borçlardan çok yoruldum.

Camelwhite

Guru
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2011
4.563
1.380
333
çalışıyorum kendime göre iyi bir maaşım var fakat elime tek kuruşum kalmıyor 18.000 tl borcum var. hepsi ailemin sayesinde onlara aldığım ev eşyaları, aileme yaptığım harcamalar, kredi borçları,kredi kartları artık çok yoruldum :(
evlenmek istiyorum fakat kendim için evliliğe ayırabileceğim tek kurusum yok. bu yüzden evliliği de erteliyorum. :( kız kardeşim evli,ailem onlar için hem kredi çekti hem de bizim kiradaki evimizin kirasını kız kardeşim alıyor. bugün annemle konuştum ya kirayı alayım ya da bana kredi çekin dedim.( ben çekemiyorum artık kendim için kredi) fakat cevabı olumsuz oldu. herşeyi yapan ben, üvey evlat muamelesi gören yine ben.
bu durum işime de yansıyor. borçlardan dolayı işime konsantre olamıyorum, çalışamıyorum. kapana kısılmış gibi hissediyorum. tek istediğim şu borçlardan da ailemden de artık uzaklaşmak. benim için dua eder misiniz :(

Bir aile nasıl kıyıyorda bu kadar borcun altına sokuyor yavrularını...
Allah Allah...

Ailende olsa hazıra alıştırmayacaksın
Her evlada eşit olunmalı
Ona çekilen kredi sana da çekilmeli
1 kira varsa o kira iki evlada da bölüşülmeli

18.000 cok bir borc degil
bukadar kafaniza takmayin
biran önce ödemeye calisin bitirdikden sonrada birdaha borc yapmayin HIC KIMSE ICIN

ailenin sana garezi ne peki niye bu adaletsizlik o evlatsa sen de evlatsın

diğer kardesin prenses sen köle oh ne ala bu nası bi vicdan
ödemelerinizi yapılandırıp daha uzun vadeye yayamaz mısınız
belki biraz rahatlarsınız

bunun için bankalara başvuruda bulundum . yapılandırmak istiyorum fakat ödemelerim gecikmeye düştüğü için bankalar kredi vermiyor bana. bu yüzden ailemden kredi çekmelerini istemiştim. tek bir yerden ödemem daha kolay olur diye. onlar da bana olumlu yaklaşmadılar.

Bir insanın ailesine yaptığı şeyleri dillendirmesini anlayamıyorum... Kız kardeşiniz evlenirken ailenizde tonla para vardı da yine de size mi kredi çektirdiler. Yokmuş demek ki, evlatları olarak sizden yardım istemişler. Borçlarınızı ödeyerek bundan sonra kendiniz için birikin yapabilirsiniz. Ama ailenize yaptığınız şeyleri böyle dile getirmeniz hiç hoş değil bence. Üstelik bekarsınız henüz, evli olsanız çocuğunuzun rızkından verseniz anlayışla karşılanabilir ama, açıkçası bu durum bana pek hoş gelmedi. Kendi fikrim tabi ki.

18 bin asgari ücret alsanız 1 yılda biter yahu büyük para değil.
5 ayrı kaleme ödeme yaptığımdan dolayı hepsine eksik eksik yatırmış oluyorum. bu durumda hem maaşım gidiyor komple hem de ödenmemiş borçlarım yüzümden telefonla aranıyorum. :( taksitlerin hepsini kapatamıyorum 1 ayda bu daha çok psikolojimi bozuyor.

bunun için bankalara başvuruda bulundum . yapılandırmak istiyorum fakat ödemelerim gecikmeye düştüğü için bankalar kredi vermiyor bana. bu yüzden ailemden kredi çekmelerini istemiştim. tek bir yerden ödemem daha kolay olur diye. onlar da bana olumlu yaklaşmadılar.

Sende bundan sonra onlara olumlu yaklaşma.
Bu kadar çırpınırken nasıl kayıtsız kalıp olumsuz cevap verebiliyorlar inanılır gibi değil.

Eve faturalara, mutfağa, ektra giderlere karışmıyorum artık diye çek resti.
Borç bitene kadar kuruş çıkmasın senden.
Söylenirlerse de insan gibi yardım istedim sizden umrunuzda olmadım, bu borcu nasıl ödememi bekliyorsunuz başka türlü diye inceden dokundur.

Hızlı para, taksitli avans gibi seçenekleri denedin mi?
Vadeleri kısa oluyor ama kısa sürede ödemiş oluyorsun.

5 ayrı kaleme ödeme yaptığımdan dolayı hepsine eksik eksik yatırmış oluyorum. bu durumda hem maaşım gidiyor komple hem de ödenmemiş borçlarım yüzümden telefonla aranıyorum. :KK43: taksitlerin hepsini kapatamıyorum 1 ayda bu daha çok psikolojimi bozuyor.
Tam nasıl sizin ki bilmiyorum
Ama tek bankada toplasanız nasıl olur ?

Bir insanın ailesine yaptığı şeyleri dillendirmesini anlayamıyorum... Kız kardeşiniz evlenirken ailenizde tonla para vardı da yine de size mi kredi çektirdiler. Yokmuş demek ki, evlatları olarak sizden yardım istemişler. Borçlarınızı ödeyerek bundan sonra kendiniz için birikin yapabilirsiniz. Ama ailenize yaptığınız şeyleri böyle dile getirmeniz hiç hoş değil bence. Üstelik bekarsınız henüz, evli olsanız çocuğunuzun rızkından verseniz anlayışla karşılanabilir ama, açıkçası bu durum bana pek hoş gelmedi. Kendi fikrim tabi ki.
hanfendi benim sorunum şu. varsa ikimize olmalı yoksa ikimize de olmamalı. ordaki tavır beni daha çok üzdü. Allah yardım ettiği sürece ben bu borcu ödeyeceğim zaten. sadece insan ayrımı yapılması zoruma gidiyor.

5 ayrı kaleme ödeme yaptığımdan dolayı hepsine eksik eksik yatırmış oluyorum. bu durumda hem maaşım gidiyor komple hem de ödenmemiş borçlarım yüzümden telefonla aranıyorum. :KK43: taksitlerin hepsini kapatamıyorum 1 ayda bu daha çok psikolojimi bozuyor.

Maaşınız ve aylık ödemeniz gereken toplam tutar nedir?

Sende bundan sonra onlara olumlu yaklaşma.
Bu kadar çırpınırken nasıl kayıtsız kalıp olumsuz cevap verebiliyorlar inanılır gibi değil.

Eve faturalara, mutfağa, ektra giderlere karışmıyorum artık diye çek resti.
Borç bitene kadar kuruş çıkmasın senden.
Söylenirlerse de insan gibi yardım istedim sizden umrunuzda olmadım, bu borcu nasıl ödememi bekliyorsunuz başka türlü diye inceden dokundur.

Çok sinirlendim yine.

ben de bu şekilde düşünüyorum artık. insanın ailesi de olsa bazen rest çekmesi gerekiyor.

Hızlı para, taksitli avans gibi seçenekleri denedin mi?
Vadeleri kısa oluyor ama kısa sürede ödemiş oluyorsun.
onların limitleri daha doğrusu benim için önerilen limitleri düşük olduğundan dolayı ihtiyacımu karşılamıyor :(

2.500 tl gelirim var. aylık ödemem gereken miktar geçen ay 3.800 idi. kartlarımın asgari tutarlarını yatırıyorum. bu sefer de kredi ödemelerim kalıyor.

Yani borç azalmıyo aksine hep artıyo.
Şu durumda 1300 ekside değil faizle 2000i buluyo
işyerinden avans alsanız ve ailenize söyleyin haciz gelecek eve artık el atmanız lazım gibisinden

Back
X