Borçsuz evlenmek olmazmış..

yapmaya çalıştığı şey erkek ailesi üstünlüğü kurmak
gözü tok olan adam ya da her şeyi kendi yapmak isteyen adam kendi ailesinden de kabul etmezdi

Zor şey evlenmek, ya ciddi anlamda birikmiş para falan olacak ya da ailelerin maddi durumu iyi olacak, yardım edecekler falan ancak o şekilde borçsuz harçsız evlenilir, aksi takdirde kredi vs. çekilir o şekilde borçlu evlenilir yani.

Ben mesela kesinlikle evlilik için para biriktirmeyi düşünmüyorum. Evlenmek amaçlı para biriktirmem ben. Yarın öbür gün evlenirim falan diye kendimi sıkamam. Ha başka bir amaçla para biriktiririm belki o ayrı konu. Hayat müşterek, ortak bir yaşam kurulacaksa her iki taraf da eşit ağırlıkta sorumluluk almalı. Hiç kendimi üzmeye değmez valla.

Amin. Ben ille şu an için demedim zaten. Sadece senin erkek arkadaşın bana yüksek egolu, erkekliği içselleştirememiş bir de gözü dışarda geliyor. Allah mutlu etsin borç bir şekilde ödeniyor. Biz iki sene ödedik ben de çalışmıyordum p zaman daha.
Teşekkür ederim Allah herkeside mutlu etsin bende çalışamıcam ilk zamanlar

yapmaya çalıştığı şey erkek ailesi üstünlüğü kurmak
gözü tok olan adam ya da her şeyi kendi yapmak isteyen adam kendi ailesinden de kabul etmezdi
Kirada oturmak istemiyor,ailesinin üç oğlu var hepsine bir ev ayırmışlar zaten o yüzden bu konuda aç gözlü denilmez tek maaşlı olduğumuz için sıkıntı olacağını düşünüyor en azından kira öder gibi kendi evimizi yapalım diyor

Kirada oturmak istemiyor,ailesinin üç oğlu var hepsine bir ev ayırmışlar zaten o yüzden bu konuda aç gözlü denilmez tek maaşlı olduğumuz için sıkıntı olacağını düşünüyor en azından kira öder gibi kendi evimizi yapalım diyor

tapusu sizin adiniza olacak mı peki

Birliktemi yaptınız peki herşeyi
Biraz biz çoğunlukla aile desteği.benim evim vardı tadilatını babam yaptırdı mesela. Daha sonra onu sattık üzerine ekledi başka ev aldık. Eşimin ailesi de destek oldular. Ama görümcemin borçlu oldu her şeyi ikisi yaptılar ve evlilikleri çok fazla yıprandı ilk 2 sene para muhabbetinden

Bizde borçlu evlendik. Ailelerden tek kuruş almadan, kendi imkanlarımız doğrultusun da ve de ailelerin isteklerini de gerçekleştirerek evlendik. Evlendikten 2- 3 sene sonra borcumuz bitti. Hiç de aman aman sıkıntı yaşamadık. Ayağımızı yorganımıza göre uzattık.. Tatillere de gittik, kendimizden de sıkmadık.. Üstüne üstlük biz kiracıyız. Anamızdan babamızdan da ev bark kalma gibi bir durum yok..
Sizin tabirinizle bizim ölmemiz gerek..

Zor şey evlenmek, ya ciddi anlamda birikmiş para falan olacak ya da ailelerin maddi durumu iyi olacak, yardım edecekler falan ancak o şekilde borçsuz harçsız evlenilir, aksi takdirde kredi vs. çekilir o şekilde borçlu evlenilir yani.

Ben mesela kesinlikle evlilik için para biriktirmeyi düşünmüyorum. Evlenmek amaçlı para biriktirmem ben. Yarın öbür gün evlenirim falan diye kendimi sıkamam. Ha başka bir amaçla para biriktiririm belki o ayrı konu. Hayat müşterek, ortak bir yaşam kurulacaksa her iki taraf da eşit ağırlıkta sorumluluk almalı. Hiç kendimi üzmeye değmez valla.
Kesinlikle haklısınız ama bence yinede siz para biriktirin illa evlenmek için değilde zor zamanlar için falan,eskiden kolayca evlenilirmiş şimdi hayat zor

borclu borcsuz evlenmek problem degıl de aılen destek olmak ıstıyorsa bunu toplumsal cınsıyetcılık olarak algılayıp sizi aşağılayacak sekılde kayınpederinin arabasına bındırdım demem demesı cok yanlıs yanı

borclu borcsuz evlenmek problem degıl de aılen destek olmak ıstıyorsa bunu toplumsal cınsıyetcılık olarak algılayıp sizi aşağılayacak sekılde kayınpederinin arabasına bındırdım demem demesı cok yanlıs yanı
Bilmem arada ince bi çizgi var bence öbür türlüde gözü malda mülkte olunuyo

Bizde borçlu evlendik. Ailelerden tek kuruş almadan, kendi imkanlarımız doğrultusun da ve de ailelerin isteklerini de gerçekleştirerek evlendik. Evlendikten 2- 3 sene sonra borcumuz bitti. Hiç de aman aman sıkıntı yaşamadık. Ayağımızı yorganımıza göre uzattık.. Tatillere de gittik, kendimizden de sıkmadık.. Üstüne üstlük biz kiracıyız. Anamızdan babamızdan da ev bark kalma gibi bir durum yok..
Sizin tabirinizle bizim ölmemiz gerek..
Böyle örnekler duymak güzel ben biraz müsrifim siz tasarruflusunuz sanırım, bunu öğrenmem lazım

İyi akşamlar hanımlar yaklaşık 6 aydır nişanlıyım ev işleri falan konuşulmaya başlandı,nişanlımın babasının işleri bu sıralar kötü adam baya üzgün, nişanlımda işleri düzelene kadar herşeyi ben yapıcam düzelirse babamda yardım eder diyo,babası bi ev veriyo tadilat 30 bin falan tutarmış nişanlım kaba bi hesap yaptı,e bunun daha mobilyası var beyaz eşyası var..Babamda bize bi ev vermek istiyo içi tadilat gerektirmeyen ama nişanlım bunu kesinlikle kabul etmiyo borçsuz evlenmek yokki bu devirde bunu kabul etmem asla diyor,nişanlımın arabası var ama babamın arabası biraz daha güzel ona göre, düğün arabası onu yapalımmı dedim onuda asla kabul etmiyo kayınpederinin arabasına binmiş dedirtmem kimseye diyo bu kadar gurur fazla değilmi evlenince borç sıkıntısı çekmemek tek amacım..
Borç mu biri beni mi çağırdı:KK54:

Biz de borçsuz evlendik. Borç çok yıpratıcı sanki.. Hele erkek tek basına bu yükü üstleniyorsa.,

Şimdiki erkekler o kadar da dayanıklı değil.

Biraz biz çoğunlukla aile desteği.benim evim vardı tadilatını babam yaptırdı mesela. Daha sonra onu sattık üzerine ekledi başka ev aldık. Eşimin ailesi de destek oldular. Ama görümcemin borçlu oldu her şeyi ikisi yaptılar ve evlilikleri çok fazla yıprandı ilk 2 sene para muhabbetinden
Benimde yapılacak şeyleri ailem yapıcak yatak odası çamaşır bulaşık makinası birde çeyiz ama onun tarafında nişanlım yapıcak gibi görünüyor 1-2 yıl borç demek oluyo buda maddi sıkıntı zordur tahmin edebiliyorum

ama burada konu vardı bir tane babanın evinde oturuyorrrr, ne biçim erkeek o diye konu sahibinin eşine giydirmişti herkes

nişanlın bu toplum standartlarında haklı

senin ailen de yapmasın bir şey

iki kişi bir yola baş koydu iseniz ödeyin borcunuzu kimsenin de söz söylemeye karışmaya hakkı olmasın

Borçluydu eşim ..
Babam destek oldu. .
Borçsuz çok zor. .
Rabbim kolaylık versin. .

Babası yardım etmicek biri değil ama işleri bozuldu yardım gelmezse borçsuz evlenme şansıda olmuyo bu durumda
Sizin çalışma durumunuz ya da sizin ailenizin yardım etme durumu nedir? Biraz denge olsun iki ailede yardım etsin durumları varsa. Borcunuz az olur böylece.

Zaten sadece erkek tarafı yardım ediyorsa ve kız çalışmıyorsa ooooo coşuyor erkek tarafı, köle aldık zannediliyor.

Benimkini her iki aile düğün dahil ortak karşıladı mesela ... Eşim sadece balayını ödedi.

ama burada konu vardı bir tane babanın evinde oturuyorrrr, ne biçim erkeek o diye konu sahibinin eşine giydirmişti herkes

nişanlın bu toplum standartlarında haklı

senin ailen de yapmasın bir şey

iki kişi bir yola baş koydu iseniz ödeyin borcunuzu kimsenin de söz söylemeye karışmaya hakkı olmasın
Konu sahibi kimse ona yürünüyor bu forumda ben bunu gördüm ne yazıkki ama bikaç mantıklı yorum almak bile beni mutlu eder diye her sıkıntımı konu açıyorum,keşke ikimiz yapabilsek ama ben çalışmıyorum gelirim yok ailem yardım etmek zorunda malesefki

Back
X