• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşan demek ne kolay

Aldatma, şiddet, onur kırıcı davranış, ağır hakaret (ağır diyorum çünkü çok sinirlendiğimde kardeşime bile savururum), cinsel uyumsuzluk, cinsel saplantı vs... boşanma sebebidir.

Onun dışında tartışma olur, insan öfkeyle ağzına geleni savurur (abartmamak kaydıyla), ne biliyim eli sıkıdır yada adam olması için zamana ihtiyacı vardır vs... O zaman tahammül edilebilir.

Bizim toplumumuzda boşanmak cesaret işi. Yapabilene helal olsun. Ama birileri buna cesaret edemiyor diyede aşağılanmamalı.

Bakın çok açık yüreklilikle söylüyorum aldatıldım ilkinde affettim 2. de boşanma sürecindeyim. Tabi ki çok berbat bir durum sadece yaşayan bilir nasıl bir şey olduğunu. Evet ben affetmemiş olabilirim ama diğerini affetti diye küçümseyemem. Fikrimi naif bir şekilde yazarım. Neden? Çünkü onun hayatı. Zaten ekonomik gücü olupta aldatılan hiç bir kadın evli kalmaz benim düşüncem budur.

Fikrinizi naif bir şekilde yazarsınız. Neden? Çünkü sizin karakteriniz. Herkes sizinle aynı karaktere sahip değil.

Yoo, burda ekonomik gücü olup da ayrılmayan bir sürü kadın var. Doktor bir hanımabla vardı mesela, bir akademisyenimiz var. Var yani bolca.

Fikrinizi naif bir şekilde yazarsınız. Neden? Çünkü sizin karakteriniz. Herkes sizinle aynı karaktere sahip değil.

Yoo, burda ekonomik gücü olup da ayrılmayan bir sürü kadın var. Doktor bir hanımabla vardı mesela, bir akademisyenimiz var. Var yani bolca.
Peki :)

Sanırım insanlar buraya duymak istediklerini yazalım diye geliyorlar. Şiddet görene döver de sever de diyelim, aldatılana erkeğin elinin kiridir bırakma kocanı elin sümüklüsüne, kayıvalidemle ayrı evde yaşayayım ama cebimden 5 kuruş çıkmasın diyene tabii haklısın ödesin senin kiranı da şeklinde çözüm önerilerimiz olsun istiyorlar.

Arkadaşlar dünya sizinkinden ibaret değil. Sizin sessiz kalacağınız kimi sorun boşanılacak kadar büyük gelebilir bizlere, bu da doğaldır. Burada farklı kültürel seviyeden farklı sosyo-ekonomik düzeyden insanlarız. Hepimizin farklı düşünmesi çok normal. Ama bdvye konu açıp da herkesler beni kıskanıyor havasına girmeyin rica ederim:KK70:
+1
Dayak yiyene, evliliginde huzuru olmayana bosan demeyelim, burada hastayim şuram şoyle diyene doktora git demeyelim, acaba hamile miyim diyene test yap biz nerden bilelim demeyelim, kizlik zarim yirtildi mi sizce diyene biz nerden bilelim demeyelim, once korunmayi ogrenin sonra sevişin bi zahmet demeyelim.

Hicbir sey demeyelim, komple pışpışlayalım, ok.

Mesela hangi konu üzerineydi. Burda boşanmış pek çok insan da kendi hikayesini anlatıp, aynısı başıma geldi ve boşandım yazıyor. Aldatılma, psikolojik olanı da içeren şiddet gibi konularda ne desin insanlar? Evde bit kadar değer görmeyen, günden güne kendi öz saygısını da yitiren, depresyona giren kadına ne desinler? Kendisine bağırdığı yetmiyormuş gibi gözü gibi baktığı çocuklara psikolojik şiddet uyugulayan öfke kontrolü olmayan bir adamla devam et mi desin misal?
bir de çocuk yapın onu da dövsün dememizi istiyorlar herhalde...

"Mesela kadın kıskanmış bir eşyayı, kocası da hmm kem küm etmiş, hoop boşa hemen."
Hiç bu dediğiniz sebepten boşan diyeni görmedim burada.
Konularınıza da baktım da babanız annenize iyi mi yapmış Allah aşkına? Anneniz evli durmakla iyi mi yapmış? Eski konulara bakmam ama öyle bir demişsiniz ki bakmak mecburiyetinde kaldım.
Bu dünyaya sadece bir kere geliyoruz. Kahır çekmeye değil insanca yaşamaya, bana her gün hakaret edip kendi EGO'sunu tatmin etmeye çalışan bir yaratıkla tabiki evli kalmam. Sadece fiziksel şiddet mi boşanmak için sebep? Şiddetin en büyüğü ruha vurulan şiddettir. Ölene kadar acısını yaşarsın.
Benim bir evladım yok, çok tedaviler gördüm, yoruldum, yeri geldi ağladım, yeri geldi 10 gün yataktan çıkmadım bu sebeple, şimdi söylesenize bunca emeğimden sonra Rabbim bana bir evlat verse ve o evladım ilerde kötü bir evlilik yapsa ( Allah korusun) nasıl olur da dayan kızım derim? Nasıl olur da kızım her gün acı çekerken ben evimde rahat uyurum? Başkasının çilesini çeksin diye dünyaya getirmiyor anneler çocuklarını.
Arada ufak tartışmalar tabiki olur ama kalkıp da burda kimse ufak bir tartışmaya da boşan demiyor, siz yanlış görmüşsünüz!

Benim icin kısa vadede boşanma sebepleri şiddet, hakaret, sadakatsizliktir.

Bunların haricindeki her turlu gecimsizlige bence zaman verilmeli, cabalamali. Cabaladiktan, elinden gelen her seyi yaptiktan sonra bir seylerin degismeyecegi görülünce bosanilmali. Çünkü boşandıktan sonraki en önemli sey vicdan rahatlığı. Her yolu denediğin icin pisman olmamak. Kimse yıllarını, tahammül edemediği seyleri yaşatan bi adamla yasamamali. Böyle sürüp gideceginden emin oldugunda ilk firsatta bosanmali.

Herkes istediği öneriyi verir.konu sahipleri de istediği öneriyi dikkate alır. Burada bir sorun göremiyorum. Hiçkimseyi fikrinden dolayı yargılayacak değiliz. Farklı eleştirilere tahammülü olmayan kişiler konu acmasin o zaman değil mi?
Boşan diyende kendine göre haklıdır boşanma diyende.İnsanlar kendi bakış acılarına göre fikir veriyorlar. Toplumu farklı bakış açıları geliştirir.Bir çok açıdan degerlidirirsiniz olayları o zaman.
Bu yüzden ben kendi adıma açtığım konularda gelen her yoruma önem verdim diyeyim..

Pışpışlanmak isteyen, farkli fikirlere acik olmayan; bosanmamak ve erkegi duzeltebilmek icin ne yapabilirim sadece, bunun disinda bana bir sey yazmayin diyen kisiler konu acmayacak o zaman.
Gercekten burada boyle seyler olur, gecer, sabret duzelir, herkes cekiyor bizde cektik zaman ver, hangi erkek bunu yapmiyorki diye moral bulmaya gelen konu acarsa oturur aglar gercekleri okuyunca.

Boşandırma timi 7/24 çalışıyor burda :) Az önce bir konu okudum konu sahibi bir süre önce aldatılıp affetmiş. Fakat konu aldatılması değil farklı bir sıkıntısından bahsetmiş. Tim den bir arkadaş acımasız ve kırıcı bir şekilde yorum yapmış. Vay efendim boşanamadın hak ettin şimdi sus otur tarzında saçma sapan şeyler. Yahu kadın başka bir sıkıntısından bahsediyor kapatmış o konuyu affetmiş kocasını. Hani sırf sivri görünmek için klavyeden sallayanlar çok. Ama hiç gerçekçi değiller kimsenin hayatını yaşadıklarını bilemeyiz bilmeden sallamayalım lütfen.
Evet o mağdur benim ve yazılanlara da fazlasıyla üzüldüm ben zaten orda psikolojik bir sorunum için yorum istiyorum millet neler sayıyor

ya burada kendi canıma kıyacam bu gidişle diyen konu sahipleri oldu, ne dedik, boşanmak bu kadar mı kötü? Kişi canını vermeye gönüllü olsun, ama biz yapıcı olalım, kocandır döver de sever de diyelim.
Bence ufak şeyler bişe boşanma sebebi olabilir, yeter ki insanın içine sinmiyor olsun, büyük meselelerin de hasır altı edilip içine sindiren varsa da devam eder zaten.

Ben mesela kendime gore yorum yapiyorum. Kimse kusura bakmasin ama ezik degilim. Gittim bosandim kimsenin haberi olmadan. Sonra tekrar evlenmeye karar verdik nikah gunu alindi, 4 gun kalmisti vazgectim ayni evde yasiyoruz eski esimle ve yeni esim olacak kendisi. Benim icin eşim, eşim diyorum, nikah yok ama aa diyebilecek kimse yok cevrem biliyor, beni de biliyorlar. Toplum baskisindan korkmam. Aile baskisindan korkmam. Cocuk istemiyorum diyorum inanamiyor millet ama dogurmuyorum. Cocuk aldiranlara katil diyorlar ben cocuk da aldirdim hic gocunmuyorum yani kimseye dizdirecek bir seyim yok.
Kv, gorumce ile evliligim boyunca gorusmedim, hala gorusmuyorum esimi ariyorlar artik barisalim diye. Esim bana sormuyor bile, gorusmek istemiyoruz diyip kapatiyor. Bana kimse baski yapamaz. Canim kiymetli degildir olecegimi bilsem dogru bildigime giderim.
Ben herkesi kendim gibi goruyorum. Sans vermek istersem veririm, denersem denerim.
Burda yazilan, disarda soylenen, ruyama girecek ak sakalli dede vs benim fikrimi degistiremez eger ben inanmamissam. Gaza gelmem yani.
Zayif olan dusunsun napayim yani yorum mu yazmayalim?

Back
X