• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boşa yaşıyo gibiyim

mutsuzkiizz20

Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2017
494
119
23
28
dün erkek arkadasımla sohbet ediyorduk . hayallerinden fialn bahsediyodu 5 sene sonra şurda olmak istiyorum gibisinden filan . bana sordu sonrada senimn bi hayalin hedefin varmı dye yoook dedim .
şaşırdı .
okuyosun neden okuyosun neden okuyosun o zaman dedi ? ilerde ne yapmak istiyosun dedi . bilmiyoorum düşünmedim dedim . böyle yaparsan olmaz başaramazsın filan dedi . gercekden boşamı yaşıyorum şuan illa hedefim hayalimmi olması lazım .
okuyorum 2.sınıf ayrıca kozmetik üzerine bi yerde çalışıyorum . benım hayalım veya hedefim olması sartmı ?? sizin hayalınız veya hedefınız varmı ?

Şart veya değil insanın rotasını bilmesi lazım.. Ayrıca erkek arkadaşın niye o kadar üstelemiş hayırdır evlilik falanmı bekliyor? Hedefin yoksa bile önceliğin olsun okul-meslek-kendin gibi mesela.

aslında herkesin hayali vardır
ne demişler insan hayal ettiği müddetçe yaşar

okuduğunuz bölüm üzerine mesleğini yapmayı düşünmüyor musunuz?
yoksa okul bitsin evlilik çocuk mu düşünceleriniz
eğer 2. yazdığımsa ondan ileriyi konuşmak istemiyorsunuzdur

Bir hayalim ve hedefim var .
Ona ulaşmak için önüme çıkan bütün zorlukları aşıyorum.

Şart veya değil insanın rotasını bilmesi lazım.. Ayrıca erkek arkadaşın niye o kadar üstelemiş hayırdır evlilik falanmı bekliyor? Hedefin yoksa bile önceliğin olsun okul-meslek-kendin gibi mesela.
evililikle ilgili bi beklentisi yok . ( ona söylemiştim 5 sene fialn bu düşüncem yok diye ) şaka ile karısık zaten evlenme hayalin yoktur dedi dün .
kendisinin hayalleri var herhalde herkesin olmasını bekliyo

aslında herkesin hayali vardır
ne demişler insan hayal ettiği müddetçe yaşar

okuduğunuz bölüm üzerine mesleğini yapmayı düşünmüyor musunuz?
yoksa okul bitsin evlilik çocuk mu düşünceleriniz
eğer 2. yazdığımsa ondan ileriyi konuşmak istemiyorsunuzdur
evlilik çocuk filan gibi bi hayalim yok .
okulu bi bitirim kafasındayım şuan ileriyi hayal edemiyorum

evililikle ilgili bi beklentisi yok . ( ona söylemiştim 5 sene fialn bu düşüncem yok diye ) şaka ile karısık zaten evlenme hayalin yoktur dedi dün .
kendisinin hayalleri var herhalde herkesin olmasını bekliyo

Haklısın var gibi duruyor ısrarla sormasına bakılırsa. ;) bi yandan seninle ilgili hayal kurması iyi bişey ama sen yeterki önceliklerinden vazgeçme gerisi elbet gelir

var işte benim . ama yadırgadı yani tuhafına gitti adamın
E tuhaf zaten ablacim. İnsan okulu bitirir bir meslek edinir, surada calisacagim der,bu kadar para kazanacagim der, sunu alacagim der. Hepsi plan hepsi hayal. Saksida bitki olursun hayalin olmazsa. Adamin kiymetini bil bak ne guzel ayaklari yere basiyor bir hedefi var. Ondan cok sey ogrenebilirsin bence ki birlikteliklerde bence bu sart. Adam sana bir sey katmazsa,sen adama bir sey katmazsan birlikteligin bir anlami yok

var işte benim . ama yadırgadı yani tuhafına gitti adamın
Boşver insanları sen. Yarına çıkabileceğiniz belli değil ne planı hedefi ya. Benim haftaya olabilecek birşey için yaptığım plan bile, öyle bir olay oluyor ki tutmuyor. İnsanın mutlu olayım , sağlıklı olayım iyi kazanayım gibi genel hedefleri olabilir tabi, genel kriterleri olabilr. Ama hangi yıl okulu bitecek nerede çalışacak hangi yaşta evlenecek planini yapıp bu plani tutturan insanların mutluluğu yakaladığına inanmiyorum, proje hayat gibi geliyor bana.

Bir değişik geldi hiç bir hayalinin olmaması yani öyle büyük şeyler değilde mezun olmak arkasından bölümünle ilgili iş bulmak bir araba almak istemek veya ben böyle yaşamak istiyorum ilerde diyebilmek gerekir bence yani ulaşılabilir hayaller kurmak sizi hem başarıya mutluluğa teşvik eder.
Kendiniz ve hayatınız için ulaşılabilir hayaller kurun ulaştıkça hayalini kurduğunuz günleri hatırlayıp başardım demekten güzel bir şey yok.

Tabiki bi hayalin olmalı. Şu yılda şu bu yılda bu demek değil. Ama ölmeden önce yapmak istediğin bir şeyler olmalı. Ya bu hayata bir şey bırakmalısın ya bu hayattan bir şey almalısın. İkiside yoksa yaşamanın ne anlamı var? Hedefi hayali olmayan milyonlarca insan intihar etti, ediyor. Mutlaka olmalı bence.

Son düzenleme:
Boşver insanları sen. Yarına çıkabileceğiniz belli değil ne planı hedefi ya. Benim haftaya olabilecek birşey için yaptığım plan bile, öyle bir olay oluyor ki tutmuyor. İnsanın mutlu olayım , sağlıklı olayım iyi kazanayım gibi genel hedefleri olabilir tabi, genel kriterleri olabilr. Ama hangi yıl okulu bitecek nerede çalışacak hangi yaşta evlenecek planini yapıp bu plani tutturan insanların mutluluğu yakaladığına inanmiyorum, proje hayat gibi geliyor bana.

Aynen

hiç hayalin yoksa hiç bir adım ileriye gideyim derdin de yoktur.
bence gerçekten de boşa yaşanmış olur böyle.

hani insan çabalar, kısmet olmaz o ayrı.
ama böyle hep kendi yağımda kavrulayım, azıcık kendimi geliştirmeyeyim demek gerçekten de günümüz dünyasında imkanlar bu kadar fazlayken çok garip.

hiç hayalin yoksa hiç bir adım ileriye gideyim derdin de yoktur.
bence gerçekten de boşa yaşanmış olur böyle.

hani insan çabalar, kısmet olmaz o ayrı.
ama böyle hep kendi yağımda kavrulayım, azıcık kendimi geliştirmeyeyim demek gerçekten de günümüz dünyasında imkanlar bu kadar fazlayken çok garip.

belki de daha iyidir ya

hiçbir hedef hayal olmayınca suda yüzen yaprak misali salına salına gerilmeden yaşayıp gider insan bu dünyadan

bak kaç gündür sana yazacağım gittin mi diye

sonra baktım ki yorumların son gaz gitmiş demek ki dedim

hep bir yere koşturma

şunu da bunu da daha iyisi diye didinme belki de bizi bizden alıyor

okul bitsin bakarız

iş aradım buluruz rahatlığı belki daha iyidir

belki de daha iyidir ya

hiçbir hedef hayal olmayınca suda yüzen yaprak misali salına salına gerilmeden yaşayıp gider insan bu dünyadan

bak kaç gündür sana yazacağım gittin mi diye

sonra baktım ki yorumların son gaz gitmiş demek ki dedim

hep bir yere koşturma

şunu da bunu da daha iyisi diye didinme belki de bizi bizden alıyor

okul bitsin bakarız

iş aradım buluruz rahatlığı belki daha iyidir

hiç öyle biri olmadım hayatta, bilemeyeceğim.

önemli olan bana göre elinden geleni yapmak, olmazsa ama dert edip hayatı mahvetmemek.

şimdi kendimce önümdeki 5 yılı gerçekten öngöremiyorum. ama planlar planlar.
geçmişe baktığımda planladığım yerde değilim, kesinlikle daha iyi bir yerdeyim :))
eğer ki boşverseydim, hem şuan olduğum yerde olmazdım, hem de vicdanım susmazdı.

Back
X