gelemedim canım evet, fırsat olmadı dün.
eşim de evdeydi, ilaydayı yıka, kurut, giydir, yedir falan oturamadım doğru dürüst.
siz nasıl oldunuz, iklim nasıl, daha iyidir inşallah.
ilaçlar iyi geliyor sanırım. aman iyi olsun.
valla onlar hasta oldumu, huzursuz oldumu, bizler de çok kötü oluyoruz.
o yüzden onlar iyi olsun biz de iyi oluruz.:sinifsinif:
günaydın canlarım geçmiş olsun meleklerinize allah sağlık versin
bende 10 aylıkken çıkarmaya başlamışım dişlerimi
her bebekte aynı olmuyo sanırım
bende sinir oldum yaa düşüncesiz insanlar ben sevmiyorum çocukları kucağıma bile almıyorum mikrop varsa bulaşmasın diye ne insanlar var yaaa
iklim nasıl oldun canım meleğin iyileşti inş.
yaprağım sen nasılsın canım meleğinin dişleri ne alemde
çocuklar hasta oldumu annenin moralide bozuk oluyo değil mi kızlar allah tüm melekleri korusun hastalıklardan
canım bazen öyle terslikler üstüste geliyor malesef. Allah beterinden saklasın, en önemlisi sağlık, sağlığımız yerinde olsun gerisi de hallolur inşallah.
canım varsa öyle nazar duası falan okuyan tanıdığın, akraban falan hem aileyi hem de iklimi okusun. ben ne zaman eşimin halalarına amcasına gitsem okuturum. ben demeden onlar der zaten okuyalım diye. benim annem babam da okur hemen nazar duası. sen bile okursun. özellikle felak ve nas surelerini bol bol oku canım nazara karşı iyi geliyormuş. ben nazara inanırım iklimsu ya, bazı insanların gözü çok kötü, fesat oluyorlar ve çok nazarları değiyor. hatırlarsan yazın ilayda daha 2-3 aylık falanken ana kucağından düşmüştü, sonra da ben merdivenlerden düşmüştüm. hatta sana da bahsetmiştim o zaman sen de nazar vardır falan demiştin. işte o ara hep okuttum ben. Allah korusun tabiki önce. ama okumak ve okutmak da iyi geliyor.
ah canım ya, bu kış günü ne işin var senin soğuk kolayla falan.
ben de faranjit var ya, inanırmısın evde mutfakta duran damacanadan bile direk su içemiyorum, çünkü artık kış ve o sular da dışarda durduğu için buz gibi oluyor ve biraz sıcak su ile mutlaka ılıştırıyorum. biliyorum çünkü içersem hemen faranjitim azacak, arkasından da grip, benden de ilyadaya geçecek o yüzden üşenmeyip mutlaka ılık su hazırlayıp öyle içiyorum. yazın bile ben direk dolaptan su içmem. mutlaka oda sıcaklığındaki su ile yarı yarıya karıştırıp içerim. mecburen. o yüzden aman sen de dikkatli ol canım, bak bebişlerin bize çok ihtiyacı var, biz iyi olalım ki onlara da iyi bakalım. sen gerçi çok bilinçli ve dikkatli bir annesin ama birden hararet bastı ve dokunacağını düşünemedin demekki neyse umarım bu yıl bidaha hasta falan olmazsınız artık. iyice bağışıklık kazandınız çünkü.
evet canım ya bazı insanlar malesef düşüncesiz, söyledim de hastaneden geliyorsunuz yıkayın sizin için de tehlikeli diye ama anlamıyorlar ki, biz çok kalmıycaz. ya ne kadar kalırsan kal. 1 dak. bile kalsan o mikrop sende varsa bizlere de bulaştıracaksın işte. hastaneler mikrop yuvası. ben eşimi işten gelince asla üzerini değiştirip duş aldırmadan ilaydanın yanına yaklaştırmıyorum en azından kucağına alamazsın diyorum. çünkü devamlı hastalarla haşır neşir ve zaten bize bulaşan hastalıkları o getiriyor eve ben de kızıyorum senin hastalarının mikrobunu biz de taşıyoruz falan diye, napayım meslek mi değiştireyim bu saatten sonra diyor da tabi değiştiremez ama dikkatli olmak lazım hele ki evde bebek olunca daha da dikkatli olmalı.
demek ablanın kızı 1-2 ay arayla çıkardı dişi olabilir demekki iklimsu ya, çok takılmıyayım o zaman ben bu diş meselesine. geleceği zaman gelir zaten. ne bileyim ilk 2 diş peşpeşe çıktı deyince herkes ben de bizimkinde mi bir sorun var acaba dedim. bekliyoruz artık bakalım ne zaman gelir yeni incilerimiz. o tek dişle bile ısırıp duruyor beni yenileri gelince ne olur bilmem :roflol:
dediğin gibi iyiki o jeller falan var, onu sürünce epey rahatlıyor çocuklar ya, eskiden yokmuş sanırım böyle şeyler annelerimiz ne yapıyormuş acaba, düşünsene bu kadar rahatlık varken bizler bazen fıttırıyoruz onlar yani o dönemlerde böyle ne mama, ne çocuk bezi bu kadar yaygın değilmiş, herşeyi kendileri hazırlıyormuş. annem hep der şimdi çocuk büyütmek de ne var, ben ne zorluklarla büyüttüm sizi diye haklılar aslında da işte her dönemin zorluğu ayrı demekki :sm_confused:.
canım sen maillerini açamıyormusun, benim gönderdiğim maili almadınmı. yeni mail adresi al istersen sen kendine.
bi de iklimin yeni fotolarını istiyorum canım, birara gönder bana. öpüyorum seni canım, güzel haberlerini bekliyorum canım :1hug:
bacım bu kızlar büyüyene kadar bizim haşatımız çıkacak vallahi ay ne zor vallahi canım bizimkide 2.30 dan önce yatmıyor bu ara huzursuzluk ve diş sorunu yüzünden sabah da 10:30 gibi uyanıyor aynı dertten muzdaribim bende ama bu günlerde geçecek herşey zamanla rayına oturacak biraz daha sabır bacım az kaldı inş.
alkisalkisalkis bravo bacıma taktıkça o diş çıkmıyor bir türlü o yüzden sende rahat ol biraz ay bugün ablamın komşusu diyorki ay ben çocuk nasıl diş çıkardı anlamadım bile bir baktım ki kocaman olmuş diyor ah keşke bizde böyle olsak olmalıyızda laelaelaelaelae
ah canım banyo yaptırıp üstünü giydiriyorum ben banyoyu toplamaya gücüm kalmıyor benim belim resmen kopuyor birde kıyafet giymek istemiyor zır zır seni çok iyi anlıyor ,
canım biz daha iyiyiz çok şükür antibiyotik iyi geldi ateşimizde düştü öksürüğümüzde azaldı iklim daha iyi teyzesi
vallahi onlar hasta olacaklarına biz olalım çocuğun hastalığı çok zor oluyor bacım ben bu sefer bittim çok zordu bunlar büyüyene kadar bize iyi olmak yok :gitme:
ah bacım sorma nazar mı yoksa uğursuzluk mu yoksa şansızlıkmı anlamadım ama üstümüzde bir kara bulut var baklaım allahım hayırlara yorsun herşey üst üste geliyor demekki bunlarıda yaşamamız gerekiyormuş artık öyle düşünüyorum bende bugün arkadaşımın ablası var ona dedim oku diye tamma dedi akşam okuyacak hem beni hem kızımı birde sirkeli su yap mutfağın dört köşesine dök dedi nazara birebir miş yaptım dua okuyarak inanmak çok önemli ben çok inanırım duaya biri okuusn beni hemen rahatlarım ablama dedim oda okuyacak bu akşam bakalım herşeyin hayırlısı tatlım ,
ya ttalım eşim benim hep soğuk su içer yaz kış dolaptadır onun içecekleri benimde içim yandı içtim içmez olaydım aslında çokta dikkat ederim ama olacağı varsa oluyor işte
bide ne zaman dikkat etsem aksi gibi hemen hasta olurum ben bağışıklık sistemim çok zayıf her kış 4-5 kere grip olurum muakak sen ne güzel bak dikkat ediyorsun bide ben etsem süper olcak ,
canım tkama şu diş olayını bir problem falan yoktur çıkar en kıs a zamanda gerçketn çok zormuş eskiden çocuk bakmak annem diyor o zorlukta 5 çocuk büyüttüm şimdi bu kolaylıkla olsa 10 tane büyütürüm diye gerçekten de öyleymiş akşama kadar bez kaynatırlarmış kazanlarda ütülerlermiş bulaşık makinesi çamaşır makinesi mi varmış sanki o dönemde yaşamadığımız için çok şanslıyız vallahi ben herhelde 2 günde geberik olurdum bu şartlarda bile söyleniyoruz zor diye vallahi ben 2.çocuk yapmayı düşünmüyorum olurda kaza ile yaparsam muakka bir bakıcı istiyorum ya bebeğe ya bana eşimde tabii diyor sen yetrki iste annende sana bakıcı ile baktı vallahi biz eski kadınlar gibi güçlü deiliz kimse kusra bakmasın lülülülülülü
canım mailimi açtım bugün mailine bakmadım iklim erken yatrasa bakıp cevap yazarım şimdi içerde mızıldanıyor eşim yanında ama resmen artık beni arıyor kimse ile durmuyor bana bağımlı olmaya başladı buda yeni moda yani ağlaynca bana gelmeden susmuyor ayyyyyyyy çıldıracağım
canım iklimin yeni resimleri eşimin cep tel.bilgisyara atacak ben sana mail atarım
seni ve minik mavişimi çok öpüyorum
kızlar kızım bugün tam 9 aylık inanamıyorum zaman ne çabuk geçmiş sanki 3 ay sonra 1 yaşında birden çok mutlu oldum ayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy herşeye rağmen hayat kızımla yaşamaya değer onun büyüdüğünü görmek güzelllllllllllll
aynen öyle canım, sen de bendensin desene kaydirigubbakcemile5
gecenin o sattelerine kadar bir bebek nasıl uyumaz diye düşünüp duruyorum :uhm:
ama bizimkiler de böyle işte. zamanla düzelir mi dersin, rayına girer dimi :sm_confused:
bir bakmış kocaman mı olmuş diş :1shok:
o ne ya, o kadar da değil artık.
çocuk çok belli ediyor o dönemde kendini
ama bazı insanlar çok gamsız oluyor gerçekten şakkıdı
bir biz beceremedik şu gamsız olma işini
ben de takmıycam artık ya, neyapabilirim ki zaten, zorla çıkartacak değilim ya dişi
bekliycez artık, sadece jel sürüyorum, çok huzursuzlanırsa da fitil ya da şurup veriyorum o kadar vereliniortak
canım nazar diyelim artık biz ona. inşallah dular kabul olur ve gider üzerinizden kara bulutlar. ben geçici bir dönem olduğunu düşünüyorum ve geçeceğine inanıyorum. sirkeli suyu hiç duymamıştım, aklımda olsun. ilaydaya da çok nazar deyiyor.dün akşam alışverişe çıkmıştık, sonra da arkadaşlara uğradık. birara ben başka bişeyle ilgilenirken ilayda yine tutunup ayağa kalktı, hatta birara ellerini bırakıp öyle durmuş. evde de çok kısa süreli yapıyor da arkadaş çok şaşırdı :1shok: aaaa ilayda taytay mı yapıyor artık falan dedi ben de tutunup duruyor evet dedim. hayır tutunmadan da durdu dedi
bugün çok durgun çocuk ya, ben de nazar değdi herhalde kuzuma diyorum.
canım aman soğuk şeyler yiyip içme bu dönem, hastalığı daha yeni atlattın. ben dikkat etmek zorundayım canım, çünkü kendimi biliyorum. faranjitim var dikkat etmezsem hemen kendini gösteriyor ben de dikkat ediyorum. aman sen de dikkat et vereliniortak ay kışı sevmiyorum o yüzden ben ya , soğuk, hastalık, hava kapalı. bahar gelsin artık ya. kuzular 1 yaşında olsun. dışarı çıkaralım bol bol. hava alsınlar, güneşlensinler zemuszemus
canım evet haklısın eski dönemler olsaymış biz bu çocuklara hiç bakamayacakmışız demek, şartlar bu kadar kolayken şimdiden göçtük, o dönemlerde ne yaparmışız Allah bilir. evet annem de bana kızıyor, sen bu işi kolay mı sanıyordun diyor. kolay sanmıyordum tabi, yine de Allah'a şükür çok daha zorlu bebekler var, hiç susmayan sürekli ağlayan ama işte şu uyku düzensizliği beni çok yoruyor, yıpratıyor. o da bir düzene girse, şu dişler de zamanında çıksa bu kadar yıpratmasa yavrucağı daha güzel olacak ama işte sabredip bekliycez artık.
canım sen müsait olunca bakarsın maile, bazı şeyleri sayfada yazmamak adına mail atıyorum, diloşla da öyle yapıyoruz. biraz da özelimiz olsun, herşeyi buralara dökmiyelim di mi :içelim: çok acelesi yok canım, zaten cevap yazmasan da olur, kendini sıkma bu konuda, ben sadece haber vermek adına söyledim.
fotoları da boş bir vaktinde yollarsın canım. önemli olan iklimin ve senin iyi olmanız, sağlıklı olmanız ve şu zorlu dönemi hayırlısıyla atlatmanız :1hug:
9. ayınız hayırlı olsun canım,
evet doğum gününüze az kaldı,
sağlıklı ve mutlu nice yaşlar diliyorum iklime alkisalkisalkis
ilayda bile 7.5 aylık oldu bile teyzesi daha dün gibi
işte sağ olan zor da olsa büyüyor.
evet onlar bizim canlarımız, herşeyimiz.
tüm zorluklarına rağmen hayat onlarla güzel.
Allah sağlık ve uzun ömür versin onlara, olmayanlara da en kısa zamanda nasip etsin inşallah. diloşuma, zeytine :Saruboceq:
günaydın yaprağım nasılsın canım ben iyiyim bir yaramazlık yok sayfa hata veriyo canım yaa yazıyorum msj gitmiyo siliniyo tekrar yazmayada zamanım olmuyo meleğin nasıl allah sağlık versin hapimize
iklim sen nasılsın canım minik iklim nasıl oldu öptm kocaman hepinizi kendinize iyi bakın öpüldünüz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?