doktora gittim maalesef turp gibiyimKonu başka ama vitamin eksikliğiniz olabilir mi?
Ben genelde depresif hissettiğimde multivitamin ve omega-3 desteği alırım, o ölü ruhu çıkarır içimden, sonra da kalmışsa problemime odaklanırım.
aslında bende evliliğim dışında iyiydim,sosyal çevremle skıntım yoktu, kendimi mutlu edebileceğim bir takım uğraşlarım vardı, tabiki evli olduğumun her zaman bilincindeydim. ex kişisi kendi içindeki huzursuzluklarından benim iyi olmama bile dayanamıyordu, en basiti kendi çevresinden birisi benim hakkımda iyi konuşsa hemen karşı atağa geçip ben kötümüyüm derdi, içinde kendi kendine kurduğu bir eziklik psikolojisi vardı, ve bu adam ülkenin iyi ünv. okumuş kariyer yapmış birisi. Benim 2 katım maaş almasına rağmen benim maaşımı eline sayıp tüm herşeyi o yönetip bana harçlık vermeyi isteyen bir adam. hayatımızı kontrol altında tutup çekip çevirmek değildi tarzı, baskı kurup kendi keyfine göre yönetmek. Sanki karşısında robot var. Verirsem yesin, alırsam giysin tarzında düşünceleri olan bir adam, ve onun tüm davnışlarını idare etmemi hoşgörülü olmamı isteyen adam. Karşılığında bana verdikleri ise maddi manevi kocaman bir sıfır üstünede stress psikolijk şiddet ve ekonomk şiddet. ay yazarken bile strese girdim.
doktora gittim maalesef turp gibiyim
Keşke vitamin eksiği olsaydı.
Depresyon bunun adi. Vakit buldukca kitap okuyun. Acik havada yuruyus yapin. Spor yapin. Ev disinda bir ugras bulun kendinize.İyi akşamlar.
Uzun süredir canım sıkkın aslen tam olarak canımı sıkan nedir anlayamıyorum ama hiç bir şeyden memnun değilim ve hayatım hiç de istemediğim bir yöne doğru gidiyor.
Sert mizaçlıyım, odunum bile denebilir; sevgimi fedakarlık yaparak gösteririm daha çok. Kimseye özledim demek, sarılmak ne bileyim durduk yere öpmek, canım cicim demek gibi gösterilerde bulunamam.Çocukluktan gelen bir şey. Kimseye derken eşim de dahil buna. Ancak sevgi gösterisi elbette beklerim, ufak bir bakış olur, hal hatır sorma olur.
Şu an hayatımdaki tek yolunda giden şey işim ve arkadaşlık ilişkilerim. Gerçekten sosyal çevremi seviyor ve işe gidince rahatlıyor, kafa dağıtıyorum.
Ama şu ev yok mu, bir gün çakmakla yakasım, papağanlarımı uçurasım, köpeğimi salasım geliyor çoğu zaman. Eşim evde olmasın, gitsin ( ama bütün döklüntüleriyle gitsin), evi kirletmesin, bana iş çıkarmasın istiyorum. Odalar üstüme üstüme geliyor, bütün eşyaları atasım var ki çaktırmadan çok şey atıyorum. Her yerden köpek kılı toplamayayım istiyorum. Sabah uyanınca ilk işim kuşlara yem vermek, yumurta haşlamak, buğday haşlamak, ceviz-fındık kırmak olmasın istiyorum. Eşim, evde geçirdiği bütün vakti telefon ve bilgisayarda harcamasın istiyorum. Hafta sonları plan yaparken bana sormasın, kendisi de bir şeyler istesin istiyorum. Laf olsun, ağzım kapansın diye bir yere götürmesin, gittiğimiz yerde de vaktini telefona bakarak geçirmesin istiyorum. Mutsuz olduğumu söylediğimde "sen zaten hep mutsuzsun" demesin, önemsesin istiyorum. Adam bildiğimiz 50 yaş emekli modunda, hiç bir şekilde tatmin olmuyorum eşim açısından.
Gelelim maddi kısma, bir yerlere ulaşmamız daha kolay olur, eşime muhtaç olmam diye kendimi çok çok zorlayarak araba aldım bu sene. Biraz da eşimin 2. motoru alma söylemleri vardı, zaten bir tane varken ne gerek var diye düşündüm ve ondan önce davranmak istedim. Eşime güvendim beni destekler diye ama yeri geliyor koyacağım benzin param olmuyor, tamam kendisi alıyor ama bu sefer kafamı dağıtmak için, kendime bakmak için param kalmıyor. 2 gün tatil yapalım desem borcumuz var, günübirlik bir yere gidelim desem paramız yok. 3 yıldır şöyle spontane bir şey yapamadık yok hayvanlar var yok paramız kalmadı yok arabamız yok diye diye.
Uykum da çok düzensiz ve sabahın köründe ayaktayım. Öğleci olmama rağmen çoğu zaman 5'te uyanıp 7 ye kadar dönüp duruyorum, bazen 6 buçuk 7 de. Gece kırk kere kalkıp su içiyorum, tuvalete giriyorum, telefona bakıyorum.
Kısacası çok mutsuzum hava sıcak olsa niye sıcak, soğuk olsa niye soğuk; dışarı çıksak yoruldum evde otursak sıkıldım modundayım. Çirkinmişim gibi geliyor, siyah saçlıydım saçımı açtırdım onu da sevmedim. Gittim spora yazıldım bakalım ondan ne zaman sıkılacağım. Botoks mu yaptırsam, bir anda il dışı tayin isteyip memlekete mi taşınsam, ülke mi değiştirsem, başka okula mı geçsem bilemedim. Tek bildiğim şu anki hayatımdan memnun değilim, hiç evlenmek isteyen biri değildim ben ne çocuk isterim ne yuvam olsun modundaydım. Her zaman tek yaşamak daha cazipti ama sevdim de evlendim işte. Şu an aynı ailemin evindeki gibi tek başıma odamdayım ama ekstradan elin adamının kirlilerini yıkamak ve dağınıklığını toplamak da bana kaldı. Ayrıca koca evin işleri.
Psikoloğa verecek param yok, tek seans yetecekse belki ama bir kaç seansı götürebilmem mümkün değil. Yakın çevremdeki hastanelerde de hep psikiyatri var baktığım kadarıyla. Durum bu.
Omega-3ün depresyona iyi geldiği biliniyor, yine de tavsiye ederim.
Ben ne yazmışım? Tek seans olsa olabilir ama devamı gelecekse karşılayamam. Saçı da 150 liraya boyattım ve şu an maaş gününe ladar param kalmadı saç boyattığım için. Belki iyi hissederim diye düşünmüştüm. Spor da 15 lira 2 aylık belediyenin spor kompleksi. Nesi çelişki bunların?
Botoks, il,dışına gitmek vs hayaller, biri çirkin hissettiğim için diğeri bu şehirden gitmek için olacağından değil.
Kocamın motoru beni pek ilgilwndirmiyor aslen çünkü keselerimiz ayrı. Benim kredim bitince benden destek istemesin diye aldım, belki de yapmayacaktı bilmiyorum ama kendi bedelli kredisi bitince onun yerine hemen motor alacak bu kesin.
Gezermişiz.
Bence kendinle başbasa kalacagın bi tatil yapmalısın,inanılmaz iyi geliyor.İyi akşamlar.
Uzun süredir canım sıkkın aslen tam olarak canımı sıkan nedir anlayamıyorum ama hiç bir şeyden memnun değilim ve hayatım hiç de istemediğim bir yöne doğru gidiyor.
Sert mizaçlıyım, odunum bile denebilir; sevgimi fedakarlık yaparak gösteririm daha çok. Kimseye özledim demek, sarılmak ne bileyim durduk yere öpmek, canım cicim demek gibi gösterilerde bulunamam.Çocukluktan gelen bir şey. Kimseye derken eşim de dahil buna. Ancak sevgi gösterisi elbette beklerim, ufak bir bakış olur, hal hatır sorma olur.
Şu an hayatımdaki tek yolunda giden şey işim ve arkadaşlık ilişkilerim. Gerçekten sosyal çevremi seviyor ve işe gidince rahatlıyor, kafa dağıtıyorum.
Ama şu ev yok mu, bir gün çakmakla yakasım, papağanlarımı uçurasım, köpeğimi salasım geliyor çoğu zaman. Eşim evde olmasın, gitsin ( ama bütün döklüntüleriyle gitsin), evi kirletmesin, bana iş çıkarmasın istiyorum. Odalar üstüme üstüme geliyor, bütün eşyaları atasım var ki çaktırmadan çok şey atıyorum. Her yerden köpek kılı toplamayayım istiyorum. Sabah uyanınca ilk işim kuşlara yem vermek, yumurta haşlamak, buğday haşlamak, ceviz-fındık kırmak olmasın istiyorum. Eşim, evde geçirdiği bütün vakti telefon ve bilgisayarda harcamasın istiyorum. Hafta sonları plan yaparken bana sormasın, kendisi de bir şeyler istesin istiyorum. Laf olsun, ağzım kapansın diye bir yere götürmesin, gittiğimiz yerde de vaktini telefona bakarak geçirmesin istiyorum. Mutsuz olduğumu söylediğimde "sen zaten hep mutsuzsun" demesin, önemsesin istiyorum. Adam bildiğimiz 50 yaş emekli modunda, hiç bir şekilde tatmin olmuyorum eşim açısından.
Gelelim maddi kısma, bir yerlere ulaşmamız daha kolay olur, eşime muhtaç olmam diye kendimi çok çok zorlayarak araba aldım bu sene. Biraz da eşimin 2. motoru alma söylemleri vardı, zaten bir tane varken ne gerek var diye düşündüm ve ondan önce davranmak istedim. Eşime güvendim beni destekler diye ama yeri geliyor koyacağım benzin param olmuyor, tamam kendisi alıyor ama bu sefer kafamı dağıtmak için, kendime bakmak için param kalmıyor. 2 gün tatil yapalım desem borcumuz var, günübirlik bir yere gidelim desem paramız yok. 3 yıldır şöyle spontane bir şey yapamadık yok hayvanlar var yok paramız kalmadı yok arabamız yok diye diye.
Uykum da çok düzensiz ve sabahın köründe ayaktayım. Öğleci olmama rağmen çoğu zaman 5'te uyanıp 7 ye kadar dönüp duruyorum, bazen 6 buçuk 7 de. Gece kırk kere kalkıp su içiyorum, tuvalete giriyorum, telefona bakıyorum.
Kısacası çok mutsuzum hava sıcak olsa niye sıcak, soğuk olsa niye soğuk; dışarı çıksak yoruldum evde otursak sıkıldım modundayım. Çirkinmişim gibi geliyor, siyah saçlıydım saçımı açtırdım onu da sevmedim. Gittim spora yazıldım bakalım ondan ne zaman sıkılacağım. Botoks mu yaptırsam, bir anda il dışı tayin isteyip memlekete mi taşınsam, ülke mi değiştirsem, başka okula mı geçsem bilemedim. Tek bildiğim şu anki hayatımdan memnun değilim, hiç evlenmek isteyen biri değildim ben ne çocuk isterim ne yuvam olsun modundaydım. Her zaman tek yaşamak daha cazipti ama sevdim de evlendim işte. Şu an aynı ailemin evindeki gibi tek başıma odamdayım ama ekstradan elin adamının kirlilerini yıkamak ve dağınıklığını toplamak da bana kaldı. Ayrıca koca evin işleri.
Psikoloğa verecek param yok, tek seans yetecekse belki ama bir kaç seansı götürebilmem mümkün değil. Yakın çevremdeki hastanelerde de hep psikiyatri var baktığım kadarıyla. Durum bu.
Omega-3 candır gerçekten dediğiniz gibi ben de herkese öneririm.
Yardımcı düşünemiyorum düzenli değil ama arada bir belki. Yani evde çok iş yaptığım söylenemez zaten.Maalesef
Omega-3ün depresyona iyi geldiği biliniyor, yine de tavsiye ederim.
Sizin durumunuzda tatilin veya saç boyama gibi şeylerin işe yarayacağını düşünmüyorum, daha çok hayatı yaşayışınızda günlük yaptığınız rutinleri değiştirmeniz gerekiyor gibi. Evcil hayvanlarınız da bu dönem sizi çok yormuşlar mesela, sadece eşiniz değil. Para sıkıntısı var dediniz ama bir dönem yardımcı düşünebilirsiniz.
Zaten spor yapıyorum, köpeği gezdirirken yüeüyüş de yapıyorum. Kitap okumaya vaktim kalmıyor okusam da mutlu etmiyor.Depresyon bunun adi. Vakit buldukca kitap okuyun. Acik havada yuruyus yapin. Spor yapin. Ev disinda bir ugras bulun kendinize.
kesinlikle öyle. Yazın boşta olacağım, o zaman düşünebilirim.SevgiliKoalina Biliyor musun bende de var boşa yaşıyorum hissi ...mesela eşim eve gelmese çok mutlu olurum ,yemek hazırlamasam, yüzünü görmesem ...içimde birsey kalmadı ayrı odalarda takılıyoruz zaten tahammülüm kalmadi .Okurken benim hislerime de tercüman olmussun gibi geldi .Çalışman kendi ayaklarinin üstünde durman en güzeli tabi. .bir seans bile olsa gidip kendini anlatmanı ne yapman gerektigigiyle ilgili fikir edinmeni isterim ben gidicem kesinlikle sonra yoluna bakacağım. Şunu unutmamak gerekir bir insan eğer seni değersiz hissettiriyor ise ömür boyu çekmeye gerek yok.Hakkında hayırlısı olsun.
yani bir muhabbet, 7 papağan, 2 yavru papağan bir de köpek olunca sorumluluğy çok. Ha köpek ha bebek öyle diyeyim.Çok tatlısınız:)) gerçekten yazınız bana nedense çok şirin geldi.bence siz gayet güçlü bir kadınsıniz..Yalnız hayvan beslemek baya sorumluluk istiyor galiba.okurken onu farkettim.Çevrem benim gibi en fazla varsa kuşu balığı olan var.sizin yazınızı okuyunca köpeğiniz mesela baya sorumluluk mı istiyor?
araba zaten 48 ay daha fazla çıkamıyor. Yani arada arkadaşlarımla kahvaltıya falan gidebiliyorum ama fazlası olmuyor. Hadi atlayıp şuraya gidelim diyemiyoruz maalesef.Sorumlulukların seni bunaltmış.
Çok sevdiğin evcillerinin bakımı bile zorlar hale gelmiş.
Eşin yardımcı olmuyor.
Gerekli sıcaklığı, ilgiyi göremiyorsun.
Bu yüzden karmaşık duygular içindesin.
Arabanı sat demeyeceğim, bence mümkünse kredini yapılandır Koalina.
48 ayda bitsin fazla faiz öde ama sıkışma.
Parasızlık insanı çok kötü etkiliyor demişti bir arkadaşım.
Bence çok haklı.
Boşan da demeyeceğim.
Bence sen de bu kararı alabilecek kadar net duygulara sahip değilsin.
Vakti var..
Elinde keyfi harcamalar yapabileceğin kadar para her ay kalmalı bence.
İlk iş bunu zorla derim.
fazladan alabilirim ama eksik olduğunu sanmıyorum, çok fazla balık tüketiyoruzOmega-3 candır gerçekten dediğiniz gibi ben de herkese öneririm.
Hayır aslen eşim aileyi yönetir. Dışarıdan göründüğü kadar küçük erkek modunda değil. O yapılacak der yapılır vs. Toplu yaşamayı seviyor, ben de buna karşı çıkmıyorum tek istediğim arada bir de beni peşine takmasın kendi gitsin. Hoşlanmıyorum, zevk almıyorum. Yalnız kalma deneyimi var, elinden de her iş gelir bu sebeple. Başlarda yapıyordu şimdi kendi bardağını kaldırmaktan aciz.İyi de sıkıntı bu
Keseniz dahi ayrı ise zaten ev arkadaşısınız
Evliliğiniz oturamadı eşin evin küçük şımarık oğlu mOdundan çıkamadı sen de baba ne ben evde de öğretmen olarak takılamam dedin
Oysa eşinin en basit tabiri ile bir rehbere biraz güdülmeye yani yönlendiriciye ihtiyacı var
Adamın bu yaşına kadar kendisine ait fikri olamamış ki
Hep maaike takılmışlar annesi, ablası, babası düşünmüş
O da kendince özür alan olarak hobiler ve arkadaş çevresi edinmiş
Aile hayatı deneyimi yok topluluğa uyar kimse onu bir şeye katmazsa da kendi dünyasında Yaşar
Bunlar senin anlattıklarından benim çıkardıklarım
Sen de burada da yazmışsın diksin esnemiyorsun kırılırsın gerekirse ama eğilmezsin
Çözüm önerisi hayatında zor gelen ev işi vs çıkar örneğin köpek seni aştı çok kokun var ona dair özellikle tüyler sana dert oldu
Onun tüm sorumluluğunu eşine var papağanlar yeterince sıkıntılı zaten
Okul kapanınca da inzivaya çekil bir süre
bunun için param yok işte. Yapılacaklar var ama hepsi maddiyata bakıyor. Biz ancak kredileri ödeyip minimum gezme yapabiliyoruz. Tatil falan beni aşıyor.Bence kendinle başbasa kalacagın bi tatil yapmalısın,inanılmaz iyi geliyor.
Ayrıca araba alarak ekstra dert almış olmuşsun,sat gitsin...
Kilo aldiriyo mu bu ilac ?
Ne gibi faydalari var acaba ?
ne yapayım tasavvufa mı yöneleyimKendinizi biraz inanç yönünden geliştirin değişiklik olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?