canım hoşgeldin,
evet canım sağol, bugün daha iyiyim çok şükür ama şimdi de bir öksürük krizi tutuyor sorma. benim faranjitim hep öyle başlıyor zaten. hafif bir boğaz ağrısı, boğazda kızarıklık, sonra giderek artıyor ağrı, sonra sesim kısılıyor, kırıklık, üşüme, burun tıkanıklığı, nezle ve en son da öksürük. ay bayrama kadar geçse bari de bayramda köh köh köh millet 5 mt yakınıma yaklaşamaz valla, aman yaklaşmasın gerçi, şapur şupur öpemezler bari :roflol:
canım evet domuz giribi çok yaygın şu ara ama risk grubundakileri çok etkiliyormuş. yani öncesinde başka kronik hastalığı olanları. akciğer, tansiyon, kalp, şeker ve böbrek hastaları gibi. bağışıklık sistemi zayıfsa o zaman daha kötü oluyor, genelde akciğer enfeksiyonu yani zatüreye çeviriyormuş. aman Allah korursun.
evet canım eşim de risk grubunda ama o ve arkadaş çevresi malesef aşı da olmadı, olmak istemiyorlar piyasadaki aşı hakkındaki söylentiler doktorları da etkiliyor anlıyacağın. işte yemesine içmesine dikkat ediyor, gripli hastayı muayne ederken maske takıyormuş, hastaya da maske veriyormuş falan da gerçi ne kadar korur o maskeler de bilmeme yani.Allah'a emanetler senin anlıyacağın.:1no2:
sağol teyzesi,
evet her yörede yok böyle adetler
bizim bursada varmış, ben de yapayım dedim, güzel de oldu
kınalı maviş oldu bizimki, ellerine bakıp bakıp duruyor zemuszemus
evet canım o diş buğdayını ben de duydum da
buğdayı haşlayıp öyle çorba gibi bişey mi yapılıyor ki
onun da merasimi mi var acaba
bayram sonrası aşure yapılıyor ya, bizimkinin o zamana kadar dişi çıkarsa
ben de aşure yapıp dağıtırım komşulara :icecream:,
onda da buğday var ya belki o şekilde olur
hem de mavişin dişi niyetine derim
olur mu ki dersin :sm_confused:
ay canım çok geçmiş olsun
bişey yoktur merak etme
ilayda da ana kucağından yüzüstü düşmüştü ya 2-3 aylıkken
aman çok dikkatli olalım iklimsu ya
evet benimki daha çok gidemiyor yürüteçle ama bir gitmeye başlarsa ne olur bilmem
hatta dün akşam mutfakta dolapların önünde durmuş
yürüteçle kapaklarını açmaya çalışıyor
bunlar çok yaramaz çok kaydirigubbakcemile
ablanda varsa ve kullanmıyorsa al tabi ya gerek yok yenisini almaya
bize öyle verecek birisi olsaydı ben de almazdım da, mecburen aldık
canım çok pahalı değil benim aldığım ya, yürüteçle ikisini 230 a mı ne aldık
eşim taksit falan yaptırdı hatta
markası da arnica diye bişey yani öyle çok bilinen bir marka da değil
çok pahalısını almaya da gerek yok ya, ne kadar kullanıyorlar ki zaten
önemli olan iş görsün.
çift kılıflı bizimki de oturduğu minder kısmı çıkarıp yıkanabiliyor
fotosunu çekip koyarım bak bir ara, içine de mavişi oturturum
fotoğraf makinesinin hafızası dolu, boşaltıp öyle çekmem lazım da
uğraşmak istemiyorum şuara, ama en yakın zamanda sizler için çekip koyarım.
hadi bakalım doktordan güzel haberlerle gelirsiniz inşallah
minik kuzu iyidir annesi, gelişimi de güzel onun maşallah
bizim doktorumuz 6 aylık kontrolden sonra hehangi bir problem yoksa
9 aylık kontrole gelirsiniz dedi en son.
6 aydan sonra 3 ayda bir oluyormuş kontroller
sizinki çağırmış bak ne güzel alkisalkisalkis
ay canım ne zor bişey miş ya faranjit aman dikkat et grip olmak bir dert bide bunları çekmek zor olsa gerek vallahi boğaz ağrısı kötü ya insan konuşamıyor bile aman bacım yok mu bir önlemi falan yani neden grip olman mı tetikliyor bu hastalığı yoksa önce hasta olup sonramı grip oluyorsun ona göre önlem alsan iyi olur ,
aman kimse öpmesin daha iyi vallahi ben artık kimse ile öpüşmüyorum el bile sıkmıyorum kimse kusar bakmasın darılmasın doktorlar bu kadar bangır bangır bağırırken herkesten uzak durmak lazım hele bizim gibi beekli olanlar ise daha dikkatli olmalı geçen gün anneme gittim kız kardeşlerim işten geldi biz oredayız diye daha odaya gitmeden direk banyoya gidip yıkanıp öyle geldiler aman bir mikrop vardırda iklime geçmesin diye keşke herkes bu kadar duyarlı olsa ama nerde teyze gibi kim kimi düşünür ,
aaa demek eşin ve arkadaşları olmadı aşı ha kardeşim önce zaten baştakiler kararsız biz ne yapalım vallahi bizim canımız kimsenin canından daha kıymetsiz deil ister başbakan olsun ister bakan kusra bakmasınlar kendileri güvenip vurmuyorlar biz güdülecek grubuna aşı yapmak istiyorlar , gerçi eşin hastalarla temas halinde ama bak dikkat ediyormuş allah yardımcımız olsun orta çağda yaşar gibiyiz yani yine işimiz allaha kalmış bu çağda alkisalkisalkis
adetler değişiyor işte annme sordum biz kına yakmıyormuyuz diye yok dedi oda hiç duymamış şaşırdı her yöre farklı ne güzel ya bizim ülkemiz örfü ile adeti ile yaşanmaya değer bir toplumuz kıymetini bilmek lazım aman bence biz son kuşağız bunları yapan yeni nesil bunları pek takip edeceğe benzemiyor ,
duydun demek diş buğdayını canım çorba deil de kaynatıp 32 adetine ipe geçiriyorsun sonra asıyorsun kurutuyorsun tabii kalanını ister yersin ister çorba yaparsın ,ne güzel düşünmüşüz aşure yi süper olur önemli olan niyet güzel niyetli arkadaşım benim bende bu sene aşıure yapacağım gerçi evlendiğimden beri her sene yapıyorum bi geçen sene yapmadım ama bu sene bende kızımın niyetine yapacağım allahım inşallah kabul eder
ay sorma teyzesi vallahi aklım çıktı ama çok şükür bişey yok sert düşmedi ama bunlar büyüdükçe daha da zorlaşıyor bugün doktorun birini izledim ev kazaları en çok 6 ay ile 2 yaş arası diyor çocuk çok meraklı oluyormuş anam bizim ki sabah kalkınca yürüteç ile tüm odaları geziyor tek tek bilgs. olduğu odada eşim sigara falan içiyor odanın kapısı hep kapalı bir açık görse nasıl koşturuyor odaya girmek için dediğin gibi dikkatli olmak şart ama ne kadar etsende bacım onlar için tehlikeler çok insanın aklına gelmeyecek şeyleri yapıyorlar bizimkide mutfak dolanı geçen açık görmüş sen yağ şişesini devir her yer yağ battı 2 saat zor temizledim dikkat et yani tecrübe ile sabit dolaplardaki tabak ne varsa yere atar ,minik yaramaz
tatlım herşey çok pahalı ben baktım geçen mama sandalyesine en ucuzu 250tl den başlıyor 400 e kadar bak siz uygun almışınız seninki kullanışlıymışta kılıfı falan yıkanıyorsa iyi çünkü çok kirlenir bir önce mama sandelyesinde yesinlerki alışsınlar ablamın kini alcam bende dediğim gibi yiğenim zaten 2 ay bile oturmadı ablam diyor sude oturmadığına göre iklim gibi hareketli bir bebek hiç oturmaz ablamın kızı daha sakindi iklime göre
evet arkadşım yaprağımın cevapları bititğine göre öncellikle
herkesin MÜBAREK KURBAN BAYRAMINI kutluyorum hayırlara vesile olmasını diliyorum hepimize herkese bol bol sağlık getirsin bu mübarek günler allahım hepimizi korusun evet kızlar dün sabah iklim hn doktora götürdük 700 gr almış bu ayboyuda 73 cm herşey yolunda çok şükür yanlız grip aşımıızn 2.dozunu olacaktık ama piyasada aşı kalmamış o yüzden olamadık muayene etti doktorumuz bizim iklim habire uzuyor teyzeleri boyu 1 yaş grubu dedi doktor kilosuda 9 aya göre dedi işte böyle bir problem yok
hepinizi çok öpüyorum kendinize ve yiğenlerime iyi bakın
iyi bayramlar kızlar nasılsınız iklime maşallah topiğin melekleri manken olacak manken
ben idare eder çalışmaya geldim ama çıkıcam inş. izin alacam
kızlar komşunun kızı vefat etti allah kalanlara sağlık versin
yaprak ilsu iklimsu nice bayramlara evhanımı diloşşş seni unutmadım canım öpüldünüz hatunlarrr
sayfada genelde hata veriyo kızlar sizdede böyle oluyo mu
oy maşallah ilaydaya dişleri çıkacak biraz huzursuz olur ama öyle böyle büyüyecek allah sağlık versin hepimize canlarım bayramdan bende birşey anlamadım canım yaa
bende eski bayramları özlüyorum ve git gide geçmişin herşeyini özlemeye başlicaz sanırım genetiğini herşeyin değiştiriyolar(
ilsu iklimsu diloş sizler nasılsınız kendinize iyi bakın öpüldünüz
arkadaslar hepinizin geçmiş bayramı mübarek olsun .siteye hatadan ötürü girememiştim ancak şimdi yazabliyorum inş herkes iyidir.
2 gün önce iklimsu, yaprak ve diloş rüyama girdiniz kızlar:)) iklimsu hastanede doğuma gitmiş güya iklimsuyu yeni doğuracakmış biz bebeklerle yanına gidiyoruz .ay okadar uğrastım ki karmakarışık bir rüyaydi .ana konu bu ama sanirim rüyam geceden sabaha kadar sürdü .:roflol:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?