Boşa Yaşıyormuşum Hissi

Cnm evle ilgili bir sıkıntın var sanırım . Ev seni mutlu etmiyorsa o evi terk etmelisin ortam insanı çok etkiliyor .Evini sevmiyorsan depresif ve mutsuz oluyosun.Imkanini zorlayip başka bir eve cıkmalısın.

Koalina eve yardimci alacak butcen var mi ?
Belki o yukunu hafifletir
Papaganlara bakmak zor ,vazgecmek zor..
Kopegin killariyla ugrasmak zor ama baskasina vermek zor ..
Evi degistiremiyorsun .
Kocayi bosamiyorsun.
Psikolog bir seans gerisi yok.
Cozum bulamadim

Kızlar şöyle bir hesap yapayım size bütçe olarak:
2700 maaş var. Ortalama 600 ek ders. Toplam aldığım 3300 ama bu miktar azalıp artabiliyor.
Masraflar: 850 ev kredisi
1117 araba kredisi
200 en az benzin parası
Köpeği ücretli almıştık aylık 250 taksit
500 aylık mutfak banyo alışverişi (bu değişebiliyor)
telefon 32
Çay parası 20
Kuşların ve köpeğin yem, mama, bakım masrafları aylık en az 150

Buraya kadar her ay yapmak zorunda olduğum harcamalar ama minimum olarak. Mutfak için mesela genelde 800 oluyor ama biraz kısmaya çalışıyorum.
Kendime hiç bir şey almadığım halde bana aylık 200 gibi bir para kalıyor. Bununla da arkadaşlarla mı çıkayım, kendime kıyafet mi alayım, kuaföre mi gideyim? Kaldı ki,yazın 2 ay ek ders de almayacağım sadece 2700 maaş olarak kalacak.

Eşimin maaşı karıştıramıyorum, sürekli kredi kartı borcu var vs...ona da kalmıyormuş.

Maddi olarak bu durumda olunca ekstra bir şey yapamıyorum. Öneriler gerçekten işe yarayabilir ama 3 gün kafa dinleyip 2 ay onun sıkıntısını çekeceksem bir anlamı yok diye düşünüyorum. Kenarda da hiç birikim yok.

Eviniz var arabanız var ama mutlu değilsiniz. Ben bu mantığı anlamıyorum işte. Neden en güzel en dolu çağlarımı borç harç içinde geçireyim? Neden bir yere borçlu olayım 10 yıl sonra rahat etmek için? 10 yıl sonram var mı bile bilmiyorken şu an aldığım nefesleri hep sıkıntıyla alacaksam ne gerek bana ev araba.?
Haksız mıyım? Keşke öyle borçlara girmeseydiniz de şu kısacık ömrünüzü rahatça mutlu özgür, para hesabı yapmadan geçirseydiniz.
Tanıdığım birinden örnek vermek istiyorum. Kendisi hep krediyle ev aldı araba aldı, hep sıkıntıyla geçti ömrü çocuklarının da. İlerde çok rahatlayacağız dedi de dedi. Ne oldu bir gün hiç ummadığı bir anda genç yaşında trafik kazası geçirdi ve öldü. İşte hayat bu kadar kısa. Hiç yaşayamadı. Hem de hiç. Başı hep borçtaydı.
O yüzden bence bütün borçlarınızdan kurtulmanın yolunu bulun. Artık Olan mallarınızı satar mısınız bilmem ama kurtulun. Zincirlerinizi aşın. Gençliğinize yazık.

Çok dogru diyorsun..
Kendime de pay çıkarmaya çalıştım bu dediklerinden

Köpek kaç lira ki aylık o kadar para ödüyorsunuz merak ettim..bir tane kuş bile bazen zor gelir, sizde 6 tane imiş.. Bunları hafifletin bence, mümkünse köpeği verin birisine..gideriniz azalır biraz..kaliteli ürünleri BİM veya şok benzeri marketlerden alınca hafifliyor mutfak masrafı..

Ev araba aslinda gelecegi dusunerek alinan seyler degil.Su an icin gerekli.Insanin cani istediginde istedigi yere gidebilmesi icin araba mesela.Cani istedigi gibi evini duzenlemesi icin ev gibi.

Ama cok yuklu borclara girmek bence de sakincali

Maddi anlamda zorluk yassiyorken neden taksitle kopek aldiniz ki ? Bakimi maddiyati zorluyosa hayvan almam sahsen.Cok hayvanseversem de sahipsizleri edinirim

Maddi manevi bütün yük benim üzerimdeyken ne yapayım o kocayı?

Kredi kartına ne borcu varmış bu kadar eve bir kuruş katkısı yok.

Ev konusunda katılmıyorum çünkü bizim borcun 5 senesi olunca kira öder gibi olacağız. İstanbulda olsam katılabilirdim ama burada ev fiyatları inanılmaz artıyor. Ayrıca eşimin iş garantisi yok, biraz yaşı gelince çok da iş bulamayabilir. Bu sebeple en azından evi garantilemek gerekti. Arabayı hem kendi rahatım için aldım hem de eşim hesapsız harcadığı için boşa gitmesin diye. Araba almadan önce de gezip tozmuyorduk. Para olsa da günübirlik tatil yapmadık hiç mesela. En azından elimde kalıco bir şey olsun mantığı oldu. Şu an eşim kredi kartını kapatsa aylık iyi bir miktar elimize kalacak ama sürekli bir şey alıyor. Arabaya lastik motora lastik, onun kaskosu bunun vergisi, boya parası tamir parası derken gidiyor.

Yanliz sokakta o kadar sahipsiz kopek varken aylik 250 tl taksitli kopek almak neden?
Evde evcillerimiz var, zarar vermemesi için yavru köpek istedik ayrıca büyümeyen bir cins. İstediğimiz özelliklerde bulamadık ve bir gün çiftlik ziyaretinde gezerken bu yanımıza gelip başını dizimize koydu. Biz de dayanamayıp aldık.

Resmen evin bütün yükü, sende gibi.. Eee eşin neleri ödüyor.. Sadece faturaları mı?
Bence evin kredisini de eşin ödesin.. Zaten mutfak masrafı, araba kredisi, evcil hayvan taksidi ve mamalarını sen karşılıyorsun..
Bu arada da ara ara konularına denk geliyorum da.. Senin eşinle hiç ortak noktalarınız yok gibi.. Paylaşımlarınız azalmış. Tek ortak noktalarınız, evinizde ki evciller gibi.. Birlikte yapmaktan keyif aldığınız hiç mi bir şey yok.. Evde neler konuşursunuz? Film izler misiniz? Hafta sonları plan yapar mısınız?
Sanırım eşine karşı ilgin kaybolmuş gibi.. Kendi gözünde; eşini, bir eş hayat arkadaşı gözünde görebiliyor musun? İleri de doğacak olan çocuklarının babası olarak hayal edebiliyor musun?
Bu arada da eşinle çocuk işini konuştun mu? Yaşın müsait.. Çocuğunuz olsun istiyor musun?

eşim kredinin yarısını yani 850 lira, bedelli kredisini ve evin tüm faturalarını ödüyor. Ayrıca araba ve motorun yıkama, parça gibi masrafları, evde bozulan kırılan şeyler boya vb gibi şeyleri ödüyor. Kalan da kredi kartı.

Ayy evli kismini atsak sanki kendimj gördüm anlattığın sey de. Evlilik hayatin seni bunaltmis ve çocuk yoksa bu evlilige bir de çocuk ekleme, o da mutsuz büyür. Ben de sigamiyorum cogu zaman alip basimi gidesim geliyor ama düşünüyorum ya gitsem kafamdaki dusunceler gitmeyecek ki. Ortam degissem belkj o daha da yoracak bildigin ikilem modundayim seninle hemfikir olmaktan baska tavsiye verecek suan inan kafam yok, sabahlari sanki bir sey patlamis gibi afallar sekilde uyaniyorum hani gece bi halt yemisimde sabah pişmanlık duymus gibi. İnsan kendini mutlu edemiyorsa kimseyi edemez kimse de onu edemez....

çocuk isteğimiz yok zaten, sevmiyor ve istemiyoruz. Belki de ben mutsuz olmk için bir şeyler arıyorum bilmiyorum.

Beklentileri dusurmek lazim. Cogu evlilik Sizin evliliginiz gibi. Hatta coluk cocuk da olunca iyice monotonlasiyor. Bekarlik da belli bir yastan sonra hic kolay degil. Esinin öldügünü dusun. Ya hapse girmis mesela. Insan kokusuna bile hasret kalir. Evde yanimda olsa da telefonla oynasa dersin. Bir seyleri degistircem veya kendi hayal ettigim kalina sokcam diye ugrasmamak lazim. Erkeklerin cogu aynen anlattiginiz gibi. Kendinizi mutlu edecek seyler yapmalisiniz ve manevi hayat da cok onemli. Ondan sonraher seye daha farkli bakmaya baslarsin. Abarti bir sey gormedim ben, belki 30 yas krizi gibi bir sey olabilir.

Koa araba var motor var birinden vazgeçmeye nedersin ?

Para yoksa nasıl 2. motoru alacaktı yine sen mi çekicektin krediyi ?

Çok fazla yüklenmişsin kendine heryer borç nefes alıcak yer kalmamış . Evde hayvanat bahçesine dönmüş bende severim hayvanları ama bukadar borcun içinde kendimden kısıp hem yeni köpek almaz hemde hepsini tutmazdım.

Sahiplendirmeye enazından geçici olarak bi kısmını birikerine vermeye ne dersin?

Sen başka şehirden istanbula gelmiştin görmediğin birsürü yer var bak internetten yap plan gezin tozun bi kahve içip dönersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…