herkese mrb kızlar bizim nette problem vardı gelemdim kaç gündür merak ettim sizleri geçmişi okudum şimdi bu arad yaprağı kaçırmışım oda beni fark etmemiş neyse biizm iklim çok huysuz kızlar yine 3-4 gündür geceleri sık uyanıyor gündüzleri yatmıyor sürekli ağlamaklı ay sormayın vallahi çok yorgunum bitkinim bide istemediğimiz beklemediğimiz bir gelişme oldu yani bu aralar hiç keyfim yok sizlere özelden yazarım kızlar zamanım olunca ,
Zeytinciğim komşunuza çok üzüldüm hep alımdaydı mekanı cenet olsun allahım geride kalanlara sağlık versin çok zor bir durum ne dense boş ,,, bu arada eşin geliyormuş çok sevindim senin adına artık bebek çalışmalrıza başlarsınız yeni evinizde ....
yaprakçığım dişiniz hayırlı uğurlu olsun teyzesi yesin onun minik incisini ay çok sevindim huysuzluğu hep diştenmiş demek kızımın,
bacım gerçekten çok zor bu diş olayı bizimki dediğim gibi yine keyifsiz ilaydamda ablası gibi iki dişi birden patlatıyor sanıırm ikisininde aynı yerden allahım kızlarımızın yardımcısı olsun
canım senin bak desteksiz oturuyormuş bizimki daha yeni yeni 1 haftadır oturuyor gerçi ilayda zamanında oturduda bizimki biraz geç oturdu çünkü meklemek onun en büyük tutkusu ilayda emekleyip kendi oturabilirmu canım biizmki daha ou yapmıyor oturu vaziyuetteyken kendini yavaşca emkler pozisyonuna alıyor ama emeklerken oturmuyor dikkatini çeksin diye emeklerken birden tv sesini açıyorum veya arkasından sesli bir oyuncak atıyorum ama kafasını çevirip bakıyor oturmuyor ben oturtuyorum bak sen minik ilaydaya beşikten tutup kalkıyorsa aman dikkat et beşiğini yükselt hep bizimki daha yeni yeni tutuyor kenarlarından kalkamıyor zor işimiz bacım zor
ablamın mama sandalyesini aldım ama iklimcik içinde kalmak istemiyor mamaısnı bile yediremiyor kıyameti koparıyor ay iyiki okadar para vermemişim yazık olacaktı , bacım sana biraz toparlanim bir mail atacam
ilsu canım nasılsın minik aşkım tuanacık bak sen ayda 1 kilo alıyor demek maşşallah köfteme yerim onu annesi iyi bakıyor kızına demek rüyanda ben doğuruyordum belki belli olmaz 2.yaparım o zaman gelirsiniz hastaneye
seni ve tuanamı çok öpüyorum bayramda aradım tel.kapalıydı canım yada çekmiyordu haberin ola ,
Kızlar merhaba ben bu sabah gebelik testi yaptım sadece 5 dak bekledim sonuç negatif diye çöpe attım ama birkaç saat sora yeniden baktım ki pozitif tecrübelerinize ihtiyacım var .bu arada 3 gün geçti adetim.
merhaba kızlar geçmiş bayramınız mübarek olsun
gerçi yaprakcığımla konuşmuştuk
benim alişiminde iki dişi çıktı
ömerim bayramın son günü çok hasta oldu
ishal ve kusma
hastaneye yatacaktık yarım kilo kaybetti yani bir ay hiç kilo almamıl gibi oldu hala bile çok az
ishal devam mikrop vs.çıkmadı....
yani kakda biraz varmış ama buda normal dendi yaprakcığım tebrik ederim cnm
inciniz hayırlı olsun
iklimsu canım ya, uzun zamandır sormak istiyorum sana,
sen iklimsuya peynir veriyormusun, veriyorsan nasıl peynir veriyorsun. ben henüz vermedim. sanırım labne peyniri falan veriyorlar bebeklere ama eşim de labne peyniri sırf yağ, ben vermem ondan çocuğa deyip bu konuda da ters düşüyor. ben de sana sorayım ne veriyorsun diye merak ettim.
canım bir de ilaydanın yeni fotolarını ekledim albüme, mama sandalyesiyle, yürüteciyle falan. merak ediyordun ya, bayramda çekip yükledim. bakarsın birara.
ben de iklimin yeni fotolarını görmek istiyorum sen de yükle birara.opuyorumnanaktan
merhaba canım, hoşgeldin,
sitedede problem vardı zaten, bizler de pek gelemedik.
evet canım ilaydanın 1 dişi çıktı, biri daha gelecek yakında diyor babası.
durduk yerde nasıl ağlıyor bir görsen, gözlerinden yaşlar geliyor resmen ya.
biz ilk önce anlayamadık, daha erken diye düşündük belkide, gerçi uzun zamandır kabarma vardı, kaşınıyordu sürekli ama bayram telaşı falan dikkat etmedik. bayramın son günü bir baktık ağlarken ağzında bir çıkıntı. eşim parmağını bir attı.
dişi çıkmış dedi :1shok: yani sevineyimmi üzüleyimmi. tabiki çok güzel bir duygu, Allah herkese nasip etsin de yani huzursuzluğu da o derece yani. neyse jelle, ağrı kesici şuruplarla idare ediyoruz şimdilik.
iklimin de yeni dişleri mi geliyor acaba, kemik gelişimlerinde falanda böyle anlamsız huzursuzlukları oluyormuş. mesela ilaydanın dişlerden önce de oluyordu böyle huzursuzlukları. bazen gazı oluyordu, özellikle ek gıdalara ilk geçtiğimiz dönem. belki hazmetme zorluğu oluyordu, bağırsak gelişimi, kemik gelişimi. bu bebişler sonuçta devamlı boya gidiyorlareee bu nasıl oluyor arkadaşım, kemikleri gelişiyor. bu kemik gelişimi de böyle ağrılı sancılı, huzursuz edici bir süreçmiş. eşim bu şekilde yorumluyor yani. inşallah biran önce geçer canım, iklimde kendine gelir sen de.
canım, şu özel meseleyi de çok merak ettim doğrusu. umarım çok kötü bişey değildir. en kısa zamanda fırsat bulduğunda mailini bekliyorum canım.
canım, ilayda iklim ablası gibi çok aktif emeklemiyor. yani benim izin verdiğim ölçüde. ama düz zeminde test ediyorum bazen emekliyor. en azından içim rahatladı o konuda. birara çünkü epey kafayı takmıştım. ama bu seferde kablolara, prizlere, cam sehpalara, dvd, kolonlar falan nerede yasak şeyler var oralara gidiyor.
tutup alıyorum, yine gidiyor yaramaz kaydirigubbakcemile
evet canım ilayda emekleme pozisyonundayken kendi kendine oturma pozisyonuna geçiyor, desteksiz falan. ilk zamanlar biraz durup yıkılıyordu, şimdi artık yıkılmadan uzun süre oturuyor. önünde bir sürü oyuncak var onlarla oynuyor oturup, çoğunlukla ağzına sokuyor tabi orası da ayrı konu.
birkaç gündür de beşikte tutuyorum ama öyle çok uzun süreli değil yani 15 ile 30 dakika
arası. ben de yanında duruyorum tabi. 2-3 gündür kenarlara tutunup kalkıyorbizimki park yatak canım. zaten üst kattan indireli çok oldu park yatağın altında artık. epey de derin yani. eşimde daha kendini atamaz diyor ama ben her ihtimale karşı etrafını yastıklarla çeviricem. zaten orada yalnız da bırakmıyorum artık. ama işte gece biz uyurken kalkıp ayaklanırsa ay Allah korusun. ya valla büyüdükçe dertleri de artıyor derlerdi de inanmazdım, doğruymuş meğer. Allah hepsine sağlık versin, kazalardan belalardan korusun.
canım her çocuk farklı işte, iklim oturmuyor diye endişe etme, o da emeklemeyi tercih ediyor.ilayda da hepsinden az az yapıyor işte. ama yürüteci henüz aktif kullanamıyor mesela. sevmiyor onu ya, içine bindirirken acayip direniyor. aynı şekilde mama sandalyesinde de zar zor mama yediriyorum. bi de biz yemek yerken oturtuyorum, bizim masanın yanında zaten sandalye o zaman da çok ilgisini çekiyor bizim yemek yememiz, hoşuna gidiyor. ay zor yediriyorum onun içindeyken mamasını, kediler, köpekler, twetyler hepsi bizimle beraber, onlara da yedirirmiş gibi yapıyorum da kandırıyorum cokacimcoook. bir şekilde alışmaları lazım. bir süre sonra normal yemeklere geçecekler o zaman daha zor, zaten üst baş akıllara zarar, günde kaç defa değişiyor o kıyafetler.
bunlar hiç sıkıntıya gelemiyor bacım, özgür kız mı olacaklar ne zemuszemus
günaydın kızlar nasılsınız canlarım kocam geldi dün
melekleriniz nasıl umarım iyilerdir sayfa hata vermez inş. düzelmiştir.
ilsu iklimsu yaprak hepinizi öpüyorum görüşürüz
yaprakçığım bu arda geçen gün senin tarifine göre meyve püresi yaptım iklim bayıldı ben biraz katı yaptım kaşık kaşık yiyor bazen yoğurt karıştırıyorum bazen sadece püre bazende sebzesine karıştırıyorum çok sevdi vallahi amcasının tarifini senin eşin bu işleri biliyor vallahi ,,
canım albümlerinize baktım ok ttalım çıkmış kızım maşallah bende en kısa zamnda koyacağım
canım önce kısa cevaplıdan başlim dedim ttalım ben yaklaşık 2 aydır sabah kahvaltısına katıyorum peyniri biz layt peynir kullanıyoruz yağsız ve tuzsuz doktorumuz özellikle tuzsuz olsun dedi bende bu kahvaltıcılar varya ordan alıyorum labne peyniri ay ben bile yiyemiyorum vallahi çok yağlı eşin doğru söylüyor onu verme bacım bu yörük peynirleri var satılıyor onlarda olabilir bir ara onuda verdim sende bir an önce başla peynire çok yararlı bizimki çok seviyor yoğurt peynir yutuyor vallahi ,
tatlım hemne resimlerine bakıyorum güzel kızımın canım bizde bayramlıkları ile çektik ama koyamadık henüz, bir ara eşime söylüm eklesin sanada atarım mail de yeni videolarıda var teyzesi bir kendimize gelelim ekleyeceğiz
vallahi diş olayı zor seni çok iyi anlıyorum bizimkide durduk yere ağlıyor bağrıyor kesinlikle memnun edemiyoruz sürekli mızmız ne kucakta ne yürüteçte ne sandalyede mutlu olmuyor sürekli dişlerini kaşımakla meşgul aynen ilayda gibi zor bi dönem diş jelini ihmal etme sürekli sür o çok rahatlatıyor bide bol bol su içsin ben artık suyunu kaynatmıyorum normal su veriyorum bayıla bayıla içiyor suyunu 1 yaş diye yazıyor ama
doktorumuz gerek yok dedi zaten erikli kullanıyoruz evde de onu veriyorum ,,,kafamçokkarıştı şu dönemi bir atlatsak varya bence herşey daha kolay olacak
bacım sorma demekki her dönemi zor yok kemik gelişimi yok organ gelişimi yok sindirim sistemi düzeni ay ne zor ya çocuk büyütmek annem anne olunca anlarsın derdi vallahi doğru ya ben beceremiyorum yada gerçekten zor bilmiyorum vallahi bacım bir zahmet eşine sor bunlar ne zaman bitecekte bizde rahat edeceğiz bu gelişimler bunlar çok şükür gelişiyor am abiz geriliyoruz
canım şu cevabı bitirim özelden atacam tabii iklim uyanmazsa alah şükürler olsun ki sağlıkla ilgili deil ama zor bir dönem olacak neyse sana yazarım şimdi ay vallahi seninde kafanı şişiriyorum ama ne yapim sizde olmasanız herhalde insan çıldırır delikafadulden
canım çocuğu rahat bırak emeklesin en azında yanındayken sen yastık falan koyma bizim doktorumuz hep öyle dedi emekleyen çocuk tüm kaslarını çalıştırıyormuş yerler yok pis yok soğuk diye düşünme bende başta takıyordum ama artık hiç önemsemiyorum üstüne kalın pijamalar varya yünlü onu aldım giydiriyorum üstünede hırka emeklesin diye rahat rahat vallahi evide hergün silmiyorum 2-3 günde bir o kadar takıntı yapma bebek bu bırak mikroba alışsın hiç bişeycik olmaz ablamın evinin orda bir kadın var evi sobalı yerler kül her yer pis kırıntı bebeği var iklimden 1 hafta büyük o çocuk nasıl emekliyor o külleri yiyor bile ama çocuk daha 1 kez bile hasta olmamış çok dikakt etmekte okadar doğru deil beni dinle geçen iklimin kıyafaetleri vardı onları vermeye gittim evde bir soğuk tek pijama ile duruyor çocuk aaaa nazarım değmesin ama zayıf ama bir çevik varya ayağa kalkıyor artık bende rahat olacağım sanada tavsiye ederim bacım
maşallah benim kızıma emeklerken oturuyorsa oooo yürümesine pek bişey kalmamış demektir bacım biizmki daha tıs emeklerken oturamıyor sadece yorulunca sırt üstü dönüp yatıyor bak ilaydama sen iklim ablasından önce yapıyor çok sevindim aferim benim kızıma tabii prof.gibi annesi var ilaydamın olacak ondada o zeka , :lepi: canım park yeteklar baya derin kendini atması imkansız mesala park yatak 70cm ise onun kendini atması için 2 katı boya sahip olması gerek fizik konunu yani korkma ama dikkat et gerçi sen dikkatliisn kime anlatıyorum bunları biliyorsun karışmazsam ölürüm Şeniz
tatlım bir ara çok taktım ama bu ay doktoru ile konuştum doktor önemli olan 1-2 dk bile olsa oturması böyle satlerce oturması zaten doğru deil dedi omurga sistemin gelişimi için dedi bende rahatladım bizimki 15 dk falan oturuyor diyince doktor eeeeee yeter o zaman tabii sen istiyorsun ki otursun oraya buraya peşine koşmiyim diyorsun adam haklı otursa bende biraz rahat ederim ama hemne emeklemeye başlıyor ne yapalım bide bu ara kollarından tutup yürütüyorum bayılıyor hiç oturmak istemiyor tüm evi geziyoruz acayip keyifleniyor
neyse çok uzattım yine çok öpüyorum bacım seni bay
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?