Boş Gebelik sonrası yaşadığımız tecrübeler

ah canım çok teşekkür ederim , sorma üstümüzde bir uğursuzluk anlamadım neyse dediğin gibi allahım beterinden saklasın ya canım çok dikkat ediyorum kimse ile örüşmüyorum bile hani komşu falan haftada 1 anneme gidiyorum orda hasta olan falan bile yoktu ilk ben aldım soğuğu geçen dolaptan kola içtim bir daha toparlanamadım anlayacağın ilk ailede ben aldım sonra hrekese bulaştı.
canım antibiotik iyi geldi çok şükür kızıma hemen toparladı bugün daha iyi öksürüğü azaldı ateşi bitti biraz yorgunluğu var ama oda olur herhalde 1 hafta sürüyor sanırım bide bişey yemiyor ne mam nede başka bişey ağlıyor aç ama yiyemiyor bugün biraz zorla yedirdik ama kızım perişan oldu sorma ,

ay sinir oldum bende şimdi o insnalara ne kadar düşüncesizler demek ki yatıya gelirlerse sadce el yıkıyor insnalar ben annme gidince kardeşlerim işten gelince resmen banyo yapıyorlar otobüs ile geliyoruz iklime ömikrop bulaşmasın diye yok bacım ya bizim insanımız düşüncesiz ve söylesende küsürler hem evlerine çağırdılar hemde laf etti derler keşke sende hemen ilaydayı alıp odasına götürseydin uyuyacak falan deseydin ne bilim hastane mikrobu çok zararlşı biz doktora götürdük doktorumuz eve götürür götürmez bebeği yıkayın der hep hastenede havadan bile mikrop geçer diyor ben her doktor dönüşü muakka yıkarım tüm üstünü değiştiririm insanların rahatlığına bak sen kötükedihüso
yok be canım diş her çocukta aynı olacak diye bir kaide yok benim ablamın kızımı 11 aylık iken 1 diş çıkardı sonr a2 ay sonra 2 diş tekrar çıkardı her bebğin farklı olur hemen telaş etme doktorluk bir durum yok geçen ay doktor iklimin dişi için hiç çıkmamış da olabilir di veya 1 dişde çıkmış olabilirdi dedi yani öuyle 2 diş olacak diye bir kaide yok telaşe müdürüm benim
ilaydanın hep huzursuzluğu dişten dir ama alışacaklar yapacak bişey yok elimizden bişey gelmiyor onlarda acılarla büyüyecekler acı insanı büyüten ve olgunlaştıran en büyük olgu ha fiziki ha ruhsal ikiside aynı biz elimizden geleni yapıyoruz jelini sürüyoruz masajımızı yapıyoruz başka yapacak bişey yok
canım çok teşekkür ederim geçmiş olsun dileklerin için saol canım arkadaşım

ah canım bneim yerim seni aklını ben bacım aklımızı tak ataka kalmadı vallahi bende yok artık seni bilmem de sıfırı tükettim ,
diş konusunuda takma

günaydın canlarım geçmiş olsun meleklerinize allah sağlık versin
bende 10 aylıkken çıkarmaya başlamışım dişlerimi
her bebekte aynı olmuyo sanırım
bende sinir oldum yaa düşüncesiz insanlar ben sevmiyorum çocukları kucağıma bile almıyorum mikrop varsa bulaşmasın diye ne insanlar var yaaa
iklim nasıl oldun canım meleğin iyileşti inş.
yaprağım sen nasılsın canım meleğinin dişleri ne alemde
çocuklar hasta oldumu annenin moralide bozuk oluyo değil mi kızlar allah tüm melekleri korusun hastalıklardan

günaydın kızlar, nasılsınız
gelemedim 2 gündür ya,
ilaydanın huysuzluğu devam ediyor zeytincim
yeni diş de yok henüz, dün gece yine 2.30 da uyudu
sabah da 9 da uyandı emdi tekrar uyudu 10 da kalktı tekrar
hemen kahvaltısını hazırlamaya başladım ben de
normalde o kadar geç yatınca daha geç kalkardı ama bu sabah erken uyandı nedense
ben kahvaltısını hazırlayana kadar da zır zır hiç susmadı, çok acıkmış sanırım
aslında emzirmiştim ama hatta ağlayınca alıp yine emzirdim fakat sütüm artık iyice azaldı sanırım, neyse kahvaltısını yedi ve biraz susar gibi oldu, sonra yine zır zır, sonra yatağında uyuyakaldı. şimdi uyuyor ne zaman uyanır bilmiyorum. artık çok düzensiz herşey. ben de çok üstüne gitmiyorum. düzelir diye umut ediyorum sadece.:gitme:

ah canım bneim yerim seni aklını ben bacım aklımızı tak ataka kalmadı vallahi bende yok artık seni bilmem de sıfırı tükettim ,
diş konusunuda takma

evet canım haklısın, çok takıyorum
ama takmak da bişeyi değiştirmiyor, artık bıraktım kendi haline
öbür türlü ben de çocuk da çok yıpranıyor.
bir şekilde yoluna girecek inşallah :Saruboceq:

aaaaaaaaaaaaaa kimseler uğrmamış ama ben bir ce diyip gidim iklimin ilaç saati

gelemedim canım evet, fırsat olmadı dün.
eşim de evdeydi, ilaydayı yıka, kurut, giydir, yedir falan oturamadım doğru dürüst.
siz nasıl oldunuz, iklim nasıl, daha iyidir inşallah.
ilaçlar iyi geliyor sanırım. aman iyi olsun.
valla onlar hasta oldumu, huzursuz oldumu, bizler de çok kötü oluyoruz.
o yüzden onlar iyi olsun biz de iyi oluruz.:sinifsinif:

evet canım melekleriniz hasta oldumu sizler daha kötü oluyosunuz onlar sağlıklı bir şekilde büyüsünler inş.

canım bazen öyle terslikler üstüste geliyor malesef. Allah beterinden saklasın, en önemlisi sağlık, sağlığımız yerinde olsun gerisi de hallolur inşallah.
canım varsa öyle nazar duası falan okuyan tanıdığın, akraban falan hem aileyi hem de iklimi okusun. ben ne zaman eşimin halalarına amcasına gitsem okuturum. ben demeden onlar der zaten okuyalım diye. benim annem babam da okur hemen nazar duası. sen bile okursun. özellikle felak ve nas surelerini bol bol oku canım nazara karşı iyi geliyormuş. ben nazara inanırım iklimsu ya, bazı insanların gözü çok kötü, fesat oluyorlar ve çok nazarları değiyor. hatırlarsan yazın ilayda daha 2-3 aylık falanken ana kucağından düşmüştü, sonra da ben merdivenlerden düşmüştüm. hatta sana da bahsetmiştim o zaman sen de nazar vardır falan demiştin. işte o ara hep okuttum ben. Allah korusun tabiki önce. ama okumak ve okutmak da iyi geliyor.

ah canım ya, bu kış günü ne işin var senin soğuk kolayla falan.
ben de faranjit var ya, inanırmısın evde mutfakta duran damacanadan bile direk su içemiyorum, çünkü artık kış ve o sular da dışarda durduğu için buz gibi oluyor ve biraz sıcak su ile mutlaka ılıştırıyorum. biliyorum çünkü içersem hemen faranjitim azacak, arkasından da grip, benden de ilyadaya geçecek o yüzden üşenmeyip mutlaka ılık su hazırlayıp öyle içiyorum. yazın bile ben direk dolaptan su içmem. mutlaka oda sıcaklığındaki su ile yarı yarıya karıştırıp içerim. mecburen. o yüzden aman sen de dikkatli ol canım, bak bebişlerin bize çok ihtiyacı var, biz iyi olalım ki onlara da iyi bakalım. sen gerçi çok bilinçli ve dikkatli bir annesin ama birden hararet bastı ve dokunacağını düşünemedin demekki neyse umarım bu yıl bidaha hasta falan olmazsınız artık. iyice bağışıklık kazandınız çünkü.

evet canım ya bazı insanlar malesef düşüncesiz, söyledim de hastaneden geliyorsunuz yıkayın sizin için de tehlikeli diye ama anlamıyorlar ki, biz çok kalmıycaz. ya ne kadar kalırsan kal. 1 dak. bile kalsan o mikrop sende varsa bizlere de bulaştıracaksın işte. hastaneler mikrop yuvası. ben eşimi işten gelince asla üzerini değiştirip duş aldırmadan ilaydanın yanına yaklaştırmıyorum en azından kucağına alamazsın diyorum. çünkü devamlı hastalarla haşır neşir ve zaten bize bulaşan hastalıkları o getiriyor eve ben de kızıyorum senin hastalarının mikrobunu biz de taşıyoruz falan diye, napayım meslek mi değiştireyim bu saatten sonra diyor da tabi değiştiremez ama dikkatli olmak lazım hele ki evde bebek olunca daha da dikkatli olmalı.

demek ablanın kızı 1-2 ay arayla çıkardı dişi olabilir demekki iklimsu ya, çok takılmıyayım o zaman ben bu diş meselesine. geleceği zaman gelir zaten. ne bileyim ilk 2 diş peşpeşe çıktı deyince herkes ben de bizimkinde mi bir sorun var acaba dedim. bekliyoruz artık bakalım ne zaman gelir yeni incilerimiz. o tek dişle bile ısırıp duruyor beni yenileri gelince ne olur bilmem :roflol:
dediğin gibi iyiki o jeller falan var, onu sürünce epey rahatlıyor çocuklar ya, eskiden yokmuş sanırım böyle şeyler annelerimiz ne yapıyormuş acaba, düşünsene bu kadar rahatlık varken bizler bazen fıttırıyoruz onlar yani o dönemlerde böyle ne mama, ne çocuk bezi bu kadar yaygın değilmiş, herşeyi kendileri hazırlıyormuş. annem hep der şimdi çocuk büyütmek de ne var, ben ne zorluklarla büyüttüm sizi diye haklılar aslında da işte her dönemin zorluğu ayrı demekki :sm_confused:.

canım sen maillerini açamıyormusun, benim gönderdiğim maili almadınmı. yeni mail adresi al istersen sen kendine.
bi de iklimin yeni fotolarını istiyorum canım, birara gönder bana. öpüyorum seni canım, güzel haberlerini bekliyorum canım :1hug:

hu huuu yaprak nerdesin canım

ay canım burdayım ya,
iklimsuya destan pardon cevap yazıyordum da :1shok:
o yüzden senin yazdıklarını şimdi farkettim.
sen neler yapıyorsun canım,
başladı mı çalışmalar
doktora falan gitmeyi düşünüyormusun yumurta durumlarına falan baktırmak için
umarım eşin gitmeden hallolur canım ya:Saruboceq:

sinemcim, bu sefer de sen yoksun
ışığın yanıyor ama işlere daldın sanırım

canım yeni evine alışabildin mi,
nasıl yerleştiniz mi epey.
umarım yeni evinde çok huzurlu ve mutlu olursunuz
en önemlisi de sağlıkla, ağız tadıyla oturmak nasip olur :Saruboceq:
bir tane minik bebek gelir o eve en kısa zamanda inşallah

sağol canım allah hayırlısını versin yok dr. gitmeyi düşünmüyorum olursa olur olmazsa eşim yurtdışından geldikten sonra giderim yılbaşından sonra gidecekler sanırım
evim mutfak dolabı yapılacak 10-15 güne kadar onu beğendim biraz geç oldu ama
ne yapim ancak evet canım en önemlisi sağlıkla ve mutlulukla oturmayı nasip etsin allah olmayanlarada versin yeni ev yeni bebek diyolarda belki kendiliğinden gelir teyzesi :))
evet canım sen destanı yazarken ancak yazıp çıktım canım
başka zaman denk gelirizde yazışırız canım

slm canım uğradım yoksun neyse inş. karşılaşırız nasılsın

selam canım,
ben de ilaydayla uğraştım, arkamı döndüğüm gibi hemen emekleyip
olmadık yerlere giriyor, ben de mecburen peşindeyim kaydirigubbakcemile
sonra çorbasını falan hazırladım ama biraz yedi, sonra uyudu
ben de şimdi kendimiz için yiyecek bişeyler hazırlıycam,
eşim gelince de yemek yiyip market alışverişine gidicez.

canım hayırlısı olsun ya, kendiniz deneyin o zaman sizde.
olur inşallah niye olmasın. eşin sürekli burada olsa şimdiye kadar çoktan olurdu diye düşünüyorum ama eşin olmayınca ister istemez gecikiyor. aman boşver geç olsun ama güzel olsun, hayırlı olsun opuyorumnanaktan.

evine yerleştirn ya canım, eşyaları yavaş yavaş tamamlarsın önemli değil
dolapmış, koltukmuş sehpaymış hepsi yavaş yavaş hallolur.
sen zaten eşin gidince evde kalmıyorsun sanırım, o yüzden acele etmeden yavaş yavaş halledersiniz.
sağlık olsun, huzur olsun gerisi gelir. eşyan da olur, bebişin de olur inşallah vereliniortak.

sağol canım melekler emeklemeye başladımı işin zorlaşıyo buarada aldığın doğum kilolarıda kendiliğinden gidiyo :)) dimi evet canım eşim gidince annemde kalıyorum evde tek başıma yapamam
kolay gelsin sana canım kib meleğinede öptm
iklim nasılsın bugün uğramadın canım

evet canım haklısın
işimiz zor gerçekten, sürekli peşindeyim kaydirigubbakcemile
ama dediğin gibi kilolar da gidiyor zemuszemus
yaza kadar tığ gibi olucam inşallah,
tabi biraz pis boğazımı da tutmam lazım
aslında yemek çok yemem ben, öyle ettir buttur hiç aramam
ama çikolata, gofret, bisküvi, pasta vb şeyler yüzünden kilo veremiyorum ben
emzirdiğim için hala çok kilo da almıyorum ama kalan birkaç kiloyu veremedim
şu ara biraz dikkate ediyorum hihoyyyt
bi de ilaydanın peşinde koşunca gidiyor kilolar da.kaydirigubbakcemile5

tabi canım evde tek kalma, yani dünyanın binbir türlü hali var Allah korusun
ilerde çocukların olunca kalırsın da yerimseniben
şimdi ev de yeni ailenle kalman daha mantıklı vereliniortak.

bacım bu kızlar büyüyene kadar bizim haşatımız çıkacak vallahi ay ne zor vallahi canım bizimkide 2.30 dan önce yatmıyor bu ara huzursuzluk ve diş sorunu yüzünden sabah da 10:30 gibi uyanıyor aynı dertten muzdaribim bende ama bu günlerde geçecek herşey zamanla rayına oturacak biraz daha sabır bacım az kaldı inş.

alkisalkisalkis bravo bacıma taktıkça o diş çıkmıyor bir türlü o yüzden sende rahat ol biraz ay bugün ablamın komşusu diyorki ay ben çocuk nasıl diş çıkardı anlamadım bile bir baktım ki kocaman olmuş diyor ah keşke bizde böyle olsak olmalıyızda laelaelaelaelae

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…