Boş Gebelik sonrası yaşadığımız tecrübeler

ay canım ne zor bişey miş ya faranjit aman dikkat et grip olmak bir dert bide bunları çekmek zor olsa gerek vallahi boğaz ağrısı kötü ya insan konuşamıyor bile aman bacım yok mu bir önlemi falan yani neden grip olman mı tetikliyor bu hastalığı yoksa önce hasta olup sonramı grip oluyorsun ona göre önlem alsan iyi olur ,
aman kimse öpmesin daha iyi vallahi ben artık kimse ile öpüşmüyorum el bile sıkmıyorum kimse kusar bakmasın darılmasın doktorlar bu kadar bangır bangır bağırırken herkesten uzak durmak lazım hele bizim gibi beekli olanlar ise daha dikkatli olmalı geçen gün anneme gittim kız kardeşlerim işten geldi biz oredayız diye daha odaya gitmeden direk banyoya gidip yıkanıp öyle geldiler aman bir mikrop vardırda iklime geçmesin diye keşke herkes bu kadar duyarlı olsa ama nerde teyze gibi kim kimi düşünür ,

aaa demek eşin ve arkadaşları olmadı aşı ha kardeşim önce zaten baştakiler kararsız biz ne yapalım vallahi bizim canımız kimsenin canından daha kıymetsiz deil ister başbakan olsun ister bakan kusra bakmasınlar kendileri güvenip vurmuyorlar biz güdülecek grubuna aşı yapmak istiyorlar , gerçi eşin hastalarla temas halinde ama bak dikkat ediyormuş allah yardımcımız olsun orta çağda yaşar gibiyiz yani yine işimiz allaha kalmış bu çağda alkisalkisalkis

adetler değişiyor işte annme sordum biz kına yakmıyormuyuz diye yok dedi oda hiç duymamış şaşırdı her yöre farklı ne güzel ya bizim ülkemiz örfü ile adeti ile yaşanmaya değer bir toplumuz kıymetini bilmek lazım aman bence biz son kuşağız bunları yapan yeni nesil bunları pek takip edeceğe benzemiyor ,

duydun demek diş buğdayını canım çorba deil de kaynatıp 32 adetine ipe geçiriyorsun sonra asıyorsun kurutuyorsun tabii kalanını ister yersin ister çorba yaparsın ,ne güzel düşünmüşüz aşure yi süper olur önemli olan niyet güzel niyetli arkadaşım benim bende bu sene aşıure yapacağım gerçi evlendiğimden beri her sene yapıyorum bi geçen sene yapmadım ama bu sene bende kızımın niyetine yapacağım allahım inşallah kabul eder

ay sorma teyzesi vallahi aklım çıktı ama çok şükür bişey yok sert düşmedi ama bunlar büyüdükçe daha da zorlaşıyor bugün doktorun birini izledim ev kazaları en çok 6 ay ile 2 yaş arası diyor çocuk çok meraklı oluyormuş anam bizim ki sabah kalkınca yürüteç ile tüm odaları geziyor tek tek bilgs. olduğu odada eşim sigara falan içiyor odanın kapısı hep kapalı bir açık görse nasıl koşturuyor odaya girmek için dediğin gibi dikkatli olmak şart ama ne kadar etsende bacım onlar için tehlikeler çok insanın aklına gelmeyecek şeyleri yapıyorlar bizimkide mutfak dolanı geçen açık görmüş sen yağ şişesini devir her yer yağ battı 2 saat zor temizledim dikkat et yani tecrübe ile sabit dolaplardaki tabak ne varsa yere atar ,minik yaramaz

tatlım herşey çok pahalı ben baktım geçen mama sandalyesine en ucuzu 250tl den başlıyor 400 e kadar bak siz uygun almışınız seninki kullanışlıymışta kılıfı falan yıkanıyorsa iyi çünkü çok kirlenir bir önce mama sandelyesinde yesinlerki alışsınlar ablamın kini alcam bende dediğim gibi yiğenim zaten 2 ay bile oturmadı ablam diyor sude oturmadığına göre iklim gibi hareketli bir bebek hiç oturmaz ablamın kızı daha sakindi iklime göre

evet arkadşım yaprağımın cevapları bititğine göre öncellikle
herkesin MÜBAREK KURBAN BAYRAMINI kutluyorum hayırlara vesile olmasını diliyorum hepimize herkese bol bol sağlık getirsin bu mübarek günler allahım hepimizi korusun evet kızlar dün sabah iklim hn doktora götürdük 700 gr almış bu ay boyuda 73 cm herşey yolunda çok şükür yanlız grip aşımıızn 2.dozunu olacaktık ama piyasada aşı kalmamış o yüzden olamadık muayene etti doktorumuz bizim iklim habire uzuyor teyzeleri boyu 1 yaş grubu dedi doktor kilosuda 9 aya göre dedi işte böyle bir problem yok
hepinizi çok öpüyorum kendinize ve yiğenlerime iyi bakın

iyi bayramlar kızlar nasılsınız iklime maşallah topiğin melekleri manken olacak manken
ben idare eder çalışmaya geldim ama çıkıcam inş. izin alacam
kızlar komşunun kızı vefat etti allah kalanlara sağlık versin
yaprak ilsu iklimsu nice bayramlara evhanımı diloşşş seni unutmadım canım öpüldünüz hatunlarrr

sorma canım ya, senelerdir var bende bu faranjit illeti. griple alakası yok canım, kronikleşti bu artık bende ve ne zaman dikkat etmesem, ılıktan biraz soğuk bişey içsem, üşüsem, ya da asitli içecekler falan birsürü şey tetikliyor bu hastalığı. benim griplerim zaten önce faranjitle başlar sonra sesim kısılır, sonra öksürük kırıklık vs gribe döner yani. canım var aslında çaresi ilaç kullanmam gerek. 4-5 yıl önce eşim bana bir ilaç başlamıştı kaç yıl olmadı, olsa da çok hafif atlatıyordum ama şu ara emzirdiğim için ilaç kullanamam. yaza doğru kesersem sütü o zaman başlıycaz ilaca tekrar.

ay canım sorma şu öpüşme faslı şu grip dönemi, kış vakti beni çok geriyor ama insanımız alışmış bikere. ilaydayı mümkün olduğunca kaçırdım ama nereye kadar. elleri pis mi temiz mi bilmeden saldırıyprlar çocuğa. içim gidiyor ama gidin elinizi yıkayın demek ayıbıma gidiyor ya, kendileri de düşünemiyor. Allah korusun artık ne diyeyim. neyse bayramı atlattık. seneye kadar büyür mavişim de daha bir güçlenir belki.

evet canım aşı olmadı eşim ve ark.ları. istemediler. yani dikkat ediyorlar tabi ama nereye kadar. ay bu kış beni çok gerdi ya. bebişden dolayı belki, umarım düzelir.:sinifsinif:

evet canım artık kalmadı bu adetler, anadoluda, küçük şehirlerde, köy ve kasabalarda vardır hala ama büyük şehirlerde insanlar hayat mücadelesi verdiği için böyle adetler kalmadı malesef. aman ne bileyim yaşlılar söyleyip duruyordu ben de yapayım hadi dedim. hatta büyük halası var eşimin 65-70 yaşlarında bayramda gittik de ben kapıda birileriyle konuşuyordum, eşim ilaydayla önden girdi. hemen kınayı görmüş çok sevinmiş. ama kendine de yakacaktı sadece kızına yakmakla olmaz bu işler demiş. hehehe
ben de içeri girdim eşim bana bu lafı söyledi ben de hemen ellerimi açıp gösterdim :1shok:
yani benim yapacağımı düşünmediler herhalde ben de avcumun içine biraz sürmüştüm zemuszemus. bu da onlara kapak oldu yani. daha neler çıkaracaklar bakalım.

aşure yapmak lazım, özellikle dişleri çıkarsa o zamana kadar kesin yaparım. çıkmazsa da yaparım ama benim o tip şeyler yememem lazım ya, aşurede acayip kalori var. zayıflamam lazım benim.
o zamana kadar 2-3 kilo versem de ödül olarak yerim belki :icecream:

ay canım Allah korusun bebişleri.
evet ev kazalarından ben de çok korkuyorum. eşim nette bir adres söyledi orayı oku diye. bursa il sağlık müdürlüğü sayfasında böyle bir konu varmış. sen de bak istersen. evet büyüdükçe işimiz daha zorlaşacak. benim maviş 3-4 gündür iyice emekliyor artık. etrafa koyduğum yastıklar da pek işe yaramıyor artık.
o yüzden sürekli peşindeyim kaydirigubbakcemile
işimiz zor valla, Allah yardımcımız olsun.
bizimki henüz yürüteci kullanmasını beceremiyor. bakalım zamanla öğrenir belki. ama mutfakta falan olduğumda bulaşık makinesine, dolap kapaklarına falan saldırıyor direk. masa örtüsünü, sehpa örtülerini falan çekiştiriyor. eşim de ya örtüleri kaldır, ya da üstlerinde kırılacak , üzerine düşebilecek şeyler bırakma diyor. artık dört gözle takipte olmalıyız yani dediğin gibi.
demek yaramaz iklim yağları devirdi, ilayda da bulsa devirir valla, acımaz. ay o yağı temizlemek de ne zordur valla.
kız eşine içerde sigara içirmesene, ben direk balkona postalıyorum valla. sonuçta evin içinde bir şekilde sızar duman. ben hamileyken içerde içiyordu, çok önemsemiyordu aklı sıra. ben de bigün doktoruma şikayet ettim sonra kesti bidaha içerde içmeyi. yallah balkona diyorum. hele şimdi bebiş var hiç içirmem. nasıl bıraktırıcaz şu illeti şunlara bilmiyorum valla.

naaptın canım ya, 250-400 tl mi :1shok:
ne gerek var ya. bizimki 170 tl falanmış. 60 tl de yürüteç. 230 tl ki o bile pahalı geldi bana.
adam 6 taksit yaptı bi de, 3 taksitte banka vermiş. kartla 8 taksit oldu yani.
ama maviş mama sandalyesine de pek alışamadı malesef. çok sıkılıyor içinde. bilmiyorum zamabla alışır mı. sen en iyisi hiç alma para verme. al ablandan bakalım oturacakmı. ikliminde duracağını pek sanmıyorum. bir şekilde alışsalar keşke de ilerde bizimle de sofraya oturtmak kolay olur cokacimcoook bakalım yaşayıp görücez.

sağol canım benim senin de bayramın kutlu olsun. sağlıklı ve mutlu nice bayramlara inşallah.

maşallah iklimsuya boyu ve kilosu çok iyi annesi.
maviş de habire boya gidiyor. 20 gün önce aşı olurken ölçülmüştü. 70 cm di. ama belli bir aydan sonra çok artmıyor şu an en fazla 71 falandır yani. ama dediğin gibi aylarına göre çok iyiler maşallah menken mi olacaklar ne zemuszemus

biz grip aşısı vurdurmadık canım, doktorumuz da öyle bişey söylemedi. sadece domuz gribi aşısını sorduğumda olabilir tabi vurdurabilirsiniz falan demişti de onu daim vurdurmak istemiyor.:sm_confused:

canım bayram günü de mi çalışıyorsun sen ya
ay zor valla işin, Allah yardımcın olsun. kolay gelsin ne diyeyim.

ay çok üzüldüm komşunuza ya, Allah rahmet eylesin. eşi için çok zordur. hem doğmamış bebeğini hem de eşini kaybetti adamcağız. Allah sabır versin. şu grip illeti umarım biran önce terkeder ülkeyi. bir kar yağsa girp falan kalmaz bence de bursaya kar ocaktan önce pek yağmıyor. hele sizin oralara hiç yağmıyordur zeytin. aman sen de dikkat et. demek civarda var bu hastalık. direncini güçlü tutmaya bak.

ev hanımı diloşla görüştüm bayramda, gayet iyi kendüleri
gelecek inşallah, söz verdi bakalım

hadi kızlar yaprak kaçar
çok bile durdum, bir sürü işim var
mavişe mama hazırlıycam, üzerini değiştirip, yedirip uyutucam sonra

gerçi gece 12 veya 1 den önce uyumuyor kendileri de
aralarda kestiriyor sadece kaydirigubbakcemile2

sağolun canlarım zor tabi allah bizlere geride kalanlara sağlık versin
meleklerinize dikkat edin anneleri kendinizede
günaydın hepinize buarada nasıl geçti bayramınız
hepinizi özledim öpüldünüz canlarım
ev hanımıda daha çok boşlamasın buralarııı :))

herkese selam
zeytincim sana ayrıca günaydın, nasılsın.
evet komşunuza gerçekten çok üzüldüm, ölüm kaçınılmaz bizler için tabiki ama işte böyle tam bebeğine kavuşacağı zaman ve böylesi bir ölüm çok kötü gerçekten.
Allah rahmet eylesin,
yakınlarına sabır ve geride kalanlara sağlıklı uzun ömürler versin Allah'ım başka ne denebilir ki bu durumda, kader senağlama.

kızlar nasıl geçti bayramınız, kış olduğu içinmidir nedir, bayramların pek tadı yok artık ya
yani çok klasik olacak ama çocukluğumdaki bayramları çok özlüyorum, belki o zaman çocuk olduğum için herşey bana güzel geliyordu, ama sanki o dönemde daha bir canlılık ve neşe vardı hihoyyyt.

mavişin alttan 2 dişi patladı kızlar, ucu göründü. durduk yere gözünden yaşlar gelene kadar ağlıyordu yavrum, biz de bayram telaşı falan derken dişten olduğunu anlayamadık. dün gece eşim ağlarken bir baktı ve bana da gösterdi gerçekten alt dişler patlamış. ne zaman tamamlanır bilinmez ama beni zorlu bir hafta bekliyor sanırım kafamçokkarıştı.

bu arada albüme mavişin yeni fotolarını ekledim kızlar. boş vaktinizde bakarsınız.

Son düzenleme:
oy maşallah ilaydaya dişleri çıkacak biraz huzursuz olur ama öyle böyle büyüyecek allah sağlık versin hepimize canlarım bayramdan bende birşey anlamadım canım yaa
bende eski bayramları özlüyorum ve git gide geçmişin herşeyini özlemeye başlicaz sanırım genetiğini herşeyin değiştiriyolar (
ilsu iklimsu diloş sizler nasılsınız kendinize iyi bakın öpüldünüz

arkadaslar hepinizin geçmiş bayramı mübarek olsun .siteye hatadan ötürü girememiştim ancak şimdi yazabliyorum inş herkes iyidir.

2 gün önce iklimsu, yaprak ve diloş rüyama girdiniz kızlar:)) iklimsu hastanede doğuma gitmiş güya iklimsuyu yeni doğuracakmış biz bebeklerle yanına gidiyoruz .ay okadar uğrastım ki karmakarışık bir rüyaydi .ana konu bu ama sanirim rüyam geceden sabaha kadar sürdü .:roflol:

sayfada genelde hata veriyo kızlar sizdede böyle oluyo mu

herkese selam

evet zeytincim, sitede problem var yine, mesajlar zor gidiyor, sayfalar bazen açılıyor, bazen açılmıyor. umarım düzelir.

canım evet dişimiz alt uçtan çıktı şükür, yanındakide en kısa zamanda gelecek diyor eşim.
huzursuzluğu var evet, durduk yere ağlıyor, ama napalım bunları yaşamak zorundayız. Allah sağlık versin bebişlerimize de en büyük derdimiz bu olsun.

evet canım ya, yaşlanıyormuyuz artık ne, geçmişi ben de çok özlüyorum. birgün gelecek bugünlerde geçmiş olacak ve biz o zaman bugünlerimizi de özliyeceğiz. insanoğlu böyle işte ya geçmişe takılıyor, ya gelecek korkusu veya hayaliyle yaşıyor. anı yaşayanımız çok az yani. ama Allah sağlık versin de gerisi boş canım.

ay o genetik değiştirme işini hiç açma,
geçende iklimsuyla ikimiz kafayı yiyecektik kafamçokkarıştı
şimdi artık mümkün olduğunca düşünmemeye ve o tür haberleri izlememeye çalışıyorum. iklimsu da aynısını yapıyor. yoksa çok düşünürsek hayat zindan olur insana ya, napalım elimizden geldiğince dikkatli olucaz, sonrası Allah'a kalmış artık. yapacak bişey yok yani.

ah o diloş ah o diloş, hayırsız diloş. gelmiyor işte. lülülülülülü

arkadaslar hepinizin geçmiş bayramı mübarek olsun .siteye hatadan ötürü girememiştim ancak şimdi yazabliyorum inş herkes iyidir.

sağol canım, senin de geçmiş bayramın kutlu olsun,
evet sitede sorun var malesef.
sen nasılsın, tuana nasıl? büyümüştür yaramaz.
o kafasını tutma işini çok takma canım, her çocuk bir olmuyor malesef.
mesela iklim birçok şeyi ilaydaya kıyasla erken yaptı. yani ilaydadan ayca büyük tabi de
ilaydayla aynı aylarda birçok şeyi yapıyordu, ilayda biraz geriden geliyor. kilou da sizinkilere göre geri kalacak ama sağlıklı olsun da neyapalım. bir şekilde hallolur hepsi.

hayır olsun canım,
yakında birinin hamilelik haberini alacaz diye düşündüm hemen
kim olabilir, inşallah diloşum olur :Saruboceq:.
zeytinim de olacak inşallah da koca yok yani tek başına da olmuyor bu işler :roflol:

sen rüya deyince ben de geçende zeytini gördüm rüyamda ya,
bu sizin sinem diyorlar, eşi de yanındaymış. doktora falan gidiyorlar.
sinemcim seni çok güzel gördüm yalnız. hadi bakalım eşin gelsin de bişeyler olacak gibi.
rüyalarımız hayra çıkacak inşallah :CüvCüv:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…