Boş Gebelik sonrası yaşadığımız tecrübeler

yaprakcım dün biras o sayfaya bakma imkanım oldu da hiç değmez üzümene canım özellikle sanal ortamdaki bir tartışmanın seni etkilemesine nasıl izin verirsin ne oulr .sonuçta sen hepsinden olgun aklı basında güzel bir bayan ve annesin. biraz uzak kal o topicten sıkma canını .

canım sorma ya, yani güzellikle bişeyleri açıklamaya çalışıyorsun ama üstüne üstüne geliyorlar. bir şey iddia ediyorlar. uzun uzun açıklıyorum özellikle anlasınlar, yaptıklarının hata olduğunun, haksızlık olduğunun farkına varsınlar diye ama malesef.

her zaman var böyle problemli tipler canım sanal ortamda da var, gerçek hayatta da var.
insanlar gerçek hayattaki huzursuzluklarını sanal aleme de taşıyorlar ne yazıkki ve ona buna çatacak yer arıyorlar. ama benimle uğraşamazlar. ispatlayamadıkları iddiaları da havada kalır işte öyle.
topikten uzak kalıyorum zaten çok sık takıldığım bir yer de değil ama işte biri yazarsagirip yazıyorum. ama iki üç kişi yazıyoruz diye şimdi de ona takmış hatun ona neyse.
bide benim bu topiklere takılmamı bebeğimle ilgilenmememe yormuş nerden buluyorsa bu hakkı bu cesareti kendinde.

ben yeterince zaman ayıramam diye anne bebek topiklerine bile takılmadım. mayıs annelerine hiç yazmadım mesela ben. hamilelikte zaten pc problemi vardı. şimdi birgün yazarsın 10 gün yazmazsın insanlar merak eder. buna gerek yok diye düşündüm. anne bebek topikleri vızır vızır binlerce sayfa hiç birimi bebeği ile ilgilenmiyor yani. yani böyle insanlarla uğraşmamak lazım ama işte insan kendini tutamıyor.

oh canım ne güzel, gez valla. bebek olunca gezmek zor oluyor o yüzden şimdi, nerelere istiyorsan git, tadını çıkar.

çok teşekkürler canım inşallah. ayrıca domuz gribi falan olmadan geri dönerim inşallah kaydirigubbakcemile3

aman canım ağzını hayra aç, insanlar paranoyak oldu iyice zaten.
dikkat et kendine, kimseyle şapur şupur yapma sakın Şeniz, ellerini yıka demiycem zaten bunu biliyorsundur sen.vereliniortak

hem de ne paranoya canım yaa bizim işyerinde herkese maske dağıttılar düşün yani :1ninca: ama tahmin edersin ki kimse sallamıyor, grip olup işe gelen bile var kaçıyorum nefesimi falan tutuyorum onlarla bir yerde bir şekilde karşılaşırsam :tomato: bi yandan çantamda ıslak mendiller purel falan tam paranoyak olduk valla :roflol:

ay canım çalışma hayatı olunca tabi nereye kadar kaçacaksın ki. aşı konusunda bile baksana kendi içlerinde ikiye bölündüler. bakan kameralar önünde aşı yaptırıyor, başbakan da ben yaptırmıycam diyor. biz de yaptırmayı düşünmüyoruz zaten de acayip korku saldılar ya. valla ben şu an evdeyim elimden geldiğince korumaya çalışıyorum, eve gelenlere de önce ellerini yıkatıyorum. geçen gün ablam geldi, babamla hastaneye gitmişler kıza resmen mikroplu muamelesi yaptım ya. önce üzerindeki kıyafetleri çıkarttırdım, kendi kıyafetlerimden verdim. ama önce duş al dedim. misafir banyosuna girdi, kendi banyoma da sokmadım, yani baş paranoyak ben. ama şimdi önümüz bayram, ne yaparız diye kara kara düşnüyorum.kendim için değil de bebek için. yani bizim insanımız şapur şupur malesef ve bişey de denmiyor. ama böyle giderse gitmiycem herhalde. yani bebeğimin sağlığı herşeyden önemli.:gitme:

süpersin canım yaa demek kendi banyona da sokmadın ablanı sırnaşık şey ama boşver bence en güzelini yapıyorsun bişey olduktan sonra kıymeti yok ki önemli olan önceden önlem almak. hele senin minicik bi de bebişin var ben olsam eminim daha bile abartırdım karantinaya alırdım kendimi ve bebişimi :ecrin_bebek: valla aslında en güzeli öpüşürken sanırım "grip oldum ben biraz öpmiyim sizi" demek, korkarlar o zaman öpmezler heralde heheh kaydirigubbakcemile3

evet canım ya, öyle oldu. kızın aklında duş almak da yoktu belki ama ben zorla yaptırdım. hastaneler mikrop yuvası çünkü. bide şu ara herşey abartılıyor zaten ben de iyice korkak oldum sanırım.
gerçi biz bebeği şu an banyoda yıkamıyoruz. küçük bir odamız var, orada küvetininde yıkıyoruz ama bana veya eşime bişey bulaşırsa bebeğe de geçer diye korkuyorum.
gerçi eşim mesleği gereği risk grubunda ama aşı olmayı düşünmüyor. ay inşallah bir problem olmadan atlatırız şu kışı. önümüzdeki kış daha büyümüş olacak, bağışıklığı daha da gelişir her zaman dikkat etmek lazım tabi ama şu an daha çok küçük.
evet canım iyi fikir grip gibiyim öpmiyeyim derim ben ama bebeğe saldırıyorlar ya. dokunmayın, elinizi sürmeyin demek çok zor oluyor. ne yapıcam bilmiyorum. 2-3 kişiden fazla kimseye gitmiycem belki onlara bile gitmem. kimse kusura bakmasın valla. bebeğim için böyle olması gerekiyor.

günaydın canlarım yaprağım haklısın canım elletme meleğini kimseye şu küçük çocukların yüzlerinden şapır şupur öpenlere sinir oluyorum ben elinden yada ayağından öperim mikrop kapmasın diye yüzünü bile ellemem bebeklerin anlayışsız insan çok canım ama meleğini götürme ziyaretlere sağlığı daha önemli canım
ilsum nasılsın canım

selam zeytin,
yine herzamanki gibi sen varsın sayfada.
ilsu işlere dalıyor herhalde, vakti kalmıyordur.
iklimsu yerleşemedi sanırım halen ve net bağlanmamaış olabilir.
umarım yeğeni iyileşmiştir. kendisi ve minik iklim de iyidir.
diloş bizi unuttu zaten, gelmek istemiyor sanırım.
ama uygun olsa o da gelir bırakmaz bizi biliyorum.
Allegra seyahate çıktı sanırım.
bizbize kaldık desene. olsun ya bizbize yeteriz dimi arkadaşım kaydirigubbakcemile5.

ben de ilaydayla uğraştığım için arada bakıp çıkıyorum böyle işte.
fırsat olunca yazarım yine.

senin ev ne alemde, ne zaman taşınıyorsun. taşın yerleş de rahatlarsın biraz :içelim:.

evet canım biz kaldık topikte canım
iloşu öp yerime canım sağlığı iyi umarım
ev inş. 10 güne kadar bitecek hayırlısıyla haftaya kapı pencereler takılır canım elektrikte bağlandımı göçerim inş. diloşş kaçak diloş kendini özletme canım

günaydın kızlar nerdesiniz kimsecikler uğramamış topiğe canlarım
yaprak ilsu iklimsuu diloşş özledim hepinizi kızlar

GÜNAYDIN AKRADASLAR
yaprağım sinemim nasılsınız
ilayda nasıl yaprakcım
birde sen kaçıncı ay oturtmaya baslamıştın bizimkisi sürekli oturma cabsı icinde kalkmak için kendini zorlayıp kıpkırmızı oluyor .bende az bişi oturtuyorum napim yoksa kıyameti kopartıyor.sanirim buay ek gıdaya bizde gececeğiz. geçen gün 2 kasık elma püresi verdim yedi ama pek sevmedi sonrasında yapmadığı kakasını yaptı :)))

günaydın arkadaşlar,
öğlen oldu gerçi ama benim ilaydanın bakımını yapıp,
besleyip tekrar uyutmam ancak bu saatleri bulduğu için bana daha sabah gibi geliyor.

ilsu canım, ilaydayı 4-5 aylıktan beri oturtuyorum ben.otururken kucağıma aldığımda genellikle oturur pozisyonda, yani tabi öyle saatlerce değil. 5-10 dak bişey.
ama bu ara daha uzun süreli oturmaya başladı. tabi sırt destekli oturuyor henüz. bazen tv de çizgi film falan olduğunda arkasına yastık koyuyorum öyle 20-25 dak. oturup izliyor gamyoncuiremsu. 6 aydan sonra oturabilir diyor zaten dr lar. senin de kısa süreli oturtmanda sakınca olmaz canım ya. 4 aylık oldu artık tuana. mesela biz yakında yürüteç ve mama sandalyesi almayı düşünüyoruz. 6 aydan sonra yavaş yavaş kullanabilir bunları çünkü. mama sandalyesinde de günlük 10-15 dak. süreyle oturtmaya başlamayı düşünüyorum. geçen gün arkadaşlara gitmiştik. bahsetmiştim. onlar almış mesela. ilaydayı oturtular sandalyeye hiç rahatsızlık duymadı, etrafa bakınıyor, hoşuna gitti hatta. ama işte ona oturunca bişey yermi o şu an belirsiz. ben halen yatarken besliyorum. başının altında ince bir yastık oluyor o şekilde. ama 7 ayda artık mama sandalyesinde bizimle birlikte oturtucam sofraya alışsın. 15-20 gün içinde ancak alırım zaten belki geçer bile. sonra da zamanı gelmiş olacak zaten otursun bakalım. ama bazı bebekler oturup yemeyi reddediyormuş ya, mama sand. de oturmak istemiyorlarmı. kk da okudum hatta. boşuna para verip aldık demiş birisi. umarım öyle olmaz :umursamaz:.

canım evet ek gıdalara ufaktan başla. önce tadımlık olur tabi :icecream:. giderek arttırırsın.
ben de ilk günler kaka ve gaz problemi olmasın diye armut verirdim çok. işe yarıyordu ama. elma da iyi. şimdi ise kokteyl yapıyorum kızıma. elma, armut, kayısı, beyaz üzüm, sihay üzüm, mürdüm eriği. ilayda bayılıyor bu karışıma cokacimcoook. mamalarına muhallebilere falan da katıyorum bazen de yoğurtla karıştırıyorum. güzel oluyor. dedesinin terasta asmalardan epey biz sihay üzüm stoğumuz oldu.yakın olsak sizlere de verirdim. çoğunu çürütüp atmıştık ilk zamanlar.
dr bize pekmez verebilirsin demişti ama pekmez yerine ben direk siyah üzüm püresi veya suyunu veriyorum. pekmez çok tatlı bide içinde ne olduğu belli değil.

bilgi için tşkler tatlım hafta 4 ayı dfolacak işte bizim kızında
çok mutlu olyor oturunca:)
mama san. ben kullanıyorum bayılıyor onda oturmaya tabi ben ana kucağı gib yatış poz. getirtip oturtuyorum tavsiye ederim al yani .yüksekte kalıyor ya hoşlarına gidiyor onun için

aaaa ne güzel canım ya, bilmiyordum senin kullandığını.
eşim bana ne zamandır alalım diyordu ama ben daha erken boşuna almayalım
zamanı gelince alırız diyordum. bak yatarak yedirmek aklıma gelmedi.
markası ne canım, memnunmusun, bide ayıp olmazsa fiyat söyleyebilirmisin. istersen özelden at bilgileri.foto varsa foto da koyarsan sevinirim.
ay ne çok istekte bulundum ya, bidaha bana bişey söylemezsin herhalde:roflol:

yaprakcım sizin zamanınız gelmiş alabilirsiniz dediğim gibi oturamasada yatış poz .var onu ayarlarsınız
sana özelden attım benimkini güzelim

yaprakcım sizin zamanınız gelmiş alabilirsiniz dediğim gibi oturamasada yatış poz .var onu ayarlarsınız
sana özelden attım benimkini güzelim

gördüm canım, sağolasın.
değerlendiricem.
haftasonu bakarız sanırım. ayın 15 inden sonra da alırız diye ümit ediyorum.
ama sizinki çok güzel gerçekten, kaliteli ve kullanışlı bişey olduğu belli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…