Boşa Yaşıyormuşum Hissi

O
Bu arada köpeği almadan önce de mutsuzdum ama açıkçası mutlu olacağımı seveceğimi düşünmüştüm. Tam tersi oldu ve beni daha da dibe çekti.

eşim de köpek alalım diyor

oğlana arkadaş olur diyor

ben de bakamam vs dedim

çünkü biliyorum bakımı bana kalacak

sizin köpeği bize gönderin en iyisi

Sanki bu sıralar herkes böyle...
Hayat akıp gidiyor ve 30 yaşımızı devirmiş olup hala '' netleşmemiş bir hayat '' insanı yoruyor.Arkadaşlarıma bakıyorum da hergün biryerlerdeler, kahvaltılar , akşam yemekleri , klüpler....
Bense ev sahibi olmak adına girdiğimiz borcun bizi hırpalayıp, hayatı ıskalatmasını izliyorum.Mesela sürekli bir yerlere davet ediliyorum. Ama zamanım yok ve eminim artık arkamdan '' o gelmez '' deniyordur.Bazen onlar gibi işsiz olmak istiyorum, bazense ciddiyim hayatlarından iğreniyorum.
Geceleri ölüm korkusu yaşıyorum. Şahane... (Hoş geldin panik atak)

Ama yaşıyorum ve düzelteceğim. 1 aydır kafamda sürekli bunun için çözümler arıyorum.İnanıyorum, düzelteceğim.

Mesela Panik atak geçirdiğimi eşime bile söylemedim. Çünkü ona söylersem, bu hastalığı benimsemiş olacağım.
Mesela evimi çok seviyorum ve bazen ona çok pahalısın diye kızıyorum ama sevmeye devam ediyorum.
Mesela geçen yıl misafir ettiğim evcil zor hayatımı daha da zora soktuğu için onu sahiplendirdim.
Mesela enerjimi azaltan beni aşağı çeken insanlarla artık görüşmüyorum.
Mesela artık kimseye yapmak istemediğim bir şey için bahane üretmiyorum. Sadece istemiyorum diyorum.
Bu uzar gider...

Unutma arkadaşım insan kendi kadar kimseyi sevemez. Kendini sevdiğini hatırla ve bir akıl defteri yap.
İşe yarayacak , ha bir de Koalina kolay kolay söylemem ama BOŞAN...

Ondan emin değilim, bekarken de çok mutlu değilim. Evlenince kendi kurallarım olacak olmasına seviniyordum aslında. Tel yaşarsam da çok mutlu olmam ama bundan mutlu olurum gibi geliyor.

olmazsın bence... yalnız kalınca adamı özlersin... başkasıyla olduğunu duyarsın kıskanırsın vs vs..... bi de çocuğu olduğunu duyarsın ayyy perişanlık... ortada büyük bir mesele yok biraz parasızlıktan darlanmışsınız.... borcunuzu azaltın biraz yaşamaya bakın.... intikam mintikam at çöpe bunları, aynı gemidesiniz adam senin istediğin zaman sar sarmala :) hep ondan mı beklicen ayol... azcık buzlarınız erisin....

işin güzel hayatın güzel tadını çıkar yahu.... ben bi anlatsam oturup ağlarsın valla :)) hakkaten derdin bana da lüks :)) o yoruma bittim ayrıca :)

Merhabalar, eski nişanlı sorunsalı ve ayrılık sonrası gereksiz yare barışmaya çalışma gibi saçma sapan bir durum yüzünden sizinle aynı durumdayım.Hayattan tat almıyorum, zevk aldığım hiç bi şey yok hayatta, bunalıyorum, bıraksalar bi hafta uyurum.Öğretmenim okula bile gidesim yok, sizin durumunuz çok iyi bana göre, işinizden ve sosyal ortamınızdan memnunsunuz en azından.Bende o da yok,yoktu

Peki ben ne yaptım?1 mayısı fırsat bilip hemen bütçeme uygun 3 günlük bi gezi planladım, kardeşimle.Ve bu sabah döndüm yaşadığım şehre.Şunu söyleyebilirim çok uzun zamandır kendimi hiç bu kadar iyi hissetmemiştim.Zaten aylardır evde oturduğum için öyle kafa dinlemelik bi tatil olmadı, aksine kafa dağıttım diyeyim. İnanın sandığınız kadar pahalıya patlamıyor, biz iki kişi gittiğimiz halde sizin ek dersiniz kadar anca harcamışızdır.Demem o ki gerçekten iyi geliyor bir süreliğine her şeyden uzaklaşmak.Lütfen bi yolunu bulun ve siz de kendinize bu iyiliği yapın.

Ustunde ki yukler bir suru insan hayvan sorumlulugu cok agir gelmis sana ya.
Rahatlaman kafani arindirman ondan sonra karar vermen gerek ama bu evlilik hos gorunmuyor.

Seviyorduysan sevgi nereye gitti? Bi kismini ona yık sorumluluklarin. Olmuyor mu?

Koalina biz kuşçuyuz çünkü :))

Evin rutin işleri bir kere aksatılırsa, devamı geliyor illa.

Haydi onlar neyse de, evcillerin sorumluluğu vicdan azabı, çok hastayııııım diye inlediğimde bile son enerjimle kafes temizliği, yem tazeleme, biraz muhabbet sürünüyorum. Yine de önce kuşlarım.

Köpek bambaşka ama, sorumluluğu çok.
Ve yorucu.
Tüye, peddeki çiş kokusuna takılır aklın, görev gibi yapıp bıkarsın, çok iyi bilirim.

Evli olman ve ev hayvanlarinin olması dışında su anlattığın hayatın birebir aynısını yaşıyorum
Gelecek sene ne olacağım nereye gidecegim belli değil
Ev pislikten yuzune bakılmaz halde ben süpürge çalıştırmak bile istemiyorum
Sabah beslerde uyanıp hiç bir işi yetistiremiyorum
Uyku düzeni bozuk sürekli uyku hali yorgunluk hissi
Dışarı çıksam niye çıktım iceri girsem niye girdim
Bire bir ayni onlar birde senin sosyal cevren ve is hayatın iyiymiş ben de onlarda iyi değil

Bir an once emekli olup bir dağ başına cekilme isteginden baska istek kalmadi icimde

Taviz tavizi dogururken, insanin benligini sömürür ayni zamanda. Kendinizden vere vere sifirlanmissiniz. Biraz kendinizle mi kalsaniz? Belki daha saglikli olur her sey. Karar alacaksaniz da öyle. Tabii ne kadar mümkün bilmiyorum ama... Tazelenme ihtiyaciniz varmis gibi geliyor. Bir de olumsuzluklara adapte olmayin derim. Bin kötünün arasinda bir iyi mutlak vardir onu bulun.

Hayvanlarını çikart evden namaza başla bu kadar mutsuz olunmazki ama arkadaş çocuk ďüşünebilirsin tabi evliliğin sıkıntili değilse sağlıklı olduğun için görebildiğin duyabildigin yuruyebildiğin kimseye muhtaç olmadiğin şukretmelisin bence sen kendine mutsuz olucal şeyler ariyorsun sanirım

eşim de köpek alalım diyor

oğlana arkadaş olur diyor

ben de bakamam vs dedim

çünkü biliyorum bakımı bana kalacak

sizin köpeği bize gönderin en iyisi
Al götür diyeceğim ama eşim razı değil, yoksa kırk kere vermiştim.

Ben şu an ne yapacağımı da çok bilemiyorum.
Temizlik için temizlikçi tutayım desem param yok gerçekten,kendim yapasım da yok. Eşim yardım etmiyor, ettiği- edeceği yardım da bulaşık dizmek, perde asmak, cam silmekten pek öteye geçmez.
Yahut ruhumu doyurmak istiyorum, gideyim bir müze göreyim, yeşil alan göreyim istiyorum yok. Gerçekten asla avm gezeyim, alışveriş yapayım derdim bile yoktur. Hadi masrafsız bir şey yapalım, termosa çayı dolduralım, ben sandviç hazırlayalım sahile gidelim diyorum. Ne gerek var orada çay satılıyor, ne gerek var orada yemek yenecek yerler var diyor. İyi de ben bir yer belirleyip orada oturmak, çimlere yayılmak istiyorum belki. Kalkıp fellik fellik yer arayıp masa başı yemek yemek istemiyorum. Yok işte karşımdaki beni anlamıyor yani.

Koalina kusura bakma ama sizin cinsel cekiminiz var mı birbirinize?
Yani gece beraber giriyor musunuz yatağa?
Böyle durumlarda, kavgalıyken yaklaşmıyoruz tabi.

İstemiyorum ki, şu an mesela hayallerim yıkıldı. Hafta sonu ailesiyle 3 günlük tatil planımız vardı ama ben gidemeyeceğim, sen git dedim. O da gitmedi. Normalde hayalim köpeği arkadaşına emanet eder, kendi de gider ben 3 gün kafa dinlerimdi. Ona bile fırsat yok.

Bize kalan öyle bir bütçe yok ya sıfırız ya eksideyiz. Hoş varken de gitmiyorduk bir yerlere, ancak ailesinin yanına.

Ustunde ki yukler bir suru insan hayvan sorumlulugu cok agir gelmis sana ya.
Rahatlaman kafani arindirman ondan sonra karar vermen gerek ama bu evlilik hos gorunmuyor.
O kafa rahatlaması bir türlü olmuyor, yalnız kalmak istiyorum ama olmuyor. Artık nereye kaçacağımı şaşırdım.

Seviyorduysan sevgi nereye gitti? Bi kismini ona yık sorumluluklarin. Olmuyor mu?
Daha bugün konuştuk, bunların benim görevim olduğunu düşünüyormuş. Dahası ütü yapmasam da olurmuş, yemek beklemiyormuş makarna haşlar yermişiz yumurta kırarmışız. Çamaşırlarını yıkamak ağır geldiyse onunkileri yıkamayacakmışım kendisi yıkarmış. Benim kastettiğim bu sanki. Bugün yumurta kırdım , 10 gün yumurta kırdım, illa ki yemek yapacağım; ben yemek yapıyorsam sen de bulaşıkları topla. Ortak noktaya varamadık ama bugün ben makineyi boşaltırken yardım edip kirlileri dizdi ve gidip yattı. Şu an tek başıma oturuyorum mesela. Gel konuşalım, iyi değilsin ne yapalım demez hiç. Sadece ben ağzımla kuş tutsam da sen mutsuz olacaksın diyor.

Pedine çok işemiyor artık arada kaçırmalarını saymazsak. Ama bugün beni görünce heyecan yaptı mesela yatağına işedi.
Bir de çok sevgi arsızı, istiyor ki hep sevilsin, yanımızda dursun. Başka köpekler tv falan izler ne bileyim oyuncağını koyarsın arada kendi kendine takılır. Bizimkinin gözü sürekli bizde, saatlerce öyle bakar. Yemek yeriz bakar, tv izleriz bakar, yanımıza alırız bakar, gece ne zaman uyansam tam karşımda bana bakıyor oluyor. Bu da beni darlıyor, sürekli bir çift göz. Ben çocuk doğurmamışım bu olayları sevmediğim için şimdi köpekte aynı şeyleri yaşıyorum.

O dağ başı isteği bende de çok var.
Bende uyku hali yok ama sürekli bıkkın bir ruh hali var. Sağ lobumda otururken sol lobuma dönmeye üşeniyorum o derece

İyileri göre göre bu hale geldim bence.
Baştan kötüleri görüp ona göre tavır alsaydım şimdi bu bıkkın halde olmazdım.

Çocuk sevmiyorum düşünmüyorum, eve halim yok bir de çolukla çocukla uğraşamam.
Namaz kılmadığımı nereden biliyorsunuz?

Namaz kılıp kılmadıginızı bilemem tabiki iyi gelir diye soyledim kıliyormussunuz zaten
Maneviyat ayrı konu ama olan sorunları yok etmiyor maalesef. Maneviyat güçlüyse isyan etmezsin, şükürsüzlük etmezsin, güçlü durursun. Ben zaten bunları yapmıyorum, derdim dünyaları aştı da demiyorum ama her şey birleşince beni mutsuz ediyor. Somut çözümler arıyorum.

Ya siz.. ne güzel bi insansınız...

Ya siz.. ne güzel bi insansınız...
ahhh keşke sizin söylediğiniz gibi olabilsem
daha çok çabalasam, daha çok insana ulaşabilsem
bu dünyada ki en çok yardıma ihtiyacı olanlar çocuklar
o yüzden onlar için elimden geleni yapıyorum
ben çalıştığım için el işine vaktim olmuyor
ama olan akraba dosttan söke söke alıyorum
belki o çocuklar hissedemeyecek ama ben hissediyorum
işte bu duygu yetiyor bir çok şeye

konu sahibi siz eşinizle aynı şeylerden zevk almıyorsunuz
almadığınız gibi bir birinizin hoşuna gidecek şeyler için bile fedakarlık etmiyorsunuz
valla biz eşimle geçen hafta termosumuza çayımızı yaptık, domates, peynir aldık
güzel bir yeşil alana gittik kitap okuyup muhabbet ettik
sonra kokulara dayanamayıp bir yerde yemek yedik
kaldı bizim domates, peynirler ama yinede güzeldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…