borçla evlenilir mi?

bu tip ailelere o kadar kızıyorum ki...
madem hepsini bareber ödeyeceksiniz hiç kasma yani.

Allah Allah benim kocam konyalı, yok öyle bişey:27:
biz yatak odası ve mutfağı yaptık gerisini onlar yaptı.

artık herkes işine geleni yapıyor. adet falan kalmadı. arayıp sormuyolar bile ama iş karıışmaya gelince ilk başta ama aileler :52:

Borçsuz pek evlenen yok gibi... önemli olan huzurla yuvanız için aldığınız eşyalarınızın borcunu ağız tadıyla sorunsuz ödeyebilmek... Ama kesenizi bilerek çok fazla açılmadan... isteklerinizi kontrol ederek... herşey olur zamanla... mutluluklar dilerim şimdiden..

biz eşimle kredi çektik herşeyimizi kendimiz aldık hallettik. ikimizde çalışıyoruz ödedik bitti çok şükür. hem para biriktircem diye de ayrı kalıp sıkıntı çekmedik. allah sağlık versin çalışıken ödeniyor bir şekilde.

Kizlar normal düzeyde bir hayat sürdürenlerin borcsuz evlendiklerini hic gördünüzmü? Ne bileyim yani benim gerek türkiyede gerek avusturyada evlenenlerin mutlaka ya bir taksiti olur ödenmesi gereken yada kredileri olur. Bu yüzden borcsuz evlenmek mümkünmü diye düsünmüyor degilim hani. :44:

ah be canım,taksıtsız evlenmek mumkun mu bu devırde...
eskıden nakıt alıyorum dedıgınde bı ındırım falan yaparlardı sımdı o da yok..eskıden bende kart kullanmaz nakıt alırdım herseyı,daha avantajlı olurdu ama sımdı oyle mı..sımdı nakıt aldıgımda kendımı enayı gıbı hıssedıyorum resmen..
bızım de en buyuk hayalımız taksıtsız evlenmek..ama mumkun olabılecegını sanmıyorum maalesef..

Kizlar normal düzeyde bir hayat sürdürenlerin borcsuz evlendiklerini hic gördünüzmü? Ne bileyim yani benim gerek türkiyede gerek avusturyada evlenenlerin mutlaka ya bir taksiti olur ödenmesi gereken yada kredileri olur. Bu yüzden borcsuz evlenmek mümkünmü diye düsünmüyor degilim hani. :44:

vallahı bırak normal bır hayat surenlerı,luks hayat suren para derdı olmayan ınsanlar bıle taktısle evlenıyorlar..benım cevremde...

vallahı bırak normal bır hayat surenlerı,luks hayat suren para derdı olmayan ınsanlar bıle taktısle evlenıyorlar..benım cevremde...

kim borçsuz evleniyor ki ?

Dimi kizlar bende öyle düsünüyorum. :44: Ama önemli olan sanirim yinede cok fazla fuzuliye masraf yapmamak. Tabi ki dikkat etmek gerekiyor neye cok neye az para verildigine. Ama borca girmeden evlenebilenler cok cok az sanirim. :nazar:

off ya çok zor iş bu evlilik. baba evi ne güzel. kimsenin sorumluluğu sende değili kira ödemiyorsun bişe yapmıyorsun. evlilik çok zorr:19:
ama cnm eğer çalışcaksan hiçbi problem olcağını düşünmüyorum. hem sor bakalım müstakbel eşine o alcağı eşyaların borcunu evlendikten sonra ödemeyecek mi sanki???

valla şöyle söyleyeyim benim eşimin ailesi tv,buzdolabı,çamaşır makinası ve setüstünü aldı ama düğünden sonra parasını bizden çatır çatır aldı :1: babamsa kredi aldı benim düğün ve nişan için..sırf bu yüzden düğünden sonraya çok borcumuz kaldı bizim 1 sene oldu hala kendimizi toparlayabilmiş değiliz..ben şimdiki aklım olsa epey azaltır borçları öyle evlenirdim diyorum eşim tam tersi ben bekleyemezdim diyor.ama ALLAH bütün evleneceklere yardım etsin,gerçekten çok zor :52:

nore sende haklisin tabi ki ama iste erteleye erteleye nereye kadar? Bende cok fazla beklemek istemiyorum cünkü herhalükarda maddi yönden sIkinti olacak. Hem Allah büyük. Tasin suyunu cikariz borclarin üstesinden gelinir. Yeter ki yuvamizda huzur olsun mutluluk olsun sevgi ve saygi olsun degilmi. :61:

nore sende haklisin tabi ki ama iste erteleye erteleye nereye kadar? Bende cok fazla beklemek istemiyorum cünkü herhalükarda maddi yönden sIkinti olacak. Hem Allah büyük. Tasin suyunu cikariz borclarin üstesinden gelinir. Yeter ki yuvamizda huzur olsun mutluluk olsun sevgi ve saygi olsun degilmi. :61:

canım beni yanlış anlama ben şimdi evlenme demiyorum,ama öyle zaman geliyodu ki birbirimize çatıyoduk biz...ama birşeyleri beraber yapmak o evi karı kocanın kurması kadar da güzel hiçbirşey yok...
allah yardımcınız olsun,mutluluğunuz saygı ve sevginiz hep baki kalsın canım...

canım beni yanlış anlama ben şimdi evlenme demiyorum,ama öyle zaman geliyodu ki birbirimize çatıyoduk biz...ama birşeyleri beraber yapmak o evi karı kocanın kurması kadar da güzel hiçbirşey yok...
allah yardımcınız olsun,mutluluğunuz saygı ve sevginiz hep baki kalsın canım...

Yok yok kesinlikle yanlis anlamadim :71: Biz zaten henüz evlenmiyoruz bir bucuk yada iki senemiz var önümüzde. Elimizden geldigincede birikim yapmaya calisiyoruz. Amin canim insaAllah cümlemize. :61:

Borcsuz evlenen mı var ki?
Aşırı olmadıkca,iş garantın oldukca ve tum borclarını planla yaptıkca sorun olmaz sanırım.
Karsı taraf herseyı anne baba olarak yapmıs olsaydı belkı o zaman ılerıde bı takım seylerı konu ederlerdı.
Ama onlarda da durum aynı ıse el bırlıgı ıle cıft olarak sızde hayatınızın ıhtıyaclarını öder gıdersınız.
Yeterkı gonuller bır olsun...
Omur boyu huzur ve mutluluk dılegı ıle...

5 lira ile evlenilmez D:
borç ödemek için mi evlenicem ayol
ne o sevdiğim adamlayım ama borç harç k.valideler görümceler bizi bitirip tuketcek... amaaan sıkıcı
rahatımı bozamam şükür ki evlenirkende bozmadım tum ev esyam vardı zaten. karşı taraf bana ne istediğimi sordu sadece
keyfimi bozup gitmedim bile ne alırsanız değiştirme kapıdı alın dedim hepsi o :D
sadece evlendikten kısa bi sure sonra işsiz kaldık ikimizde o dönem bocumuz vardı şükür o da yok şimdi biriktiriyorum
benim tek şikayetim eşim hala tek alyansım var bana bi tek taş alamadı:D hedefimdeki parayı biriktireyim sonra takside sokcam onu :23: ödesin sefil fare

Ben olsam borçları bitirir öyle evlenirdim.
En güzel gezip tozacağım zamanları borç ödemekle geçirmek yerine huzurlu olurum.
Evlilik acil değilse beklenebilir diye düşünüyorum

Back
X