Motorla eşim işe gidiyor daha çabuk ulaştığı için, arabayla ben gidiyorum.Koa araba var motor var birinden vazgeçmeye nedersin ?
Para yoksa nasıl 2. motoru alacaktı yine sen mi çekicektin krediyi ?
Çok fazla yüklenmişsin kendine heryer borç nefes alıcak yer kalmamış . Evde hayvanat bahçesine dönmüş bende severim hayvanları ama bukadar borcun içinde kendimden kısıp hem yeni köpek almaz hemde hepsini tutmazdım.
Sahiplendirmeye enazından geçici olarak bi kısmını birikerine vermeye ne dersin?
Sen başka şehirden istanbula gelmiştin görmediğin birsürü yer var bak internetten yap plan gezin tozun bi kahve içip dönersiniz.
Bence köpeği düşünme, stresi atlatması daha kolay kuşlardan. Yani o evlendir, sahiplendirMotorla eşim işe gidiyor daha çabuk ulaştığı için, arabayla ben gidiyorum.
Evcillerimden 3 tanesini vereceğim köpekte henüz kararsızım.
Bunları yaparken eşimin destek olacağını düşünmüştüm normalde onun maaşından 1500 lira kalması gerekiyor ama kartına borcu varmış. Nasıl oluyor hiç bitmiyor fikrim yok.
Evet sultan var, kafes dediğim biri A10 kafes, zamanında jakom için almıştım. Orada bir çift kalıyor.Bence köpeği düşünme, stresi atlatması daha kolay kuşlardan. Yani o evlendir, sahiplendir
Bir de, kuşlar Yen'i sahiplerinde asla ötmeyecek, ele gelmeyecek biliyorsun. Strese girerlerse hayati durum bu
Ne vardı sende? Sultan mı? 7 papağana 3 kafes yazınca benimki gibi büyük kuş düşünemedim
İyi akşamlar.
Uzun süredir canım sıkkın aslen tam olarak canımı sıkan nedir anlayamıyorum ama hiç bir şeyden memnun değilim ve hayatım hiç de istemediğim bir yöne doğru gidiyor.
Sert mizaçlıyım, odunum bile denebilir; sevgimi fedakarlık yaparak gösteririm daha çok. Kimseye özledim demek, sarılmak ne bileyim durduk yere öpmek, canım cicim demek gibi gösterilerde bulunamam.Çocukluktan gelen bir şey. Kimseye derken eşim de dahil buna. Ancak sevgi gösterisi elbette beklerim, ufak bir bakış olur, hal hatır sorma olur.
Şu an hayatımdaki tek yolunda giden şey işim ve arkadaşlık ilişkilerim. Gerçekten sosyal çevremi seviyor ve işe gidince rahatlıyor, kafa dağıtıyorum.
Ama şu ev yok mu, bir gün çakmakla yakasım, papağanlarımı uçurasım, köpeğimi salasım geliyor çoğu zaman. Eşim evde olmasın, gitsin ( ama bütün döklüntüleriyle gitsin), evi kirletmesin, bana iş çıkarmasın istiyorum. Odalar üstüme üstüme geliyor, bütün eşyaları atasım var ki çaktırmadan çok şey atıyorum. Her yerden köpek kılı toplamayayım istiyorum. Sabah uyanınca ilk işim kuşlara yem vermek, yumurta haşlamak, buğday haşlamak, ceviz-fındık kırmak olmasın istiyorum. Eşim, evde geçirdiği bütün vakti telefon ve bilgisayarda harcamasın istiyorum. Hafta sonları plan yaparken bana sormasın, kendisi de bir şeyler istesin istiyorum. Laf olsun, ağzım kapansın diye bir yere götürmesin, gittiğimiz yerde de vaktini telefona bakarak geçirmesin istiyorum. Mutsuz olduğumu söylediğimde "sen zaten hep mutsuzsun" demesin, önemsesin istiyorum. Adam bildiğimiz 50 yaş emekli modunda, hiç bir şekilde tatmin olmuyorum eşim açısından.
Gelelim maddi kısma, bir yerlere ulaşmamız daha kolay olur, eşime muhtaç olmam diye kendimi çok çok zorlayarak araba aldım bu sene. Biraz da eşimin 2. motoru alma söylemleri vardı, zaten bir tane varken ne gerek var diye düşündüm ve ondan önce davranmak istedim. Eşime güvendim beni destekler diye ama yeri geliyor koyacağım benzin param olmuyor, tamam kendisi alıyor ama bu sefer kafamı dağıtmak için, kendime bakmak için param kalmıyor. 2 gün tatil yapalım desem borcumuz var, günübirlik bir yere gidelim desem paramız yok. 3 yıldır şöyle spontane bir şey yapamadık yok hayvanlar var yok paramız kalmadı yok arabamız yok diye diye.
Uykum da çok düzensiz ve sabahın köründe ayaktayım. Öğleci olmama rağmen çoğu zaman 5'te uyanıp 7 ye kadar dönüp duruyorum, bazen 6 buçuk 7 de. Gece kırk kere kalkıp su içiyorum, tuvalete giriyorum, telefona bakıyorum.
Kısacası çok mutsuzum hava sıcak olsa niye sıcak, soğuk olsa niye soğuk; dışarı çıksak yoruldum evde otursak sıkıldım modundayım. Çirkinmişim gibi geliyor, siyah saçlıydım saçımı açtırdım onu da sevmedim. Gittim spora yazıldım bakalım ondan ne zaman sıkılacağım. Botoks mu yaptırsam, bir anda il dışı tayin isteyip memlekete mi taşınsam, ülke mi değiştirsem, başka okula mı geçsem bilemedim. Tek bildiğim şu anki hayatımdan memnun değilim, hiç evlenmek isteyen biri değildim ben ne çocuk isterim ne yuvam olsun modundaydım. Her zaman tek yaşamak daha cazipti ama sevdim de evlendim işte. Şu an aynı ailemin evindeki gibi tek başıma odamdayım ama ekstradan elin adamının kirlilerini yıkamak ve dağınıklığını toplamak da bana kaldı. Ayrıca koca evin işleri.
Psikoloğa verecek param yok, tek seans yetecekse belki ama bir kaç seansı götürebilmem mümkün değil. Yakın çevremdeki hastanelerde de hep psikiyatri var baktığım kadarıyla. Durum bu.
evcil hayvanları mümkünse tanıdık brisine verMotorla eşim işe gidiyor daha çabuk ulaştığı için, arabayla ben gidiyorum.
Bunları yaparken eşimin destek olacağını düşünmüştüm normalde onun maaşından 1500 lira kalması gerekiyor ama kartına borcu varmış. Nasıl oluyor hiç bitmiyor fikrim yok.
Motorla eşim işe gidiyor daha çabuk ulaştığı için, arabayla ben gidiyorum.
Çok teşekkür ederim.Bir sorun bisi var belli ama ben anlatimizini kaleminizi dogalliginizi ictenliginizi cok sevdim.
İnsanlarin bazen gel-gitleri olabiliyor.
Niye varim? Neredeyim? Nicin? Gibi
Önce mutsuzlugunuzun sebebini bulmak lazim
Esiniz mi?
Bulundugunu yer mi?
Ev mi?
Hayvanlari bakabilecek birilerine vererek baslayabilirsiniz bir yerden.
Evdeki is belki bir nebze hafifler.
Şu an bağlanmadığım 4 evcilim var, daha doğrusu aşırı bağlılığım olmayan.evcil hayvanları mümkünse tanıdık brisine ver
bence biraz sorumluluk azaltmak iyi gelecektir
ancak gidip ziyaret edersin arada en azından diye dedim
çünkü insan nasıl bağlanıyor çok iyi biliyorum...
Motorun kredisi yok, o çoktan ödendi.Arabada motorda kaldığına göre kredi devam edicek.
Evcil sayın cidden çok fazla dolayısıyla masrafıda sorumluluğuda.
1500 ciddi rakam heray buşekildeyse bi incele derim. Araçların sigorta kaskosu bakımı eşin mi hallediyo ? Bunlar bile enfazla 2-3 aylık açık verir geri kalan aylar sorgulanmalı.
Borç verme gibi huyları var mı ?
Eğer senin ilk aracınsa trafik kasko yüksek çıkmıştır arabanın değerini bilmiyorum ama trafik+kasko 3ü geçmez diye düşünüyorum.Motorun kredisi yok, o çoktan ödendi.
Arabayı 4 yıl çekmiştik, daha bir kaç ay oldu.
Dediğim gibi eşimden kalması gereken en az miktar bu olunca çok da zorlanacağımızı düşünmemiştim ama onun sürekli borcu var. Evet trafik sigortaları ve kaskoları, bakımı da o yapıyor. Hesabı açık aslında kredi kartı mail ile geliyor. Bir kere bakmıştım, bir kısmı beraber aldığımız şeylerin taksitleriydi mesela. Ayakkabılar, halı, uçak biletlerim, çatal bıçak gibi. Öyle olunca bir şey diyemedim. Şüphe çeken bir şey yok ama lüzumsuz harcama var. Mesela geçen ay annesinin doğum günü için 150 lira verdi, şimdi anneler günü geliyor bir o kadar daha verir, bir kaç gün önce arkadaşının doğum günüymüş ona da motor parçası hediye etmiş 80 liralık. Borç vermez parası yok ama böyle saçıp savurma durumu vardır.
Ne ilgisi var şimdi?Kocana elin adamı diyorsan bu iş bitmiş. Kediyi köpeği kuşu papağanı kabullenmiş evini ve eşini kabullenmemişsin.
Bence seni tek yoran köpekEvet sultan var, kafes dediğim biri A10 kafes, zamanında jakom için almıştım. Orada bir çift kalıyor.
Hagen L12 kafeste 3 papağan, M01 kafeste de 2 papağan şeklinde.
Okulum iyi, ciddi bir sıkıntı yaşamadım; velilerim ve sınıfımdan memnunum ama ne yapsam daha mutlu olurum diye düşünürken bu da aklıma geldi sadece.Senin yorumlarını arada görüyorum. Görüşü hoşuma giden insanlardansın. Eş olayını bilmiyorum ama mutluysan okulunu asla değiştirme derim. Güzel okula denk gelmek çok nadir oldu çünkü
Evet toplam 3 çıktı 32 bin lira araç ama eşimin üzerine, motorun da aynı şekilde yapıldı. Nakit çekmiyor ama sürekli bir şeyler alıyor. Saçımda müthiş bir değişiklik olmadı siyahtı biraz açtırdım sadece. Açıkçası kıyafetim olsa da giymem, makyaj da yapmıyorum; saçımı toplayıp çıkıyorum sadece; o kadar bıkkınım.Eğer senin ilk aracınsa trafik kasko yüksek çıkmıştır arabanın değerini bilmiyorum ama trafik+kasko 3ü geçmez diye düşünüyorum.
Nakit çekiyo ödemeyi geciktiriyo olabilir mi ? Nakit çekiminde geç ödemenindd faizi bi hayli yüksek oluyo.
Açıkçası kendini bukadar borca soktuysan ve için sıkılıcak hale geldiysen ya eşinin ödeme kısmınıda sen ele al yada seninkinide bi süre ona bırak.
Saçımı değiştirdim demişsin saç değişikliği olduğunda giyimde olması gerekiyo . Bedenden dolayı normal markalarda bulamıyodun diye hayırlıyorum daha küçük butiklere bakabilirsin. Bostancı maltepe kadıköy işini görür.
Kocama her zaman elin adamı diyorum çünkü öyle. Akrabam değil bir şeyim değil, bugün boşansam bir bağım olmayacak biri sonuçta.Kocana elin adamı diyorsan bu iş bitmiş. Kediyi köpeği kuşu papağanı kabullenmiş evini ve eşini kabullenmemişsin.
Mesele şükürsüzlük değil, bilmiyorum az çok eski konuları biliyorsanız zaten azla yetinebilen ve bir çok kişinin kabullenemeyeceği durumları kabullenmiş biriyim. Sabrın da bir sonu var ama, manevi-maddi-fiziki olarak çok daha iyi olabilecekken kötü olmak pek kabul edilebilir bir şey değil. Asgari ücret alırsın, yapacakların sınırlıdır şükredersin; 5 bin lira alırsın ama asgari ücret alıyormuş gibi yaşıyorsan bir yerde bir hata yapıyorsundur ve bunu sorgulamak gerekir. Şu sıra tam da böyleyim.Sukretmek lazim hayatta. Cok sukur az sikinti
Misal bugun; bi fast foodcuda yemek yerken sokakta cop karistiran bi cocuk gordum ustu basi kirli o an o kadar utandimki halimden kim bilir benim ya da bi baskasinin yerinde olmak icin neler vermezdi.
Rabbim haline vaktine sukredenlerden eder ins bizi.
Evcillerim bensiz yaşayamaz, mutlu olamaz ama kocamı bugün bıraksam 3. gün başka biriyle gayet mutlu olur ve kendi hayatını idame ettirebilir.Ne ilgisi var şimdi?
Ayrıca haydi diyelim evcillerine daha çok değer veriyorsa, kocasından
Kötü mü bu?
Evlattan farkı YÖK ki.
Muhtemelen.Sen basta yanlis trene binmissin, koridorda ters yòne yuruyorsun arkadasim.
Çok iş yapan biri değilim zaten şimdi hiç yapmıyorum. Tezgah doluyor, ütüler haftalarca bekliyor, yerleri hiç süpürmüyorum. Sokak daha temiz, söylemiyorum da şunları yap diye. Yapmasın pek umrumda değil, kimse de gelip gitmiyor zaten böyle pislik içinde oturalım.Bence seni tek yoran köpek
Önceki konunu hatırlıyorum
Galiba ev halkının ve evin tüm yükü senin üzerinde, eşin zaten koa yapar/yapmıştır/yapacaktır diye sallanıyor?
Ben 2 papağan, bir ispinozla yaşıyorum, 1 insan 3 kuş. Ama erkek arkadaşım gelip gittiğinde
Ardından yaptığım tüm iş külfet, bulaşığı, 2 kirli donu,yerde dolaşan simsiyah kıvırcık kılları.. o kadar geriyor ki
İyi ki evli değilim, nefes alıyorum en azından diyorum.
Eşine -eğer sandığım gibiyse- yapılacakları söyle.
Durduk yere iş yapmaz kimse, arkasını toplayan varsa
:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?