- 29 Aralık 2010
- 8.418
- 23.879
- 548
uğraşmıyor evet. Ben eve gelince sürekli elde telefon olmasına kızıyorum bana sunduğu çözüm yasaklayalım oldu. Yahu adam, ben okulda kural evde kural mı koyacağım; bunun için mi evlendim seninle? Sen eşinle muhabnet etmek istemiyorsan etme. O zaman da hemen çok konuştun diyor ağzının üstüne vurasım geliyor ve başlıyorum hakarete.Çok benziyorsun bana bu evlilik, çocuk, ev konusunda. Gerçekten yalnız daha iyiyim ben de. Bazı kişiler evliliğe uygun olmuyor bundan artık eminim. Yanımızda olan kişi bizi mutlu etmek için uğraşmazsa imkansız yürütemeyiz evliliği. Benimki her şeyi yapmasına rağmen bazen bekarlığı özlüyorum. Karşıma çıkmasaydı, sevmeseydim evlenmezdim hiç derken buluyorum kendimi. Senin gibi hissedip dibe batıp, saçma ve tamamen kendimi haklı çıkarmak için inandırdığım sorunlarla boşandım. Yok eski nişanlısını aramış güvenilmezmiş, erkeklerin canı cehenneme gazıyla boşandım. Kafam rahatken yine evlendik eşimle nikah yaptık. Adamın çekeceği varmış benden. Onun imtihanı da benim diyorum. Kendi de kabul ediyor. Aman öyle işte. Senin eşin uğrşmıyorsa hiç çekilmez, dayanmaya çalıştıkça tükenirsin.
Evet içim ölmüş gibi, dün kuaför bile sen niye bu kadar saldın, boşvermişsin hayatı dedi. Ki daha 2. Gidişim tanımam etmem, tek dediğim fön çekme kurut gideyim oldu.Evde bir sıcaklık, iletişim, muhabbet olmazsa, eşler birbirine katlanmaya başlamışsa ne anladım ben o işten. Evliliği düzeltme odaklı değil de, şu ruh halini düzeltecek bişeyler yapıp içini ısıtmayı dene lütfen. Tam ifade edememiş olabilirim ama bi soğukluk bi donukluk var gibi sende, yanılıyor da olabilirim sadece yorumlarından bana öyle geliyor. Işıl ışıl bi kadın olabilirsin halbuki. Bi de çok vericisin, ailene karşı eşine karşı eşinin ailesine karşı. Evlilikte çok fedakarlık yapınca kadınla erkek yer değiştiriyor gibi bişey oluyor ben de zamanında hissettim bunu ve çok rahatsız ederdi bu his, şükür geçti artık. Eski üyesin sen de evlilik öncesini de hatırlıyorum senin (gelinliğin çok güzeldi), bu kadar vermek illa ki tüketir insanı sonu pişmanlık olur ki olmuş da.
Ah be canım bir ömür de böyle geçmez ki. Teşhisi koymuşsun ama harekete geçmiyorsun yap bunu lütfen. Sana boşan demeye çalışmıyorum şu anda öyle bir karar verme, önce hayat enerjini geri al, baktın seni aşağıya çeken şeyin evliliğin olduğuna karar verdin o zaman boşanmayı düşün. Ama bir ömür böyle kronik mutsuz gitmez, bu ruh bu beden de bize emanet onlara iyi bakmakla mesulüz.Evet içim ölmüş gibi, dün kuaför bile sen niye bu kadar saldın, boşvermişsin hayatı dedi. Ki daha 2. Gidişim tanımam etmem, tek dediğim fön çekme kurut gideyim oldu.
İçim ısınmıyor sürekli ya pişmanlık ya nefret doluyum.
İyi akşamlar.
Uzun süredir canım sıkkın aslen tam olarak canımı sıkan nedir anlayamıyorum ama hiç bir şeyden memnun değilim ve hayatım hiç de istemediğim bir yöne doğru gidiyor.
Sert mizaçlıyım, odunum bile denebilir; sevgimi fedakarlık yaparak gösteririm daha çok. Kimseye özledim demek, sarılmak ne bileyim durduk yere öpmek, canım cicim demek gibi gösterilerde bulunamam.Çocukluktan gelen bir şey. Kimseye derken eşim de dahil buna. Ancak sevgi gösterisi elbette beklerim, ufak bir bakış olur, hal hatır sorma olur.
Şu an hayatımdaki tek yolunda giden şey işim ve arkadaşlık ilişkilerim. Gerçekten sosyal çevremi seviyor ve işe gidince rahatlıyor, kafa dağıtıyorum.
Ama şu ev yok mu, bir gün çakmakla yakasım, papağanlarımı uçurasım, köpeğimi salasım geliyor çoğu zaman. Eşim evde olmasın, gitsin ( ama bütün döklüntüleriyle gitsin), evi kirletmesin, bana iş çıkarmasın istiyorum. Odalar üstüme üstüme geliyor, bütün eşyaları atasım var ki çaktırmadan çok şey atıyorum. Her yerden köpek kılı toplamayayım istiyorum. Sabah uyanınca ilk işim kuşlara yem vermek, yumurta haşlamak, buğday haşlamak, ceviz-fındık kırmak olmasın istiyorum. Eşim, evde geçirdiği bütün vakti telefon ve bilgisayarda harcamasın istiyorum. Hafta sonları plan yaparken bana sormasın, kendisi de bir şeyler istesin istiyorum. Laf olsun, ağzım kapansın diye bir yere götürmesin, gittiğimiz yerde de vaktini telefona bakarak geçirmesin istiyorum. Mutsuz olduğumu söylediğimde "sen zaten hep mutsuzsun" demesin, önemsesin istiyorum. Adam bildiğimiz 50 yaş emekli modunda, hiç bir şekilde tatmin olmuyorum eşim açısından.
Gelelim maddi kısma, bir yerlere ulaşmamız daha kolay olur, eşime muhtaç olmam diye kendimi çok çok zorlayarak araba aldım bu sene. Biraz da eşimin 2. motoru alma söylemleri vardı, zaten bir tane varken ne gerek var diye düşündüm ve ondan önce davranmak istedim. Eşime güvendim beni destekler diye ama yeri geliyor koyacağım benzin param olmuyor, tamam kendisi alıyor ama bu sefer kafamı dağıtmak için, kendime bakmak için param kalmıyor. 2 gün tatil yapalım desem borcumuz var, günübirlik bir yere gidelim desem paramız yok. 3 yıldır şöyle spontane bir şey yapamadık yok hayvanlar var yok paramız kalmadı yok arabamız yok diye diye.
Uykum da çok düzensiz ve sabahın köründe ayaktayım. Öğleci olmama rağmen çoğu zaman 5'te uyanıp 7 ye kadar dönüp duruyorum, bazen 6 buçuk 7 de. Gece kırk kere kalkıp su içiyorum, tuvalete giriyorum, telefona bakıyorum.
Kısacası çok mutsuzum hava sıcak olsa niye sıcak, soğuk olsa niye soğuk; dışarı çıksak yoruldum evde otursak sıkıldım modundayım. Çirkinmişim gibi geliyor, siyah saçlıydım saçımı açtırdım onu da sevmedim. Gittim spora yazıldım bakalım ondan ne zaman sıkılacağım. Botoks mu yaptırsam, bir anda il dışı tayin isteyip memlekete mi taşınsam, ülke mi değiştirsem, başka okula mı geçsem bilemedim. Tek bildiğim şu anki hayatımdan memnun değilim, hiç evlenmek isteyen biri değildim ben ne çocuk isterim ne yuvam olsun modundaydım. Her zaman tek yaşamak daha cazipti ama sevdim de evlendim işte. Şu an aynı ailemin evindeki gibi tek başıma odamdayım ama ekstradan elin adamının kirlilerini yıkamak ve dağınıklığını toplamak da bana kaldı. Ayrıca koca evin işleri.
Psikoloğa verecek param yok, tek seans yetecekse belki ama bir kaç seansı götürebilmem mümkün değil. Yakın çevremdeki hastanelerde de hep psikiyatri var baktığım kadarıyla. Durum bu.
Ah be canım bir ömür de böyle geçmez ki. Teşhisi koymuşsun ama harekete geçmiyorsun yap bunu lütfen. Sana boşan demeye çalışmıyorum şu anda öyle bir karar verme, önce hayat enerjini geri al, baktın seni aşağıya çeken şeyin evliliğin olduğuna karar verdin o zaman boşanmayı düşün. Ama bir ömür böyle kronik mutsuz gitmez, bu ruh bu beden de bize emanet onlara iyi bakmakla mesulüz.
Ben ne yazmışım? Tek seans olsa olabilir ama devamı gelecekse karşılayamam. Saçı da 150 liraya boyattım ve şu an maaş gününe ladar param kalmadı saç boyattığım için. Belki iyi hissederim diye düşünmüştüm. Spor da 15 lira 2 aylık belediyenin spor kompleksi. Nesi çelişki bunların?Cok celiskilisiniz. Adamin motor alma plani var. Siz ondan once davranip araba aliyorsunuz. Sac boyatmaya para var spora yazilmaya var botoks dusunulebiliyor.... hic birine lafim yok botoks ve 2. Motor disinda hic bir luks yok ama saglik icin paraniz yokken bunlar cok yersiz degil mi?
Psikologa param yokken kocam ikinci motor planlarsa ben o kocayi cok guzel bosarim. Siz de niye bosanmiyorsunuz anlamadim. Gordugum kadariyla tek derdiniz o.
Ben ne yazmışım? Tek seans olsa olabilir ama devamı gelecekse karşılayamam. Saçı da 150 liraya boyattım ve şu an maaş gününe ladar param kalmadı saç boyattığım için. Belki iyi hissederim diye düşünmüştüm. Spor da 15 lira 2 aylık belediyenin spor kompleksi. Nesi çelişki bunların?
Botoks, il,dışına gitmek vs hayaller, biri çirkin hissettiğim için diğeri bu şehirden gitmek için olacağından değil.
Kocamın motoru beni pek ilgilwndirmiyor aslen çünkü keselerimiz ayrı. Benim kredim bitince benden destek istemesin diye aldım, belki de yapmayacaktı bilmiyorum ama kendi bedelli kredisi bitince onun yerine hemen motor alacak bu kesin.
Gezermişiz.
paramı ayarlasam evcillerimi ayarlayamam. Köpeğimi kreşe bırakmam lazım ki o,paraya zaten tatili yaparız. Maalesef kendisi genelde emekli amcalar gibi tamirat yapsın, araba ve motor yıkasın söksün taksın modunda.Çok fena bir duygu hayattan tat alamamak, herşeyden çabuk sıkılmak, herkes mutlaka böyle zamanlar yaşıyordur muhtemelen.
Paranızı ayarlayabilmeniz mümkünse bir iki günlüğüne il dışına İstanbuldaysaniz Şile Ağva da olur. Cok masrafı da olmaz hem yakın yerin. O tarz bir yere gidip birlikte vakit geçirmeniz belki iyi gelebilir. Telefonlari birakip, gezinin, gündelik sıkıntıları unutur, birbirinizi dinler, muhabbeti izi arttirirsiniz belki iyi gelir
bana öyle geliyor çünkü evdeki vaktim dışında kös kös oturup mutsuz olmuyorum. Hatta işteyken bana başka sınfların velileri gelip güleryüzlü olduğumu söylüyor. Arkadaşlarla da genelde güleriz, öyle mızıldamam surat asmam.Ah be canım bir ömür de böyle geçmez ki. Teşhisi koymuşsun ama harekete geçmiyorsun yap bunu lütfen. Sana boşan demeye çalışmıyorum şu anda öyle bir karar verme, önce hayat enerjini geri al, baktın seni aşağıya çeken şeyin evliliğin olduğuna karar verdin o zaman boşanmayı düşün. Ama bir ömür böyle kronik mutsuz gitmez, bu ruh bu beden de bize emanet onlara iyi bakmakla mesulüz.
Dediğim gibi ev dışında mutluyum zaten. Evde de boşuna dolaşan bir fazlalık gibi görüyorum artık eşimi, zaten sürekli bir şeyler yapmak ya da koca odaklı olmak gibi bir düşüncem asla yok. Yalnız kalmayı da arkadaşlarımla vakit geçirmeyi de severim çünkü. Ama evlendiysem de bir anlamı olmalı değil mi? Bilmiyorum insanların evliliği nasıl ama bence kimse koltuğun iki ucunda yabancı gibi tv izlemiyordur.Yaşamayı sevmek lazım. Kendine hep bir sonrayı merak ettirecek uğraşlar lazım. Yarın markete gitmeyi planlamışsam, ardından da kahve içmek için bir arkadaşımla buluşacaksam heyecanlanırım. Akşam yemeğimi pişirirken, mutfağı toplayıp da oturup elime örgümü alacağım anın hayalini kurup heyecanlanırım. Gece yatacağım vakti düşünüp yumuşacık yastığıma başımı koyacağım an için heyecanlanırım. Sıradan şeyler için heyecanlanıyorsam yaşıyorumdur.
Heyecanını kaybetmişsin. Koca odaklı olma. Kendin odaklı ol. Bir başka eşle de o sarılmaların son bulacak. O da eline telefonunu alacak. Amaç değil aracın olsun eş. Onu bir kenara bırak, kendi keyfin için uğraşmaya bak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?