günaydın canlarım allah güç kuvvet versin kızlar meleklerineze ve sizlere sağlık versin nasılsınız
diloşşş nasılsın canım
yaprak iklimsu ilsu sizler ve melekleriniz iyi umarım
pazar günü göçüyorum allah kısmet ederse kesinleşti günü
kocam 1 ay sonra ancak gelecek galiba hayırlısı olsun sağlık olsunda herşey gelip geçiyoo
yine girmeye çalışırım topiğe kızlar buaralar işlerim yoğun öpüldünüzzz calarım
hihoyyyt-tatlicadiarzu-alkisalkisalkis
hoşgeldin canım.
umarım iyi geçmiştir seyehatin.
seyahatten döndüm, hasta oldum falan deyince
direk aklıma domuz gribi geldi kafamçokkarıştı,
ay Allah korusun.
sen gitmeden önce konuşmuştuk ya,
bilinçaltıma yerleşmiş demekki.
sen adetten bahsetmişsin meğer
hayırlısı olsun canım, doktora gittinmi,
başlayın dedimi. ama erken haftalarda olduğu için düşüğün başlatıyorlar genelde.
inşallah çok beklemezsin canım. biran önce gelir bebişin.
heheh yok domuz gribi olmadım çok şükür kaydirigubbakcemile3
doktora haftaya gidicem canım 2 adetten sonra kontrole gel sonra denemelere başlayabilirsiniz demişti bakalım hayırlısıyla uğraştırmadan olur inşallah opuyorumnanaktan
benim 9 yaşında bir kızım var kardeşi sun isik mart ayında boş gebelik sonucu mecburi kürtaj oldum 7 ay ara verdikten sonra şimdi yine kese var bebek yok yine kürtaj olmak zorunda kaldım doktorum önümüzdeki ay tahlilere başlıyacak herşeyin hayırlısı ancak bu insanı çok yıpratıyor
günaydınlar,
zeytinle ben hariç gelen giden olmamış yine.
ilayda hastalandı kızlar ya, üşüttü sanırım.
sesi kısık kısık yine, babası kontrol etti boğazı kızarıkmış.
ben de onunla uğraşıyorum. calpol ve sekrol şurup veriyoruz.
bi de ıhlamur veriyorum. dün gece epey kötüydü
ama bugün daha iyi gibi maşallah.
ama herzamanki gibi mızırdaklığı var, keyifsiz yani.
şimdi biraz uyudu, umarım biran önce toparlanır yavrum.
PaylaŞım İÇİn tŞkler cnm
bİrde gdo Çıktı napacaĞımızı sasırdık ya
eskİlerden bu mamalar yokmuŞ arı mama verİrlermİŞ bende duymuŞtm İsmİnİ
ay kızlar allah sizleri ve meleklerinizi korusun canlarım herşey sahte oldu evet gidip köye yerleşmek lazım kendin yetiştirip kendin tüketeceksin allah sonumuzu hayır getirsin
geçmiş olsun yaprağım hasta olmasın meleklerrr
ben iyiyim kızlar öpüldünüzzz
ilsu iklimsu nasılsınız kızlar
diloşşş nerdesin evhanımı
ayparak bu arada takvimin oldu ellerin sağlık canım
çok geçmiş olsun tatlım , sorma bu havalar tam hasta olma zamanı ıhlamuru iyi düşünmüşsün bir an önce atlatır inş. bizimkininde 10 gündür burun akıntısı var bide diş çok zorluyor huysuz mızmız ayyyyyyyyyyyyyyy , bacım ya ben bu ara biraz ekmek içi falan da verdim bebeğim seve seve yedi ama acayip katı kaka yapıyor yaparken zorlanıyor sindirim sitemi alışmaya çalışıyor biraz azalta azalta devam edeceğim vermeye çok sevdi ekmek içini çorbaya veya domatesin suyuna annesi gibi ekmeği seviyor ,,,,
canım ya bizim iklim hala oturamıyor yani tam anlamı ile 5 dk falan oturuyor desteksiz ama hemen yoruluyor ilayda ne alemde doktorumuzda oturtmaya çalış otursun dedi ama oturmak istemiyor etrafını yastıkla destekliyorum oyuncak veriyorum yinede yok illa emekleyecek ne yapsam sence bir akıl ver
ayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy yaprak bunlar ne ya çıldıracağım bacım okurken bile tansiyonum düştü ne yedireceğiz ya bende aptamilin muhalebisine baktım valahi soyalı niş.falan yazıyor bizimkide yiyor bebe bisküvüsünde olduğunu yeni öğrendim kahvaltıda yiyor bizimki 8 adet yakın yoğurdunada katıyor bir kaç gündür keselim şimdi ne yapalım olmazsa ben bir doktorumuz arim bakim ne diyecek haftaya randevu aldım gideceğiz gerçi ama
kardeşim bunların bu kadar zarralı olduğunu bile bile nasıl izin veriyorlar bu sağlık bakanlığı bunlara inanamıyorum resmen insanlar kanser oldun diye uğraşıyorlar sonrada yok efendim niye kanser oranı artıyor diyorlar gdo lu yiyecekler bağışıklık sistemini zayıflatıyormuş , ne yapsak bilmiyorum çok korkuyorum
teşekkürler canım, biraz daha iyi gibi bugün.
evet canım havalar kötü, bi de ilayda gece hep üstünü açıyor ya,
uyku tulumu almak şart oldu da tabi onunla da sıkılıp çıkarttırmazsa üstünden.
size de geçmiş olsun canım, sen de ver bak ıhlamur iklimsu ya.
bizimki sevdi valla, suluğuna koyuyorum, su yerine çekiyor. sevdi. bugün 100 cc civarı içti. kış boyu hergün yapmayı düşünüyorum. çok faydalıymış, göğsünü yumuşatıyormuş. bazı kişiler hatta 3-4 aylıkken başlamış vermeye. ben sevmez, içmez diye düşünüyordum ama sevdi maşallah.
canım demekki ekmek içi yediriyorsun. nasıl ekmek veriyorsun, bebek ekmeği mi yoksa normal ekmek mi, bizde ekmek yapma makinesi var aslında, 2 yıl önce almıştık. ilk zamanlar çok hevesliydim, sürekli yapıyordum şimdi hiç yapmıyorum, öyle duruyor. ilaydaya yapsammı acaba.
katı kaka ekmekten de olabilir, muhallebi yani kaşık mamalarından veya cicibebeden de olabilir. bazen ilaydanın da öyle oluyor. hatta zorluyor yavrucağı. ben de zeytinyağı koyuyorum mamasına. o zaman daha rahat ediyor. bir de meyve püresi yediğinde kabızlık hiç olmuyor. biz evde meyve kokteyl gibi hazırlıyoruz 2-3 gün gidiyor.
canım, iklim oturamadığından değil bence, oturmak istemediği için oturmuyor.
ben ilaydayı ancak tv karşısında öyle 10-15 dak oturtabiliyorum. arkasına yastık dayıyorum, yanlar açık. yani çizgi film reklam tarzı bişey varsa kıpırdamadan bakıyor. tv yi kapatınca sıkılıp hemen emekleme, daha doğrusu daha pek emekleyemediği için yuvarlanma ve tırtıl gibi sürünme pozisyonuna geçiyor yaramaz kaydirigubbakcemile
sen de öyle ilgisini çekecek bişey bul, oyuncak ver sen de yanında dur, şarkı falan söyle, resimli bişeyler göster oturtarak. oturur ya, çok zorlama bence. doktora da sorarsın. çok oturmasındansa hareket etmesi emeklemesi daha iyi bence. yorulup daha çabuk uykuya dalıyor o durumda. yoksa uyumuyor ilayda. yorulması lazım yani
ay teyzesi yesin onu daral geliyor demek kızıma vallahi ben yorganı kapıyorum altında dönemiyor bu sefer uyanıyor bende mecbur tulum giydiriyorum bu sefer terliyor ne yapsam bilmiyorum doğalgazda yanıyor odasıda çok şükür sıcak yani ne yapacağımı şaşırmış durumdayım giydir çıkar yoruluyorum sorma çocukta sıkılıyor zaten kilotlu çorabı artık ne gündüz ne gece giydirmiyorum çok tahriş oluyor vücudu tayt aldım onları giydiriyorum üstünede eşofmanlarını çok sıcağı sevmiyor bizim kız babası gibi sıkılıyor ve geceleri sık uyanıyor bizi doktor demişti odası ne kadar sıcak olursa o kadar sık uyanır diye baklaım derece koyacağım 24 c gibi ayarlamaya çalışacağım ,
hayatım ıhlamura şeker falan katıyor musun yoksa sadce kaynatıp mı veriyorsun bende yapim evde var ablamın arkadaşının memleketten getirmişti gdo suz bir poşet kadar onu kaynatim bacım 100cc baya vermişin o kadra su tüketiyor mu bizimki o kadar içmiyor ben her karnını doyurduktan sonra veriyorum az içiyor ,
tatlım normal ekmek fırın ekmeği yemeğin suyuna koyuyorum yumuşacık oluyor kendi zaten damağında eritiyor hem çiğneme becersi gelişiyor hemde yutkunma ay birde mutlu oluyor yutunca tekrar elime saldırıyor benim ki sadece çorba versen yer gibi doktorda zaten geçen ay mamyıı ne kadr erken keserseniz o kadr iyi dedi bakalım önümüzdeki hafta başlayacağım et suyuna falan yapmaya kaydirigubbakcemile2
canım bilmiyorum dediğin gibid eolabilir emeklemek ona daha büyük bir zevk veriyor bide acaba mam sandelyesi mi alsam diyorum hani onun içinde oturtsam tv karşısına veya masaya yanıma belki daha iyi oturur diye istese oturuyor ama hiç oturmak istemiyor , bacım doktorumuz otursun diyor oturması gerekiyormuş ta geçen ay dedi yani 7.ayda nerdeyse 1 ay geçti ama yinede çok serbest oturamıyor ya sağa çekiyor yada sola freni bzuk araba gibi çok komik oluyor görsen kaydirigubbakcemile3
bacım her yolu denedim müzik açıyorum demet aklaın hastası ona bile bakmıyor emekleyip gidiyor doktorumuz bide denge sistemi için önemli olduğunu düşünüyor sanırım oturması bir bebğin çok önemli eşim araştırmış eşimde diyor dengesini sağlıyor önemli olan bu takma diye ama birde bana sor telaşe müdürüyüm ya ,
ya canım, sorma. ben de okuyunca çok sinir oldum. ne yapabiliriz diye düşünüyorum. bugün neredeyse hiç vermedim mama, muhallebi. meyve püre sebze püre ve yoğurt verdim. bir de ıhlamur. hepsi de ev yapımı. ama meyve ve sebzeler de hormonlu ve gdo luymuş malesef. organik diye sattıkları bile ne derece organik orası da şüpheli. verdiğim meyvelerden sadece kayınpederimin terasta yetiştirdiği siyah üzümler ve yine bahçesindeki ağaçtan topladığımız elmalar organik. üzümleri dondurucuya attık, lazım oldukça gerektiği kadar çözdürüp kullanıyoruz da elmalar bitmek üzere. yine manava, pazara talimiz yani. valla Allah sonumuzu hayır etsin bacım, nereye gidiyor bu insanlık bilmiyorum. eskiler ne güzel hep doğal beslenmiş, ama giderek hiç doğal bişey bulamayacağız :tomato:.
sen yap canım o cicibebe tarifinden, ben pek bisküvi vermiyorum ilaydaya. çok alıştırmadım yani. evde var ama günde 1-2 tane ancak mamaya katıyordum artık onu da katmıyorum. gerekirse evde yaparım ben de :hulya:.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?