda kalmış borç istemiş. Çok uzun süre geçse anlarım ama aynı ay içinde geri istemeniz hoş olmamış. Zaten o ay ödeyebilecek olsa borç istemezdi. Benim borç istediğim biri böyle yapsa ne yapar eder o borcu öderdim ve birdaha muhatap olmazdım heralde. Su dönem insanlar zor durumda bilemiyorum. Gerçi ben arkadaştan borç almam kendi ailemden almisimdir ama hayat bu ne olacağı belli olmuyor. Bir gün sizde borç istemek zorunda kalabilirsiniz.

Ben istedim baska arkadasımdan ve geri de odedim o sormadan... bana su kadar verebilirim dedi verdi ama ertesi gunu msj atıp su kadar daha ver demezdim...bana yapılan bu...2.defa vermedim diye de iletişim kesti üstelik

Hayır, tutuşmuşsunuz. Aynı ay içerisinde “Sen öde, sonra hesaplaşırız’’ muhabbetine girmişsiniz, borcunuzdan düşürmeye çalışmışsınız. Parası olmadığı belli zaten. Kara kara düşünmeye başlamışsınız paranız gitti diye. Belli ki bunu da arkadaşınıza hissettirmişsiniz. Birinin telefon faturası en fazla ne kadar olabilir ki? Ben konuşma+sms+internete aylık 40 lira ödüyorum. Belki o kişi de ondan esirgemiyordur, o da önceden arkadaşınızın başka bir şeyini ödemiştir, aralarında paranın lafı geçmiyordur vs. Ne kadar abartmışsınız bir telefon faturasını.

Oruç tutarken ayılıp bayılanlara dayanamıyorsan tutma muhabbeti yapılır ya hani, siz de dayanamıyorsanız borç vermeyin kimseye.

Bakın hanfendi banlanmak istemiyorum
Polemiğinizi baska yerde yapsanız
Yeni çıktım bandan

Ben istedim baska arkadasımdan ve geri de odedim o sormadan... bana su kadar verebilirim dedi verdi ama ertesi gunu msj atıp su kadar daha ver demezdim...bana yapılan bu...2.defa vermedim diye de iletişim kesti üstelik
vermediğiniz pek iyi olmuş kimse kusura bakmasın
4000 tl yi insanlar nasıl istiyor yaa ben olsam kardeşimden bile isteyemem
kredi çekerim çekebiliyorsam

isteyin kalan paranızı da.. bir daha kimseye borç morç vermeyin

vermediğiniz pek iyi olmuş kimse kusura bakmasın
4000 tl yi insanlar nasıl istiyor yaa ben olsam kardeşimden bile isteyemem
kredi çekerim çekebiliyorsam

isteyin kalan paranızı da.. bir daha kimseye borç morç vermeyin

4-5 bin dedi isterken...Sanki para basıyorum..Üstelik son zamanlarda masraflarım olduğunu da biliyordu...2bini de fedakarlık ederek verdim aslında ama hemen arkasından iletişimi kesti ottan bi bahaneyle

Sağol beni anlamışsın linç edenlerin aksine

Paranızı alana kadar siyasetinizi koruyun.
Paranızı aldığınız gibi iletişimi kesin.
İnşallah 1000 TL üzerine yatmaz.

Sizi haksız görenleri de anlamıyorum.
Başkasının telefon faturasını jet hızıyla ödesin sizin paranıza gelince param yok desin.

Sizden parayı ne kadar bı süre için istedi?

Haklisiniz cunku size bi borcu verken baskasinin faturasini odemis e hani paran yoktu once borcuna sadik kal sonra don kisotluk yap sorumsuz davranmis sizde iskillenmissiniz dogal olarak.Bu devirde para kazanmak cok zor insanlar 5 tl nin hesabini yapar hale gelmis tabiki sizin paraniz da kiymetli. Bi de avını süzer gibi maasinizi sormus ona gore ekstralari olacakti heralde:)
Ocaga kadar vermezse sıkıstım bende faturalarim var vs bahane uydurun alin paranizi. Sonrasinda size tesekkur etmezse ona gore arkadasliginizi gozden gecirirsiniz. :)
Benimde vardi oyle bi arkadasim 7 bin tl estetige oderken benden taksi parasi, bi baskasina alacagi dogum gunu parasi isterdi BORC olarak :)) uyandim ve arkadasligimi hemen kestim. Arkadaslik zor zamanlar icindir ama hastalik saglik soz konusu degilse kimse kimsenin sorumsuzlugunu cekmek zorunda degil.

Paranızı alana kadar siyasetinizi koruyun.
Paranızı aldığınız gibi iletişimi kesin.
İnşallah 1000 TL üzerine yatmaz.

Sizi haksız görenleri de anlamıyorum.
Başkasının telefon faturasını jet hızıyla ödesin sizin paranıza gelince param yok desin.

Sizden parayı ne kadar bı süre için istedi?

Aralık ayında odeyeyim sana demişti
Zaten istemeden once iletişimi kesmişti baska sebepten

Haklisiniz cunku size bi borcu verken baskasinin faturasini odemis e hani paran yoktu once borcuna sadik kal sonra don kisotluk yap sorumsuz davranmis sizde iskillenmissiniz dogal olarak.Bu devirde para kazanmak cok zor insanlar 5 tl nin hesabini yapar hale gelmis tabiki sizin paraniz da kiymetli. Bi de avını süzer gibi maasinizi sormus ona gore ekstralari olacakti heralde:)
Ocaga kadar vermezse sıkıstım bende faturalarim var vs bahane uydurun alin paranizi. Sonrasinda size tesekkur etmezse ona gore arkadasliginizi gozden gecirirsiniz. :)
Benimde vardi oyle bi arkadasim 7 bin tl estetige oderken benden taksi parasi, bi baskasina alacagi dogum gunu parasi isterdi BORC olarak :)) uyandim ve arkadasligimi hemen kestim. Arkadaslik zor zamanlar icindir ama hastalik saglik soz konusu degilse kimse kimsenin sorumsuzlugunu cekmek zorunda degil.

Evet maaşımı öğrenmeye çok çalıştı...
Lafın arasında hatta çaktırmadan dolaylı yoldan sordu ama yemedim söylemedim hiç...
Ben ona asla sormam maaşını ama 2 elemanla dükkan çeviren birisi 2bin tl ile toparlanmaz yani kötüyse işler...

Başkasının faturasını yanımda ödemeseydi bari

Evet maaşımı öğrenmeye çok çalıştı...
Lafın arasında hatta çaktırmadan dolaylı yoldan sordu ama yemedim söylemedim hiç...
Ben ona asla sormam maaşını ama 2 elemanla dükkan çeviren birisi 2bin tl ile toparlanmaz yani kötüyse işler...

Başkasının faturasını yanımda ödemeseydi bari

Bugün ayın 24u

Geldi mi borcun diğer yarısı

Demekki samimi degilmissiniz zaten yoksa gerçek arkadaşınız olsaydı bu kadar gözünüze batmazdi.

Tutuşmuyorum da mesele şu ; yanımda anında birinin tel faturasını ödemesi
Bir de 4000tl isteyip o kadar veremem deyip 2000tl verdim, verebileceğimi verdim yani...ama ertesi günü beni arayıp hastane masrafımı odeyemedim su kadar eksik kaldı verir misin demesi....Veremeyeceğimi soyledim, neyse bi şekilde hallederim deyip duygu sömürüsü yapması...Zaten son verebileceğimi vermiştim sonra ben de zor duruma düştüm..Benden cok daha fazla değer verdiği erkek kankası vardı, ablası var vs...

Ve ben istemeden once de benle iletişimi kesmesi
Buna kızdım ve istedim madem hem sana yardım ettim hem konusmuyor diye düşündüm...Ben isteyince de aramızda bu mu yani parayı verince bitecek mi dedi...ben de sen önceki ufak bi meselesen iletişimi kestin kırgınım sana dedim...o da bana kırgınmış ve birdaha yazmadı zaten
Ama siz teklif etmişsiniz yapabileceğim bir şey varsa yapayım diye. İlk mesajınızda öyle yazıyordu.

Çok tuhaf arkadaşlık ilişkileri var. O sizden borç istiyor, hastane masrafını istiyor, onun başka bir arkadaşı arayıp, kızının telefon faturasını ödemesini istiyor. Fazla para ilişkisi var herkesle. Çok yakın arkadaşlarım var 20 yıllık fln, aramızda daha bir kere bile , para, borç gibi meseleler olmadı.

İkincisi de benim evimde bi usta çalışıyordu ve malzeme eksik çıkınca acilen alınması gerekti. Ben de işyerindeyim, gidemiyorum, uzak biyerdeyim..Benim için gidip alabileceğini söyledi, 500tl idi, ben de sen verir misin sonra hesaplaşırız dedim...Yani borçtqn düşersin gibisine..Borcumu hatırlatmana gerek yok, şu an Veremem dedi ben de aldığı yere borçlanarak sonra ricayla halletmek zorunda kaldım
Bence bu yanlış. Birden birini arayıp 500 TL yi öde denilmez, insanlık hali hazır olur olmaz, borcunu biliyordur da sürekli hatırlatmak hoş değil ki daha 2 ay olmuş. Bi benzeri başımıza geldi ve çok gücenmiştim. Borç aldığım kişi akrabamdı. Maddi durumu da iyiydi, Birden aradı hastanedeyim gel diye, neyse özel bir hastaneydi gittim hasta ziyareti niyetiyle, üzerimde hiç para yok dedi önce hiç kötü düşünmedim benim üzerimde o an kartla mı ne ödemiştim. Sonra jeton düştü haftasına verdiği borcu bu yolla isteme gereği duymuştu. Bu tarz emrivakiler hakikaten insanı zor duruma sokabiliyor. Madem böyle hiç borç verilmemesi daha iyi. (Tabii ki maddi durumu iyi olan birinin özel hastaneye gelirken tedavi ücretini üzerinde taşımaması garipsenecek bir durum bu yüzden jeton düştü dedim umarım fesatlık değildir. ) Birinden borç istemek o an en kötü şey acil bir masraf çıkıyor ufak tefek de olsa isteyebiliyoruz ama öyle herkesten de borç istenmez benim akrabam dediğimin de öyle hatrımın geçtiğini düşünürüm çünkü ona karşı vefakarlıklar yardımseverliklerde bulunmuşumdur. Muhtemelen arkadaşınız da sizden borç istemeden evvel aranızdaki hatır ilişkisinin farkındadır. Hâl böyle iken geri ödemeyi acele bir biçimde istemeniz hoş olmamış.

Back
X