Boşa Yaşıyormuşum Hissi

Motorla eşim işe gidiyor daha çabuk ulaştığı için, arabayla ben gidiyorum.
Evcillerimden 3 tanesini vereceğim köpekte henüz kararsızım.
Bunları yaparken eşimin destek olacağını düşünmüştüm normalde onun maaşından 1500 lira kalması gerekiyor ama kartına borcu varmış. Nasıl oluyor hiç bitmiyor fikrim yok.

Bi arkadaşım sizin gibiydi. O boşandı , yeni evliliğinde çok mutlu. İlk evliliği icin ben de onun gibi biri olmuştum yüzüm gulmuyor hayattan zevk almaz hale geldim demişti. Şimdi çok mutlu , eşiyle yüzünden gülücük eksik olmuyor. Bence sizin evliliginizde bir yerde kopacak. Ben evlilikler böyle vs ye katılmıyorum. 5 yıldır evliyim daha bir gün eşime anlattığınız gibi duygular hissetmedim. Ben dışardaki tüm derdimi sıkıntımı eşimle atıyorum. Eşim bana dert olucaksa daha niye hayat arkadaşım olsun ki. İlla aldatması vs gerek yok. Önemli olan hayati paylaşmak ,mutlu huzurlu olmak

eşiniz hayatınıza ortak olsa ve el ele verip pozitif olmaya çalışsanız bence bütün problem çözülecek gibi
bütün evin yükünü çekmek ve adamın kirini siz temizlemek zorunda değilsiniz
"hayatıma ortak olmanı istiyorum" deyin eşinize. baktınız tık yok bekar hayatınıza dönmeniz sizi daha mutlu edecek gibi..

Bence köpeği düşünme, stresi atlatması daha kolay kuşlardan. Yani o evlendir, sahiplendir

Bir de, kuşlar Yen'i sahiplerinde asla ötmeyecek, ele gelmeyecek biliyorsun. Strese girerlerse hayati durum bu

Ne vardı sende? Sultan mı? 7 papağana 3 kafes yazınca benimki gibi büyük kuş düşünemedim

Evet sultan var, kafes dediğim biri A10 kafes, zamanında jakom için almıştım. Orada bir çift kalıyor.
Hagen L12 kafeste 3 papağan, M01 kafeste de 2 papağan şeklinde.

Bir sorun bisi var belli ama ben anlatimizini kaleminizi dogalliginizi ictenliginizi cok sevdim.
İnsanlarin bazen gel-gitleri olabiliyor.
Niye varim? Neredeyim? Nicin? Gibi
Önce mutsuzlugunuzun sebebini bulmak lazim

Esiniz mi?
Bulundugunu yer mi?
Ev mi?

Hayvanlari bakabilecek birilerine vererek baslayabilirsiniz bir yerden.
Evdeki is belki bir nebze hafifler.

evcil hayvanları mümkünse tanıdık brisine ver
bence biraz sorumluluk azaltmak iyi gelecektir
ancak gidip ziyaret edersin arada en azından diye dedim
çünkü insan nasıl bağlanıyor çok iyi biliyorum...

Arabada motorda kaldığına göre kredi devam edicek.
Evcil sayın cidden çok fazla dolayısıyla masrafıda sorumluluğuda.
1500 ciddi rakam heray buşekildeyse bi incele derim. Araçların sigorta kaskosu bakımı eşin mi hallediyo ? Bunlar bile enfazla 2-3 aylık açık verir geri kalan aylar sorgulanmalı.
Borç verme gibi huyları var mı ?

Çok teşekkür ederim.
Mutsuzluğumun sebebi eşimde aradığımı bulamamış olmam. Gerçekten bana göre anlamsız ve kötü bir evlilik yürütüyoruz. Bu sebeple enerjim çekiliyor ve bir şey yapmak istemiyorum. İşlerin fazla gelmesi de bu yüzden, yoksa tek papağan da olsa yumurta haşlanacak, 7 tane olunca 2 yumurta haşlıyorum gibi. Aşırı bir yük olmuyor ama ben isteksizim. Her şey gözümde büyüyor.
Ben şu an böyle tahmin ediyorum.

evcil hayvanları mümkünse tanıdık brisine ver
bence biraz sorumluluk azaltmak iyi gelecektir
ancak gidip ziyaret edersin arada en azından diye dedim
çünkü insan nasıl bağlanıyor çok iyi biliyorum...
Şu an bağlanmadığım 4 evcilim var, daha doğrusu aşırı bağlılığım olmayan.
Diğerlerini sahiplendirmem mümkün değil, insan nasıl çocuğunu 2 gün annesine emanet etse bile aklı kalıyor; kendini kötü hissediyor, gittiği yerden bir şey anlamıyorsa bende de öyle bir his oluyor. Tatile giderken bile içim rahat etmiyor gözümün önünde değiller diye.

Motorun kredisi yok, o çoktan ödendi.
Arabayı 4 yıl çekmiştik, daha bir kaç ay oldu.
Dediğim gibi eşimden kalması gereken en az miktar bu olunca çok da zorlanacağımızı düşünmemiştim ama onun sürekli borcu var. Evet trafik sigortaları ve kaskoları, bakımı da o yapıyor. Hesabı açık aslında kredi kartı mail ile geliyor. Bir kere bakmıştım, bir kısmı beraber aldığımız şeylerin taksitleriydi mesela. Ayakkabılar, halı, uçak biletlerim, çatal bıçak gibi. Öyle olunca bir şey diyemedim. Şüphe çeken bir şey yok ama lüzumsuz harcama var. Mesela geçen ay annesinin doğum günü için 150 lira verdi, şimdi anneler günü geliyor bir o kadar daha verir, bir kaç gün önce arkadaşının doğum günüymüş ona da motor parçası hediye etmiş 80 liralık. Borç vermez parası yok ama böyle saçıp savurma durumu vardır.

Senin yorumlarını arada görüyorum. Görüşü hoşuma giden insanlardansın. Eş olayını bilmiyorum ama mutluysan okulunu asla değiştirme derim. Güzel okula denk gelmek çok nadir oldu çünkü

Eğer senin ilk aracınsa trafik kasko yüksek çıkmıştır arabanın değerini bilmiyorum ama trafik+kasko 3ü geçmez diye düşünüyorum.
Nakit çekiyo ödemeyi geciktiriyo olabilir mi ? Nakit çekiminde geç ödemenindd faizi bi hayli yüksek oluyo.
Açıkçası kendini bukadar borca soktuysan ve için sıkılıcak hale geldiysen ya eşinin ödeme kısmınıda sen ele al yada seninkinide bi süre ona bırak.
Saçımı değiştirdim demişsin saç değişikliği olduğunda giyimde olması gerekiyo . Bedenden dolayı normal markalarda bulamıyodun diye hayırlıyorum daha küçük butiklere bakabilirsin. Bostancı maltepe kadıköy işini görür.

Kocana elin adamı diyorsan bu iş bitmiş. Kediyi köpeği kuşu papağanı kabullenmiş evini ve eşini kabullenmemişsin.

Sukretmek lazim hayatta. Cok sukur az sikinti
Misal bugun; bi fast foodcuda yemek yerken sokakta cop karistiran bi cocuk gordum ustu basi kirli o an o kadar utandimki halimden kim bilir benim ya da bi baskasinin yerinde olmak icin neler vermezdi.
Rabbim haline vaktine sukredenlerden eder ins bizi.

Kocana elin adamı diyorsan bu iş bitmiş. Kediyi köpeği kuşu papağanı kabullenmiş evini ve eşini kabullenmemişsin.
Ne ilgisi var şimdi?

Ayrıca haydi diyelim evcillerine daha çok değer veriyorsa, kocasından
Kötü mü bu?
Evlattan farkı YÖK ki.

Sen basta yanlis trene binmissin, koridorda ters yòne yuruyorsun arkadasim.

Evet sultan var, kafes dediğim biri A10 kafes, zamanında jakom için almıştım. Orada bir çift kalıyor.
Hagen L12 kafeste 3 papağan, M01 kafeste de 2 papağan şeklinde.
Bence seni tek yoran köpek
Önceki konunu hatırlıyorum
Galiba ev halkının ve evin tüm yükü senin üzerinde, eşin zaten koa yapar/yapmıştır/yapacaktır diye sallanıyor?
Ben 2 papağan, bir ispinozla yaşıyorum, 1 insan 3 kuş. Ama erkek arkadaşım gelip gittiğinde
Ardından yaptığım tüm iş külfet, bulaşığı, 2 kirli donu,yerde dolaşan simsiyah kıvırcık kılları.. o kadar geriyor ki
İyi ki evli değilim, nefes alıyorum en azından diyorum.

Eşine -eğer sandığım gibiyse- yapılacakları söyle.
Durduk yere iş yapmaz kimse, arkasını toplayan varsa
:)

Senin yorumlarını arada görüyorum. Görüşü hoşuma giden insanlardansın. Eş olayını bilmiyorum ama mutluysan okulunu asla değiştirme derim. Güzel okula denk gelmek çok nadir oldu çünkü
Okulum iyi, ciddi bir sıkıntı yaşamadım; velilerim ve sınıfımdan memnunum ama ne yapsam daha mutlu olurum diye düşünürken bu da aklıma geldi sadece.

Evet toplam 3 çıktı 32 bin lira araç ama eşimin üzerine, motorun da aynı şekilde yapıldı. Nakit çekmiyor ama sürekli bir şeyler alıyor. Saçımda müthiş bir değişiklik olmadı siyahtı biraz açtırdım sadece. Açıkçası kıyafetim olsa da giymem, makyaj da yapmıyorum; saçımı toplayıp çıkıyorum sadece; o kadar bıkkınım.
Eşim öyle hesabını verecek biri değil maalesef.

Kocama her zaman elin adamı diyorum çünkü öyle. Akrabam değil bir şeyim değil, bugün boşansam bir bağım olmayacak biri sonuçta.

Mesele şükürsüzlük değil, bilmiyorum az çok eski konuları biliyorsanız zaten azla yetinebilen ve bir çok kişinin kabullenemeyeceği durumları kabullenmiş biriyim. Sabrın da bir sonu var ama, manevi-maddi-fiziki olarak çok daha iyi olabilecekken kötü olmak pek kabul edilebilir bir şey değil. Asgari ücret alırsın, yapacakların sınırlıdır şükredersin; 5 bin lira alırsın ama asgari ücret alıyormuş gibi yaşıyorsan bir yerde bir hata yapıyorsundur ve bunu sorgulamak gerekir. Şu sıra tam da böyleyim.

Ne ilgisi var şimdi?

Ayrıca haydi diyelim evcillerine daha çok değer veriyorsa, kocasından
Kötü mü bu?
Evlattan farkı YÖK ki.
Evcillerim bensiz yaşayamaz, mutlu olamaz ama kocamı bugün bıraksam 3. gün başka biriyle gayet mutlu olur ve kendi hayatını idame ettirebilir.

Sen basta yanlis trene binmissin, koridorda ters yòne yuruyorsun arkadasim.
Muhtemelen.

Çok iş yapan biri değilim zaten şimdi hiç yapmıyorum. Tezgah doluyor, ütüler haftalarca bekliyor, yerleri hiç süpürmüyorum. Sokak daha temiz, söylemiyorum da şunları yap diye. Yapmasın pek umrumda değil, kimse de gelip gitmiyor zaten böyle pislik içinde oturalım.
Bunu ona söylesem bana nankör der, sabahları çay demlemeyi, arada bir çamaşır asmayı büyük iş zannediyor.
Bu arada köpeği almadan önce de mutsuzdum ama açıkçası mutlu olacağımı seveceğimi düşünmüştüm. Tam tersi oldu ve beni daha da dibe çekti.

Son düzenleme:
bende kapılırım bazen o duyguya fakat
eşimden dolayı değil evliliğim gayet güzel
sadece manevi yönden eksikliğim
bende insanları mutlu edecek şeylerle uğraşıyorum
şimdi mesela yetimhanedeki bir bebek için el örgüsü battaniye yapıyorum
ve kimsesi olmayan bebeği ısıtacak olma hissi bile yetiyor inan bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…