borçla evlenilir mi?

akasya22

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2010
3.902
0
0
İstanbul
arkadaşlar ben nişanlıyım.kısmetse bir kaç ay sonra düğün var. çeyizimi tamamlamaya çalışıyorum.:52:
.bazı eksiklerimi peşin alıyorum bazılarını da kredi kartına taksitle alabiliyorum ancak.evlendikten sonra çalışacağım.taksitlerimi ödeyebilirim. kafamda tek soru:59: var ilerde bu sorun olurmu mesela yatak odamın birazını peşin verip gerisini taksitle evlendikten sonra ödesem?? aileme bırakmak istemiyorum borçlarımı bir yandan da çekiniyorum açıkçası.benim durumum da olan var mı. ne tavsiye edersiniz

borçsuz düğün olmuyor ne yazıkki
madem çalışacakmışsın ödeyeceğine inanıyorsan
sorun olacağını sanmam
aşırıya kaçmadığınız sürece taksitle kolaylıkla ödenir

ailenin durumu varsa yardım almaktan çekinme bence.. ayıp bir durum değil ki bu. bak ikilemde kalıyorsun,korkuyorsun. ama durumu yoksa kendi başının çaresine bakacağın bir planın olsun. programlı ilerlersen bence borç altında kalmazsın.bir de elzem olanları al, diğerlerini borçların bittikçe alırsın. borç yükü altında kalmaktansa biraz eksikle idare etmek daha mantıklı bence..

offf kızlar aynı dert bende de var nişanlımın maddi durumu iyi değil bütün borçlar bize kalcak napcaz bende kara kara düşünüyorum vallahi :43:

Canım bende aynı durumdayım şuan nişanlıyım bi kaç aya evleniyorum ama borçsuz bişey olmuyor malesef mecburen borca gireceğiz ancak tabi aşırıyada kaçmamak lazım sonradan ödemesi zor olur çünkü. Zaten şimdi bi moda olmuş gidiyor erkek tarafı bişeye karışmıyor herkez kendi başının çaresine bakıyor ALLAH yardımcımız olsun.

borcsuz evlilik kesinlikle olmuyorrr borc olmadan yuva kurulmuyo mutlaka oluyor yani ödeyebileceginize inaniyorsaniz sorun yok bu arada simdiden kolay gelsinnn gercekten cok zor...

evet nişanlımda herşeyi borçla alıyor ama ben çeyiz yapıp hemde evlendikten sonra ödersem laf söz olmasından çekiniyorum.

Arkadaslar beyaz asyalar . salon takimi ne kadara mal oluyor .. Hasaplayaniniz var mi ? Biz de yeni ev kuracagiz inasllah mayis ayinda .....Ama gozum korkuyor ne kadar tutar diye ....

Arkadaslar beyaz asyalar . salon takimi ne kadara mal oluyor .. Hasaplayaniniz var mi ? Biz de yeni ev kuracagiz inasllah mayis ayinda .....Ama gozum korkuyor ne kadar tutar diye ....

alacağınız şeylerin kalitesine bağlı
2000 ytl mobilya var 5000 ytl var
ilk başta herşeyi almanıza gerek yok sadece acil ihtiyaçlarınız alın

canım benm, ablamda geçen yıl evlendi.ablam çalışyordu,halada çalışıyor.neyse o da senin gbii hepsini kendisi almaya çalıştı.tabi annemlerde yardım etti.ama bu çeyiz düzmek çok zor bir şey hiç eksik bitmiyor.ablama kocası nişanlıyken "borçsuz gel,evlenince ben borç ödeyemem"demiş.biz çok bozulmuştuk açıkcası.zaten herşeyini tamamladık Allahın izniyle.fakat ablama borçsuz gel diyen enişte beyin borcunu ödemekten artık ablama gına geldi.neyse ki artık borçları yani eniştemin borcunu ödediler.yani ikinizde çalışırsanız sorun olmaz,halledersiniz.bu zamanda zaten evlenmek çok zor.nişanlınla konuşş,fikirlerini söyle aileme yük olmak istemiyorum ilerde sorun olur mu de.hesaplayanınız var mı ne kadara mal oluyor demişsin,misafir odası hariç(misafir odasnı erkek tarafı yaptı)30.000 tl civarı yani eski parayla 30 milyarı bulmuştur.(perdesi, oturma grubu, yatak odası, mutfak eşyaları ıvırlar zıvırlarr ....).Allah yuva yapanlara yardımcı olur,bunları düşünerek moralini bozma üzülme.inşallah bir yastıkta kocarsınızz ve çok mutlu olursunuz:)darısı benim gibi bekarların başına artıkk:1:

Borc yıgıdın kamcısıdır derler
Bız evlenırken herseyı borcla aldık hatta dugunden sonra kapadık cogunu odeme yapmadan almıstık.Bır sene taksıt odedık. Bu sefer taksıtler bıtınce hazır taksıtler bıttı sıkbogaza alıstık sunun taksıdıne gırelım moduna gırdık esımle :7:

canım benm, ablamda geçen yıl evlendi.ablam çalışyordu,halada çalışıyor.neyse o da senin gbii hepsini kendisi almaya çalıştı.tabi annemlerde yardım etti.ama bu çeyiz düzmek çok zor bir şey hiç eksik bitmiyor.ablama kocası nişanlıyken "borçsuz gel,evlenince ben borç ödeyemem"demiş.biz çok bozulmuştuk açıkcası.zaten herşeyini tamamladık Allahın izniyle.fakat ablama borçsuz gel diyen enişte beyin borcunu ödemekten artık ablama gına geldi.neyse ki artık borçları yani eniştemin borcunu ödediler.yani ikinizde çalışırsanız sorun olmaz,halledersiniz.bu zamanda zaten evlenmek çok zor.nişanlınla konuşş,fikirlerini söyle aileme yük olmak istemiyorum ilerde sorun olur mu de.hesaplayanınız var mı ne kadara mal oluyor demişsin,misafir odası hariç(misafir odasnı erkek tarafı yaptı)30.000 tl civarı yani eski parayla 30 milyarı bulmuştur.(perdesi, oturma grubu, yatak odası, mutfak eşyaları ıvırlar zıvırlarr ....).Allah yuva yapanlara yardımcı olur,bunları düşünerek moralini bozma üzülme.inşallah bir yastıkta kocarsınızz ve çok mutlu olursunuz:)darısı benim gibi bekarların başına artıkk:1:

teşekkürler canım.içimi rahatlattın.biri bana dua edince çok mutlu oluyorum. :34:darısı başına :16:

nişanlında borç yapıyorsa ailesi katkı yapmıyorsa senin çekinecek bişeyin yok ki.

artık yeni adet çıktı diyor ya yukarda arkadaş haklı. şimdi erkek tarafı kılını kıpırdatmıyo.herşeyi biz ödeyeceğiz düğünde takılanlara ve düğün sonrası çalışmamıza güvenerek bişeyler yapıyoruz

Hiç canınızı sıkmayın,genelde herkes borçla evlenir,
bizde evlenmeden önce kendimiz aldık herşeyimizi,
düğünden sonrada ödedik,ufak tefekleride evlendikten sonra aldık ve ödedik,
Allah can sağlığı,ağız tatlılığı versin,herşey yoluna girer,
bu güzel günlerinizi bunları düşünerek geçirmeyin derim...
gerçekten Rabbim evlenen yardım ediyor,sizinde Allah
yardımcınız olsun...

Son düzenleme:
teşekkürler canım.içimi rahatlattın.biri bana dua edince çok mutlu oluyorum. :34:darısı başına :16:

rica ederim canım benm ne demek her zman dua ederim:)sende benm için dua et:)birde konya ve çevre illerde hep erkek tarafı yapıyormuş her şeyi,çeyizden tut takılara kadar.kız sadece eşyalarıyla çıkıp gidiyormuşş duyduğum kadarıyla ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum ama.iç anadolu tarafından mı evlensek ne ypsak:):):):1::1:

Son düzenleme:
artık yeni adet çıktı diyor ya yukarda arkadaş haklı. şimdi erkek tarafı kılını kıpırdatmıyo.herşeyi biz ödeyeceğiz düğünde takılanlara ve düğün sonrası çalışmamıza güvenerek bişeyler yapıyoruz
bu tip ailelere o kadar kızıyorum ki...
madem hepsini bareber ödeyeceksiniz hiç kasma yani.

rica ederim canım benm ne demek her zman dua ederim:)sende benm için dua et:)birde konya ve çevre illerde hep erkek tarafı yapıyormuş her şeyi,çeyizden tut takılara kadar.kız sadece eşyalarıyla çıkıp gidiyormuşş duyduğum kadarıyla ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum ama.iç anadolu tarafından mı evlensek ne ypsak:):):):1::1:

Allah Allah benim kocam konyalı, yok öyle bişey:27:
biz yatak odası ve mutfağı yaptık gerisini onlar yaptı.

Back
X