günaydın canlarım nasılsınız havalar ılık gidiyo burda sizin oralarda nasıl melekleriniz umarım iyidir
ev hanımından hala haber yok nerdesin diloşş ya özledim seni
günaydın hatunlar yaprağım netinin düzelmesine sevindim canım
iklim sen nasılsın
kızlar bağırsaklarımı bozmuşum yaa pazar günü pasta yemiştim ondan oldu sanırım
Merhaba Kızlar, İkinci bebeğimin de kalp atışları duyulmadı muhtemelen boş gebelikti, 2 hafta önce düşük yaptım. İki tane üst üste olunca morali bozuluyor tabii insanın. Benim gibi birkaç defa boş gebelik yaşayıp sonradan normal hamilelik yaşayan arkadaşlar varsa , doktorun yaklaşımı veya bu konuda ne yaptıkları hakkında bilgi alamk isterim.
çok geçmiş olsun canende.
zor bir durum evet.
boş gebeliğin sebebinin yumurta veya spermlerdeki genetik defektler olduğu söyleniyor.
üst üste olabilirmiş evet. bizi sayfadaki arkadaşlarda olmadı ama
cimbomlu arkadaşımız var mesela o da boş gebelik sonrası hamile kalmıştı
kimyasal gebelik olmuştu onda da.
olabiliyor bazen evet. doktorun genetik test falan önerebilir belki.
yumurta ve spermlerin kalitesini arttırmak lazım.
mesela eşine keçiboynuzu kürü yapabilirsin veya keçiboynuzu pekmezi yiyebilir
ayrıca arısütü, bal polen falan da iyi geliyormuş. sen de çörekotu bal tarçın karışımı kullanabilirsin. sitede hepsi ayrıntılı olarak var canım.
inşallah en kısa zamanda sağlıklı bir gebelik yakalarsın ve bebeğini kucağına almak nasip olur :teselli:
Teşekkür ederim, keçi boynuzu kürünü deneyeceğim, sanırım sperm kalitesi bu konuda daha etkin. Genetik testleri yaptırdık pek birşey çıkmadı. Bu işin ilacı da yokmuş sanırım gene işimiz doğal yollardan tedaviye kaldı. İnsan bu durumda olunca nereden ne duysa yapmaya çalışıyor. Bir umut pgt yaptırmak dedi doktorum ama o da çok pahalı hem de garantisi yok bilemiyorum ne yapacağımı. Umarım bundan sonraki bebeğim sağlıklı olur.
merhaba kizlar sizlere bir sorum vardi kimyasal gebelik nasil oluyor.ben gecen yaz bos gebelik ve uc hafta oncede dusuk yaptim.ama gecen yaz yasadim normal gebelikmi yoksa bos gebelikmiydi anlayamadim acikcasi.sorumu cevaplarsaniz sevinirim
merhaba semra geçmiş olsun sana da.
canım doktorun sana söylemiş olması lazımdı boş gebelik mi kimyasal gebelik mi diye aslında ama niye açıklama yapmadı ki, neyse
kimyasal gebelikte sadece kanda betahcg değerin yükseliyor ama kese veya bebeğin kalp atışları görünmeden kanda gebelik değerleri düşüyor ve hamilelik bitiyor.
boş gebelikte ise gebelik kesesi görülüyor fakat bebeğin kalp atışları görülmüyor. yani doktorun ultrasonla baktığında ancak bunu belirleyebilir.
merhaba cevapladiginiz icin tesekurler,ben gecen yaz renklim gecikince tst yapmistim pozitiv cikmisti.tam dokuz haftalikken doktora gittim ve sadece kese vardi embryo yoktu doktorum belki hic olusmadi yada dusuk yaptin ufakti anlayamadin dedi.dusuk olarak yazildi ve kurtajla icimi temizlediler. dort ay sonra yine hamile kaldim bunda bebek vardi ama yavrum benim 11.haftada kalbi durdu dusuk yaptim asiri kanama oldu uc hafta oldu kaybedeli bebegimi.uc ay falan korunduktan sonra yine dusunebilirsin dediler ama inaninki neyapicami ilmiyorum cok istiyorum yeniden hamile kalmak dinlendikten sonra tabiki bu ikinci oluyor hersey allahin takdiri cok sukur ama okadar cok sarsildimki kimseye anlatamiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?