Borçlar biter mi

aslinda odeyebileceginden biraz daha az taksite girmek gerekiyor,
yoksa boyle insan cok bunalabiliyor,
yine de ev icin yapilmis bir borc, icinizi ferah tutun.

Ama bu ev borcunuz bittikten sonra da esinizi kisitlayin,
bir daha borca girecekse bile sizi bunaltmayacak miktarlar olsun.
yoksa insan borc odemeli sisteme alisinca ev biter, araba alir, o biter evini yeniler falan derken hayat bu sekilde hep stresle gecer.

Ev kirası vermek yerine eve veriyorsunuz. Bunu bir borç değil ihtiyaç olarak görebilirsiniz. Açıkçası atamam olduğu ilk aylarda ya ev, ya arsa almayı planlıyorum. Çünkü başka türlüsü zor bu hayatta.

Evet haklısınız aynen bende eşime diyorum açılmak yok bu kadar diye

Evet öylede stresli geçiyor biraz

Öyle cidden stresli. Ancak hayatta bazı şeylere kavuşmak için sabır sınırlarımız zorlanıyor, bir şeylerden feda etmek durumunda kalıyoruz. Özel bir yerde çalışırken kpss için ayrılmak durumunda kaldım. Eşimin maaşı da yüksek değil. Ama ileride daha rahat bir yaşam için mecburen biraz fazla sıkıyoruz kemerleri.
Elbet geçecek bugünler rahata kavuşacağız.

İnşallah

Hem karnım doysun hem pastam dursun olmuyor. Evlenir evlenmez borca girer evlenir evlenmez çocuk yaparsanız üstüne çalışmayı da düsünmezseniz daha yıllarca borç ödersiniz. Ev almak icin ideal yas 35-45 arası. Kira vermek yerine eve veriyoruz deniyor ama kiraya 1 yılda 20 bin veriyorsanız eve 1 yılda 40 bin veriyorsunuz. Bunun yerine genc yaslarda kendini sıkmadan birikim yapıp maddi olarak düzlüğe geçince ev almalı

Çocuğunuza kim bakıyor benim bakacak biri yok
Kreşe gidiyor. Gelişimi için de çok güzel etkileri oldu çünkü benimleyken fazla etkinlik vs yaptiramiyordum. 3 yaşına bu ay girdi ve resimdeki gibi çizgi çiziyor :)
3 yaş artık sosyalleşmesi gereken yaş. Geçen yıl ben de çok üzülüyordum küçük olduğu için ama 3 yaş kreş için güzel bir yaş.

Eklentiler

• IMG-20200914-WA0008.webp
    22,5 KB · Görüntüleme: 30
Kredi ile alındığı için kredi süresince ödenen miktarında hakkı var.

Tam pandemi öncesi ev almıştık altın borcu var artı lüks aracımızı satmıştık lüks araç fiyatı 2 ye katladı altında nerdeyse 150 bin fark attı nerden baksanız 300 bin zarardayız ama napalım nasip herkesin imtihanı bişeyler maddi olsun ödenir halledilir sağlık sıhhat birlik olsun gerisi boş sıkmayın canınızı

Çok haklısınız bizde 7 binlik bileziği 30 bin olarak ödeyeceğiz

Bu kadar sıkışıyorsaniz ya işten cikmayacak ya da çocuğu erteleyecektiniz , birçok anne çocuğunu kreşte ve bakicida büyütüyor siz de büyütebilirsiniz. Çocuğum küçük calisamam bana göre sadece bir bahane.

Bitiyordur herhalde yani bitsin çünkü.
Borca girmeden olmuyor ama borclanmadan olmuyor butceye göre. Borç yapmayınca da sayiyorsun yerinde.

Sizde çalışabılırsınız.Burdakı çogu bayan boyle yapıyor.Sende yapabılırsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…