Boşa Yaşıyormuşum Hissi

Konu başka ama vitamin eksikliğiniz olabilir mi?
Ben genelde depresif hissettiğimde multivitamin ve omega-3 desteği alırım, o ölü ruhu çıkarır içimden, sonra da kalmışsa problemime odaklanırım.
doktora gittim maalesef turp gibiyim
Keşke vitamin eksiği olsaydı.

Çok zor biriymiş kurtuldugun icin göbek atılacak cinsten resmen... yaşasiin özgürlük di mi yaaa....

doktora gittim maalesef turp gibiyim
Keşke vitamin eksiği olsaydı.

Maalesef

Omega-3ün depresyona iyi geldiği biliniyor, yine de tavsiye ederim.

Sizin durumunuzda tatilin veya saç boyama gibi şeylerin işe yarayacağını düşünmüyorum, daha çok hayatı yaşayışınızda günlük yaptığınız rutinleri değiştirmeniz gerekiyor gibi. Evcil hayvanlarınız da bu dönem sizi çok yormuşlar mesela, sadece eşiniz değil. Para sıkıntısı var dediniz ama bir dönem yardımcı düşünebilirsiniz.

Depresyon bunun adi. Vakit buldukca kitap okuyun. Acik havada yuruyus yapin. Spor yapin. Ev disinda bir ugras bulun kendinize.

Sevgili Koalina Biliyor musun bende de var boşa yaşıyorum hissi ...mesela eşim eve gelmese çok mutlu olurum ,yemek hazırlamasam, yüzünü görmesem ...içimde birsey kalmadı ayrı odalarda takılıyoruz zaten tahammülüm kalmadi .Okurken benim hislerime de tercüman olmussun gibi geldi .Çalışman kendi ayaklarinin üstünde durman en güzeli tabi. .bir seans bile olsa gidip kendini anlatmanı ne yapman gerektigigiyle ilgili fikir edinmeni isterim ben gidicem kesinlikle sonra yoluna bakacağım. Şunu unutmamak gerekir bir insan eğer seni değersiz hissettiriyor ise ömür boyu çekmeye gerek yok.Hakkında hayırlısı olsun.

Çok tatlısınız:)) gerçekten yazınız bana nedense çok şirin geldi.bence siz gayet güçlü bir kadınsıniz..Yalnız hayvan beslemek baya sorumluluk istiyor galiba.okurken onu farkettim.Çevrem benim gibi en fazla varsa kuşu balığı olan var.sizin yazınızı okuyunca köpeğiniz mesela baya sorumluluk mı istiyor?

Sorumlulukların seni bunaltmış.
Çok sevdiğin evcillerinin bakımı bile zorlar hale gelmiş.
Eşin yardımcı olmuyor.
Gerekli sıcaklığı, ilgiyi göremiyorsun.
Bu yüzden karmaşık duygular içindesin.

Arabanı sat demeyeceğim, bence mümkünse kredini yapılandır Koalina.
48 ayda bitsin fazla faiz öde ama sıkışma.
Parasızlık insanı çok kötü etkiliyor demişti bir arkadaşım.
Bence çok haklı.

Boşan da demeyeceğim.
Bence sen de bu kararı alabilecek kadar net duygulara sahip değilsin.
Vakti var..

Elinde keyfi harcamalar yapabileceğin kadar para her ay kalmalı bence.
İlk iş bunu zorla derim.

İyi de sıkıntı bu

Keseniz dahi ayrı ise zaten ev arkadaşısınız

Evliliğiniz oturamadı, eşin evin küçük şımarık oğlu mOdundan çıkamadı sen de bana ne ben evde de öğretmen olarak takılamam dedin

Oysa eşinin en basit tabiri ile bir rehbere biraz güdülmeye yani yönlendiriciye ihtiyacı var

Adamın bu yaşına kadar kendisine ait fikri olamamış ki
Hep maaile takılmışlar annesi, ablası, babası düşünmüş

O da kendince özgür alan olarak hobiler ve arkadaş çevresi edinmiş

Aile hayatı deneyimi yok topluluğa uyar kimse onu bir şeye katmazsa da kendi dünyasında Yaşar

Bunlar senin anlattıklarından benim çıkardıklarım

Sen de burada da yazmışsın diksin esnemiyorsun kırılırsın gerekirse ama eğilmezsin

Çözüm önerisi hayatında zor gelen ev işi vs çıkar örneğin köpek seni aştı çok konun var ona dair özellikle tüyler sana dert oldu mesela

Onun tüm sorumluluğunu eşine var papağanlar yeterince sıkıntılı zaten

Okul kapanınca da inzivaya çekil bir süre

Son düzenleme:
Bence kendinle başbasa kalacagın bi tatil yapmalısın,inanılmaz iyi geliyor.
Ayrıca araba alarak ekstra dert almış olmuşsun,sat gitsin...

Yardımcı düşünemiyorum düzenli değil ama arada bir belki. Yani evde çok iş yaptığım söylenemez zaten.

Depresyon bunun adi. Vakit buldukca kitap okuyun. Acik havada yuruyus yapin. Spor yapin. Ev disinda bir ugras bulun kendinize.
Zaten spor yapıyorum, köpeği gezdirirken yüeüyüş de yapıyorum. Kitap okumaya vaktim kalmıyor okusam da mutlu etmiyor.

kesinlikle öyle. Yazın boşta olacağım, o zaman düşünebilirim.

yani bir muhabbet, 7 papağan, 2 yavru papağan bir de köpek olunca sorumluluğy çok. Ha köpek ha bebek öyle diyeyim.

araba zaten 48 ay daha fazla çıkamıyor. Yani arada arkadaşlarımla kahvaltıya falan gidebiliyorum ama fazlası olmuyor. Hadi atlayıp şuraya gidelim diyemiyoruz maalesef.

Omega-3 candır gerçekten dediğiniz gibi ben de herkese öneririm.
fazladan alabilirim ama eksik olduğunu sanmıyorum, çok fazla balık tüketiyoruz yine de denemekten zarar gelmez.

Hayır aslen eşim aileyi yönetir. Dışarıdan göründüğü kadar küçük erkek modunda değil. O yapılacak der yapılır vs. Toplu yaşamayı seviyor, ben de buna karşı çıkmıyorum tek istediğim arada bir de beni peşine takmasın kendi gitsin. Hoşlanmıyorum, zevk almıyorum. Yalnız kalma deneyimi var, elinden de her iş gelir bu sebeple. Başlarda yapıyordu şimdi kendi bardağını kaldırmaktan aciz.
Köpeğin sorumluluğu zaten onda ama bazen oluyor 8 de geliyor. Mama saati 6, bekletirsen vermezsen sağa sola-yatağına işiyor. İçin elvermiyor aç oluyor canı sıkılmış oluyor. Zaten yatağını örtüsünü yıkamaktan bıktım. Bir de maması gezmesi tamam da tutup koltukları falan da süpürmüyor, dahası buzdolabının içine kadar tüy var her yerdeler. Ben de bıraktım artık temizlemeyi zaten.
Günlük işler bile sıktı beni. Çamaşır yıkadım kuruttum, hala makinedeler. 2 makine de ütülenecek çamaşır var 1 haftadır bekliyor.

Bence kendinle başbasa kalacagın bi tatil yapmalısın,inanılmaz iyi geliyor.
Ayrıca araba alarak ekstra dert almış olmuşsun,sat gitsin...
bunun için param yok işte. Yapılacaklar var ama hepsi maddiyata bakıyor. Biz ancak kredileri ödeyip minimum gezme yapabiliyoruz. Tatil falan beni aşıyor.

probleminin ne olduğunu bilmeyen ya da bilip de ne yapacağını bilmeyen kişi bence psikoloğa gitmeli.

zaten konu sahibi,problemi ve ne yapacağını biliyor.karar vermesi lazım.niye psikoloğa gitsin ki.

yok bilmem mutlaka bir uzmana danışmalısın v,s .... ezberci olmayalım.

Bugün tüm konuların altına "bende de var" yazmaktan sıkıldım ama bugün tüm konular bana uyuyor.

Bende de bir depresyon hali var. Topluca başımızdan bir depresyona girme tozu mu silkelediler bilmiyorum. Sebep arıyorum bulamıyorum çözümü bu siteye kaçmakta buldum hatta uzun zamandır girmiyordum buraya bu aralar bir kaçasım geldi her şeyden kitap bile okusam kafamı veremiyorum.

Boşa yaşıyoruz, o yüzden sürekli iyi anlar biriktirmemiz gerekiyor. Ama biz inatla şu kısa hayatın içinden kötü anlarla baş etmeye çalışıyoruz.

Sonumuz hayrolsun.

[QUOTE="

araba zaten 48 ay daha fazla çıkamıyor. Yani arada arkadaşlarımla kahvaltıya falan gidebiliyorum ama fazlası olmuyor. Hadi atlayıp şuraya gidelim diyemiyoruz maalesef.

.[/QUOTE]

Oldukça iyi bir sıfır araba aldın sanırım.
Kendini bu kadar zorlamak yerine daha uygun bir ikinci el araba alsaydın keşke.

Bunu satıp öyle yapmak da bir seçim olabilir.
Bence önce maddi durumunu iyileştirmen şart ne şekilde olursa olsun.

Kendinizi biraz inanç yönünden geliştirin değişiklik olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…