Boşa Yaşıyormuşum Hissi

Evde bir sıcaklık, iletişim, muhabbet olmazsa, eşler birbirine katlanmaya başlamışsa ne anladım ben o işten. Evliliği düzeltme odaklı değil de, şu ruh halini düzeltecek bişeyler yapıp içini ısıtmayı dene lütfen. Tam ifade edememiş olabilirim ama bi soğukluk bi donukluk var gibi sende, yanılıyor da olabilirim sadece yorumlarından bana öyle geliyor. Işıl ışıl bi kadın olabilirsin halbuki. Bi de çok vericisin, ailene karşı eşine karşı eşinin ailesine karşı. Evlilikte çok fedakarlık yapınca kadınla erkek yer değiştiriyor gibi bişey oluyor ben de zamanında hissettim bunu ve çok rahatsız ederdi bu his, şükür geçti artık. Eski üyesin sen de evlilik öncesini de hatırlıyorum senin (gelinliğin çok güzeldi), bu kadar vermek illa ki tüketir insanı sonu pişmanlık olur ki olmuş da.

uğraşmıyor evet. Ben eve gelince sürekli elde telefon olmasına kızıyorum bana sunduğu çözüm yasaklayalım oldu. Yahu adam, ben okulda kural evde kural mı koyacağım; bunun için mi evlendim seninle? Sen eşinle muhabnet etmek istemiyorsan etme. O zaman da hemen çok konuştun diyor ağzının üstüne vurasım geliyor ve başlıyorum hakarete.

Evet içim ölmüş gibi, dün kuaför bile sen niye bu kadar saldın, boşvermişsin hayatı dedi. Ki daha 2. Gidişim tanımam etmem, tek dediğim fön çekme kurut gideyim oldu.
İçim ısınmıyor sürekli ya pişmanlık ya nefret doluyum.

Baz3n bend3 senin gibiyim.ne yapsam mutlu olamıyorum. Kendim çirkin gelmeye başladım. Sürekli uyumak istiyorum. Depresif hallerim çok.bazen mutsuz olurken utanıyorum. İnsanlar ne durumda çok şükür başını sokacak evin araban var diyorum.bazilari için çok lüks yaşıyorsun neden mutsuzsun.insanlar bir lokma ekmek ararken diyorum.
Nedeni neler bilmiyorum.havalr olabilir. Yaşadığım yerden çok mutsuzum ondan olabilir diyorum. Bebegim sağlıkla gelsin inşallah şuan tek mutluluğum bu...esimle ilgili problemim yok ama eşimin işi de çok stresli böyle işte

Sizi çok yılmış görüyorum o yüzden boşanmak gibi radikal bir karar almaya hazır değilsiniz bence şuan. Eşinizden bağımsız olarak siz kendiniz için neler yapabilirsiniz biraz bunları düşünün. Nerden başlayacağınızı kestirebilmek için biraz ruh halinizin toparlanmaya ihtiyacı var.

Evdeki sorumlulukları ve kuralları bir süre gevşetin, sanki prova yapıyormuş gibi. Bir süre deneyin bakalım neler hissedeceksiniz neler yapacaksınız. Ona göre karar verirsiniz.

Çok fena bir duygu hayattan tat alamamak, herşeyden çabuk sıkılmak, herkes mutlaka böyle zamanlar yaşıyordur muhtemelen.

Paranızı ayarlayabilmeniz mümkünse bir iki günlüğüne il dışına İstanbuldaysaniz Şile Ağva da olur. Cok masrafı da olmaz hem yakın yerin. O tarz bir yere gidip birlikte vakit geçirmeniz belki iyi gelebilir. Telefonlari birakip, gezinin, gündelik sıkıntıları unutur, birbirinizi dinler, muhabbeti izi arttirirsiniz belki iyi gelir

Ah be canım bir ömür de böyle geçmez ki. Teşhisi koymuşsun ama harekete geçmiyorsun yap bunu lütfen. Sana boşan demeye çalışmıyorum şu anda öyle bir karar verme, önce hayat enerjini geri al, baktın seni aşağıya çeken şeyin evliliğin olduğuna karar verdin o zaman boşanmayı düşün. Ama bir ömür böyle kronik mutsuz gitmez, bu ruh bu beden de bize emanet onlara iyi bakmakla mesulüz.

Cok celiskilisiniz. Adamin motor alma plani var. Siz ondan once davranip araba aliyorsunuz. Sac boyatmaya para var spora yazilmaya var botoks dusunulebiliyor.... hic birine lafim yok botoks ve 2. Motor disinda hic bir luks yok ama saglik icin paraniz yokken bunlar cok yersiz degil mi?
Psikologa param yokken kocam ikinci motor planlarsa ben o kocayi cok guzel bosarim. Siz de niye bosanmiyorsunuz anlamadim. Gordugum kadariyla tek derdiniz o.

Yaşamayı sevmek lazım. Kendine hep bir sonrayı merak ettirecek uğraşlar lazım. Yarın markete gitmeyi planlamışsam, ardından da kahve içmek için bir arkadaşımla buluşacaksam heyecanlanırım. Akşam yemeğimi pişirirken, mutfağı toplayıp da oturup elime örgümü alacağım anın hayalini kurup heyecanlanırım. Gece yatacağım vakti düşünüp yumuşacık yastığıma başımı koyacağım an için heyecanlanırım. Sıradan şeyler için heyecanlanıyorsam yaşıyorumdur.

Heyecanını kaybetmişsin. Koca odaklı olma. Kendin odaklı ol. Bir başka eşle de o sarılmaların son bulacak. O da eline telefonunu alacak. Amaç değil aracın olsun eş. Onu bir kenara bırak, kendi keyfin için uğraşmaya bak.

yaşadıklarına benzer şeyler yaşadım, yanında ekonomik ve psikolojik şiddetle beraber.
Adam beni mutlu etmediği gibi, benim kendimi mutlu etme girişimlerimden de rahatsız oluyordu.
Çünkü kendi içinde kendisiyle huzursuzdu, bir insan kendini mutlu edemiyorsa kimseyi mutlu edemez ne yazık ki yaşayarak öğrendim, evlenmeden önceki, evliliğimdeki ve boşanma sonrası gözlerimin ışığı bile farklı. fotoğraflar dışında bunu yakın çevremden söylüyor. evli olduğum ama tüm olumsuz davranışlarının yanında birde enerji vampirliğin de yüksek lisans yapmıştı. Etkileri geçmedi hala, ama geçmesi için elimden geleni yapıyorum.

Boşanmayı düşünmüyorsanız bu hayatı nasıl güzelleştirebilirim diye uğraşmaktan başka seçenek görünmüyor.
Allah yardımcınız, yardımcımız olsun.

Kararların keskın değil ani karar verıp mutsuz oluyorsun sonra gibi geldi dusun tasın oyle yap bıseylerı ayrıca yoga yap gercekten ınsan cok saglıklı kararlar verıyor kendını dınledıgı zaman..

ah mihicim ne güzel yazmışsın,
Allah beterinden korusun, görmediğimiz günler iyi olsun inşallah, şu yaşıma kadar yaptığıım yanlışım evliliğimdi.
Günlük hayatımı etkileyecek kadar beni dibe çeken, enerjimi kemiren evliliğim.

Ben ne yazmışım? Tek seans olsa olabilir ama devamı gelecekse karşılayamam. Saçı da 150 liraya boyattım ve şu an maaş gününe ladar param kalmadı saç boyattığım için. Belki iyi hissederim diye düşünmüştüm. Spor da 15 lira 2 aylık belediyenin spor kompleksi. Nesi çelişki bunların?
Botoks, il,dışına gitmek vs hayaller, biri çirkin hissettiğim için diğeri bu şehirden gitmek için olacağından değil.
Kocamın motoru beni pek ilgilwndirmiyor aslen çünkü keselerimiz ayrı. Benim kredim bitince benden destek istemesin diye aldım, belki de yapmayacaktı bilmiyorum ama kendi bedelli kredisi bitince onun yerine hemen motor alacak bu kesin.
Gezermişiz.

Benimde dikkatimi ceken su ki kimse mutlu degil.bu akkili telefonlar cikti sohbet bitti.
Onun disin da herkeste bir telas bir kosturmaca ve maddi darlik var.
Isssizler is bulamiyoruz diye mutsuz,calisanlar isinden memnun degil,evlililer bosanmak istiyor,bekarlar evlenmek istiyor kisacasi hic birimizn hayati hayal ettiginiz gibi degil.

Önce bi rahatlayin bence cünkü hayatiniz dönülmez bir noktada degil ama degistirmek sizin elinizde.bosanmak radikal bir karar olabilir ama siz zaten basindan beri istemiyomussunuz o zaman ayrilin.kucuk bir ev tutun yasayin ne guzel hem temizligi falan da kolay olur ugrasmazsiniz.isiniz ve arkadas cevreniz zaten iyiymis.tek yasamak bence dunyanin en guzel seyi.insanin evde huzur bulmasi lazim ekstra dert olmamali insana.ne yasarsaniz yasayin kapinizi cekip huzur bulursunuz.esinizle de konusun mutsuz oldugunuzu anlatin en azindan kotu bitmesin.insan bazen kendini kotu hissettiginde hic bu durumdan kurtulamayacakmis gibi gelir ama oyle degil.kimse hayatinizi sizin yerinize duzeltemez siz yapacaksiniz

O sizden destek isteyebilirse demek ki keseler ayri degil. Siz de ondan isteyebilirsiniz. Psikolog kayinvalidem gidiyor baya luks bir semtte haftalik gidiyor. 80 tl oduyor. Duzenli giderseniz fiyatlar gayet makul. Arabayi 80 liraya almadiniz herahalde?
Bence siz ciddi ciddi bosanin. Mesela noluyor pastayi ben aldim benim kesemden... sen yeme mi diyorsunuz? Ekmeginizi ayri ayri mi aliyorsunuz? Bu kopuklukla kendinizi yipratmayin.

Koalina uzuldum ..
Bence sen hala ilk evlendigindeki sorunlari atlatamadin .
Kv nin esyalari ,onlarin gelip kalmasi,mukemmeliyetci karakterin ,fazla ozverili olman , evliligin sorumluluklari sana cok geldi.
E karsinda da biraz gamsiz bir adam olunca bunlarda sonuc olmus iste ..
Neden o evde her is sana bakiyor bilemedim zaten bu sorunlar adamin iki tuvalet temizlemesiyle olacak bir seyde degil
Siz o evliligi sanirim tuketmissiniz ..
Heyecan kalmamis .
Rutine baglamis her sey .
Rutin olan her sey beni de sikar.
Degisim degismeyen tek seydir benim icin yoksa bunaliyorum .
Ben olsam papaganlari satmistim.
Kopegi cok guvendigim birine emanet etmistim .
Arabayi satip kredisini kapatip kendime nefes almak icin alan olusturmustum .
32 yasindasin gencsin ileride nasil olsa olur ..
Adam gelmiyor mu alip basimi hic bilmedigim bir ulkeye 3 gunlugune gitmistim
Yeni yerler kesfetmek
Yeni bir seyler gormek ,yemek ,icmek,gozlemlemek bunlar benim enerjimi yerine getirir .
Sac boyatmak falan cok klise sana yakismiyor
Adrenalin lazim sana ...
Kan lazim ..
O adamin tv battaniyesini ,sarj aletini ver takilsin
Sen yenilen ...

paramı ayarlasam evcillerimi ayarlayamam. Köpeğimi kreşe bırakmam lazım ki o,paraya zaten tatili yaparız. Maalesef kendisi genelde emekli amcalar gibi tamirat yapsın, araba ve motor yıkasın söksün taksın modunda.

bana öyle geliyor çünkü evdeki vaktim dışında kös kös oturup mutsuz olmuyorum. Hatta işteyken bana başka sınfların velileri gelip güleryüzlü olduğumu söylüyor. Arkadaşlarla da genelde güleriz, öyle mızıldamam surat asmam.
Ama işten çıkıp eve gelince bana bir haller oluyor. Hem evde yapılacaklar, eskiden yardım edip şu an hiç bir şey yapmayan bir eş,ilgisiz bir koca beni sıkıyor.

Dediğim gibi ev dışında mutluyum zaten. Evde de boşuna dolaşan bir fazlalık gibi görüyorum artık eşimi, zaten sürekli bir şeyler yapmak ya da koca odaklı olmak gibi bir düşüncem asla yok. Yalnız kalmayı da arkadaşlarımla vakit geçirmeyi de severim çünkü. Ama evlendiysem de bir anlamı olmalı değil mi? Bilmiyorum insanların evliliği nasıl ama bence kimse koltuğun iki ucunda yabancı gibi tv izlemiyordur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…