Borçlarımdan dolayı bunalımdayım ne yapmalıyım

ecelendinnn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2024
7
0
1
23
Arkadaşlar 2 yıldır çalışıyordum ama çalışırken borç içine girdim ona pahalı hediyeler aynı şekilde kendime alışveriş derken borç içine girdim aileme de söyleyemiyorum ona da ama artık ona söylemek istiyorum bunu nasıl yapabilirim ne şekilde söyleyebilirim evlilik planı yapıyoruz ama o bunlardan habersiz 😔 artık icralık duruma geleceğim için bir şeyler yapmam gerekiyor

Arkadaşlar 2 yıldır çalışıyordum ama çalışırken borç içine girdim ona pahalı hediyeler aynı şekilde kendime alışveriş derken borç içine girdim aileme de söyleyemiyorum ona da ama artık ona söylemek istiyorum bunu nasıl yapabilirim ne şekilde söyleyebilirim evlilik planı yapıyoruz ama o bunlardan habersiz 😔 artık icralık duruma geleceğim için bir şeyler yapmam gerekiyor
“O” diye bahsettiğiniz kişi sevgiliniz sanırım. Neden pahalı hediyeler aldınız? Hadi siz aldınız o niye daha iş hayatı yeni başlamış küçük yaştaki sevgilisinden bu hediyeleri kabul etti? henry cavill falandır umarım adam.

En faizli olanı öde gerekirse ek işe çık maaşın ne kadar

Maaşınız asgari ücret ise fazla, ödemeniz biraz sürer. Ama daha iyiyse kısa bir zamanda kapatırsınız.
Erkek arkadaşınızla konuşun ve borç bitene kadar dışarda gereksiz hiçbir harcama yapmayın. Ne kendiniz için ne onun için.
Ve lütfen ayağınızı yorganınıza göre uzatın.
Seni seviyorum demenin binbir yolu var. Tek yolu pahalı hediyeler değil. İnsan önce işi olmaması durumunda bir süre kendini idare edecek kadar bir birikim yapmalı.

Neden erkek arkadaşınıza pahalı hediye alma ihtiyacı duydunuz? Olduğunuzdan farklı görünmek için mi?Onun standartları yüksek olduğu için mi?( yanlış anlamayın) Elinizde tutmak için mi ? Yoksa alışveriş bağımlılığı mı var?Ailenize söylemek zorundasınız.Ödeme planı yapın, gerekirse ailenizden sadece harçlık alın.Şimdi önlem almazsanız daha zor duruma düşersiniz.

Bu şekilde yakın zamanda konu açan bir başka üye vardı. Borcu 400-500 civarıyken eşine söylememiş ve sürekli faiz binmiş. En son borcu 900 bindi.
Benzer bir durumun içindesiniz.
Erkenden tedbir almalısınız.
Bir daha da kendinizi böyle zora sokmayın. Para yerden toplanmıyor, şu girdiğiniz stres bile çok kötü.

Açık açık durumu anlatın eğer söylemeniz gerekiyorsa. Onun dışında borcunuz halledilmeyecek bir miktar değil. Borcu gizlemek için daha fazla borca girmeyin yeterli. Maaşınızdan biriktirip bir süre kendinizi zorlayarak borçtan kurtulursunuz.

En az 6 ay zaruri harcamalar dışında hiçbirşey almayın. Borcunuzu da yapılandırın . Kumar şu bu şeylere harcamamışsınız. Bu duruma anlayış göstermeyecek adamla da evlenmeyin. Ona harcamışsınız çoğunu zaten.

bir şey soracağım bu bankalar ;" Sizin bir maaaşınız yok, ne kredi kartı" Ya da " Ne bu borç" Demiyor mu ? Asgariyle çalışıp bu kadar yüksek limitli kart veriyorlar mı ?

Back
X